icon

Pôrod v januári/lednu 2011

miyya
30. apr 2010

Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵

ajkalc
7. jún 2011

@babetkarka no,ja som stara skola.ja sa neriadim az tak presne dobrymi radami.ja som prveho odchovala od 6 mes na kravskom mlieku a ako 6 mes papal vsetko,fazulovu polievku,halusky,palacinky,jogurty.... a nema ani naznak alergie.a chory?no na dvoch rukach poratam za 14 rokov.ale ako napisali baby,riad sa instinktom.ty vies,co je pre tvoje babo najlepsie.len jedny rada:cim viac budes citat a studovat,tym viac budes zmatena.a dietatko netreba drzat az v takej potravinovej "sterilite".ale ak dojcite,tak na prikrmy mate casu dost

ajkalc
7. jún 2011

dnes sme boli na druhom ockovani.nasa doki je laktacna poradkyna,mlada,studovana 🙂 🙂 , a presne sa riadi tabulkovymi prikrmmi.a ona sa pytala,ze ako prikrmy.no a ja ze na obed mal sosovicovu polievku a zemiakove placky.a ona sa nadychla a ze ma ide poucit o nespravnosti mojho konania.a ja som ju prerusila a hovorim,ze ako som chovala mojho prveho.....ona len ocami krutila a nesuhlasila.ale ked pozrela do zdravotneho zaznamu mojho prvorodeneho,tak iba rezignovane musela suhlasit 😀 😀
inac,neviem ci som uz pisala,ale moja sestra je lekarka.tiez ma 14 dceru.medzi mojim a jej je rozdiel 6 tyzdnov.ona dojcila 2 a pol roka.riadila sa pri prikrmoch ako lekarka.....a ako 3 rocna mala jej Monika celiakiu a teraz ako 14 rocna vazi 90 kg!!!!!!!!! a ked sa narodil Maxik,tak sama ma varovala pred chybou,aku urobila ona pred rokmi.a minule Maxikovi dala na ranajky vianocku a na obed knedlik so svieckovicovou stavou na smotane.len bez soli a korenia samozrejme. ja viem,ze kazde dietatko je ine.....ale fakt sa treba riadit instinktom.ked niekto citi,ze sa bude riadit presnym postupom pediatrov,tak ok.ked niekto radami nasich mamiciek,tak tiez ok.oni nechodili vkuse na net.ako minule povedal Peter Nagy.....dnesna doba je preinformovana.ludia stracaju vlastny nazor......svata pravda

seminkads
7. jún 2011

ahojte maminy,nenajde sa tu medzi vami moja ´´spolubyvajuca´´ z porodnice? Rodila 30.januara v Ruzinove a lezala na nadstandarde na poslednej izbe.vdaka 🙂

janula13
7. jún 2011

@ajkalc jaaaj dobra story so zmiznutym maxikom🙂vy mate sidlo, ten nas lenochod nic par x sa pretocil nejak a inak je mu dobre na chrbte ale tiez neviem ako sa toci okolo osi ked je na chrbate a ked na bruchu tak zaborihlavu a odraza sa nozkami a ide dopredu trochu ako husenica🙂

janula13
7. jún 2011

@ajkalc a co sa tyka prikrmovania, ja len hikam ked ta citam 😀 ale nemyslim to zle , zdielam nazory a neberiem nikomu nic a mas pravdu velku v tom ze nase mamy nesedeli na nete a nestudovali vsetko ako my navarili a dali jest🙂 ved mne svokra x krat povedaa ze mojmu manzelovi uz v 3 mes varila rajcinovu polievku🙂je to na kazdej z nas a ja tiez aj ked nastudujem, to som skor robila pri dvojkach, teraz uz neni ked tak ako mi pride na rozum tak robim a ked tolko nemyslim tak mam menej problemov🙂

janula13
7. jún 2011

inak dnes mal simo mrkvu a zemiak a zacal sa jedovat ja reku ze nechuti ale kdeze o ja som bola pomala v nakladani do pusy, ked som zrychlila tak len tak zmizlo pol poharika a keby mam ohriateho viac tak zje aj vsetko asi🙂chvalabohu ide v slapajach bratov zatial🙂

misag23
7. jún 2011

@sirael Mně taky pije jen šťávičky (kupuji zatím jablečnou nebo jablko-hrozen), čaj ani vodu nechce. Ale já mu je hodně ředím a i tak mu chutnají. Dám tak čtvrtinu šťávy a zbytek kojeneckou vodu.
@markysek2 Tak já květák i kedluben taky vyzkouším, až na ně přijde řada 🙂 Brokolici jsme měli minulý týden, teď má mrkev s bramborem a ve čtvrtek udělám cuketu - tu dám asi zatím samotnou. To máš super, že máš zeleninku ze zahrádky, já tu možnost bohužel nemám 😒
@haniula Gratulujeme Markétce k přetočení, šikulka 🙂
@janula13 Jé, krásný fotečky Šimonka, je vidět, že mu mrkvička chutnala 🙂 No, taky na to složení koukám a někdy nechápu 😒

sirael
7. jún 2011

@misag23 Ja jej to tiez riedim....🙂 Tretina stavicky a ostatne kojenecka voda....🙂 Takto aspon nieco vypije, inak to je aj tak ubohe......to co maju vypit, to mala ani polovicu za den nevypije....☹ A nie a nie to do nej nacpat...☹

janula13
7. jún 2011

@sirael a kolko by mali vypit? ja netusim 😲 len viem ze fontanelu by nemalimat prepadnutu to znamena ze maju malo tekutin..

misag23
7. jún 2011

@sirael @janula13 Já taky nevím, kolik by toho měli vypít, ale mně teď vypije tak 150 ml.

misha8
7. jún 2011

@sirael my sme papali dneska 🙂 a ja som našla že ano ,mrkva , zemiak, kalerab,cuketa,patizon,brokolica,tekvica,karfiol,por,petržlen,petržlenová vnat, špenát,kukurica 🙂

sirael
7. jún 2011

@janula13 @misag23 Misha8 to tu tusim pisala - sa mi zda ze 200ml. To mne mala vypije max. 100 a to sa stalo tusim len dvakrat....☹ A tiez sa mi uz viackrat stalo, ze mala prepadnutu fontanelu, tak vtedy som to do nej cpala normalne nasilu....☹

sirael
7. jún 2011

@misha8 A ako si to pripravovala? Len si povarila a rozmixovala? A ako chutilo?

janula13
7. jún 2011

@sirael dakujem, to mi vypije, davam mu z tej aventky 125ml a viem ze minimalne 1x ju dolievam aj viac..

sirael
7. jún 2011

@janula13 Jeeezis tak neviem kedy mi sa k takemuto niecomu dostaneme....☹ Uz neviem ako to mam do nej dostat....☹

misha8
7. jún 2011

@janula13 v tomto veku tak 200ml 🙂

misha8
7. jún 2011

@sirael uvarila mrkvu zemiak hrašok kalerabik pridala kuracie masko zmixovala a papala chutilooooo len prvé lýžičky prereve a potom všetko spapá nechápem čo to začala robiť aj pri ovocných vyživách a tie miluje 😖

misha8
7. jún 2011

@sirael skus jej ponukať stale pri hre ...hocikedy ...počas dna ...ona si ani neodpije????

sirael
7. jún 2011

@misha8 Jaaaaaaaj, to uz takyto mix si spravila? Ja som len rozmixovala uvareny kalerab a spravila pyre. No uvidime ako sa to ujme. Ja som sa zas tesila, ze mrkvicku mi zo zaciatku spapala skoro aj s lyzickou, tak som dala aj dnes so zemiakom a uhm.......spapala minimum....☹ No tak neviem tiez co je......asi jej ten zemiak tam nechutil...🙂 Ale tak bud rada, ze potom vsetko aj tak spapa....🙂

sirael
7. jún 2011

@misha8 Misi to ja stale robim - uz ju len s flaskou nahanam mam taky pocit niekedy! Bud si da glg a ked zisti, ze to nie je mlieko, tak to proste vypluva a mozem bojovat kolko chcem, prd z toho - jedine to ma najvacsi uspech ked sme v aute a je jej velmi teplo - to pije - alebo ked jej uz pred kupanim odmietam dat papat, aby mi papala po kupsani, tak vtedy vypije najviac....🙂

misha8
7. jún 2011

@sirael nooo viem že vy mate menšie prestavky medzi jedlami možno keby si jej skušala dať medzi mliekami aby ti vydržala dlhšie do dalšieho mliečka ....skus hodinu po jedle len vodičku ponukať stale stale a ponukať do dalšieho papania čo by robila ?? ťažko sa radí ke že my taký problém nemáme ....

misha8
7. jún 2011

@sirael zemiak nepapá veľa detičiek 😀 som zistila ... hej čo už mala tak robím mix nech ma z každeho trošku 🙂 ale ved vy ste na začiatku my papame už dlhšie

zuzik28
8. jún 2011

@sirael Já ale myslím, že fontanela je trošku propadnutá pořád. Právě, když je zvednutá tak je to špatně a MUDr. mi říkala, že hned na pohotovost. Ale když do malé valíš pití tak určitě nic nepokazíš.

babetkarka
8. jún 2011

baby diky, no asi je fakt najlepsie urobit si podla seba, lebo naozaj co doktor, to nazor. Mne len povedala,ze teraz kludne uz mozem podla novych odporucani dat prikrmy od 4 mesiaca. A hlavne stihnut lepok zaviest do 6 mes., ze to je dolezite. Ze crievko je medzi 4-6 mes. nejak prisposobene proti alergiam??? Aspon tak som to pochopila... Tak mozno pre zaciatok zlahucka skusim jednu, dve lyzicky zeleninky a nejaku ryzovu kasicku-neviete mi poradit nejaku bez cukru? Lebo vsetky co som pozerala cukor maju-Nutrilon,sunarka,hami. Ale sosovicu a zem. placky ako pise ajkalc to asi nie 😀 😀 😀 . Ale ved kazda mama chceme to najlepsie a ked mas uz jedno tak odchovane,tak to beriem, aj ked ja by som sa bala. Ale je pravda,ze niekedy sa to stravovanie vobec neriesilo a alergie neboli a teraz sa to riesi, vsetko opatrne a aj tak uz ma kazde druhe dieta alergie. Uz ani ja neviem co by som jedla, aby alergeny nesli do mlieka-najnovsie som citala,ze paradajka je alergen a z jablka nafukuje, no tak naozaj uz to vobec neriesim, minule som si dala aj kyslu kapustu a ok. Mate pravdu, zbytocne sa to prehana.

ajkalc
8. jún 2011

@babetkarka este som zabudla dodat,ze ja som od februara kvoli chudnutiu na diete.takze aj jedla su dietne.napriklad zemiakove placky su len pomlete zemiaky a kusolincek muky,vajce.a peciem bez tuku.len potriem olivovym olejom jemnucko pred kazdou plackou.a ked citam,tak olivovy olej sa ma davat,zltok tiez,zemiaky tiez.a citala som v prirucke od doktorky,ze sa ma davat jemne oprazene masko na olivovom oleji.tak som nie az tak mimo od prirucky 🙂 🙂

haniula
8. jún 2011

Ahojte! Tak včerejší otočení nebyla žádná náhoda!! Dnes už to zvládla aspoň desetkrát. Chvilku vydrží na břichu a pak začne ječet, že chce zpět na záda. A pak šup a je tam zpátky a tak furt dokola. Připadám si tu jak otáčecí stroj!!!! Snad se brzo naučí otáčet zpět!!!!! Jinak v Ostravě prší, ale je hnusné dusno!!!

ellahop
8. jún 2011

@misha8 my sme mali vcera cuketu a kuracie masko a trochu brokolice,,, cuketu ma maly velmi rad a raz som robila zemiak, kuracie masko a fazulove struky... a aj to mu velmi chutilo a kde je mrkva,, tam je chut... 🙂 dnes idem na kalerab,,, plus co chladnicka da,, asi mrkvu, masko a ryzu,,,

haniula
8. jún 2011

Jo a pro všechny co přikrmujete!!! V Hyperalbertu alias v Hypernově mají Hami masozeleninové příkrmy 4+2 zdarma, tudíž jedna sklenička vyjde na 21,93 kč namísto 35 kč. Jsou to sice ty větší skleničky od 6 měsíců, ale tyhle skleničky mají velkou dobu sppotřeby!! Já si jich určitě několik nakoupím.

haniula
8. jún 2011

Sakra!! Ted si začli dělat schody před barákem!!!! A zrovna ty, kterými chodíme s kočárem! Jsem zvědavá, jak se dnes dostanu ven. Budu muset otevřít nejméně dvoje dveře, které oddělují ve vchodě druhé dveře ven. Neprojedu totiž s kočárem přes dveře, jsme moc širocí 😠 😠 😠 😠 😠 😠 !!!!! Grrrrrrrr 😠 😠 😠 !!!!!

sirael
8. jún 2011

@misha8 Skusim to. Dam jej hodinu po jedle vodicku a uvidime - snad ju tym na chvilocku oklamem. No musime skusat co na nu zaberie a pride tomu konecne poriadne na chut...🙂