Pôrod v januári/lednu 2011
Krásne vítam nové tehulky, s ktorými do Nového roku prinesieme krásne bábätká. 😵 😵
Ockovanie proti TBC je jedno z najkontraverznejsich a mozete byt radi, ze v Cechach je uz zrusene, mi na Slovensku za zrusenie bojujeme, pretoze ma viac neziaducich ucinkov ako osohu. Ockovanie proti TBC nechrani pred nakazou TBC, chrani len pred jeho tazkymi formami, ale aj to len 70 - 80 %. Nakazit sa TBC nie je take jednoduche, akoze na mna niekto kychne a uz som nakazeny. Pokial dieta zije v standardnych hygienickych podmienkach a ma plnohodnotnu stravu, netreba sa TBC obavat.
@haniula boze ako to vy robite ??? 😒
zienky viem ze sa to tu stale rozobera dookola, ale tie co krmite umelym mlieckom, kolko male vypiju? Lebo moja mala ma 10 tyzdnov a vypoje 150 ml a to kazde 3-4 hodiny a to aj v noci. Mne raz povedal midwife ze vzdy ked uz vypije celu davku, tak to znaci ze mam prejst na dalsiu tzn. na 180 ale co ja viem, nechcem ju prepchavat. Lenze zase ked sa mi stale budi, tak fakt neviem ...
@stanulka551 kolik že?? Malá vypije teprve ted 150 ml a to jen občas... Ani sama nevím, jak jsem ji naučila spinkat...
@haniula no ved prave ze viacej jej uz nechcem davat ale co mam robit, ona proste stale vypije tych 150 len obcas nie
@kamusek Tak to spinkání moc závidím:o)) - jste holčiny šikovné!!.o)
Dobré dopoledne všem!! Všem bych moc ráda poděkovala za podporu, když mi bylo ouvej, když jsem přišla z poradny:o).. Naše Terulka si včera usmyslela, že mámu zničí!! Nespinkala v kuse ani hodinu od 0300 v noci do 0300 druhý den v noci.. vždy tak an 1/2 hodinky a to bylo vše! Můžu vám říct, že někdy je to fakt o nervíky.. nevadí, že nespinká, ale to jak v kuse řve a řve a neuděláte nic.. chováte, nosíte na rukou a prostě k ničemu.. v kočárku sice byla po tichounku, ale ne a ne zaspat... No, a pak ráno v 0300 zaspinkala a spala až do 0630 - to bylo užasné!! Dneska mám plán ji utahat:o)) - ráno jsme byly nakoupit v gloubusu a autosedačce (usnula ještě než jsem nastartovala):o)), teď tu hodinku už spinká při otevřeném balkoně🙂, až se probudí, tak nakojíme a šupajdy s kočárkem.. a odpoledne pojede taťulda.. tak pak uvidíme kdo z koho:o)))))...
@kostri @haniula - děkuji moc za vaše praktické rady!!:o) - vždy to hned testuji:o))
Ten náš brouček je dnes nějakej nevrlej,nějak nemůže zabrat a pořád tu kňourá ☹
@skubanekka ejha, to ste mali riadne perny den! Ja sa ale tiez vytesujem, ze mi mala konecne buva pri otvorenom okne po vcerajsej porade s @kostri 😀 Uz som z toho bola na nervy, nic som si doma neurobila, ani nejedla, nic ... Takze to je ulavi, ze spinka aj doma, nie len v kociku 😵
@janettan To sa uz urcite nebude ockovat TBC o rok? To vazne? 😀 To by si ma straaasne potesila! Lebo my sme TBC na 4. den v porodnici nedali a potom sa ockuje az v 1.5 roku dietata. A ak by sa buduci rok uz neockovalo povinne, tak sme z toho vonku. To by som bola straaasne rada!
@kostri Dakujem za inspiraciu! Hned vecer som ju ucicikala a spinkala 2 hodinky pri otvorenom okne v spalni. A prave teraz spinka zase 😵 Nadherne! Konecne trosku pohody a nepobehujem ako koza od rpacky k malej, do kuchyne, zase k malej, ... 😀
@lavazza Jestli můžu odpovědět místo Cufinky, tak jsem včera poslouchala rádio a příští týden má soud rozhodnout, jak to s tím sociálním balíkem, kde je i porodné bude. Sociální demokraté totiž podali žalobu, že vládnoucí strana (ODS) to moc rychle rozhodla na konci roku, což je protizákonné. Takže soud rozhodne, jestli se to změní nebo ne. Snad jsem to nějak nepopletla 🙂 Moooc doufám, že by to mohli zrušit a zpětně vyplatit. To by bylo super že? 🙂
@skubanekka Děkujeme 🙂 No je to ještě celkem jako na houpačce, ale zdá se nám, že se to už ustáluje 🙂 Sice uspávání je ještě někdy horší, ale už se lepšíme 🙂 A většinou okolo těch 5hodin už zvládne po napapání spinkat 🙂 Tak snad se to bude jen a jen prodlužovat 🙂
@haniula Ahoj 🙂 vracím se ještě k TBC 🙂 včera jsem mluvila s jedním panem docentem od nás ze školy, bavili jsme se o očkování a když jsme se dostali k tomu,že zrušili očkování proti TBC, začal se úplně rozčilovat, je to takový starý rezervovaný gentleman, takže mě to dost překvapilo. No...a říkal, že to jsou fakt kreténi, protože prý kdyby se prohlédly plíce každého člověka, tak u každého druhého by se našel tzv.primární komplex, což znamená, že každý druhý se s TBC setkal a právě díky očkování se ta nemoc drží, aby nepropukla... Hrozně nás prosil, abychom jako budoucí lékaři orodovali za to, aby si matky nechávaly děti očkovat, protože dříve či později opět propukne epidemie a bude průser. Tak jako třeba ve Francii...vůbec se o tom nemluví, ale je to u nich už fakt problém... Takže já malaou určitě nočkovat nechám. Člověk nikdy neví, co bude v budoucnu dělat. Třeba bude pracovat v sociální sféře, např.s bezdomovci...nebo pojede do nějaké rozvojové země...tak ať je chráněna... 🙂
@elzu Teď si mi dala brouka do hlavy s tím očkováním.V nemocnici sem se o tom bavila s jednou dětskou doktorkou a ta mi řekla,že doktoři ví co dělají když se to zrušilo, hučela do mě i manželova teta abych dala malého očkovat,pořád sem o tom přemýšlela a taky sem si říkala,že se to zrušilo,protože to není dobré.I naše doktorka mi řekla, že by to nedoporučila.Ale teď mi to zas vrtá hlavou.

Hezké ránko! Tak včerejší kontrola kyčliček proběhla v pořádku. Dokonce i nožka, která byla z děholy trochu zkřivená se cvičením zpravila což jsem moc ráda 🙂 Další kontrola ve 4. měsících.
@misha8 Ti naši drobci se nějak doplňují. Naše maličká taky včera usla skoro okamžitě. V půl 9 už krásně hajinkala sama v postýlce. Spinkala ale jenom do 1, ale to se napapala a okamžitě zase usla a spala do půl 5. A zase po napapání usla...Pak se vzbudila o půl 7, chvilku si "povykládala" s manželem než šel do práce, pak se napapala a už zase hajinká. Ale bohužel se mi zdá, že ode mě trochu chytla rýmu....tak jsem jí hned kápla Libenar a snad to bude OK.