Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
ahojte 🙂
@karap ja som s vahou stale v minuse... ale aj gynekologicka aj endokrinologicka povedali, ze to nevadi. ze pokial babatko rastie ako ma, tak nevadi, ze chudnem, ze ved to este dobehnem... ale tiez ma to prekvapilo
baby, myslíte že je normálne, ked cítim bábo v podbrušku skoro ? alebo možem ho tam vobec cítiť či sa mi to zdá a cítim niečo iné :(
Ahojte kočky, ako sa dnes mate? Ja som si dnes bola urobt radost, bola som pri kamoske-kozmeticke na nechtiky 🙂 😀
k tomu porodu, ten moj povedal, že tam určite nepojde, lebo keby videl že sa trapim tak by doktorovi musel dať jednu do zubov 😀 😀 😀 aj keď ja by som j trošku chcela a je pravda, že chlap čo je pri porode si ženu viac važi, ale ja nemam problem, že by si ma nevažil, tak to nejako zvladnem aj sama 😉
@dominika_sk ani moj nechce ist k porodu a ma rovnaky dovod ako ten Tvoj, povedal mi, ze by nezniesol sa na mna pozerat, ako sa trapim. Ja ho k tomu nejdem nutit, aby nakoniec nemali doktori viac prace s nim ako so mnou 😀
@mysti no veď, ešte aby bol "stredobodom" pozornosti on 😀 😀 😀
@dominika_sk presne tak...na mna by mozno aj zabudli 😀
@mysti no stoji nam ten chlap pri porode zato ? 😀
@dominika_sk myslim, ze by sposobil est viac stresu a neviem ci by som sa vedela sustredit, keby tam bol...neviem... 😕
@mysti @dominika_sk baby, tak toto je dilema aj pre mna... moj tam strane chce byt, ale ja neviem 😒 ked som chora alebo mi nieco je, tak byva nervozny lebo mi nevie pomoct, tak si neviem predstavit, co bude robit tam... a nerada by som byt nervozna z toho, ako to on zvlada a pomaly sa ani nesustredit na to, na co sa mam 😖
ahojte babule 🙂
k tej váhe - ja mám tiež stále menej oproti štartu, cca -1kg, doktor to nijako nekomentoval, maličká je ok, tak potom to nemá byť prečo problém. dokonca sa mi zdá, že tá naša malá má nejako veľa - 420g 😕 som čítala, že v 20tt je to menej. ale tie merania asi nie sú celkom presné 🙂
výbavu podľa čoho nakupujete, priznám sa, ja nemám ešte vôbec nič, neviem kedy sa konečne rozbehnem, ale asi by som potrebovala nejaký zoznam, čo určite by sme mali nakúpiť. sa bojím, že kúpim nepotrebné a na nevyhnutné zabudnem 😒 existuje nejaký "šmírak" podľa ktorého by sa mohlo ísť? či to by som chcela asi veľa 😀
môj sa ešte nevyjadril, či pôjde k pôrodu. určite ho zoberiem na prípravu na hodiny pre oteckov a potom sa uvidí, ja sama tiež ešte neviem, či by som ho tam chcela. ale zase na druhej strane niekoho chcem určite, a kto iný ako mm...
@kaciatko81 @mysti @dominika_sk aj môj manžel rozmýšľa... či má byť pri pôrode alebo nie... už aj kameru chce kúpiť aby mohol všetko natáčať.... ale ja sa bojím toho že budem z neho nervozna... ked som sa ho na to prvý krát opýtala či chce byť pri pôrode tak hned povedal že nie... a ked sme boli na 3D tak si to nejako rozmyslel...
@lenica81 to fakt??? Ale vo v jednej tehu knizke, kde sa popoisuje strvavanie, mam normalne grep zahrnuty, aj grepovy dzus... no a ja milujem grepovy dzus a pijem ho teda vela... 😕
@mymimi este nie, hadam dr. nieco uvidi buduci tyzden na poradni 🙂
@eviiinka tak si dobre pamatam 🙂 no som zvedava ako ja budem spokojna v auparku, ale moj dr. ho vychvalil, ze je to velky odbornik 🙂
a ja babo tiez citim uplne dolu v podbrusku, nad lonovou kostou 😉
@majoslava ved si kup aj nejake plastove a ty budes mimi vacsinou krmit a mozno po case mm presvedcis, ze aj tie plastove su dobre... a to su ine materialy, ako byvali kedysi... mne sa paci znacka Avent, ja asi tie budem kupovat
@kaciatko81 treba si asi uvedovami aku ma mm povahu, urcite to nezalezi len na tom, co chcem ja... ak by tam mal napr. odpadnut, tiez to nie je dobre, ale ak vies, ze zvlada podobne situacie dobre, tak ti moze minimalne v prvej faze pomoct
@majoslava fuu, tak kameru asi nie... ani fotak... ako hej, ked bude po vsetkom, babatko bude na svete, ale nie pocas porodu (minule som pocula o takom pripade, ze manzel natacal vsetko dost detailne), to by mi asi vadilo...
@blackrose ved ano, mne je to uplne jasne... viem aky je, viem, ze tam chce byt, len nemam este ujasnene, co chcem ja... ale urcite sa budem snazit najst nejaky kompromis. je to aj jeho babatko a presne ako pises, nezalezi len na tom, co chcem ja... ale este mame cas 🙂
tak ja som doma z poradne všetko ok, tak sa vytešujem 😀 , a už vieme pohlavie čakame dievčako 😵
moj manzel bol pri prvom porode, prisiel akurat ked som zacala rodit, ja som priniesla sestrickam kavu a boli na mna mile, manzel po porode povedal, ze to nic nebolo 🙂)))) pri druhom porode nestihol byt, lebo som mala rodit za hodinu a mala bola za 5 minut vonku, sestricky na mna neboli moc dobre, esteze tam boli stazistky, ktore sa o mna dobre starali. A teraz chcem, aby bol manzel cely cas odkedy budem v nemocnici, sestrickam donesiem kavu, bonbonieru, nech mam zarucenu pohodu.
@kaciatko81 ved hej, casom na to hadam pridete obaja co chcete... a ak by ti tam aj prekazal, alebo jemu by bolo neprijemne tam byt, tak vzdy moze odist 😉 len sa dopredu dohodnite "na pravidlach" aby sa ten druhy neurazil 😉
@lenica81 tak som si pozerala o tom grepe a vyzera to tak, ze su to len "babske reci"... lebo nikde nie je spomenute, ze grep obsahuje chinin... jedine negativum je, ze zvysuje ucinnost liekov, tak ho nie je dobre pit s uzivanim lienkov
ano obidva porody tam, aj do tretice tam chcem ist. Ale na sestonedeli je lepsie byt na nadstandarde, lebo ked som bola na neplatenom, mala som smolu na spolubyvajuce 😠 jedna si isla dve hodiny po porode zapalit, chcela aby som jej kojila dieta, poziciavala pribor, dala jej zavolat. Len som sa smiala, nech zabudne a jej malinka chudatko mala obrovsky pupok a dalsie problemy zdravotne, lebo ta krava pila pocas tehu!!! A druha nepocula, ze sa jej dieta dusi. Na nadstandarde som sa takym mamickam vyhla. Sestricky poradia s kojenim, porozpravaju sa s vami ci potrebujete pomoct.
...aj ja sa chcem vratit na Kramare a presne ako pise @ajvetka na nadstandard ... dufam, ze budem mat stastie a budu mat volno lebo neviem koho tam "uplatit" aby som sa tam hned dostala, kedze dopredu sa to "neda" zarezervovat ... ja som bola spokojna, mala som sama izbu, dokonca aj moj muz tam bol so mnou 🙂 ... proste pohoda ako doma.

rozhodla som si spraviť zoznam čo všetko potrebujem kúpiť 😀 a už mám A4 stranu celú zapísanú... potom si budem škrtať čo už mám... prípadne dopíšem na čo som zabudla... lebo mám pocit, že kupujem zbytočne veľa... a sem tam sa mi stáva že zabudam a kúpujem potom zbytočne veľa 🙂