Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@karap ďakujem aj malinká je krásnučkáááá 🙂 🙂
aj vase babatka vyvracaju tak strasne hlavicku, ked ich drzite? nasa mam pocit, ze stale obdivuje nas strop.
@lenkalienka25 my sme mali tie líčka úplne otrasné, dokonca aj na bradičke sme to mali...bolo to až hnusne drapľavé, chúďatko, určite ho to veľmi svrbilo...ale už je dobre 🙂
baby náš malý otáča hlavičku viac na jednu stranu...nemá problém ju otočiť aj na druhú, ale stále preferuje len tú jednu, a to hlavne keď zaspí...neviete mi poradiť niečo, aby mu ostávala otočená tak ako mu ju dám keď zaspáva??? Vždy sa mu nejako podarí ju otočiť...☹ alebo ako s ním cvičiť?? díky
@tasiko neboj urcite zacne, kazde babo ma ine tempo a hlavne ten nas drzal takto trochu hlavu ked mal 20 dni (jasne ze to nepocitam ako "konicky" lebo bol trochu zvyseny na tatovi) ale tak asi bol taky zvedavec a dvihal hlavu. ked ti mala nechce byt moc na brusku, skusaj ju davat aspon takto na svoje bruchu, nech si trosku trenuje, ak sa jej to bude pacit...rob to tesne pred krmenim, vtedy hadam tolko nevygrcka.
@meminka naša má to isté. otáča hlavu výhradne na pravú stranu, niekedy sa mi zdá, že by ju dokázala otočiť dookola. už má hlavičku dokonca vyležanú ne jednej strane 😒 čokoľvek jej dám pri hlavu, aby ju neotočila, nič nezaberá, vždy sa toľko mrví až ju má otočnú na tú svoju stranu.
keď som bola malá ja, mala om to isté. treba masírovať sval na krku na tej strane na ktorú otáča hlávku - ten má pravdepodobne skrátený a treba mať trpezlivosť a vždy keď to ide otočiť hlavu na inú stranu aj keď len na chvíľku, potom dať hračky na inú stranu, možno otočiť ju v postieľke a pod. proste aby všetko dianie bolo na opačnej strane.
ak nič nepomôže, povedať pediatričke a tá by ťa asi poslala na neurológiu a tí potom asi na rehabilitácie, kde sa cvičí, neviem aké cviky, ale moja mamina ma pred tým varuje, že budem plakať s malou, keď s ňou budú cviči. nejako krútia hlavičkou a detičkám je to nepríjemné....
@meminka, nas tiez otaca hlavicku na pravu stranu, tak mu ju pri spani otocim na lavu stranu a kedze maly spinka na plienke, tak druhu plienku zrolujem, podlozim pod plienku na ktorej spi maly a zapriecim mu hlavicku, takto vydrzi spat a vzdy aj v priebehu dna sa mu snazim otacat hlavicku na lavu stranu, lebo nechcem aby mal skratene slachy a v buducnosti cvicili a zbytocne ho trapili,
ahojte, ja som bola dnes na kontrole u gyndoc... vsetko je ok... 😉
inak, dnes sme boli s drobcami vonku, Matka som mala v manduci a dobre mu bolo... cestovali sme aj MHD, nieco ine opat pre mojho starsieho do stereotypu vsednych dni, ale sme sa zbytocne prehnali do jedneho obchodu, chcela som kupit zazracnu zavinovacku, ale nemali na predajni, tak mi objednali a bude zajtra... teda hadam, lebo by som sa tam stavila cestou z klbikov... lebo tych 5,5 kila da zabrat, ked ho clovek nosi 2 hodky... 😝 cely chrbat mam stuhnuty... 😖
hadam pomoze, lebo inak mi spi iba vonku, takze ho aj poobede musim supnut na balkon, lebo na rukach len cca 15 min. spanky... teda dnes dal aj 3/4 hodku, ale to som kukala jak puk... ale ked budu mrazy vacsie, tak nemoze byt vonku dlho...
Baby toto bude zaujimava noc, krpec spi od vcera 20.00 len s prestavkami na papanie 😒
Jaj baby, dnes bol tazky deň. Lucka bola od obeda stále nervózna a placliva, spala dokopy max 1 hodinu. Najdlhšie prespala v kociku pol hodinu. Vecer sa to vystupnovalo a 2 hodiny hrozný plač. Nakoniec zaspinkala, ale stale sa budi a ma hrozne nepokojný spánok. Nechápem co jej chudatku môže byť. :(
@tina233 ďakujem aj ja prajem tvojej Lucinke všetko najlepšie 🙂
@hellkaashley moja kolegyňka to mala a začalo jej to hnisať tak šup to dala von a bolelo to ževraj dosť
@veronika1610 no čo ti poiviem 😀 sceny ,sceny a sceny... volala mi ta vianocka, ci ko ma tu prezyvku, sa dušovali obidvaja že to neni pravda atď......tak som mu povedala, že teda dobre, nechame to tak, že mne nevadi že si piše s niekym, ale to že ma klame že nepiše, vymazava to a potajomky vyvolava a keď ma ešte raz nasere tak uvidi!!! 😠 tak zatial je ako medík 😀 som zvedava dokedy 😠
on by mi naboku vobec nevydržal, to je taká malá potvorka 🙂 raz som to skúsila a pretočil sa v noci na bruško, skoro som zinfarktovala...už to radšej neskúšam...
baby,chcem sa s vami podelit o radost.Svagrina porodila cr dvojcata.Vcera podvecer prisli na svet neterka Vivien[2700g]a synovec Lukasko[3600g]Zelam mamicke rychle zotavenie a radost z deticiek 🙂
@dominika_sk no, držte sa obidvaja aj s malinkým, nech vás poslúcha ten neposlušný tato 😎

Ahojte koceny ...mozno trosku od veci ale chlela by som sa opytat ci tu ma niektora z vas ako antikoncepciu ten inplantat v ruke na 3 roky za ako dlho to zacne ucinkovat? 😕