icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

mysti
10. jan 2012

Ahojte baby, tak ako sa mate? maly na chvilu zaspal, tak som sem dobehla 🙂
Aj nas maly ma sopliky, ale by som povedala take zaschnute,co dycha vnoci, asi mame v spalni prilis teplo. Aj ocinkovi sa take robia, tak sme sa smiali, ze je to cely jeho syn 😀
Vecer este stale vystrajame, ale uz menej, nastastie ale zase vnoci krasne buvka a cez den je dobrucky 😵

Ja mam inak problem so sebou, 28.12. som dostala manzes a este stale mam spinenie, ide mi to uz na nervy, neviem co s tym. Idem sa objednat na sono poporodne, tak hadam bude vsetko OK, uvidime 😖

Inak malicky nam rastie, papa pribera, poradnu mame az 23.1., ale zda sa mi, ze poriadne pribral aj zase riadne narastol 😀
Som zvedava na tu vahu 😀

Ta moja vaha je zatial -12kg, pribrala som 19, cize este mam co robit 😠 ale sviatky mi to trochu zabrzdili... 😒
No uz dojedam vsetky zasoby sladkeho a inak nekupim uz nic, aby ma to nelakalo 😀

luci66
10. jan 2012

@evane Je nadherny, to nasa mala sa s hlavickou ani nechyta.Nema to tiez rada, budeme skusat tatove brucho, ma ho dobre vypodlozene 🙂

kinlly7
10. jan 2012

mysti - ahojky,tuším sa nám podobne narodili synčekovia...a tiež sme na rovnako dostali menzes :D kojíš?lebo ja nie...aj ja idem ešte ku gynďárovi po prvom menzese,neviem prečo...či sa tak chodí alebo čo?koľko má tvoj maličký cm a gramov?

luppita
10. jan 2012

@veronika1610 tebe ta senovka kedy zabrala, ten 4ty den, ako pisu?

luci66
10. jan 2012

@micicka Ahoj,pozeram,ze tvoja malinka sa tiez narodila v 37tt jak moja. Mozem sa spytat kolkokrat za den papa ak kojis teda a ci moc spinka? Lebo moja je stale taky spachtos, obcas si pomrmleme, ale to ju bavi tak pol hodku a zase spi 🙂

harper
10. jan 2012

ahojte, tak nasa este spi, ale bola zase do stvrtej hore. a to ani cez den velmi nespala, este sme si s mm hovorili, ze aspon bude spat v noci. som zvedava ako to bude pokracovat.

zuzka051
10. jan 2012

@veronika1610 no 10 dní tých 90 tbl+90 tbl

zuzka051
10. jan 2012

@luppita no to som aj ja dúfala,a stále nič a druhé balenie už kupovať nejdem ☹ je to dosť drahe a ked vidim že žiadne zmeny...... ☹

micicka
10. jan 2012

@atima ja sa už veľmi nestresujem, možno sa jej to jednoducho nechce! do sedu sa mi už pomaly dvíha a koníky pásť ani za nič. ale počula som, že nie keaždé dieťatko to robí. spýtam sa na to dr, ale nevidím v tom extra problém. moja inak šibrinkuje ručičkami aj nožičkami o 106, tak sa nebojím, že by bol nejaký problém. jej sa na brušku jednoducho nepáči. sem tam sa jej podarí zdvihnúť hlavičku, ale len na chvíľočku. ona zdvíha aj ruky aj nohy, takže nemá opotu a to sa nečudujem, že ju neudrží hore 🙂

micicka
10. jan 2012

@luci66 ja bohužiaľ nekojím, už je plne na UM ☹ ale čo narobím. a so spaním máme hlavne cez deň dosť problém! v podstate spí len vonku v kočíku, aj to stále menej, ale doma len tak po 20minút 😒

mysti
10. jan 2012

@micicka aj u nas je to so spankom tak, doma spi najviac pol hodinku cez den a v kociku vonku aj 4 hodiny 😀 no co s nim narobim, aspon pekne spinka vnoci, tak cez den sa nejako premoceme - aj ja som bola taka ked som bola mala, nepotrebovala som vela spat cez den 😉
@kinlly7 neviem Ti presne povedat kolko maly ma, lebo poradnu mame az 23.1., ale myslim, ze uz ma riadne nad 5kg a cm ma cca 63-teraz som ho odmerala 😀
Inak maly objavil rucku-stale si na nu kuka, otaca si ju pred ocakami, no bohovsky je, ho pozorujem 😀

lianka7
10. jan 2012

Ahojte kočky,tak musím sa vám pochváliť,u mna zrejme bola naozaj laktačná kríza ako vyšitá-trvala cca 5 dní a včerajším dňom akoby uťalo.Mliečko opäť pekne tečie,malý je spokojnučký,opäť pekne papá...Musím si poklopkať 😉
@anulicek Zrejme pomohol aj ten super receptík s kapustou,lebo ju papam treti deň a prsia mam pekne naliate od včera...ďakujeeeem moc!
Všetkým maminkám radím,keď príde takáto kríza,naozaj sa to zvládnuť,prikladala som vkuse malého,keď mrnkal a hľadal cicík...aj po hodinke,veľa som sa snažila aj odsávať-skúšala som,lebo skoro nič nešlo...ale SME ZA VODOU-aspoň dúfam 🙂

lianka7
10. jan 2012

@kinlly7 Vraj preto sa má isť na kontrolu,lebo robia ster z krčka-kontrolný.

lolllka
10. jan 2012

ahojte kocky, ked krmite deturence z flase, kolko vam vypiju, a kolko dokazu vydrzat bez papania?...neviem , ci mu nedavam vela, a ci malo..lebo ked dopapa a vyberiem mu flasku tak este pomrnci.... ☹
...nas maly je jedak poriadny uz od narodenia, mliecka tolko nemam, kolko potrebuje tak ho miesam s UM, vypije 150ml a vydrzi 4 hod cez den a v noci aj 5-6 hodin....

meminka
10. jan 2012

@lolllka náš malý má dnes 11 týždňov, vypije 140 ml zhruba každé 3 hodinky...v noci je spachtoš, to vydrží spať aj 7-8 hodín, tak ho samoška nebudím...🙂

anulicek
10. jan 2012

@lianka7 Veeelmi sa tesim.. Ja som tiez kapusticku "tlacila" do seba s podozrivym pohladom..ale zabralo aj mne.. A malinke Ti neprdkalo? Zvladli ste aj tuto stranku kapusticky? U nas ziadne bruskove problemiky neboli, tak ste to snad zvladli aj Vy.. Tesim sa, ze mate krizu za sebou a papate dalej...jupiiii 🙂

lolllka
10. jan 2012

@meminka ..dik za info, som uz ovela pokojnejsia.. 🙂.....jeeeeej, ako ti pekne v noci vydrzi spinkat, veru spachtosko... 😉

hellkaashley
10. jan 2012

@stellamiapiccola mna to vobec nebolelo ked mi to davali uz to mam tyzden a ako keby som tam nic nemala sem tam si to nahmatam ale aj ja poznam par pripadov ktorym to nesadlo 😖

hajatanufus
10. jan 2012

ahojte baby nasa najstarsia tiez mala problem s otacanim hlavicky na jednu stranu a museli sme chodit na rehabku a tam sme cvicili vojtovku hlavickou jej necvicili len sme stlacali nejake body na telicku a potom sme dostali dalsi cvik ktory sa malej nepacil tak sme ho necvicili a potom este jeden a ten jej nevadil a aby neplakala tak sme jej pri cviceni spievali kukulienku a ine pesnicky a ked mala asi 6-7 mesiacov tak uz spievala kukulienku aj ona 😀

hajatanufus
10. jan 2012

@karap jej dvojicky chlapcek a dievcatko to je zlate srdecne gratulujeme a prajeme vsetko najlepsie a vela zdravicka maminke aj detickam a inak krasna vaha 🙂

tasiko
10. jan 2012

ahojte baby,ako?naša malá je na chvíľu ticho tak som tu narýchlo...celý deň som okolo nej včera skákala a dnes to isté 😖 ani v noci som sa nevyspala bo starý tak chrápal že som sa divila že spí aspoň ona /okrem neho 😠 /...dnes ráno ma zobudila na papanie a po dvochhodkach čo už ako-tak zaspávala v postieľke...som sa tešila...tak sa tak pos.ala že ešte aj do zavinovačky naložila...a len tak v tom ležala a usmievala sa 😀 😀 vôbec jej to nevadilože bola komplet okadená 😀 nebyť toho smradu ani neviem že sa to stalo 😝 tak a odvtedy sme zasa hore asi jejuž šľahnem čípok do ritky,kvôli tým sopliskám je strašne umrnčaná tak keď jej mm dá celkom pekne sa ukľudní,no ja sa toho bojím..uvidíme 😒 @karap že gratulujeme a že veľa síl 😉

harper
10. jan 2012

baby, neoslovime adminov aby nam premenovali temu, napr. na novembrove babatka 2011, alebo nieco na ten sposob?

karap
10. jan 2012

@harper dobry napad 😉 Ved ,,porod v novembri,,to je take onicom uz.No mozno nas aj sami premenuju,ved uz par krat nam to urobili a ani sa nas nespytali 😀

lenkalienka25
10. jan 2012

@tasiko ake pouzivate cipky?

veronika1610
10. jan 2012

@zuzka051 tak to je mi ľúto, za 10 dní by si už mala vidieť nejakú zmenu. inak ja som mala na začiatok prášok a vtedy sa mi robilo mlieka strašne veľa, keď som prešla na tbl. bolo to trošku menej, aj keď nám bohate stačilo

veronika1610
10. jan 2012

@luppita mne už po 2 a pol dni - evidentne viac mlieka, ale tak naplno sa to prejavilo asi po 2 týždňoch

luppita
10. jan 2012

@zuzka051 ja som si teraz prave dala prve 3tab, tak uvidime ci a kedy uvidim zmenu 😒
@harper mna napadlo ci neurobime sukromku s takym nazvom, co myslite?

dnes sme boli na kontrole klbikov a vsetko OK, nemusime ani na siroko viazat, ani nic podobne 🙂 🙂 🙂 zajtra mame poradnu, tak som zvedava ako moja laska vyrastla 🙂 🙂 🙂

kukina79
10. jan 2012

@tasiko ahoj, som nedavno citala, ze mas kvoli refluxu problem davat malu na brusko, aby si cvicila zdvihat hlavicku. akurat som na jednej stranke citala ako sa da este inac to cvicit
http://www.mamaaja.sk/index.cfm?module=Calculat...
skus to mozno to je sposob ako to s nou mozes precvicovat a nemusis ju dat na lezmo na brusko 😉

"Pohodlne sa posaďte do polosedu – s podopretým chrbtom a vystretými nohami. Na svoju hruď si položte svoje dieťatko (ak môžete tak, aby bolo aj ono aj vy vyzlečené – aby sa dotýkalo vašej pokožky) bruškom dole, aby malo hlavičku opretú a počúvalo vaše srdce. Jemne ho hlaďte po chrbátiku a tíško mu spievajte.
Motivujte ho, aby dvíhalo hore hlavičku a pozrelo vám do očí. Prihovárajte sa mu tichým a upokojujúcim hlasom. Táto činnosť môže byť tiež relaxačnou pre vás oboch. Každý pokrok dieťaťa a každý úspech pochváľte a pohladkajte svoje dieťatko."

kukina79
10. jan 2012

@harper ahoj, to presne robi aj nas. najzaujimavejsimi clenmi nasej rodiny su strop a lampa 😀

harper
10. jan 2012

@luppita to je tiez dobry napad, lebo nemam rada ked sem niekto vtrhne a nieco ponuka.