Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@luppita prosím ...aj ja by som chcela medzi vás....chodím sem hlavne čítať a sem tam prispejem fotom malého ,nakoľko už nemám toľko času ....ďakujem 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
luppita ahoj.môžeš prosím aj mna pridať,mám dievčatko nar.8.11.dakujem...
Baby , ktoré ste dávali dcérkam náušničky, ako dlho sa to hojilo ? V Utorok ideme na poradňu a malej majú prepichnúť ušká a v Piatok sme pozvaní na uvítanie novorodencov, tak sa bojím aby to bolo aspoň trošku zahojené. A dávali ste tie najmenšie náušničky, alebo väčšie ?
@ninka23 ja som dala jej to hned v porodnici - na 5 den jej narodenia, dali jej na to tampony. V ten den nas aj prepustali domov, sestricka potom asi po hodine od prepichnutia jej to ocistila liehom a natrela framikoinom. Vtedy to uz nekrvacalo.... a uz jej to ani nekrvacalo, no a potom som jej to natierala framikoinom par krat za den asi tak 2 tyzdne. Ja som jej dala uz tie vacsie trosku nausnicky.
baby, co nas radi citate, ako mame vediet, ze mate naozaj novembrove deti, ked nemate ani ziadne fotky a niektore ani ziadne prispevky vo svojich fotoblogoch? nechcem na nikoho utocit, ale uz som tu vela krat citala, ze niektore len predstieraju ze maju deti a dokonca zneuzivaju fotky inych mamiciek. ja mam tiez dve deti a pc teraz zapinam mozno dvakrat do tyzdna, ale citam a aj prispievam cez mobil, napr. aj pri kojeni, tak ak sa da najst cas na citanie....
ahojte kočky, tak konečne som si našla trošku času aby som napísala, väčšinou sa k pc poriadne nedostanem a nestíham ani všetko prečítať.
naša malá bambuľkakrásne rastie do krásy, kojíme sa, ale sem- tak jej už musím dať aj príkrm UM. zajtra máme uvítanie a kedže my nie sme veriaci, tak krstiť nebudeme, preto sme malej kúpili nové náušničky a ja som jej upiekla aj tortičku nech nie je ukrátená
@ninka23 Nam sa tie uska hojili velmi dlho,hadam aj 5 tyzdnov 😒 stale to hnisalo,bolelo to malinku ked som to cistlila.A nakoniec som musela jej davat aj masticku.Ale je to individualne u kazdeho babatka.U starsej som ani nevedela ze mala prepichnute uska.
Aj nam prisla ta pozvanka na uvitanie novorodencov,ale asi tam nepojdeme,nakolko mame na druhy den krst,a treba kopec veci porobit.Ak sa smiem spytat k akej dr.chodis s malinkou?
@henrieta44 ta torta je prekrasna...kde ti ju robili?
@dena no to som sa vytrápila sama, trvalo to niekoľko hodín, ale výsledok stojí za to
@ninka23 nam prepichovali vcera. cistim repikom, sem tam zelenkava chrasticka, ale to vycistis tym repikom, takze myslim ze na uvitani to vobec nebude vadit 🙂 ja som dala vacsie, a dr.bola velmi rada, ze s tymi malymi sa tazko manipuluje, a potom to dlhsie trva a tym padom babulka dlhsie place ☹
@henrieta44 tak si teda sikulka 😉
@dena dakujem, mňa takéto veci bavia
@jedinecna @marvis @liat
Baby veľmi pekne vám ďakujem. Risknem to. Dúfam, že sa nám to prepichnutie podarí. Máme doktora ( asi 50 r.), tak dúfam, že to bude robiť sestrička, ktorá má asi obratnejšie prsty 😉
@marvis Náš doktor má ordináciu mimo NR,ale býva v NR kúsok od nás. Máme dlhodobo dobré vzťahy a od narodenia chodím k nemu aj so staršou.
@henrieta44 Nádherná tortička. Si veľmi šikovná keď si to dokázala aj pri malej 😉 My sme tiež ešte krštenie nemali. Plánujem ho až na marec alebo apríl, keď bude teplejšie a malinkej budem môcť obliecť krstinové biele šatočky 🙂 A musím ešte popremýšľať o výzdobe.
@liat Ja som sa s tým stretla už v minulosti - prisvojili si identitu.Vymyslené snažilkovanie, alebo tehu, vymyslené deti, ukradnuté fortky a napr. na MMB pýtali veci pre detičky ( akože soc. prípady) a nakoniec to boli podnikavé mladé slobodné babenky, ktoré sa zabávali, prípadne oblečko získané zdarma predávali. 😠
@lenkalienka25 Moja vypije denne asi 120 ml. Vždy asi 1-1,5 hod. po kŕmení si vypýta a naraz vypije 30-50 ml.
Podľa chuti 😉 Dávam jej HIPP Feniklový a občas do neho nakvapkám aj Espumisan.
@ninka23 idete na uvitanie?
@zvedava17p Zdravíme vás 😉 Chystáme sa. Kolegyňa bola minulý mesiac , ona má októbrového chlapčeka a vravela, že to bolo pekné. Ako sa máte ? Vidím, že Filipko riadne rastie. To bude chlapisko. My ideme v utorok na poradňu, tak som zvedavá ako sme na tom.
@ninka23 🙂 aj my zdravime Vas 🙂 maly veru rastie ako z vody, uz sa mi zda, ze az moc. Vam drzime palce na poradni 🙂 ...my na uvitanie nepojdeme, ale mozeme dat niekedy rande
@zvedava17p OK , dohodneme sa 😉
ahojte aj ja by som sa chcela pridať do skupiny 🙂
@zuzka051 napíš zakladateľke skupiny - luppita
Dobré ráno kočky,chcem sa spýtať aké UM dávate drobcom.moja nelka pije aj moje ale musím ju dokrmovať a už máme tretie mlieko a ani jedno jej nesadlo.mali sme sunar bolelo ju bruško a nemohla sa vykakať,potom som kupila nutrilon a bolo to to isté niekedy sa vykakala.ale bruško ju stále bolelo tak som kúpila hami a z toho sa pre istotu nemôže vykakať vôbec a bruško ju bolí tiež..Fakt neviem aké mlieko jej mám kúpiť.poraďte ☹
@zuzka051 ak ti môžem poradiť, moc často nemeň mlieka, mohla by si tým viac uškodiť ako pomôcť, ono tie um mlieka sú hustejšie, preto malú zapeká, ale to jej bude robiť asi pri každom, vyber jedenu značku a vydrž, chvíľu to trvá ale upraví sa to, ja som toto mala pri prvom a upravilo sa to.
inak baby ja som aj písala zakladateľke aby ma zaradila do súkromnej témy, no ale bohužial ma tam nepridala s vysvetlením, že kedže tu až tak často neprispievam, tak nech mi stačí len táto téma, čo ma moc nepotešilo. v tehotenstve som mala viac času, lenže teraz už toho času toľko nie je a hlavne ked vám ochorejú obe deti naraz ( ako napr. teraz) a trochu trvá kým si človek nájde svoj systém a režim. takže ma to trochu zamrzelo, ale nevadí, nemienim sa vnucovať len som si chcela prečítať a zapojiť sa tam, ono dosť pochybujem že tie čo sú v súkromnej téme budú prispievať aj tu, však načo ked sa vydebatia tam, že?

@lenkalienka25 mne jedna dr. povedala, že v zime nemusí piť vôbec, druhá mi povie, že musí. naša nechce ani čaj, ani vodu. ja jej dávam len sem tam, väčšinou všetko vypľuje, včera sa jej podarilo vypiť 20ml