icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

micicka
29. máj 2012

@veronika1417 ja mám len parák na knedle a tam to robím 😉 nevyhováraj sa 😀

veronika1417
29. máj 2012

@micicka fuuu to mas pravdu 😀 😀 😀 ten mam 😀

micicka
29. máj 2012

@veronika1417 a ako sa máte? už lepšie papá Meli alebo ešte stále drží líniu? my už nepriberáme takou rýchlosťou ako doteraz a aj je to na Natálke vidieť, už nie je až taký tučko 😀 😀 a už je ozaj veľká, už vydrží byť hore aj 4-5 hodín a až potom spinká, len to zaspávanie sa nezlepšilo 😒

veronika1417
29. máj 2012

@micicka moje a Ty nie si v sukromke? ved pis tam ci ? sme si tam pisali ak si dobre pamatam 😉

micicka
29. máj 2012

@veronika1417 som v súkromke, len tam nemám čas chodiť. no a ty si mi sem písala, tak som ti sem odpísala 😉

veronika1417
29. máj 2012

@micicka lebo som Ta tu nasla 😀

veronika1417
29. máj 2012

@micicka malinka stale papa menaj ako by mala ale doktorka hovorila ze je pekna a vyzera ze jej nic nechyba tak som ju prestala az tak nutit ale tento vikend sme mali nesmierne tazky ☹ mala horucku az 40,3 a bezali sme na pohotovost az dvakrat ☹ dnes ju kontrolovala a odvazila a opat musime chodit na prevazovanie a to som si myslela ze Meli pribrala ☹ ale to asi tie horucky, obrali ju o to co sme pribrali 😒

micicka
29. máj 2012

@veronika1417 fúúúú riadne horúčky a čo to mala? tiež tú šiestu chorobu? aj sa vyhádzala potom? čo vám poradili na pohotovosti, ako ste zrazili tú teplotu.
dobre a ak nebude priberať, tak čo s ňou budeš robiť, veď na silu papať nebude. koľko váži?

veronika1417
29. máj 2012

@micicka nevieme, co to bolo vraj nejaka viroza ☹ lebo moc mala vporiadku 😕 som strasne rada, ze je to za nami, velmi som sa bala ☹ teplota jej neklesala ani po zabaloch, kupeloch... cipky zaberali za dlhy cas a len na kratko ☹ navyse ja mam silnu alergiu na paralen takze malej ho nedavame takze len Nurofen a aj ten sa moze az 6-8 hodinach ale my sme museli davat uz po piatich ... na pohotovosti nam dali diazepan keby sa nedarilo znizit teplotu vraj preventivne malej dat aby nedostala Fibrilne krce 😢 no hroza co sme prezivali 😢 este, ze moja sestra to cele prezivala somnou a este aj v noci ostala a pomahal mi, inak by som to asi nezvladla ☹ vyhdzat sa nevyhadzala takze 6ta to asi nebola. mam skvelu detsku doktorku ktorej som mohla lkedykolvek zavolat takze ta mi pomohla najviac, poradila mi malej davat pit Smectu aby sa moc nedehydratovala a vtedy sa mi aj zdalo ze sa to zacalo zlepsovat. Nikdy by som uz nechcela zazit nieco take ☹

stakat
29. máj 2012

@hela31182 Ja dávam dojčenskú Lucku ružovú a od 6 mesiacov nepreváram, inak je to aj na etikete napísané, že netreba prevárať, pretože už je zbavená oxidantov. Ale teraz som neviem či počula v TV alebo čítala, že deti môžu aj čistú vodu z vodovou a tu v BA je najkvalitnejšia- teda aspoň ja mám. Nepijem džusy, malinovky, ochutené vody, ale čistú vodu z vodovodu 😀 .

Dnes večer som dala malému 1x čistú vodu do pohára z náustkom a pekne cucal, tak dúfam, že mi ju nebude odmietať. Dodnes vlažný čaj ani zarobené mlieko nevypije. Chcem ho naučiť na čistú vodu resp. kojeneckú, aby nemusel čaj, ktorým sa kazia zubky.

woman04
30. máj 2012

@hela31182 dojčenskú sme mali iba párkrát..používam prevarenú vodu z vodovodu ..
@stakat dávaš neprevarenú vodu z vodovodu malému??..lebo ja som už uvažovala 😕 ..malý pije v pohode vodu,čaj nedávam vôbec..

stakat
30. máj 2012

@woman04 Môjmu dávam čaj Hipp ak idem von na dlhšie a doma na štikútku. Potom len kojím. Vodu nikdy nechcel. Čaj a mlieko (ak cestujem MHD), musí mať teplé, inak to nevypije. Včera som 1x skúsila čistú vodu a dala som mu to do nového pohárika s náustkom, tak som rada, že z toho ju vypil. Budem skúšať ďalej, nech si zvykne na čistú vodu. Ja som o tej vode niekde čítala článok, ale vôbec neviem, kde. Musím vygoogliť nejaké informácie o tom.

woman04
30. máj 2012

@stakat nemá ten HIPP v sebe cukor???..teda ,čo som videla,všetky mali a to som nechcela..dokonca vo výžive od 4.mesiaca ovocnej je cukor..to je na hlavu postavené...teda ja len čerstvé ovocie dávam,len ma to" trošku" v obchode prekvapilo..nepridávam nikde ani cukor,ani soľ..hlavne ,že ja som závislák na sladkom 😀 😀

susubaba
30. máj 2012

Ahojte, môžem sa opýtať kedy vaše detičky sa začali pretáčať z chrbátika na bruško, lebo dcérka má o dva dni 5 mes., ale sama sa ešte nepretáča a pediatrička nám hovorila, že už by sa mala pretáčať.

hela31182
30. máj 2012

@susubaba ahoj, nas maly sa zacal pretacat z chrbatika na brusko na velkonocny pondelok, a to mal necelych 5 mesiacov (cca tyzden mu chybal do 5m).

@woman04 a @stakat ahojte, a mate aj ten filter na vodu, alebo podavate klasicku vodovodnu vodu? 🙂

stakat
30. máj 2012

@hela31182 Filter nemám, tak priamo z vodovodu. Ale teraz som mu ju dala do kojeneckej fľaše a vôbec ju nechce.

woman04
30. máj 2012

@hela31182 používam prevarenú priamo z vodovodu ..filter mám,ale bojím sa ho používať pre malého,lebo som čítala,že sa tam zvyknú usadzovať plesne,čo neskontrolujem,aj keď sa často mení..v poslednej dobe ho využívam na vodu do žehličky a polievanie kvetov 😀

dadda02
30. máj 2012

@susubaba Hej, jasne, ako keby vsetky deti boli naprogramovane podla jednej schemy. 😕 Mne sa moja pretocila v 5 a pol mesiaci. Kamoskin chlapcek este o cosi neskor. V dvoch brozurach, ktore som dostala v nemocnici po porode su 2 odlisne informacie na tuto temu. V jednej sa pise, ze v 5. mesiaci sa pretacaju, v druhej ze koncom 6. mesiaca. 🙂 Tak si vyber. 🙂 Neboj sa, trosku ju pogulaj po posteli a ona to dozenie.

susubaba
30. máj 2012

@dadda02
@hela31182 Ďakujem baby za odpoveď, dúfam, že čoskoro aj my sa budeme pretáčať.

hela31182
30. máj 2012

@dadda02 a @susubaba no ja poznam aj opacny priklad, kamosova maala sa zacala pretacat ked mala 2 mesiace, a zacala dvihat zadocek a stavat sa na 4 asi v 4tom 🙂

charlottte
30. máj 2012

@susubaba ahoj,môj malý mal 17. mája 6 mesiacov a pretáčať sa začal len teraz aj to si ešte nevie ručičku vybrať dobre, ale každé dieťa je iné. Nám povedala doktorka že sa bude neskôr pretáčať, lebo je ťažký, má 11 kg a to ho len kojím 😀

luppita
30. máj 2012

@susubaba moja ma dnes 6m a nepretaca sa z chrbatika na brusko, ked je na brusku zvrtne sa a je na chrbte (polohu na brusku moc nemusi), momentalne objavila svoje nozicky a tie si okukava a ochutnava, nasa Dr povedala, ze je vsetklo OK, ze vsetko pride ked bude cas, tak neriesim 🙂 Mne to aj vyhovuje, ze ju najdem tam kde ju necham, mam starieho syna a viem co ma caka a vobec sa netesim - tesim 🙂

susubaba
31. máj 2012

@luppita
@charlottte ďakujem baby, vyzerá to tak, že naša pediatrička ide prísne podľa tabuliek.

stakat
31. máj 2012

@woman04 Áno, v Hipp-e je cukor. Lenže malý mi doteraz vodu odmietal. Preto mu ju stále skúšam dávať, teraz má novú fľašku s náustkom tak som tam dala kojeneckú a troška si cucol. Dúfam, že sa mu postupne zapáči.

woman04
31. máj 2012

neskúšala si feniklový čajík doma uvariť a nepridať cukor??..možno mu to bude viac chutiť ako voda 😉..ten náustok si chvália hlavne kojace maminy,že im potom detičky čo to vypijú 😉

stakat
31. máj 2012

@woman04 Skúšala som aj to, aleb bez úspechu. Ale budem skúšať ďalej, nevzdám sa.

sonitta
31. máj 2012

Ahojte baby, chcela by som sa s vami podelit o moju skusenost (tiez som novembrovka): Moja dcerka mala zrastené malé pysky a ostala jej len 1mm dierka na odtekanie mocu, kym sme sa dostali ku gynekologicke.. Strasne som sa bala, ze ju to bude boliet. Dr. jej to velmi jednoducho prestrihla a mala sa ani nemykla ani nezaplakala, proste akoby sa nic nedialo.. Bola som velmi milo prekvapena.. Povedala nam ze jej to mame potierat mastickou Bionect (kyselina hyaluronova), ta je proti zrastaniu, pri kazdom prebalovani roztahovat a sli sme domov.. Jáááj a este hovorila ze to moze zrastat az do puberty, takze davajte na to pozor.. Drzim vam palce aj vasim dievcatkam.. (:

sonitta
31. máj 2012

baby mala mi uz 2 tyzdne stoji na nohach! nie je to nejako moc skoro?? sa sama postavila v ohradke a od vtedy je stale na nohach... a sediet mi zacala cca tyzden potom ako sa postavila na nozky dovtedy sa len hupala na 4..

sona367
1. jún 2012

@sonitta aj mne mala uz stoji a dokonca už prejde aj svoje prvé krôčky ... hoci ešte sama nelozí... ale mna lekarka asi v 3.mesiaci upozorňovala, že mala je na svoj vek velmi pevná a bude rýchlo chodiť (až na ňu dávame pozor) ... a začína džavotať aj prvé hlásky 🙂

sonitta
2. jún 2012

@sona367 krasne len tak dalej.. Mna to len prekvapilo.. v mojom okoli tak skoro babatka este nestali.. tiez uz obchodi celu ohradku dokola, ale ked ju postavim mimo nej tak by len skakala (((: Teraz zhanam nejake dobre topanocky.. nemas skusenost s nejakymi?