Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@micicka fuuu to mas pravdu 😀 😀 😀 ten mam 😀
@veronika1417 a ako sa máte? už lepšie papá Meli alebo ešte stále drží líniu? my už nepriberáme takou rýchlosťou ako doteraz a aj je to na Natálke vidieť, už nie je až taký tučko 😀 😀 a už je ozaj veľká, už vydrží byť hore aj 4-5 hodín a až potom spinká, len to zaspávanie sa nezlepšilo 😒
@micicka moje a Ty nie si v sukromke? ved pis tam ci ? sme si tam pisali ak si dobre pamatam 😉
@veronika1417 som v súkromke, len tam nemám čas chodiť. no a ty si mi sem písala, tak som ti sem odpísala 😉
@micicka lebo som Ta tu nasla 😀
@micicka malinka stale papa menaj ako by mala ale doktorka hovorila ze je pekna a vyzera ze jej nic nechyba tak som ju prestala az tak nutit ale tento vikend sme mali nesmierne tazky ☹ mala horucku az 40,3 a bezali sme na pohotovost az dvakrat ☹ dnes ju kontrolovala a odvazila a opat musime chodit na prevazovanie a to som si myslela ze Meli pribrala ☹ ale to asi tie horucky, obrali ju o to co sme pribrali 😒
@veronika1417 fúúúú riadne horúčky a čo to mala? tiež tú šiestu chorobu? aj sa vyhádzala potom? čo vám poradili na pohotovosti, ako ste zrazili tú teplotu.
dobre a ak nebude priberať, tak čo s ňou budeš robiť, veď na silu papať nebude. koľko váži?
@micicka nevieme, co to bolo vraj nejaka viroza ☹ lebo moc mala vporiadku 😕 som strasne rada, ze je to za nami, velmi som sa bala ☹ teplota jej neklesala ani po zabaloch, kupeloch... cipky zaberali za dlhy cas a len na kratko ☹ navyse ja mam silnu alergiu na paralen takze malej ho nedavame takze len Nurofen a aj ten sa moze az 6-8 hodinach ale my sme museli davat uz po piatich ... na pohotovosti nam dali diazepan keby sa nedarilo znizit teplotu vraj preventivne malej dat aby nedostala Fibrilne krce 😢 no hroza co sme prezivali 😢 este, ze moja sestra to cele prezivala somnou a este aj v noci ostala a pomahal mi, inak by som to asi nezvladla ☹ vyhdzat sa nevyhadzala takze 6ta to asi nebola. mam skvelu detsku doktorku ktorej som mohla lkedykolvek zavolat takze ta mi pomohla najviac, poradila mi malej davat pit Smectu aby sa moc nedehydratovala a vtedy sa mi aj zdalo ze sa to zacalo zlepsovat. Nikdy by som uz nechcela zazit nieco take ☹
@hela31182 Ja dávam dojčenskú Lucku ružovú a od 6 mesiacov nepreváram, inak je to aj na etikete napísané, že netreba prevárať, pretože už je zbavená oxidantov. Ale teraz som neviem či počula v TV alebo čítala, že deti môžu aj čistú vodu z vodovou a tu v BA je najkvalitnejšia- teda aspoň ja mám. Nepijem džusy, malinovky, ochutené vody, ale čistú vodu z vodovodu 😀 .
Dnes večer som dala malému 1x čistú vodu do pohára z náustkom a pekne cucal, tak dúfam, že mi ju nebude odmietať. Dodnes vlažný čaj ani zarobené mlieko nevypije. Chcem ho naučiť na čistú vodu resp. kojeneckú, aby nemusel čaj, ktorým sa kazia zubky.
@woman04 Môjmu dávam čaj Hipp ak idem von na dlhšie a doma na štikútku. Potom len kojím. Vodu nikdy nechcel. Čaj a mlieko (ak cestujem MHD), musí mať teplé, inak to nevypije. Včera som 1x skúsila čistú vodu a dala som mu to do nového pohárika s náustkom, tak som rada, že z toho ju vypil. Budem skúšať ďalej, nech si zvykne na čistú vodu. Ja som o tej vode niekde čítala článok, ale vôbec neviem, kde. Musím vygoogliť nejaké informácie o tom.
@stakat nemá ten HIPP v sebe cukor???..teda ,čo som videla,všetky mali a to som nechcela..dokonca vo výžive od 4.mesiaca ovocnej je cukor..to je na hlavu postavené...teda ja len čerstvé ovocie dávam,len ma to" trošku" v obchode prekvapilo..nepridávam nikde ani cukor,ani soľ..hlavne ,že ja som závislák na sladkom 😀 😀
Ahojte, môžem sa opýtať kedy vaše detičky sa začali pretáčať z chrbátika na bruško, lebo dcérka má o dva dni 5 mes., ale sama sa ešte nepretáča a pediatrička nám hovorila, že už by sa mala pretáčať.
@susubaba Hej, jasne, ako keby vsetky deti boli naprogramovane podla jednej schemy. 😕 Mne sa moja pretocila v 5 a pol mesiaci. Kamoskin chlapcek este o cosi neskor. V dvoch brozurach, ktore som dostala v nemocnici po porode su 2 odlisne informacie na tuto temu. V jednej sa pise, ze v 5. mesiaci sa pretacaju, v druhej ze koncom 6. mesiaca. 🙂 Tak si vyber. 🙂 Neboj sa, trosku ju pogulaj po posteli a ona to dozenie.
@susubaba ahoj,môj malý mal 17. mája 6 mesiacov a pretáčať sa začal len teraz aj to si ešte nevie ručičku vybrať dobre, ale každé dieťa je iné. Nám povedala doktorka že sa bude neskôr pretáčať, lebo je ťažký, má 11 kg a to ho len kojím 😀
@susubaba moja ma dnes 6m a nepretaca sa z chrbatika na brusko, ked je na brusku zvrtne sa a je na chrbte (polohu na brusku moc nemusi), momentalne objavila svoje nozicky a tie si okukava a ochutnava, nasa Dr povedala, ze je vsetklo OK, ze vsetko pride ked bude cas, tak neriesim 🙂 Mne to aj vyhovuje, ze ju najdem tam kde ju necham, mam starieho syna a viem co ma caka a vobec sa netesim - tesim 🙂
@luppita
@charlottte ďakujem baby, vyzerá to tak, že naša pediatrička ide prísne podľa tabuliek.
neskúšala si feniklový čajík doma uvariť a nepridať cukor??..možno mu to bude viac chutiť ako voda 😉..ten náustok si chvália hlavne kojace maminy,že im potom detičky čo to vypijú 😉
Ahojte baby, chcela by som sa s vami podelit o moju skusenost (tiez som novembrovka): Moja dcerka mala zrastené malé pysky a ostala jej len 1mm dierka na odtekanie mocu, kym sme sa dostali ku gynekologicke.. Strasne som sa bala, ze ju to bude boliet. Dr. jej to velmi jednoducho prestrihla a mala sa ani nemykla ani nezaplakala, proste akoby sa nic nedialo.. Bola som velmi milo prekvapena.. Povedala nam ze jej to mame potierat mastickou Bionect (kyselina hyaluronova), ta je proti zrastaniu, pri kazdom prebalovani roztahovat a sli sme domov.. Jáááj a este hovorila ze to moze zrastat az do puberty, takze davajte na to pozor.. Drzim vam palce aj vasim dievcatkam.. (:
baby mala mi uz 2 tyzdne stoji na nohach! nie je to nejako moc skoro?? sa sama postavila v ohradke a od vtedy je stale na nohach... a sediet mi zacala cca tyzden potom ako sa postavila na nozky dovtedy sa len hupala na 4..

@veronika1417 ja mám len parák na knedle a tam to robím 😉 nevyhováraj sa 😀