icon

Pôrod v novembri 2011

zuzkaqt
28. feb 2011

Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀

cholitko
26. jún 2012

Ahojte maminky, moja bambulka este nelozi, nesedi, len sa pretaca. Ma 7 a pol mesiaca... Zajtra ideme k doktorke do poradne, ta ma bude zase deptat, ze v tomto mesiaci by uz mala sama sediet. Mate nejake cviky na to, aby babatko zacalo lozit? My cvicime tak, ze si ju posadim na kolena a brusakujeme... Ked je na brusku, zadocek zviha, uz by aj lozila, ale ruky ju neposluchaju a nevie sa zvihnut...

bambulka81
27. jún 2012

@cholitko my mame dnes 7mesiacov a tiez nelozime.vo vode sa mu podari dostat sa na 4nozky ale inak iba skusa.sediet sedime uz davno ale az teraz zacina sediet pekne...i ked sem tam sa hupne dozadu,nabok ako kuzelka.ja som s nim cvicila rozne cviky hlavne ako aj ty pises brusaky ci sme boli v posteli ci na zemy alebo vo vode,dopredu dozadu potom nabok.polozila som ho na nohy a hrali lietadielko aby sa mu spevnila chrbtica a svali.teraz sa uz posadi ked ho drzim jednou rukou ale hlavne sa taha na nohy. niektore deti zacnu skor chodit ako lozit alebo vobec nelozia.ked su babatka lenivejsie tak mozno v 8.-9.mesiaci.je to cudne ale co babo samo nechce a netaha sa za tym nemame silit mi hovori nasa pediatricka a naopak to co chce i ked je skoro este treba nechat.

vladikaw
27. jún 2012

@cholitko ahoj, no v prvom rade, podla mna sa nemusis nejako obavat, a nenechavaj sa deptat doktorkou 😉 ved kazde babo je ine.... nas sice uz sedi aj lozi, ale tak dramaticky zacal, az ked sme zacali chodit na cvicenie na fitloptach s inymi (aj starsimi) detickami (zacali sme pred 4 tyzdnami), on to odkukal a doma vzdy skusal, mal taku motivaciu, ked videl ine deticky lozit, sediet.... inak sediet je lepsie nie brusakovou metodou, ale tak z lahu cez bok ist, aspon nas tak ide a je mu to lepsie 😉

smejinka
28. jún 2012

@luppita ahoj luppita, bola som vo vasej sukromke,ale uz sa tam neviem dostat.Ja viem, mozno preto,ze casto nepisem a nemam tu album, ale mam s fotkami velmi zle skusenosti,aale rada si obcas precitam ako rastu mojej malej rovesnicky, a rada pomozem ked sa niekto nieco spyta? vies ma este pridat?dakujem

stakat
28. jún 2012

@cholitko Neboj, podľa mňa sa nemusíš stresovať. Môj neštvornožkuje, nesedí, len sa postaví na 4 a hodí sa dopredu. Toť vsjo. Ja to nechávam na malom, nech sa naučí sám. Nasilu ho nedávam sedieť -tj. nepodkladám vankúšmi atď, ani v šport. kočíku. Veď snáď to raz príde 😀 . A ako si dopadla u doktorky, keď si sa tak bála? Mňa minule troška nastrašila, že malý veľmi málo pribral. Za 2 mesiace 110 g. Tak som začala dodržiavať pravidelnosť podávania jedla. Držím palce, nech sa nemusíš zbytočne stresovať.

cholitko
29. jún 2012

@stakat ahoj, tak nakoniec som dopadla dobre 😉 malinka totizto vie sediet, udrzi sa, ale len ked ju posadim ja. Sama to este nevie. A doktorka povedala, ze je to v poriadku. Tiez vsak radsej malinku nedavam sediet, chcem pockat, kym sa to sama nauci 🙂

@vladikaw dakujem za radu
@bambulka81 🙂

bambulka81
29. jún 2012

@cholitko @stakat mocne vam zavidim ze mate trpezlive deti... moj sa tak jeduje ked sa mu nieco nepodari, ked chce sedeit nejde mu tak reve ako blazon, teda dam ho sediet a je klud, teraz sa uz zacina tahat na nohy, lekarka povedala ze ked sa udrzi na nohah stat tak paci sa, kludne ale opakuje sa to co so sedenim pred mesiacom... reveme ked mu to neumoznim a potom sa rehoce ze on stoji.... no za mesiac sme pribrali opat vyse kila, mame 7 mesiacov, 74cm a uchvatnych 10,6kg a to nemame nadvahu. lekarka maleho vola iba pevna silna gulicka :D hihi

elllla
5. júl 2012

ahojte babulky 🙂 potrebujem vase rady 🙂 cakame novembrovciatko a zacinam byt zufala 🙂 mam marcovu a majovu babulku a vooobec netusim, ako sa pripravit na zimu.. budem mat surodenecky kocik. co do neho na von? urcite budem chodit von denne za kazdeho pocasia, kedze Miska je skolacka.. takze: ako ste obliekali babo v novembri/decembri a neskor? (viem, ze este vo februari bolo minus 14).. co budem potrebovat? mam jeden barancekovy starsi fusak.. mam kupit nejaky poriadny fusak? a fusakotasku alebo dam vanicku z mojho Hoco kocika a co do nej?
vdaka!!

dzani
6. júl 2012

@elllla ahoj 🙂 no ja som Teuska obliekala na zimu aspon do 2 vrstiev oblecenia + teply overal taky futrovany, dala som ho do fusaku a ak bola taka tuha zima urcite aj dekou prikryt a nanoznik na hlboky kocik predpokladam mas, aj ten urcite aby mu tam velmi nefukalo. Ten barancekovy fusak je myslim ok, tie su dobre teplucke. Snad som Ti nejako pomohla 😵 Pekny dnik 🙂

stakat
6. júl 2012

@elllla Ja tiež som obliekala podobne ako "dzani". Malého som obliekala v tých krutých mrazoch asi takto:

body s dlhým rukávom
svetrík tenký
dupačky resp. tepláčiky s pančuškami
overal: https://www.modrykonik.sk/bazar/detske-zimne-ov...
fusak, na ktorom sa dala okolo hlavičky stiahnuť gumička, takže mu tam vôbec nefúkalo
deku (pod fusak a potom som ju preklopila ešte naňho a potiahla až k tváričke)

Bola to makačka vypraviť sa von, než ho oblečieš atď. dostať ho asi v 3-och mesiacoch do zimného overalu bolo nad ľudské sily, malý už mal svoj rozum a jednoducho ho odmietal. Musela som kúpiť teký tenší a voľnejší.

Ak ti overal nebude vyhovovať, ľahko kúpiš aj tu na bazare. Pretože ho deti v kočíku nezničia, sú ako nové a v 100% stave za super ceny. Ja som mala 2 overaly a striedala som to.

woman04
6. júl 2012

@elllla môžeš kľudne vaničku,ak máš..naspodok som dala tenšiu deku...fusak ,čo bol ku kočíku,
http://www.babypark.cz/fusak-mutsy-transporter#... ... oblečené mal tenké,dlhé body,gate,alebo tepláčky ,tenšiu mikinu a overal...bolo mu akurát aj v treskúcek zime...
barančekový fusak bude super...🙂

elllla
6. júl 2012

@dzani @stakat @woman04 dakujem vam babulky!!! zohnala som este aj za super cenu fusakotasku (ku kociku Phil&Teds, aj ked taky kocik mat nebudem) a uvazujem este o kupe fusaku kaiser (cakam na vhodnu chvilu tu na bazariku).. sama som zvedava, ake to bude denne vystrojit vsetky deti (rano o stvrt na osem a potom niekedy poobede, ked pojdeme pre misku zo skoly).. ale hadam to nejako pozvladame, hehe..

maticap.
7. júl 2012

Ahoj novembrovky, chcem sa spytat, ci davate detom kasu a ak ano, ci ju papaju z misky alebo z flase? Nas dubak prespal iba na UM celu noc, tak som kasu nedavala, ale v poradni mi dr. povedala, ze je najvyssi cas, tak sme skusili. Prvy pokus neuspesny (ako olovrant lyzickou), druhy pokus zabral - to bola ovocna, no ked sme mu ju dali na veceru do flase, tak nechcel.....Dr. mi este spominala, ze skusit urobit taky "mix": mlieko+kasa, no neviem ake pomery dat. Mate s tym niektora skusenosti? Dik za odpovede! 🙂

stakat
7. júl 2012

@maticap. Ja skúšam rôzne kaše od Nestlé, Hami, Sunarku a všetky môjmu chutia. Papá krásne lyžičkou, do fľaše som ani neskúšala. Lyžičku pozná od mala, pretože som mu ňou podávala lieky.
"Mliečne kaše" už obsahujú mlieko, preto sa pripravujú s kojeneckou vodou. A "Nemliečne kaše" musíš pripraviť s mliečkom. Pomer by mal byť napísaný na krabici. Tie nekupujem, takže neviem. Skús pozrieť v obchode, čo píšu. Musím si to aj ja naštudovať. 😀

woman04
7. júl 2012

@maticap. na noc dávame do fľaše: http://www.bipa.at/HiPP-Gute-Nacht-Fläschchen/B...
ce a cez deň sem tam ,nie často dávame lyžičkou a nastrúham mu tam jabĺčko...snažím sa kupovať bez pridaného cukru 😉

maticap.
8. júl 2012

@stakat @woman04 dakujem, ved aj my papame s lyzickou uplne krasne, no pred spanim je niekedy taky unaveny, ze lyzickou by to trvalo prilis dlho, tak radsej som to chcela dat do flase. No ked mi tu kasu odmietol na druhykrat aj s lyzickou, tak neviem...
Asi treba len skusat a skusat dalsie kase, vsak?

cholitko
10. júl 2012

@elllla ahoj, ja by som este chcela povedat, ze ja som nosila dve capice. Jednu taku tu klasicku novoredenecku a druhu na to, poriadnu zimnu capicu. Ale nezakryvalo jej to celo poriadne. Nasa suseda je decka lekarka a hned ma na to upozornila, ze capica musi byt poriadne cez celicko. Takze tak...
A von sa ma chodit stakym drobcom len do max. -5 stupnov a to len na 20 minut 😉
Zvladnut sa to da, moja mala ma vacsi problem s tymto teplom ako so zimou 😎

woman04
10. júl 2012

@maticap. presne tak,preto dávam večer do fľaše,keď je unavený..dala som ti ten link na kašu z fľaše..a ešte sme mali NESTLÉ Beba Good night 😉

luckalucka83
10. júl 2012

@maticap.
U nas kase vobec nefunguju, skusala som asi 5 druhov uz, ale mam taky pocit, ze ho z toho boli brusko, stale spapal a do pol noci plakal, kase som zrusila a teraz mu mu dam ryzu s ovocim alebo vyzivu a potom este nakojim a ide sa spat 🙂

maticap.
10. júl 2012

@luckalucka83
@woman04
no my sme dnes skusali od Sunarky bananovu kasu, maly reval pri nej ako tur, ale usta otvaral, previt jeden, tak kto sa v tom / v nom ma vyznat? ☹ 😠 Tak som sa nastvala a dala mu biely jogurt - jediny problem bol, ze bol dost studeny, kedze som ho vytiahla iba par minut predtym z chladnicky. A ten papal az sa zalizoval... Tak som dnes kupila od Hippu ovocno - jogurtovu kasu -je to ryzovo - psenicna. TAk som zvedava na dalsi pokus.
Inak, davali sme mu do flase hotove mliecko s kasou (nestle, hami), no ked to vypil, tak potom plakal - podla mna preto, lebo to vypil prilis rychlo oproti klasickemu UM, no je mozne, ako pise @luckalucka83 , ze ho z nej bolelo brusko.... 😕

standina
11. júl 2012

@maticap. ani u nas kase nejdu, skusala som vselijake druhy, mliecne, nemliecne, aj mliecko s kasou, aj krupicnu kasu, do flase aj lyzickou, ale bez uspechu, najhorsie ale je, ze nechce ani ziadne ovocie, zje jedine banan a vyzivu

maticap.
12. júl 2012

@standina no ja so vcera skusala nemliecku nestle ryzovu s jeho UM FranceLait - cosi popapal, no netvaril sa nadsene. Tak dnes skusime zopakovat. A davas uz cerstve ovocie? Pytala som sa pediatricky, ze odkedy a vraj este aspon mesiac vydrzat - ja davam predsnidavky a k nim pridam banan, ale cerstve ovocie som veru neskusala.

standina
12. júl 2012

@maticap. ja som mu skusila do kase dat banan, to zjedol trosku, tak este skusime, mozno mu to zachuti, davala som mu aj cerstve ovocie (jablko, broskynu, hrusku), ale to nechce vobec ani s piskotmi, este uvarene a rozmixovane jablko s bananom trochu zje, ale inak nic, tak mozno ma na ovocie este cas, predsnidavky ma rad to pekne papa, aj slivkovu stavu ma rad

andrejkag
12. júl 2012

ahojte žienky, ani my už nechceme kaše papať, ani nikdy nám veľmi nechutili 😒 skúsila som ich vystriedať s pudingom tak že som spravila umele mlieko Hami a potom som klasicky varila vanilkový puding, to nám chutilo viac ale spánok v noci nebol o nič lepší, až sme dva dni za sebou nestihli navariť ostali sme len nakojený a spali sme krááásne 🙂 , tak že som prišla na to že kaše a puding nám nerobili dobre 😠 a to sme sa trápili asi 3 mesiace, neviem či nám nesadlo Hami mlieko a kaše, ale už nechcem ani skúšať iné, včera sme boli v poradni a veľmi máálo sme pribrali ☹ keď že sme papáli len varený obed a olovrant výživu alebo strúhané jablko + banán, ináč len kojím, pani doktorka odporúčila viac papať varené keď nám nejdu kaše, alebo chlebík s domácou pomazánkou alebo lekvár, ten sme dnes doobedu skúsila a chutilo nám 🙂

@luckalucka83 prosím ťa ako robíš tu ryžu s ovocím, ryžu varíš len vo vode?? a potom to zmiešaš?

maticap.
12. júl 2012

ahojte, tak my sme dnes mali reprizu s nemlieckou nestle ryzovou kasou s UM France lait 2 a maly papal - sice sa netvaril nadsene (co on sa tesi vzdy ked papa), ale spapal to.... a poviem vam, ze som cakala, ze vecerne mlieko nezvladne vypit, lebo sme olovrantovali tu kasu dost neskoro a mlieko "vyzunkol" len taky fukot. Moj maly pribera celkom dobre, len sme mali obdobie,kedy sa v noci budil, prehadzoval, trieskal nozkami o tycky na postielke a staval na 4, resp. sa snazil celkom postavit, takze som bola hore kazdu hodinu... 🙄 ☹ a ked sme zacali pokusy s kasami, tak zrazu spal pokojne. Tak som usudila, ze tie kase pomohli, no teraz som veru neviem, ci to nebola len nahoda...

standina
12. júl 2012

@andrejkag no náš malý pribral 200 gramov za dva mesiace a naša doktorka na to nič nepovedala... chlebík s maslom som už skúšala, to mu veľmi chutí, tak asi skúsim aj ten lekvár, a to akú domácu pomazánku???

luckalucka83
13. júl 2012

@andrejkag
Uvarim rzyu len vo vode do uplne makka a popucim vydlickou a do toho bud popucim banann, minule som nastrhala hrusku alebo nektarinku pokrajam 🙂

andrejkag
13. júl 2012

@luckalucka83 ďakujem

@standina napr. maslo + kaleráb, maslo + mäsko uvarené, maslo + žltko spolu vymiešať

maticap.
14. júl 2012

Ahojte novembrovky, chcem sa spytat: ako casto sa vase deticky v noci budia - tie ktore su na umelom mlieku? A ako casto a co im davate papat cez den? Ja davam na ranajky mlieko, desiata: predsnidavka, obed masovo-zeleninovy prikrm, olovrant: pokus o kasu alebo jogurt a vecera: mlieko... Fakt neviem, ci sa mi maly v noci nebudi od hladu, alebo co to ma znamenat. Som kazdu hodinu hore, lebo bud poplakava, alebo sa pretoci a sup na styri a podme sa postavit a takto dokola. Uz naozaj nevladzem....a cez den spi cca 30-40 minut - niekedy dvakrat za den, vcera sa mi ho podarilo ulozit 3-krat... je pravda, ze su dni, ked cez den spi dvakrat po cca 1-1,5 hodine, takze si stiham lahnut k nemu, ked su to tie kratke spanky, tak nestiham nic - vsetko robim iba vecer a ked si idem konecne lahnut, tak zacina buntosit maly.... kde robim chybu? 😢 ☹

dominika_sk
14. júl 2012

čaute kočky. klasika, nestihačky. par fotiek ako rastieme a sna´d sa situacia zlepši, a čo to s vami popišem 😉 držte sa !