Pôrod v novembri 2011
Ahojte tehulky,
tak túto diskusiu zakladám🙂 a prajem nám príjemné písanie a vymienanie informácii o naších rastúcich bruškách a uzlíkov v nich 🙂 😀 a dobojujeme to do koncaaaaa 😉 😀
@lenka2312 ahoj,ja dávam malinkej postúhané jablčko,mrkvičku,piškoty v čajíku má veľmi rada,ovsenú kašu s ovocím,jogurt actíviu,naša malinká má atopický ekzém,tak musím dávať pozor čo jej dám papať,lebo sa jej hned zhorší,môžem sa opýtať kolko váži a meria tvoj malinký?
AHOJ,moja mala lubi rano:
slivkovu vyzivu, alebo len tak kusat rohlik,postruhane jablko s piskotami,
ked sme vonku-tak kornutok zo zmrzliny,biely jogurt zje, ale ztrasie ju, od Nestle-ovocnu mliecnu kasu, staci pridat vodu, najviac lubi mlieko,Nakolko ja ju stale kojim :} , Slivky, melon, broskynu,uz som davala aj rohlik s maslom a sunkou, mnam.A pijeme len vodicku, cajik minimum. Nakolko ked sa oleje vodou, tak to nevadi.
@majuschka76 pred mesiacom mal 10kg a nvm kolko ma cm, dr nas nemeria. 🙂
odporucam:
Mäsový príkrm
5 cm kuracích pŕs, 1 menší zemiak, 1 broskyňa
Kuracie prsia necháme variť asi pol hodinu. Pridáme zemiak a uvaríme ešte pol hodinu. Potom rozmixujeme s broskyňou zbavenou šupky a kôstky.
-----------------------------------------------------
Marhuľová pochúťka
1 stredne veľkú mrkvu, 1 marhuľu, 2 pol. lyžice bieleho jogurtu
Mrkvu nastrúhame na jemnom strúhadle. Marhuľu očistíme od šupky a popučíme vidličkou. Všetko zmiešame s jogurtom. Vhodné od 10 mesiacov.
Marhuľu môžete vymeniť za broskyňu.
Pohánková kaša so zeleninou a mäskom
3 PL pohánky, 3 PL najemno nastrúhaného kalerábu a mrkvy, kúsok kuracieho mäsa, trochu posekanej petržlenovej vňate, 1 ČL olivového oleja
Pohánku preberieme, zalejeme dojčenskou vodou a varíme spolu s nadrobno pokrájaným kuracím mäsom na miernom ohni asi 10 minút domäkka. Vmiešame jemne nastrúhanú zeleninu a ešte chvíľu povaríme. Pred vypnutím pridáme nasekanú petržlenovú vňať a olivový olej.
Mamičky, aj ja s Lillkou sa pridávame ku vám 🙂
Baby co ste rodili v novembri ako ja..chcem sa opytat...Nechcete niektora vymenit veci? Ja potrebujem dievcenske a vymenim za chlapcenske..nakolko som mala prveho syna,tak mam vela peknych chlapcenskych veci a zasoby dievcenskych sa uz minaju...tak ak niektora mate dievcenske a potrebujete pre chlapca tak kludne vymenim,alebo aj predam chlapcenske,samozrejme za nizke ceny.....ak mate o nieco zaujem napiste a pofotim... 😀
@22nikuska Ahoj no my to mame presne naopak, prva je Vivinka, druhy Teusik, co to neutralne ponosi aj po nej, a ruzove a ine babske vecicky mam tuna na bazare, tak ak chces popozeraj, pripadne sa vieme dohodnut na cene, a urcite by som aj pozrela nejake vecicky pre Teuska. Ak pofotis isto sa pozriem a nikdy nevies, mozno sa niekomu bude hodit a predas nieco ;) Pekny vecer
ahojte kočky neviem ci si namna spomeniete ale tiez patrim k vam aj sme si tu pisali , mam viktoriu a mala byt decembrovka ale rozhodla sa inak , aj som t pisala v tedy že mi odteka asi plodova voda ,ale to uz bolo davno ako sa mate nemam nejako cas všetok cas venujem detom ale uz neviem malej čo varit poradte kočky a tiez ked dam trisku take že su tam nejake kusky že nieje hladka kaša dusi sa poradte ako na to mame aj 10zubkou a neviem ako ju naucit kusat papanie
@viktoria12 bezvajecne cestoviny, cuketa, masko, mrkva petrzlen, paradajka, (predtym olupana) rasca a maslo. nieco ako bolonese. najprv rozmixovat jemnejsie, potom menej a menej . Nasa si takto zvykla na kusky. Na zaciatku sa tiez drhla. vela stastia
@samantha223 dakujem ja som uz hotova normalne sa bojim jej dat nejake kusky minule sa tak dusila tak som sa zlakla ale viem ze by mala uz papat aj take tak budem skusať
@viktoria12 treba mixovat menej a menej, to je len a len zvyk. malej sa zapacilo ze sem tam jej dam kusok maska z mojho taniera a tak si aj zvykla. ked mala 9 mes. kupila som take mini cestoviny, uplne male, napynalo ju aj z toho. trosku som mixla, alke len trosku a zjedla, a po dvoch tyzdnoch som len popucila a teraz uz vobec. zvykne si, neboj, tie ustocka sa s tym musia naucit pracovat.
Ahoj novembrovky, hlasim sa tu ako nova. Rodila som 28.11.2011 dvojcata a rada si obcas "pokecam". 🙂
@viktoria12
ahojky, tusim mame dost spolocneho. Moj termin bol cca Vianoce 2011, no rodila som nakoniec 28.11. Moje dvojcata tiez jedia prevazne kasu a najemno mixovane. Syncek sa uz zacina trosku zlepsovat, ze aj masko si odkusne a zje, ale dcerka len jazyk vyplazuje, vytlaca kusky a rozhadze jedlo, to je vsetko. Ked im dam tie kukuricne "sulce", tak to jedia v pohode sami, si odkusuju, aj z bananu alebo jablcka, ale to su minimnozstva, na najedenie to nie je, aj z chlebika alebo rohlika si vie tak pre zabavu ukusovat, no inak im to moc nejde. Hovorim si, ze im dlho davam kase, tak je to zlozvyk. Ale ked sa zamyslim, tak vzdy, ked sme zacali kuskami, dusilo ich a napinalo a potom nechceli ani kasu par dni skoro. Vzdy sme s tym prestali na urcitu dobu a tak dokola. A to sme zacali asi v pol roku, tak neviem...
@dodkap asi ano mame spolocne. ja som sa stale zlakla ked sa zacala s niecim dusiť , a tiez nechcela potom papat . napriklad zemiacky odmieta teraz nechce vobec minule sa dusila a od vtedy nechce vobec pappat zemiacik , ale ked jej dam rohliček tak ho tak cmulka a pomaličky z neho niečo spapa,. ale že by sa nejako napapa tak to nie všetko mixujeme a pekne papa nema problem papat ale len mixovane ked su ine kusky koniec dusime sa ,
ahojte kočeny.my sme tiež novembroví.dcerka 10,synáčik 12 a ja 15.len samozrejme rozdiel v ročníkoch 🙂
mozem sa pridat k vam do temy? aj moj drobec je november 2011
ponúkam serioznu prácu na doma nemáte niekto záujem?
@lusindata2 a o aku pracu ide?
@lusindata2 aj ja by som chcela vediet 🙂
Ahojte novembrovky, prezradte mi, aky jedalnicek maju po prvych narodeninach vase ratolesti? Kedy davate mliecko, ak su na UM?
@maticap. náš jedálniček spočiva v slepačom vývare musi obsahovat vela zeleninky a hlavne mäsko polievky´paradajková kapustova kelová tekvicova .jogurty milačik parky ryža žiadne zemiaky (nemá ich rád)žiadne pečivo nechce-Sme už na umelom mliečku vypije 3-4 dávky denne tak jedna dávka približne 150ml.makrely v paradajkovej omačke kuracie pečienky.....
@stanislava2 fiiiha! to ma naozaj pestre 😉. Ten moj si dnes prvykrat okrem chleba (peciva) vypytal nieco nove a skoro som odpadla - kyslu uhorku a este mu aj chutila 🙂.
@stanislava2 este som sa Ta chcela spytat, kedy davas mliecko? Lebo ja rano a vecer s nemliecnou kasou, kedze inu nechce....cize dohromady vypije cca 400 ml UM/den.
@maticap. mliečko ráno cez obed ako kedy po obede a ešte aj večer.lenže moj kaše nechce a aj tak sa mi zda že niekedy spapa malo a zas niekedy vela.dnes napriklad plakal za cibulou no tak som mu štipku dala a pytal znovu.teraz papa z manželom ovsene vločky z activia jogurtom po mliečku 150ml.Chuti mu Hami optivital 3 a večer má Hami na dobru noc.Mne syn spal cele noci ked som ho kojila a ako je už nekojeny (zo zdravotnych dovodov)je sem tam aj hore to mu dam medovkovy čajik a spinkame dalej.
Novembrovky, ako su na tom vase deturence so spanim? viem, ze kazde dieta je ine, no len by ma zaujimalo, ci aj tie vase vstavaju stale skor a skor, alebo len ten nas zbojnik ma take obdobie....Inak, na jeden spanok denne sme presli od cca 10. - 11. mesiaca, no do toho cca 14. mesiaca spaval v noci cca 11,5-12 hodin. Teraz uz len 10,5 hod. ja viem, znie to mozno smiesne, no mne ta hodina spanku rano strasne chyba 😵 .

Ahojte baby, prosim Vas, mozete mi dat nejaku inspiraciu na menu pre mojho drobca (desiata-olovrant)? Dakujem 🙂 🙂