Pôrod v októbri 2011
Ahojte. Som zvedavá, koľko sa nás tu nazbiera :o)))))))))
@katy2 mohol by ju niekto urobit 😅
@samantha543 asi planujem. a ked budem mat aj druhy porod taky rychly, tak ani nestihnem dojst inam. ani ja nemam dobru skusenost ani s porodnymi asistentkami, ani porodnikom, ani sestrickami na sestonedeli (cest vynimkam, ale tych je tam zalostne malo). teraz som sa prehlasila chovanovej, inak som chodila piknovi 😝 ty planujes rodit v PN? komu chodis?
@berus222 ja chodim pecimu ja som mala na porod hlavka ktory sa ku mne choval hrozne a sestricky mi nadavali ze nemam lezat stale na posteli a pritom som stale behala ja som porodila za 5 hodin takze super 😀 neviem este kam pojdem rodit 😉
@katy2 inak ja myslim ze radsej fofry teraz ako potom mat problem otehotniet ale inak mam skveleho manzela ktory sa pekne stara o maleho takze ziadny problem 😀
@samantha543 mna rodil bartkoviak alebo ako sa volal. dufam, ze po druhe budeme mat vacsie stastie.
Ahojte! Takže sa tiež pripájam k októbrovkám 😀 Po menších stresoch, ale predsa. 🙂
@berus222 no to dufam ale platit porodnika si urcite nebudem to su nehorazne peniaze 😠
@samantha543 no to ani u nas nehrozi.
@lea1333 jejda, nechcela som ťa vystrašiť.. ale radšej chod zbytočne, než aby si to potom lutovala..
@zuzul1310 ako napísala @amisa, každá mama má svojho favorita.. ja som spokojna so svojou bexou a pri nej aj ostanem.. ak by bolo dievča, tak rozmyšlam, že predam tu čierno zelenu a kupim inej farby.. 😀
@zuzu805 ahoj, aj ja som potratila minuly rok v marci po umelom oplodneni.....takze podobny osud...ja chodim na kontrolu az 2x do tyzdna, lebo som krvacala a beriem aj utrogestan, aby som nepotratila, v podstate som na rizikovom
ahojte....este by som sa chcela spytat ci ma niekto skusenosti s tym, ze na zaciatku tehotenstva uzival anopyrin....ako som tu spominala, nestretla so sa s nikym, kto by bral aj pregnyl.....ale na sone uz vidno srdiecko, tak som velmi statna.....a termin este nemam, vyratala som si na teh,kalkulacke 6.10., ale myslim si, aj podla doktora, ze to bude o tyzden , dva neskor....ved uvidime
@bibi13 ahoj! Ďakujem 🙂 asi az príliš skoro som bola u lekára, minulú stredu a v maternici nenašiel nic. Poslal ma do nemocnice s podozrenim na Mimomaternicove tehotenstvo a so žiadosťou o hospitalizaciu. A dnes bábo v maternici našli 😀 takze sa tesiiim!!! Ozaj, môže mi byt na vracanie len večer? Cez den mi je fajn, ale Už druhý večer mi je zle.
caute kocky, nebola som tu pár dní a toľko nových tehuliek pribudlo, že už neviem kto je kto 🙂 V každom prípade GRATULUJEM a ideme v tom spolu 😝
Možno by to bolo dobre nejako sprehladniť. Ja som nováčik na koníku, takže neviem aku tabulku myslíte.
Inac, chcem sa spýtať, doktor vám dovolil nejaké lieky na bolesť - paralen, acplyrin? lebo mne nie a na nete som citala, že je to velmi nebezpecne, najmä ked žena čaka chlapca, že to može sposobiť neskor problémy so semeníkmi ( rakovina, neplodnosť) A taktiež kamaratka je v 13 tt a sem tam pije alkohol a tvrdí, že v 1. trimestri môže, že horšie je to neskor, ale mne zase doktor povedel, že 1. trimester je najdôležitejší, lebo sa na babetku všetko formuje. Tak by ma zaujímalo ake poznatky máte vy.
Inac co sa týka vitamínov, myslíte že možem jesť Femibion800 aj Baby calibrum spolu, alebo len 1 z toho, nech to nepreženem. Dakujem
PS: Je tu niekto aj z BA? ( okrem masinky a nellynky 🙂 )
@fuzinko aj ja som z Ba
@annie626 mne bolo pri dcerke zle poobede a najvaac vecer.
mna doky ojednal az na 23.3 a inak sa mama stavit len keby sa mi nieco nezdalo ci mala som nejake problemy. Ma dovolenku a je dost obsadeny tak ma objednavala sestricka. Chcela som trosku skorej byt objednana a vediet ze som na istom ale co uz. Mozno si neico vymyslim 🙂 aby som sa dostala skorej. Krc ci bolesti na vajecniku 🙂 ale psssst neprezradte ma
kocky kedy mam ist lekarovi ze uz bude dačo vidno? bo pri starsom som bola az v 9tt a aj to bolo vidno iba zospodu ale teraz aj na teste skor ukazalo zajtra este skoro ze?
Ahojte kočky oktobrovočky :D. Tak aj ja sa pridávam po pol ročnom snažení som si dnes našla //. Som šťastná no manžel tomu ešte nejak nemôže uveriť. Zatiaľ mi nie je zle ale tak inak 😉
Mám doma 2 ročnú šikovnicu a už som jej to stihla povedať, lebo ona sa po mne rada vešá a váľa, tak stále mi hladká bruško 🙂 je zlatučká.
Predbežný termín mám zatiaľ len podľa internetovej kalkulačky ako @tinika 31.10. ale je to aj presné, lebo viem presný deň oplodnenia 😀 . Všetkým nám prajem veeeľa zdravíčka a nech to dotiahneme do úspešného konca 😉
Ahojte spolutehuľky 😉 veľmi pekne Vám všetkím musím poďakovať za milé a povzbudívé slová, ktoré samozrejme pomohli 😉 🙂 😉Ďakujem!
Vítam zároveň nové spolutehulky a želám pohodové tehulkovanie so šťastným koncom 😉
Hrozne veľa ste toho napísali od piatku tak neviem komu na čo reagovať tak len všeobecne.
- kočík sme mali priprvom STEGGI LUX AIR - bol len hlboký s perfektne veľkou vaničkou a mal super pérovanie čo sme pri našom nespavcovi poriadne aj využili a ocenili. Neskôr sme mali športový Chicco Lite Way, ten sme využili len párX nakoľko, je ako nový nakoľko Matej chcel chodiť len peši. Ak by sa dala dokúpiť k nemu vanička tak dokúpime len tú ak nie tak určite teraz kúpime nejaký ľahký kombinovaný.
- skoro rovnako staré detičky máme viaceré čo som si i ja všimla a tiež som sa chcela opýtať či sa nebojíte žiarlivosti? Už sme Matejkovi naznačovali, že bude mať sestričku a všera zahlásil, že maminku spapá a kúpi si Karolínku 😀
ahojte
tak sa hlasim s dobrymi spravami po dnesnom UTZ - Krpec ma uz 7 mm a srdiecko mu bije ako zvon 🙂
akurat je pri nom 4 cm cysta (alebo hematom), takze mam podobne ako @bibi13 nariadeny kludovy rezim (ha,ha pri dvoch krpcoch) a beriem nadalej Duphaston.
@tun1ska tiez som mala poslednu mrchu 4.1, takze mame rovnaky termin - akurat ja som podla UTZ 6TT +6 🙂
@chevallee - ja som tiez uz po 2 sekciach - s odstupom 25 mesiacov - prva bola lebo sa Nelka chytila o pupocnu snuru a nemohla sa dostat von a druha kvoli tomu, ze ma po zacati kontrakcii zacala boliet jazva a hrozila ruptura. Ale este 2 dni predtym to vyzeralo na normalny porod. Teraz mam tretiu sekciu istu.
@annie626 - tak preda sa to podarilo, vitaj medzi nami 😀
a celkovo, vítam aj ostatné tehuľky, pekne nam to tu pribuda
@katy2 ja si robim zatial taku "sukromnu" tabulecku - prave pre to, ze tu clovek za chvilu straca prehlad ze co komu chce odpovedat 🙂 je nas momentalne 65 (aj s par babami co su schovane v sukromnej teme). Manzel bude teraz 3 dni doma, tak mozno sa dostanem k tomu, aby som to naklepala do compu a niekde to tu povesim 🙂
@lea1333 my sme mali hlboky kocik PegPerego a sportak Teutonia so skejtom... kurnik, ako sa to slovo pise ? (inac dobra vec ked sa vacsiemu ditku nechce chodit). Ja osobne nie som moc fanusik trojkombinacii - pokazi sa ti koliesko alebo hocijaka ina drobnost a si kompletne nahrata. Autosedacky mame Romery - mali jedny z najlepsich bezpecnostnych testov, pri tych vajcach co su v sete s kocikom by som sa bala ze co je to za smejd.
@zuzul1310 - moja byvala dokina mi nikdy nerobila vnutorny UTZ a to som pri nej vynosila 2 deti. moja nova mi zase teraz robi iba taky. dufam ze ked tam pridem v 12 TT aj s detmi, tak mi urobi vonkajsi, asi by to bolo trochu divne 😖
@klajosa - aj ja viem presny den kedy sme zamiesili.... teda viem presne kedy som mala ovulku a robili sme to den predtym a den potom, takze jeden z tych dvoch to bude
@fuzinko - urcite neber Femibion a Babyplan spolu - kazde sa berie jedna tableta denne, takze ak si das obidve, tak mas rovno dvojitu davku. Ked chces, tak ich striedaj - jeden den jedno, druhy den druhe. Podla zlozenia je to takmer to iste. Inac ja to asi tiez budem striedat - lekarka mi kazala brat Femibion, ale nerobi mi moc dobre a navyse mam doma este plnu škatulu Babyplanu (z ktoreho mi zle nebolo)....
Ahojte, ja sa s vami uz aj lucim... mala "fazulka" odisla predvcerom. Bol to moj prvy a dufam aj posledny takyto zazitok. Vsetkym Vam drzim palce, nech babatka v bruskach pekne rastu a vy zvladate tehotenstva na 1 🙂
Ranko, októbrovky!!
@misulda , to mi je ľúto. Prejde to a príde ďalšia 🙂 Tešte sa z malého Kamila. Mne je teraz omnoho lepšie, ako pri Janíkovi a niekedy míi to aj vŕta v hlave... keď mi predtým bolo stále zle, hovorila som si, že aspoň viem, že je všetko, ako má byť... teraz sa cítim omnoho lepšie. Asi by som sa z toho mala tešiť, keďže tie nevoľnosti bývali veľmi unavujúce, ale teším sa z každého zabublania v bruchu...
Keďže som len na začiatku 6.tt, čakám do budúceho štvrtka, keď by malo byť vidno aj srdiečko... čas síce uteká jak splašený, ale tie dni do štvrtka budú dlhé 🙂
Prajem krásny deň všetkým!
@fuzinko V každom prípade iba Femibion alebo IBA Calibrum Bqabyplan, spolu by ti to mohlo spraviť viac zlého ako osohu. Ja som brala pri prvom Femibion celé tehu prvý trimester 800ku a neskôr 400ku.
Máš pravdu že najdôležitejší na vývin dieťatka je prvý trimester a to čo je neskôr povolené ako občas pohárik vína alebo nejaký ten liek od bolesti je v prvom trimestri zakázaný pretože bábätku sa tvoria orgány medzi 6tym a 10tym týždňom si treba dávať najväčší pozor.
@chavallee Ahoj, ja čakám na termín u lekárky od minulého týždňa od pondelka a idem tam zajtra, ten čas ide fakt stráááášne pomaly keď na niečo čakáš.....a ešte ako pomaly pôjde v nemocnici ☹ toho sa bojím najviac, byť bez môjho Danulka týždeň ☹
@berus222 ahoj ja tiez beriem kys. listovu, a Bkomplex a Mg a melasu. Pri prvom tehotenstve som mala velke problemy zo zelezom z zrazanlivostou krvy a ktomu mam este alergiu na rozne multivitaminy. A este k tomu stale kojim dnes som obmedzila kojenie uz len na 3 denne a o dva tyzdne to chcem stiahnut len na 2 denne a neskor len jedno..to asi necham dlchsie lebo mi to odporuca majel alergolog (mame alergie a ekzemik).
Mate tu niektora rocne babo?

dakujem vam 🙂
robi niekto tabulku? uz zaciname mat prehlad, kolko nas tu je?
pozeram, ze nas pribuda mamiciek s mensim dietatkom 😵 to budu pekne fofry.... 😀