Prvorodičky - máj 2013
....ahojte tak rýchlo ako som do diskusie prvosnažiliek prišla.......tak rýchlo som aj odišla 😀 ......podarilo sa nám to na prvý šup 😀 ........ je to neuveriteľný pocit a od chvíle čo som to zistila.............stále sa len usmievam......mám energie aj za troch nie to ešte za dvoch 🙂 ............chcela by som aby táto diskusia bola o kočkách, ktoré zažívajú pocit prvého tehotenstva.........aby sme tu dávali nové poznatky a skúsenosti...........poradili jedna druhej.......sama zatial neviem "kudy kam"...........ale to nevadí 😀 nejako to zvládneme......preto píšte....čo máte nové....ako sa stravovať v prvom trimestri.....čo je lepšie a čo nie.....ako priberáme.......my máme momentálne 50 kg 😀 zatial 😀 .........nechutí nám sladké.......pričom doteraz som bez sladkého nevydržala.... 😀 ....zatial zistujem čo a ako........čo nemám jesť..........že nemám cvičiť.........ale ja som ani necvičila 😀 ........dam na seba pozor aby som neochorela a tak...................21.09.2012 ideme na náš prvý ultrazvuk.......teším sa na vaše príspevky.....a prajem krásny prenádherný deň............s úsmevom na tvári 🙂
Caute maminky, nas Matusko sa narodil 30.5.2013, este sme to do toho konca maja stihli. Je nadherny, a bol o 750 gramov vacsi ako lekari prognozovali! Mame sa fajn a porod bol krasny! V klude, pohode, bez stresov a s obrovskou uctou a respektom. Ked budem mat chvilku casu, napisem viac. Drzte sa!
Ahojte dievcata tak ako sa mate? Je vidno, ze nase deturence zhltnu vsetok nas cas, lebo tu uz je uplne ticho. My uz mame mesiac. Miuska rastie ako z vody, miluje kupanie a cim dalej tym viac vnima svet okolo seba a hlavne nedopusti aby zostala co i len na chvilku sama opicka nasa 😉
@ivuskase tak to je super, ze sa dari 🙂 aj my uz mame mesiac, zajtra ideme na mesacnu prehliadku, tiez mala rastie a veselo pribera. akurat nas vedia potrapit prdiky a kakanie, celkom tomu nerozumiem, lebo si davam max. pozor na to, co jem. najskor som mala pocit, ze ten rascovy caj pomaha, no teraz veru neviem-neviem....
@mm22 aj my ideme zajtra 😉 Tak sme na tom rovnako, nas tiez trapia prdiky a kakanie, pijeme fenikel a ked uz je moc zle tak espumisan L tan pomaha a potom prdi na cely dom. No vcera sme cvicili aby sa nam kakanie pohlo. Ja som si vzdy myslela, ze to len vo filmoch je, ze ta babo okaka az na tvar ale ona je to skutočnosť. Vcera mi to skoncilo az v oku a na ramenach, proste vsade, ale hlavne, ze sa vykakala. Tak drzum palce zajtra 😉
@ivuskase nám pomáha ležanie na brušku keď ho bolí ale na mne dám sa do polosedu a malinkého si dám na hruď v momente sa ukludní a zaspinká
čo sa týka kakania náš malý kaká raz za 4-6 dní a vraj je to úplne normálne u malinkých bábatiek teda novorodencov takže neboj ona sa raz proste vždy vykakať musí 😉 a aj nám sa tak dokakal že to bolo na mne aj na zavinovačke 😀
nooo asi tak10 zrniek na 3deci zhruba tak aby sa to trošku zafarbilo do žlta
@mm22 ja davam aj malinkej troska a robim 8 zrniek na 2dl, u nas je dost horuco, takze, ked ideme autom alebo von na dlhsie tak jej ho beriem, ona si vzdy len cucne a je ok. Joj aj dnes som bola na urade este nejake veci vybavovat a prdla si na celu kancelariu, tetula sa skoropocurala od smiechu.
@ivuskase tak ako ste dopadli na prehliadke? my sme pribrali takmer kilo a podrastli o dva cm 🙂 doktorka povedala, ze je sikovna, aj hlavicku pekne dvihala 🙂 pytala som sa jej na ten feniklovy caj pre malu a povedala mi, ze prave fenikel jej moze sposobit naduvanie, tak teraz neviem, ale boli sme v lekarni, kde som jej pre istotu, ak by ju to znova chytilo, kupila krem pupik na brusko a aj kvapky - probiotika, ale dufam, ze nebudeme potrebovat..
Tak uz sme do a od dr.mame 3880g a 54 cm a skoro som odpadla, prisla som do ordinacie pekne pozdravila po svedsky a predstavila sa a dr. Na mna spustila cesky, tak ma to aj celkom potesilo aspon je to jednoduchsie jej nieco vysvetlit alebo sa spytat. Hlavne, ze rastieme a priberame. V auguste by sme mali ist na ockovanie ale este o tom nie som presvedcena ci je to nutne.
@mm22 ahaa lebo my sme chodili kazdy tyzden k sestricke na vazenie. My ked sme isli z nemocnice tak sme mali 2460 a teraz mame 5 tyzdnov a 3880g. Ja sa len bojim, ze ak ju nedam zaockovat tak mi ju nezoberu do školy. A zasa sa bojim, kedze komunita arabov a somalcov je tu taka obrovska, aby od nich nieco nechytila. Nie som rasista ale cim dlhsie som tu tym vacsi odpor mam ku tymto narodom
dievcata, ako vase miminka znasaju tieto horucavy? nasa uplne strasne :(
@mm22 ajajaj, tak isto aj nasa, spotena, nekludna, davali sme jej navyse kupel, ten ju vzdy schladil a bola spokojna a vychadzky radsej navecer. Tento tyzden uz to bude trosku chladnejsie, takze uz to bude fajn. Drzte sa ...
@ivuskase ahoj, aj nasa Mia rastie ako z vody... a tiez mame problemy s kakanim...espumisan davam ale pred kazdym papanim 15kvapiek, ty to nedavas stale?
@maminkakacenka
inak to teplo aj z tej nasej dobroty urobilo svoje..chudatko zle sa jej spinka a kazdu chvilu je hore... vsimla som si, ze nasa mala ma teplotu stale doobeda okolo 37 stupnov., potom sa jej znizi.. vase deticky maju kolko? myslite ze je to normalne?
@emakiki no nam sa to uz upravilo viac menej tak ziaden espumisan nic, len obcas feniklovy odvar. Ty merias pravidelne teplotu? Ja teda vobec, ved ak by sa mi zdalo, ze nieco nie je ok tak zmeriam ale inak vobec. My ideme v stredu na svk autom tak som zvedava ako to zvladneme, ale tesi ma, ze sa ochladi, bude sa nam lepsie cestovat
nejako tu diskusia utichla 🙂 ako sa mate, ako rastiete?
Ahojte baby my sa mame super Kubko je zlate dieta papa spinka celu noc až do 4 5 hodiny rannej a je strašne usmiatý no proste zlate dieta 😀
Ahojte aj my sa mame dobre, dovolenkujeme, kupeme sa v bazeniku. Miuska sice cez den moc nespinka ale ani neplace, hra sa pozera okolo, papulka sa jej nezastavi teraz mame 11 tyzdnov a 4900g a 60, 5 cm takze sme pribrali viac ako 2 kg od narodenia. Stale iba kojim v noci prespinka uz krasne, proste spokojne dieta
Ahojte mamičky tak aj nam sa celkom dari mala rastie ako z vody uz jej je plny kocik nevieme kde ju dame v zime 🙂 . Chcem sa vas spytat ze ako ste na tom so zdvíhaním hlavičky ? lebo my musime cvicit vojtovu metodu koly porodu a teraz chcem to nejak porovnat s detickami co nemali ziadny problem. Uz sa vam odtlacaju od podložky?
@nany12 ahoj 🙂 tak aj nasej je veru plny kocik 🙂 hlavicku dvihame, trenujeme kazdyden poctivo niekolkokrat - ako to myslis, ze ci sa odtlaca od podlozky? ci ju dvihne nd podlozku? ak si to takto myslela, tak ano, chvilku ju nad podlozkou aj udrzi, ale ked si povie, ze ju dvihat nebude, tak sa mozem aj poskladat 🙂 a trdielko male urobila to aj na prehliadke u doktorky, jednoducho ju nedvihla a kukala len po hrackach 🙂 tak som musela doktorku presviedcat, ze ona ju skutocne vie dihnut 🙂 🙂 🙂 a ako je to napr. u vas s dennym nocnym spankom? resp. mate nejaky rezim?

@nany12 som rada, ze ste ok a ze to nakoniec dopadlo vzhladom na okolnosti dobre. Je mi luto, co si musela zazit. Ale bambulka je nadherna! Drzte sa!