icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

sissmiss
25. júl 2012

@anicka245 moj pes pri prvom tehu sa odomna ani nepohol, uplne stale bol na mne prilepeny...a ked som odisla do porodnice, nemohli ho najst ze kde je, on den lezal pri mojej taske v izbe a ani sa nepohol odtial...

anicka245
25. júl 2012

@brita my mame tiez aj macku a ten ked k nam pridu deti tak zdrha, takze ked pride maly tak asi si zbali batoztek a uz ho neuvidime 😀

anicka245
25. júl 2012

@sissmiss zvierata su uzasne citiace a citlive tvory...

majka499
25. júl 2012

@anicka245 no my mame tiez psika a ked som bola tehotna prvy krat on mal len 4 mes. ale najradsej si hlavu ukladal na brucho, teraz je vacsi ale stale to robi, len nie tak casto a nucha brucho hihi....

lusinda1989
26. júl 2012

aj my mame havina doma a bol so mnou hlavne na zaciatku tehu teraz iba sem tam ovonia brusko a polozi si nan hlavu ale inak serie na to ze som tehu :D :D

delisssa
26. júl 2012

ďakujem za reakcie 🙂 my tiež kúpime ten monitor dychu, veď nikdy neviem, čo sa môže stať a potom si niečo vyčítať .. lepšie je niečo mať ako to nemať 🙂

my v byte nemáme žiadne zvieratko, jedine ak by sa môj manžel rátal dod zvieracej ríše 😀 ale to je skôr taká kobylka, ktorá všetko zje 😀

kamilkka
27. júl 2012

@delisssa ak máš zdravé a donosené dieťa, tak je apnoe monitor zbytočnosť...
a poznam mamky, čo boli uplne psychicky mimo, lebo monitor častejšie pískal, aj vtedy, kedy nemal - tak potom behali po vyšetreniach a nemocniciach a pritom mali dieťa uplne v poriadku 😒 je to len další firemný ťah na ťahanie prachov od novopečených rodičov... 😒
ale ak si ho už aj kupiš, nezabudni na najpodstatnejšie, čo podla mňa malo kto vie - aby si vedela, čo robiť, ked začne pipať! toto takmer žiadna firma needukuje!

delisssa
27. júl 2012

@kamilkka o tom som čítala, že to zvykne bez príčiny pípať, ale keĎ si kúpiš nejaký lepší, tak by sa to nemalo stať, keď ... no a ja verím tomu,že sa oplatí investovať
veľa vecí by sa dalo označiť ako firemné ťahy a na vylákanie peňazí od rodičov ... a to nie je zasa nejaká horibilná suma, že by sme si to nemohli dovoliť ... aspoň budeme mať kľudný spánok

kamilkka
27. júl 2012

@delisssa na jednej strane je to naozaj tak, ale najhlavnejšie je, aby ste vedeli, čo robiť, ked to začne pípať...
par ľudí som sa opýtala, čo by robili a nik nevedel... tak potom na čo im je ten stroj?

delisssa
27. júl 2012

@kamilkka každý monitor dychu by mal mať návod, čo robiť ak začne pípať .... a on zvykne pípať preto, kedˇ sa dýchanie je viditeľe pomalšie alebo dieťa nedýcha vôbec ... a potom treba začať s oživovaním, niekedy stačí len potriasť, vyjsť na vzduch alebo potom podáme umelé dýchanie ... no ľahko je teraz o tom písať, len v reále by to bolo horšie ... človek koná pod stresom ... no dúfam, že nám NIKDY nezačne pípať ! a monitor budeme mať len ako istotu ...
a vy čo čakáte ? 🙂

sandy3911
27. júl 2012

baby, jedna otázočka, nebolia Vás kolená alebo kĺby? mňa bolia strašne kolená, no nepribrala som veľa len 8 kg, tak nechápem, že z čoho to je 😒

tamix
27. júl 2012

@pipinka82 kamoška mala aj druhé sekciou, ale nevravela, že by ju to viac bolelo. Skôr bola hotová, že prvá sekcia bola v anestéze a druhá len spinálkou. To vraj psychicky zle znášala. Ale ináč v pohode.
Druhá kamoška rodila tak aj tak. Najprv dva týždne plakala, že ona nechce sekciu a teraz si ju nevie vynachváliť. Vraj sa to s pôrodom nedá ani len porovnať.

tamix
27. júl 2012

@laura14 Prečo už v 38tt? To by aj mne bolo super, práve na narodeniny môjho ocina. To Ti lekár povedal, že v 38tt?

tamix
27. júl 2012

@sandy3911 na ktorý tt máš naplánovanú sekciu? 38, 40 alebo až 42?

kamilkka
27. júl 2012

@delisssa my čakame chlapčeka 😀

delisssa
27. júl 2012

@kamilkka vy máte termín o deň neskôr ako my 🙂 ale som zvedavá, ktorá pôjde skôr 😀 kto sa skôr vypýta 😀 a meno ste už vybrali ?

rheia27
27. júl 2012

sekciu doktori planuju na 38tt 🙂 40, 42 urcite nie.....

sandy3911
28. júl 2012

@tamix vyzerá to tak, že to bude 38tt

sandy3911
28. júl 2012

@tamix ty si zo žiliny?

tamix
28. júl 2012

@sandy3911 nie, nie som

tamix
28. júl 2012

@rheia27 môj ju naplánoval najskôr na 40tt. Tak sa ho musím opýtať.

sandy3911
28. júl 2012

@tamix držím palce, až všetko dobre dopadne..vidím, že máme skoro rovnaké termíny pôrodu 🙂 ty ideš teraz prvý krát sekciou?

tamix
28. júl 2012

@sandy3911 Aj ja Ti držím palce, nech to máme šťastne za sebou. Bude to druhá sekcia. Malá sa chcela narodiť už v siedmom mesiaci (som presvedčená, že to bolo v dôsledku amniocentézy), tak to bola tiež sekcia. Teraz už lekár pôrod ani nerieši, aj keď je skôr zástancom prirodzeného pôrodu. Vidím, že aj vy čakáte chlapčeka a máme jeden deň rozdiel v termíne 🙂 . Ktorý deň si plánuješ na sekciu? Bude to ešte lev alebo už panna?

pipinka82
28. júl 2012

@sissmiss aj môj psík stále chodí všade zamnou či cez den či v noci na wcko 😀 a spinká len somnou a občas si podoprie aj hlavu na bruško 😉 je milá strašne ... oni velmi cítia že v brušku je miminkoo 😀

laura14
28. júl 2012

@tamix
Sekcia byva vacsina planovana co mi spominal moj lekar,cca.1-2tyzdne pred terminom.a co spominal lekar tak v tom 38tt je to v pohode ak je babo dostatocne vyvinute

sandy3911
29. júl 2012

@tamix na budúci týždeň ideme za doktorom dohodnúť termín...ja som sa narodila 28.8,tak možno to bude aj vtedy 😉 uvidíme čo povie doktor..

tamix
29. júl 2012

@sandy3911 super

stipec26
29. júl 2012

ahojte

v ramci hniezdenia sme sa rozhodli trosku upravit pre deti izbu, aby teda mali uz svoju detsku...cize manzelov docasny musi ist prec...

kocky - ak poznate kto by mohol mat zaujem, prip. nejakych studentov - mozno by sa im od septembra hodil nabytok
http://nabytok.bazos.sk/inzerat/17161881/Predam...

dakujem za rozposlanie

anicka245
30. júl 2012

baby mne asi trosku plodovky odislo, ale fakt malicko, nemusim kvoli tomu utekat do nemocky ze? mali ste to niektora? zajtra idem na utz do nemocnice tam by zistili keby mi odtekala voda?

lu17
30. júl 2012

@anicka245 Ahoj, pokial by Ti odtekala dalej , chod do nemocky pre istotu a daj si vlozku aby to v nemocke vedeli zisti. Je na to specialny roztok,ktory sa nastrieka na vlozku.
Drzim palce,mozno to bol len pocit 😉