September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@lu17 sestre to začínalo rovnako a ráno rodila 🙂 ale u mňa to zatiaľ nemalo pokračovanie. Tak uvidíme. Dnes som bola na utz a vody mal plno tak zrejme plany poplach. Mame 2150g vraj je to dosť veľa a po príchode do ambulancie sa ma spýtala či som po termíne..akože poteši keď som sa ešte pred utz vytesovala že mam v pohode bruško oproti tým mamičkam čo tam boli 🙂 🙂
@anicka245
Jeej, krasne ste velki, ja som zvedava kolko mame- v 32 tt sme mali 1630 g. Cize po 3 tyzdnoch uvidim ak mi moja dr robit usg . Ale uz silnejsie kopka 😀
Ja uz zacinam mat bolesti ako pri ms 🙂
A z toho si nic nerob,niekomu to ide do bruska, a niekomu inam a zalezi od typu postavy. Ako aj od oblecka co mas na sebe.... 😉 ja ked skusim nieco volne tak vyzera to strasneeee. preto mam take obtiahnute tehu tricka 😀
@lu17 fu tak to ozaj mame dosť keď sa porovnam s vami 🙂 my sme teraz 32+5 🙂 ale inak aj ja mávam občas také bolesti ako pri menzese ale to asi ešte rastieme.. Ja som taký širší typ ja som okrem prs nabrala všade uvidím aká budem ešte do porodu asi sa ozaj začnem viac kontrolovať 🙂
@anicka245 Ja som bola vtedy 31 + 0, takze nejaky ten tyzden menej, babo teraz rastie rychlejsie 😀 Tu si mozes pozriet priemernu vahu v jednotlivych tyzdnoch 😀
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=35
Ahojte žienky, ako sa vám darí? 😉
Ja sa teším na prvú kontrolu v nemocnici...aj keď tam strávim asi pol dňa 😝 moje telo si so mnou miestami robí čo chce, záha páli ako o život, nič nepomáha, iba to predýchať, hnačkovanie sa strieda so zápchami, najoblúbenejšie miesto malej na tlačenie je do rebier, pretáčam sa ako vorvaň... 😀 no myslím si, že 2v1 do septembra nevydržím, ale uvidíme 🙂 inak som zistila, že na stavbu postielky a kočára treba mať pomaly vysokú technickú 😀 ((ešte, že je mama technický typ, inak by si asi spala na zemi miláčik..🙂))) ale zas tato nám zase vyvára o sto-dvesto 😀
p.s. veľa žien opisuje cvičné kontrakcie ako menzesové bolesti, ale ja nemávam bolesti pri menzese... hm asi to spoznám iba tým utekaním na záchod...
Pekný dník prajem 😉
@anicka245 mne kusok odtieklo 24.juna ale do nemocky som nesla - lahla som si a pozorovala.... bola to nedela, nechcela som ist na pohotovost.... potom som volala v pondelok doktorke a ta ma hned zavolala, aby ma skontrolovali (aj mnozstvo plodovej aj ci sa neotvaram....) - chcela odo mna aj vlozku, ale kedze to bolo den dozadu, tak tu som neodkladala 😉 cez utz zistia len, ci jej tam mas dost, nie ci a kolko ti odtiaklo
@stipec26 ja som tiez volala len sestricke ze nech mi poradi co spravit a ona len ze ked bude postupne zase vytekat voda, alebo budem mat bolesti alebo sa mi nieco nebude zdat tak do nemocky.. no a na druhy den som bola objednana na utz a tam mi povedali ze vody je tam habadej takze zrejme plany poplach. Ale sestre to zacalo presne takto, ze trosku vody jej odislo, ani tomu nevenovala pozornost a do rana uz bola v porodnici 🙂 nasi boli preto uplne na ihlach celu noc 😀 ale tak radsej nech tam este pobudne, este je skoro 🙂
@anicka245 tak tak, este musia vydrzat.... aj ked sa urcite na nas velmi tesia 😉
mne teraz hrozi, ze ak babatko nebude spravne rast (namerali mu brusko o mesiac mensie ako zvysok telicka), tak ho nenechaju hladovat a bude musiet ist von... cakame do 15teho a snad to tam u mna v brusku bude dobre fungovat, lebo sa zblaznim!!!!
Ano aj prvého som mala so sekciou moje telo neni asi na prirodzení pôrod stvorené... s prvým som pretahovala termín a nie a nie sa otvorit .. som sa len trápila a nakoniec ajtak bola sekcia a druhý raz to už nechcem zažit a preto už aj toto bude sekcia a skôr preto bo strašne opúcham a trpnú mi končeky prstou a tak ma nechce nechat do konca trápit 🙂 13- teho idem na poradnu a tam mi povie presní den sekcie, ale vyzerá to tak že od 27 augusta do 31 tam som v 38tt 🙂 takže niektorí den znich 🙂 baby už sa neviem dočkat
ahojte kocky ako sa mate? ja nic moc malinka sa stale neotocila takze musim len nadalej dufat ze sa otoci....
15. idem na poslednu poradnu k dokine a potom uz len do nemocky 🙂
tesim sa 🙂
dnes ma nas buduci dedko narodeniny tak mu musim ist este zaplatit darcek do mesta ale akosik sa mi nikam nechce do toho tepla 🙂
uz mate zbalene tasky do porodnice? ja som cez vikend dokoncila malej izbicku uz mi chyba iba postielka do izby a este stale mi neprisla suprava do postielky tak to su posledne veci na ktore cakam aby som ich mohla ulozit a poprat a pozehlit... vcera som pozehlila poslednu varku veciciek tak som sa tesila ze uz je to za mnou.
Buduci tatinko nam natrvalo pride 24. tak uz len odratavame dni a verime ze to ubehne ako voda 🙂
@stipec26 mojko drzte sa ja verim ze to zvladnete a drobec vsetko v brusku do toho 15 dobehne 🙂
@lusinda1989 ja mam pre malu vyprate ,vyzehlene ale pre seba nic pripravene.ani malej este nemam postielku.tu nam kupia a este chcem do nej hniezdo atd.som niekde citala na nete ze babetko sa dokonca moze otocit aj pocas kontrakcii.ktovie ako to je.treba dufat.
@lusinda1989 mne vravela dr, ze sa moze do poslednej chvile.Skusala si macaciu polohu?Mozno je to povera, ale za skusku nic nedas....
@ktore ja som nasla super desat dielnu sadu do postielky za tusim 65 eciek tak sa z nej tesim uz len aby prisla 🙂
@gelifil neskusala vsetci mi tvrdia ze to nepomaha :(
@lusinda1989 kde???daj link
@ktore http://www.e-baby.sk/produkty/vybavenie-postiel... tu ja mam tu ruzovu so zirafkou objednanu za 65 eciek
@pipinka82 aj ja pôjdem isto v tom týždni od 27-31.8 🙂 ja budem termín vedieť budúci týždeň..aj mne tŕpnu prsty na rukách, dokonca ráno si ich ani necítim, čo ich mám také meravé 😒 dúfam, že po pôrode sa to stratí..a ako dlho ti trvalo zotavenie sa po sekcii? si bola celkovou, či spinálnou?
@lusinda1989 u nas sa akurat domalov byt, ideme poupratovat trosku (lebo maliari si sami vsetko poutierali)
a ideme kupit nabytok do detskej a potom poskladat a potom preniest vsetky ich veci zo spalne do ich izbicky a potooooooooom konecne - zacnem prat a zehlit pre babatko 🙂 a teda priprava, balenie ...snad do tyzdna budeme pripraveny... ked toho 15teho bude zle vysledky, aby som bola aspon v tomto kludna
http://babetko.rodinka.sk/vyziva/dojcenie-a-mli...
Začal sa svetový týžden dojčenia
@sandy3911 aj tebe trpnú po vstaní ránoruky a prsty ?? ja že už len ja mám nejakú diagnozu 🙂 ja sa už normálne bojím.. ja neviem ani len mokrú handru vyžmýkat v rukách 😝
Spinálku som mala, ale teraz ju už nechcem..... budem mat anesteziu radšej..... po spinálke som mala 3 dni velkú bolest hlavy 😝 a o trpnutí nôh ani nevravím po spinálke 😅
Baby ja mám akurát vypraté vecičky pre mimino ale tašku ešte nemám pobalenú ale asi by som mala začat aj ja 😀
V sobotu sme kúpili postielku už iba tá nám chýbala a máme už hádam všetko 😀
@pipinka82 hovoris ze spinal je horsi ako celkova anesteza? ja ak by som teda mala ist cisarskym by som chcela skor spinal aby som si videla bambulku hned po porode nie az ked sa zobudim. som si myslela ze praveze spinal telo lepsie znasa ale asi sa mam toho este vela ucit.
Inak otazka mozno hlupa ale toto je vec o ktorej nic neviem. Vsak zena krvaca cisti sa aj ked rodi cisarskym? ako je to so sprchovanim po cisarskom?

Baby dnešná poradna dopadla ok. a budem mat sekciu v 38tt jupí už sa teším aspon budeme to mat skôr zasebou 🙂 takže zo septembra bude august 😀