icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

stipec26
7. sep 2012

@kamilkka nie, ja som ani pri prvom nerozmyslala to kupit a teraz na tretie urcite nebudeme....

kamilkka
7. sep 2012

@romanknopp no mne moj doki povedal, že ak si niesom ista mam ho zobudiť zvukovým podnetom a nie taktilnou stimuláciou... teda dať na brucho hrniec a buchnuť po ňom varechou 😀 - skusila som a naozaj, hned som si bola ista že žije 😉

kamilkka
7. sep 2012

@stipec26 chapem, ani ja po niečom takom netužim 😀

stipec26
7. sep 2012

@lusinda1989 tak je to ako pise @tanicka1976 a potom ked uz si ku koncu - tak mas pocit, ze ti treba strasne kakat - mas tlaky na konecnik - to bolo pre mna asi to naj, pocit, ze chces strasne nieco vytlacit a nejde to ...som sa bala, aby som babo nevykakala pri klystire, pripadne v sprche 😀 😀 😀

romanknopp
7. sep 2012

@kamilkka xixi asi na tom niečo bude, lebo my ešte prerábame byt a keď muž minule robil s vŕtačkou, tak malý len tak podskočil, sa musel riadne zľaknúť....

romanknopp
7. sep 2012

@maria613 no provizórne je dosť slabé slovo, byt je ešte nedokončený, brat stepuje, že kedy sa odsťahujeme, lebo aj on si chce prerábať a tak namiesto toho, aby som mala nohy hore a vegetila, trčím celé dni na byte a robím čo vládzem a keď nevládzem, tak aspoň stavebný dozor a to ešte behám po obchodoch a dokupujem, čo treba do bytu, ak toto my stihneme do konca budúceho týždňa, tak to bude nadľudský výkon a malý bude od mala v pohybe .....

maria613
7. sep 2012

@romanknopp no tak sme na tom asi fakt skoro rovnako my chvalabohu konecne sme to domalovali v pondelok v utorok wom kolenacky surovakom drhla zem kupili wme umyvatelnu farbu a takze z podlahy nechcela ist dole ....☹ a dnes som drhla okna a malym to nehne a nehne juj byt to na nom tak vyleze asi az v oktobri...🙂

anicka245
8. sep 2012

tie čo ste rodili pomocou vyvolavacky-zvládli ste to niektorá aj bez epiduralky? Sú to vraj silnejšie bolesti a je to horšie ale dá sa to zvládnuť?

nicearty
8. sep 2012

@skrecok presne tak, hlavne, aby bolo zdrave..to iste si vravim aj ja..a teraz ked sa pozriem na malickeho, nemozem sa nanho vynadivat, aky je krasny, sladky a vonavy 😵 my sme uz pribrali nad 3kg, tak nam je uz aj ta 56 ako tak dobra 😀

fukasova
8. sep 2012

@anicka245 ahoj no ja som mala prvu pomocou vyvolavačky bez epidurálky,ano su to silnejšie bolesti ale zasa mne to šlo rýchlo,necelé 3 hodky a malá bola vonku 🙂

tamix
8. sep 2012

@anicka245 Ahoj, tak ešte ťa pustili domov, ako vidím.

Boženku baby, ako opisujete tie bolesti, tak ja som zďaleka nemala také pri sekcii. Len teraz ani neviem, či mám byť rada, alebo ľutovať, že som ozajstný pôrod nezažila.

anicka245
8. sep 2012

@tamix nie už ma nepustia domov :( akurát pred víkendom som mala zase vysoký tlak a teraz ako naschvál zase mam dobrý..budúci týždeň mi chcú vyvolat porod lebo vraj mam podľa všetkých lekárov veľké brucho (nevidím rozdiel u iných mamičiek ale 'oni sa rozumejú asi viac') no tak teraz chodím kolecka okolo jazera pri nemocke nech sa rozhybeme a malý nech ide sám von radšej. Som zvedavá ako to dopadne. Nechcem moc vymýšľať kvôli tlaku a opuchom a robiť hrdinku že nechcem vyvolavacku aby som neublížila malému aj sebe.

erika3011
8. sep 2012

Ahojte septembrovky, chcem sa len spýtať či ste niektora mala toto...po stolici som našla na wc dosť husty ZELENY hlien tak som sa dosť naplašila, viem,že to neni zátka, tá viem ako vyzera kedže už mám jeden pôrod za sebou... no ta farba ma dostala...ako som sa utrela tak vytok som mala normalny biely kremovy, len ten hlien na wc ma vyplašil 😒

kamilkka
8. sep 2012

@anicka245 tak ja som ešte porod nezažila, ale zasa na druhej strane - nie každy znaša či pôrod, či vyvolávačku rovnako dobre alebo zle... je jasne, že je lepšie, ak sa to rozbehne samo, ale ak treba, ja by som sa vyvolávačke nebránila, sama ju možno budem mať 😉

anicka245
8. sep 2012

@kamilkka no zažila som tu viac báb čo im dali vyvolavacku a je pravda že každá to prežívala inak len ma desilo keď povedali každá že už na začiatku tých bolestí vedia že si istotne dajú epiduralku 🙂 tak len preto sa pýtam či niekto takéto pocity nemal kdeže ja idem bez epi a vidím to tiež na vyvolavacku 🙂

kamilkka
8. sep 2012

@anicka245 kolko ma tvoje dieťa hmotnosť? že sa tak plašia... no ono maš viac možností, odmietnuť vyvolavačku a čakať, alebo podpísať reverz a isť domov a pohybom, či gymnastikou s manželom si vyvolať pôrod alebo sa podriadiť tomu, čo chcú lekári. ja chcem epi... tak či tak 😵 takže toto neriešim, ibaže by bolesti boli slabe tak si ju nedam pichnuť, ale podla mna to je mizive percento... moje dieťa malo minuly týžden podla ultrazvuku 3400 g takže ak by som čakala do terminu može mať aj 4 či viac, a to by už asi bola sekcia, takže radšej sa mi zda vyvolavačka ako sekcia...
ale ešte mi ho premeraju... alebo mam poslednu možnosť, že to príde samo, len neviem, či zvladnem sexovať každy den 😀 😀 😀 😀

anicka245
8. sep 2012

@kamilkka môj mal na začiatku týždňa 3150g ale na kazdej vizite lekár krútil hlavou že mam veľké brucho že malý ma isto viac. Preto mi chcú vyvolat porod a tiež kvôli tlaku a opuchom. Tlak mi stále skáče chcú ma tu mať pod kontrolou nechcu ma pustit domov. Akože kvôli tomu nech už idem preč by som prijala vyvolavacku, je mi tu už ozaj dlho..len teda dúfala som že to pôjde prirodzene.

kamilkka
8. sep 2012

@anicka245 tak ja by som to podla brucha nejak moc nehodnotila 😀 ja mam male brucho a dieťa asi niekde uplne pri zadku 😀 kedže je velke... a mam pocit, že dufať že porod pride vtedy a vtedy sa velmi neda, treba to prijať tak ako to proste pride... takže sa nad tým netrap, moja kamoška mala prirodzeny porod a druhy mala s prostaglandinom a povedala, že druhy bol super, lebo prvy trval cez 12 hodin a druhy 4 hodiny, takže si to vlastne pochvaľovala 😉

anicka245
8. sep 2012

@kamilkka mne každý lekár vraví že mam nejaké moc veľké brucho prítom nevidím rozdiel od ostatných mamičiek 🙂 prijmam to tak že veď asi oni vedia 🙂 no nič iné mi nezostava len brat to ako to príde 🙂

maria.vinea
8. sep 2012

@kamilkka
Mne ani sex nepomohol, zajtra idem na prijem

kamilkka
8. sep 2012

@maria.vinea no škoda, lebo aj sex v takomto týždni dá žene riadne zabrať, ne? 😝

maria.vinea
8. sep 2012

@kamilkka
Najme ked ti pocas neho treba cikat 🙂 🙂

mirkak78
8. sep 2012

Ahojte, je tu niektorá, ktorá sa chystá ísť rodiť do Banskej Štiavnice?

gelifil
9. sep 2012

ahojte, tak hlasim prichod z porodnice, nas adamko sa narodil 4. 9. rano

saska73
9. sep 2012

@mirkak78 nie nechystám sa rodiť v Banskej Štiavnici ale kočka, čo si s ňou píšem v inej téme si to tam veľmi pochvaľovala 😉

lucica
10. sep 2012

Baby aj moje brucho je podla lekára akési veľké a mne sa zdá, že za posledné 4 týždne moc nenarástlo. Ale vcera som bola na ultrazvuku a malý má 3850g, takze je uz dost velky. Termin som mala vcera ale moc sa mu nechce von. Nepomáhajú ani dlhé prechýdzky, ani chodza po schodoch ani sex. Má čas ešte do štvrtka. V stredu mam prist na poslednu poradnu a ak nic, tak vo stvrtok ma hospitalizuju. Tak som zvedava ako to vsetko este dopadne

gelifil
10. sep 2012

@lucica aj my sme mali termin vcera anakoniec uz v utorok.neviem, co by som poradila.Ja som sa v ten den dvakrta previezla a presla neoplanovane k dr..., ktora ma stvala....

paula80
10. sep 2012

@lucica aj ja som mala termín včera,dnes tiež na uzv malý vážil 3850-3900 g,tiež mi doktorka vravela,že mám veľké brucho,ja mám poradnu ešte vo štvrtok a hospitalizáciu vraj až v nedeľu 😒 takže si ešte počkám ☹

keyka
10. sep 2012

Babule, ked vam opuchli clenky mali ste aj zvyseny prirastok na vahe? bo ja mam od vcera nohy ako medved (prvy krat za cele tehu), a ked som sa postavila na vahu ukazala o dve a pol kila viac ako vo stvrtok a to teda vobec vela nejem..tak neviem ci sa nezacinam dako moc zavodnovat :(...

kamilkka
10. sep 2012

@keyka ahoj, ja som tak opuchla minuly vikend, ale brutalne, cele nohy, nemohla som dostupiť na chodidlo a aj prsty ruk som mala opuchnute, bolelo to fajne, mala som prírastok na vahe niečo cez kilo, ale potom o 2 - 3 dni som odpuchla a išlo mi 1,2 kg dole na vahe 😉