icon

Tehotenstvo v Rakúsku: Skúsenosti a rady pre ženy

kafulienka
30. sep 2006

Ahojte vsetky snazilky, tehulky, netehulky atd. Skusam zalozit novu temu a verim, ze sa niektora najde a odpovie mi. Velmi rada by som sa dozvedela co najviac osobnych skusenosti z tehulkovania v Rakusku (aj ked patrim zatial len ku snazilkam). 🙂

murcos
26. apr 2012

@crapula ak chces mat doobeda dieta v skolke platis len bastelbeitrag... (vo wien a niederösterreich, ako je to v inych landoch sa musis popytat dalej) - pozor bez obedov!!

obedy a poobednajsii betreuung sa plati extra, zalezi od toho, kde si, s kym ma skola zmluvu.
co viem v nö si poplatky urcuje gemeinde

sukromne su podstatne drahsie.

Hanka - dobra porodnica vo wien? a chces sukromnü alebo statnu??
dobra porodnica - zalezi od tvojich narokov.... co viem dobry je st. josef spital, neodporucam akh - aj ked problemove teho sa akh nevyhne, co viem lainzing ma tiez dobre referencie.
ked si pozriet www.parents.at budes sa tiez vediet dobre zorientovat. (link na geburt)

boldy
26. apr 2012

@hanka76 porodnicu by si si mala vybrat cim skor, kvoli miestu... uz si v dost vysokom tt tak sa poponahlaj, najskor dostanes miesto asi v Semellweiss klinik v 18.b...ja som tam bola aj idem a som spokojna..

hanka76
26. apr 2012

@boldy děkuji za odpověd, v kolikátém se tam registruje? mají nějaké stránky?

boldy
26. apr 2012

@hanka76 cim skor, ja som bola v 14tt sa registrovat....http://www.wienkav.at/kav/sem/...zavolaj si na termin alebo chod osobne

sis12
26. apr 2012

@hanka76 ja som rodila v goldenes kreuz, bez registracie, spokojnost nadovsetko, ten porod sa s predoslymi nedal vobec porovnat, ale to je sukromna klinika 🙂 inak cca v tvojom tt sme sa prestahovali do viedne 😉

slniecko2011
26. apr 2012

@katharrina
@hanka76 ahojte, ja som rodila v Semmelweis Frauenklinik a bolo super🙂 doktori boli fajn🙂 sestricky troska klebetia, ale to k tomu patri :D

slniecko2011
26. apr 2012

@hanka76
ja som sa registrovala v 20tt 🙂

hanka76
26. apr 2012

@sis12 ahoj, takže když soukromá tak jsi si musela vše platit?

hanka76
26. apr 2012

@slniecko2011 a ty nemáš prosím odkaz na jejich stránky?

hanka76
26. apr 2012

já vůbec nevím jak to v Rakouských porodnicích chodí, třeba co je tam vše k dispozici, jestli není problém tatínek u porodu a jestli se za to platí, jestli si můžu vybrat polohu v které chci rodit, jestli je tam možný třeba porod do vody a nebo alespoň k dispozici nějaká větší vana atd.🙂

hanka76
26. apr 2012

@sis12 já se taky teprve ted do Vídně nadobro stěhuji, doted jsem stále pendlovala🙂

sis12
26. apr 2012

@hanka76 islo to zo sukromnej poistky, ktoru nam pplati muzov zamestnavatel, takze ma to nic nestalo, inak by som tam asi nesla 😵

hanka76
26. apr 2012

@sis12 takže když tam budu pojištěná u normální pojištovny tak si tam musím vše platit?

sis12
26. apr 2012

@hanka76 tak to te neviem, ja mam len to privatne, nemam e card... ale tu su urcite vsetky porodnice dobre, alebo prinajmensom lepsie nez v SR a CR (prveho som rodila v prahe 🙂 )

hanka76
26. apr 2012

@sis12 já taky první v Praze ale to už je skoro 18 let🙂 Dnes už je všechno jinak takže budu jak prvorodička🙂)

katharrina
26. apr 2012

@slniecko2011 dik za info 🙂 uz tam mam termin, nakoniec som sa rozhodla pre SW, kamoska tiez odporucila a aj dr. Co si tam vsetko potrebovala? Alebo mi to povedia?

adika10
27. apr 2012

Dobry den dievcata, prosim Vas chcela by som vediet ako casto a od kedy mozem davat kminove capiky dietetku, mame bolave brusko , kojime , ja sa snazim jest iba veci co nenafukuju ale aj tak, kminove capiky mi odporucili v porodnici ale predsa by som chcela vediet info ako ste pouzivali tieto cipky. Mala ma 2 tyzdne.
Dakujem Mile od Vas.

slniecko2011
2. máj 2012

@hanka76 bohuzial nemam, isla som tam na odporucenie sestry, ta tam rodila tiez 🙂

@katharrina oni ti to povedia, ale uplne tie zakladne hyg. veci plus slapky a oblecenie pre babo ked uz pojdes z nemocnice

7deni13
2. máj 2012

hanka ja som bola vo viedni v st.josef-krankenhaus, bola som nesmierne spokojná, v akh berú len rizikové tehotenstvo a aj tak je to tam také neosobné, prihlás sa čím skôr, absolvuješ tam aj všetky potrebné vyšetrenia.

7deni13
2. máj 2012

ahojte mamičky, vie mi niekto poradiť a usmerniť ma pri vybavovaní materskej?

7deni13
2. máj 2012

@adika10 ahojček, my máme problémy s nafukovaním už od narodenia, ja som malému začala podávať kamilkový čajík s pár zrniečkami kmínu v druhom mesiaci a osvedčilo sa mi to 🙂

crapula
2. máj 2012

Ahojte kocky z Rakuska mam na vas otazocku - MOZEM DOSTAT RAKUSKE PRIDAVKY NA DETI A RAKUSKY RODICOVSKY PRIDAVOK, AK BYVAME, ALE NIKTO Z RODINY NEPRACUJE V RAKUSKU A JA SOM NEODPRACOVALA ANI DEN ESTE??

hanka76
2. máj 2012

@murcos děkuji, všimla jsem si tvé odpovědi až ted🙂

hanka76
2. máj 2012

holky máte někdo zkušenosti s porodnicí v Hanusch-krankenhaus? Mám jí nejblíže

katharrina
2. máj 2012

@slniecko2011 dik teda, som straaaasne zvedava 🙂

slniecko2011
3. máj 2012

@crapula a kde si poistena? v AT ci v SR?

crapula
3. máj 2012

@slniecko2011 ahoj, v SR

ellie13
3. máj 2012

@crapula Myslim,ze je to tak,ze ty alebo tvoj partner by ste mali mat odpracovane aspon 3mesiace, alebo mat teda poistenie v Rakusku

ellie13
3. máj 2012

@7deni13 ahoj co konkretne potrebujes vediet?

lenycechova
4. máj 2012

Ahojte mamicky a tehulky,
hledam 8 maminek, ktere maji dite stare do 2 let a nebo 2 tehulky od 6ho mesice s bydlistem ve Vidni. Studuji na WU ve Vidni a v ramci studia delame vyzkum trhu v podobe interview s maminkami nebo s budoucimi maminkami. Proc? Jedna se totiz o detske produkty a jako darek za poskytnuti interview dostane kazda maminka gutschein v hodnote 20 € na nakup detskych produktu a k tomu jako bonus kartecek na zuby pro batolatka 🙂
Predem ujistuji, ze se nejedna o zadny podvod nebo neco podobneho, kazde mamince ukazu certifikat s razitkem a podpisem z WU.
Budu velmi rada, kdyz se mi nekdo z maminek ozve na cechova.len@seznam.cz. Jelikoz jsem z CR neni to pro me jednoduche najit ve Vidni nekoho ochotneho, proto to zkousim tady.
Dekuji predem 🙂