icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

mitka2007
21. aug 2012

@barca127 vidis,my sme ani na dovolenke neboli a maly je na mna tak naviazany,ze neozem ist ani na WC-ko....vybuchuje mi na dvere a stale len mama mama mama...chodime tiez len za jednu ruku,ale to tiez len so mnou....niekedy si zmysli,ze aj tatko je to tak chodi s nim...ale to je zriedka kedy....neviem,co to ma zas za obdobie...a posledne dni by sa nosil len na rukach...ale tozas len u mna chce byt....

gadget.tt
21. aug 2012

Ahojte tak my mame zatial iba 6 zubkov a ocakavame dalsie, uz krasne behame samostatne asi 3 tyzdne, ale este mame vela padov, no po dome beha uz uplne sam, krasne sa aj sam zahra... rozpravaniu tiez vela nedame, vieme klasicke, mama, dede, baba, tata a "de je" (kde je) a "neni" (nie je).... vieme napodobnit vela zvieratiek (pes, macka, lev, zaba, konik) urobit indiana, dat cau a papa a poslat pusinku, vyliezt samostatne po schodoch, to je zatial vsetko a tiez mame mamickovske obdobie, vsade len mama mama, a stale by sa nosil a mojkal, no je to nase zlaticko a robi nam stale radost... kojime sa este v noci vstavame aj 4x, co sa nevie ulozit, papame uz takmer vsetko teda okrem sladkosti, to ani nemienim davat...a zatial sme neboli chory ...klop, klop...

slobodovci
21. aug 2012

Ahojte mamicky, nas maly chlapisko uz pekne chodi od 10.mesiaca, takze on uz vsade beha a nie chodi 😀 kedze mame poschodovy dom, tak sa naucil aj rychlo lozit po schodoch a navacsie nervaky nam robi sestrickina poschodova postel, na ktoru sa stale stvera 😖 tym ze ma maly starsiu sestricku, tak sa vela sami prehraju, ale on sa vie aj sam pekne zahrat, skorej ako jeho sestricka 😉 papa uz skoro vsetko, uz mu zvlast nevarim, aj svoju narodeninovu tortu okostoval 🙂 ma rad velmi havkov, ked nejakeho pocuje, hned krici hav hav a stale sa chodi pozerat na toho susedovho a krici havo havo 😀 zatial rozprava iba mama, ajoj - ahoj, deje - kde je, dudu - dudlik, gol, ham, mnam, hapci 🙂 tata zatial nie a nie povedat, je to tiez taky maly maminkin ceckacik, ved ani v postielke nechce spavat, len s nami a stale nas musi docahovat, ci sme tam 😀 zubkov mame zatial 6, ale asi mu idu dalsie, lebo strasne slinta, len som este neprisla na to, ze ktore 😀

olinecka22
21. aug 2012

ahojte baby!tak mi uz chodime ako dabel a uz zacina aj utekat,vieme tapa tap tapusky,poslat bocku,dat papa,ukazat na nieco a ked nieco chcem tak nato ukazem a ze eee,sa kojime vecer pred buvanim a 1x v noci a uz pijeme aj 1,5% mliecko prevarene tiez vzdy pred buvanim a strasne rada dava bocky kazdemu a fotkam a mame zatiel 3 zubky a uz sa tlaci aj 4 😀

rianka7
21. aug 2012

ahojte. nasmu drobcovi sa velmi rozpravat nechce, hlavne ked pride niekto k nam je vacsinou ticho. vie mama, baba, tata. obcas hej, ne. napodobni macicku. aj "hadat" sa vie, niekedy sa rozkrici a blaboce a blaboce. ale papa nevie dat, a to mu ukazujeme uz neviem ako dlho, vie len dat serus 😀 a ked sa mu chce spravi indiana. tapkat sa mu tiez nechce, to skor tapkal ked bol mensi...ale zase na sibalstva ma hlavu, stale by len nieco vyvadzal, a ked sa mu podari nejaka "konina" len sa rehoce. neposedi, hracky ho nezaujimaju, aj knizky uz rozkusal ako mys. zacal chodit ked mal 10,5 mesiaca a po schodoch tiez lozi ako drak. uz parkrat presiel aj po dvoch, takze sa pridrzal zabradlia. vylezie na postel, gauc, stolicku, a tiez pekne zlezie z postele...ked ho necham v postielke, reve, nechce tam byt, a este ked je sam v izbe, tak koniec. ked ho dam na zem, skeri sa od ucha k uchu.
mame 8 zubkov, a dalsie 2 uz tiez pekne vidno. my sa ale trapime s papanim, spapa par lyziciek a dost ☹ esteze mu aspon mliecko chuti.

rianka7
21. aug 2012

kolko asi spapaju vase deti na obed? a posedia na nocniku? nas vobec nechce sediet, vyskoci ako strela...

minaz
21. aug 2012

ahojte, tak naša malá to je už riadna papula. 😀 vie povedať mama, tato, baba ale už aj babka, starká-kaká niekedy staká, haná a petó (to sú bratove deti), havo, cica, pipa, keď chce papať alebo piť povie ham, búva, samozrejme napodobnuje zvieratká, keď niečo podává povie pácí, paca - ruka, dejé - kde je, tu je, tam, toto, tatá, auto, gól, hojda, halo - telefon, duda - dudlík, brm,brm, krásne povie áno aj nie a aj ukáže /dokonca aj v správnej situácii/. už sa jej darí povedať aj svoje meno resp. skratku kika. vie dať pápa a serus, poslať pusinku, ťap, ťap ťapušky, varila myšička kašičku, pohroziť sa no,no,no, ukázať na sebe časti tela, urobiť indiána, ukázať moje nervy, vylezie na posteľ, stoličku, gauč, nočný stolýk 😠 a aj zlezie pekne pomaly.....je toho už veľa, až si na všetko nespomínam. 😀 chodiť začala keď mala 10,5 mesiaca a teraz už ani nechodí ale priam behá, schody už zvláda, ale skôr nahor ako nadol 🙂 má 8 zúbkov a papá už väčšinou všetko to čo my, ale v poslednej dobe začína byť dosť vyberavá 😠 no a na nočníku nechce sedieť ☹

gadget.tt
22. aug 2012

@rianka7 ahoj my spapame teda toho dost tych 250g na obed, na ranajky je schopny zjest cely jogurt s rozkom, podla mna papa az moc, ale co mam robit, ked mu chuti??... 🙂 ale zase veceru ma taku slabsiu, medzitym ovocie, piskotky...ale on papal vela od narodenia...netrap sa, spapa tolko kolko potrebuje a mozno reaguje aj na to, ze mu idu zubky, my tiez vtedy papame menej... energie ma dostatok, podla toho co pises, takze by som si hlavu nelamala, hlavne nech vela pije.... u nas zabralo aj to, ze ma vlastnu lyzicku a tanierik, tak napodobnuje, ze sa krmi a pekne papa... 🙂
ja krpca na nocnik este vobec nedavam, podla mna to momentalne nema vyznam, zacnem az na buduci rok na jar... nocnik ma iba na oboznamovanie... takze neviem povedat ci by tam sedel, ved ono to pride samo.. co citam prispevky tu na MK, tak takmer kazde dieta sa odplienkuje okolo 2 rokov a same, zozaciatku nechcelo na nocniku sediet a zo dna na den si samo sadkalo a urobilo co bolo treba... myslim, ze kazde dietatko si rozumie najlepsie... 🙂

katren
22. aug 2012

@rianka7 na nocnik som ho este nedavala....nemam dovod....
a co sa tyka jedenia, tak raz za den 😅 ......cely den nieco je....moze byt akokolvek najedeny, jedlom nepohrdne a bude na teba pozerat ako keby tyzden nejedol 😅 😀 😀

rianka7
22. aug 2012

@gadget.tt @katren tak to mate papkacov 😉
aj som myslela, ze to bude zubkami, ale uz dlhsiu dobu malo papa. zjest par lyziciek je aspon podla mna malo hlavne co sa tyka hlavneho jedla. netlacim do neho, ale bola by som radsej keby viac papal. zase nevyzera podvyziveny 😀 tak mozno mu staci.

katren
22. aug 2012

@rianka7 my mame len JEDEN zub...a ostatne stale nic....ani naznak 😉

mitka2007
22. aug 2012

@katren coze?to vazne?no ja z vas odpadnem...ale ved oni povyliezaju... 🙂

katren
22. aug 2012

@mitka2007 ano, ma len jeden....a ostatne asi ani nepotrebuje....vzdy sa jedlom na ten jeden trafi a vsetko co potrebuje pochrume.....tycinky a keksiky nie su ziaden problem 😉 😀 😀

barca127
23. aug 2012

@rianka7 ahoj tak nasa popapa na obed podla toho co jej chuti a co nie a aj podla toho aka je unavena ....na nocnik sme malu zacali davat pretoze nam straaaaaaaasne tazko kakala normalne sme revali vsetci naookolo ked tlacila a cuduj sa svete na nociku je to ovela lepsie...normalne na dovolenke kazde rano som ju posadila ona sa vykakala ak jej trebalo raz za dva dni v priemere teraz ked sme doma tak ju davam ale nevykaka sa iba sedi alebo sa vicika tak potom musim vystihnut pocas dna ked ide tlacit lebo naozaj je to velmi velky rozdiel ako ked kakala do plienky

rainbow1
25. aug 2012

tak aj nám už včera vykukol prvý zub 😀 , a dnes som našla druhý hneď vedľa 😀 a od septembra nastupujeme do jasličiek, mám sic zmiešané pocity, ale myslím, že koletkív detičiek bude OK, beháme ostošesť a pekne papáme, vraj je malá baculatá aj keď mne sa zdá akurát 😀

zora256
25. aug 2012

@barca127 Ahoj!
Môj tak kakával od pol roka do 9mes.do nočníka mu šlo lepšiea ako sme začali probiotiká mu dávať tak pekne mu to ide aj do plienky a najmä od zúbkov máva aj hnačky🙂Odkedy mi behá a chodí,tak už nevydrží na nočníku sedieť len chvíľočku,tak ja by som Ti poradila probiotiká dostať lekárni🙂A nebude sa musieť toľko trápiť tlačením.

zora256
25. aug 2012

@rainbow1 Gratulujem k zúbkom🙂A koľko Ti má kg?Že Ti vravia,že je malá bucľatá?Náš má 11kg a sem-tam aj jemu to vravia,ale tak aj pochudol z líčok ani by som tiež nepovedala pri 77cm sa mi nezdá byť bucľatý,bruško má keď vypučí,ináč je normál,tiež🙂Zato mojej sesternici má poriadne papušky malý a má len 13,6kg a 88cm,ten je bucľatý ale on má 2roky.

zora256
25. aug 2012

@katren Ahoj!
To je teda super,keď Ti tak pekne vie aj z jedným zúbkom papať🙂A ako Ti tie týždne plynú🙂A drobci ako berú rastúce bruško,chápu čo sa deje?Alebo ani nie?Ja si neviem predstaviť akoby som malému vysvetlila,aby mi neskákal po bruchu,že tam má súrodenca 😅 ,rád sa na posteli zaprie do môjho brucha a tak sa postaví:-/a Nechápe,že mňa to bolí...Prajem všetko dobré🙂Aj tebe aj malinkej🙂

katkatt
25. aug 2012

ahojte, nas maly uz od tohto tyzdna, co dovrsil 13 mes. da sa povedat ze chodi (uz malo lozi, viacmenej prejde kam potrebuje), tak sa tesim, uz je z neho velke dieta 🙂 chodi jak opilec, rukami balansuje pred sebou, este ho to trochu hadze zo strany na stranu
inak mam nejake zlavove kupony do Tesca, keby sa niekomu hodili, poslem postou, vsetky su platne do 2.9.:
-31% Pampers Wipes, vlhcene utierky 4x56 kusov baby fresh alebo 4x64 ks sensitive
-31% Huggies Little Swimmers, plienky na plavanie Medium alebo Small
-30% Hračky pre najmenšich Fisher Price, rozne druhy
-25% na vsetyk plysove hracky
neviem, ake su monetalne ceny tychto produktov, ale mozno je to vyhodne 🙂
a este mam zlavu na F&F baby oblecenie, pri nakupe za 25 eur, odrataju 5 eur, ale to plati len do 26.8., jedine ze by si niektora pre to zajtra dobehla a do polnoci minula 😀

barca127
26. aug 2012

@zora256 Ahoj tak mi prbiotika berieme uz niekolko mesiacov uz sme skusali vsetko ona nam veelmi malo pije tak sa vobec necudujem ze ma taku stolicu aku ma

barca127
26. aug 2012

Ahojte tak nam bambula dnes treti den teplotuje dost vysoko do tych 39,6 ide nam zubok hore tak dufam ze je to z toho, pretoze ine priznaky nemame.Mali ste niekto taketo vysoke teploty pri zubkoch??

mitka2007
26. aug 2012

@barca127 Ahoj,ja by som isla na tvojom mieste zajtra pre istotu k doktorke...To jej meras v zadocku?Mozu a nemusia to byt zubky...

barca127
26. aug 2012

@mitka2007 ahoj nie nemeriam v zadocku meriam celovym a pod pazuskou...uz sme boli akurat u nas na detskej primovke aby ju popozerali zobrali odbery tak uvidime co bude

mitka2007
26. aug 2012

@barca127 No tak ked merias celkovo tak to je ozaj vysoka teplota ☹ ....Daj vediet,ako ste dopadli...

barca127
26. aug 2012

@mitka2007 takze vysledky z krvi su v poriadku takze to moze byt uz len viroza tak musime pockat do rana ci sa nevysype alebo nerozhnackuje lebo by to mohli bat kludne aj rotavirusy aj ked nehnackuje ze vraj sa s tym doktorka uz parkrat stretla mno uvidime...najhorsie je ze dnes okrem ranajok nic nechce papat

mitka2007
26. aug 2012

@barca127 A pije?

barca127
26. aug 2012

@mitka2007 mno u nas to je s pitim trosku problem mala velmi malo pije ale dnes je to trosku lepsie

karin1234
26. aug 2012

@minaz Máte doma šikulku 🙂 🙂

karin1234
26. aug 2012

@rianka7 náš drobec na nočníku nechce sedieť, nezaberaju ani knižky, plače ako keby ho z kože drali, tak som to vzdala 🙄

rainbow1
26. aug 2012

@256zora ahoj, aj naša malá má 11kg a 78cm, mne sa zdá akurát 🙂 , rada si popapá, aj keď je napapaná a niekto si niečo prinesie k telke, už je u neho a otvára pusku 😀