Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
ahojte baby!tak my uz mame prerezany 4 zubok a dalsie 2 sa nam tlacia.je sem tam trosku umrncana ale inak to zvladame fajn nato ze nam idu 4 zubky vrchne sa sebou 😀
Kocky, ja ked citam tie vase pochvaly so zubkami az mi je luto...... 😅
my mame stale od maja iba jeden a vazne ostatne ani naznakom 😖 zajtra ideme na poradnu, ideme si po poslednu hexu a som zvedava, co povie dr. na to 😅 😀
maminky a uz su zavisle deticky na vas? u nas obcas resp za den sa par krat objavi ze ako nahla odidem z miestnosti uz v momente zacne plakat a uz ide za mnou, aj na zachode sme uz boli 2x spolu 🙂) inokedy pohodicka....a co je zaujimave tak nechce ani tatinovi ist na ruky ked pride dom, jedine ked je najstastnejsi je ta situcia (pri tatovi) ked nam zavola ze ide a my mu otvorime branku a cakame na neho a maly ked zbada ze sedi v aute tak zacne skakat a tesit sa a tak sme si ho naucili, pekne sadnut na kolienka a sup odvezeme sa cuvanim do dvora a maly uz stierace pusta, pakou riadi a aj trubi 🙂) a co sa nam zhorsilo je nocne spanie, uz zo dvakrat dlho zaspaval co bolo asik 1 1/2hodky a vcera som musela ist za nim a drzat sa za rucicky aby spinkal a potom hop a za par min uz odfukoval 🙂) a este k tomu ked ho isiel tata skontrolovat ci nie je pokakany (mozny dovod nespania) tak ho zobral na ruky a uz ako sa blizil k obyvacke som pocula ze mama mama 🙂)) a tak mama vypla telku a isla za bobikom 🙂)) ale inak cez den oki zaspavanie....rozmyslam ci to nie je aj tym ze zacina byt skoro uz tma a mozno aj to mu troska robi problem (ale zas tmy sa neboji) a zatial sme vzdy zaspavali ked bolo este slnko na obzore...
ahojte, aj ja mám júlovčiatko 2011 a občas k vám nakúkam...keď sa už bavíte o zúbkoch, moja malá ich má vonku už 12! A bojužiaľ už na nich vidím aj farebné zmeny, začínajú sa kaziť, hoci sa snažíme ich umývať, ale do pusy ma nie vždy pustí, tak aj to umývanie je len také veľmi nedokonalé...ja by som bola radšej, keby sa jej tie zúbky prerezávali pomalšie a neskoršie 😉
@katkatt no nasa Dominicka zatial nema ziaden problem a priznam sa, neumyvam kazdy den 😅 ale zas neumyvam ani obycajnou kefkou...ja mam elektricku a na tu som jej kupila vlastny nadstavec....je to ovela rychlejsie a zuby su s touto kefkou cistejsie....
teda aspon ja mam taky pocit....v porodnici som mala obycajnu kefku a tak som sa tesila domov, ze si ich poriadne umyjem.....stale som mala pocit, ze som si ich vobec neumyla....
Ahoj baby...prosim vas o radu, uz dva tyzdne ma nas drobec sopliky a vobec mu to neprechadza. Stale mu ich len utieram, lebo mu to steka niekedy az na pusinku a nie vzdy si chce dat odsat a ja ho uz nechcem "tyrat" odsavackou. Dnes sa k tomu pridala aj teplota 38, ale ked zaspinkal, tak sa mi zda, ze to preslo. Neviete o niecom, co by mohlo pomoct? Dakujem
my mame tiez sopliky od zubkov uz tyzden, nam uz pomaly prechadzaju, ale ja maleho "tyram" odsavackou aj nasilu, proste sa to musi odsat aby sopliky nezatiekli... my sme uzivali sinupret aby sa hlieny trosku uvolnili a na noc mu nostek vytrem maslom (na tycinku trosku masla a vytriet nostek), aby sa mu upokojilo podrazdenie nosteka... ale teplotu sme nemali, ak by mal teplotu, tak jednoznacne k dr. treba ist aby nemal nahodou priedusky chytene alebo podobne... inak my mavame sopel aj mesiac...
maminky klop klop klop prezliekanie uz je viac v normeeee 🙂)) uz neplaceme a nebojujemeeee
@katulka2222 ja by som odporucila navstevu doktora - mozno na nejaky ten vyter alebo mozno nejake tie antibiotika - kvapky do nosteka
@katulka2222 asi by som nasadila aj vitamin c na posilnenie imunity
tak dnes mi prišiel balík z MK-veci,nespokojnosť,som sklamana že mamičky ponukaju taký obnoseny tovar za vysoke ceny,asi nikdy viac-objednala som asi 3 krat niečo prave kvoli tomuto:(
ahojte baby!uz mame 6 zubkov a s mojej malej sa stava taka jedoska az no a uz zaciana aj rozky riadne vystrkovat 😀
kočky ako ste učili detičky umývať si zúbky?
malej som čistila odmalička ale teraz si nedá kefku strčiť do úst ani keby, tak jej dám že nech si sama a to prejde hore dole a to je všetko, no to podla mna nie je čistenie, ved sa ani netrafí...
@katren aj my mame len dva zuby a ostatne nic ... ale poradna teda ockovanie do ramienka az o mesiac tak aspon jeden by vyliezt mohol i ked co ja viam ziaden sa nechysta... 😅
@cottoncandy aj moja dcera ich mala skoro pokazene a umyvali sme ...
@sliver ani moj maly si nevie a ani nechce cistit neotvori pusu a mozem robit co chcem...
@martinka12142224 aj ste museli s nimi k zubárovi? Ja sa veľmi bojím, že ju potom budú bolieť a budeme s ňou musieť lietať po pohotovostiach, pričom takto malé deti ešte nevedia spolupracovať...na druhej strane mi kolegyňa rozprávala, vraj jej zubárka vravela, že mliečne zuby majú korene veľmi plytko a keď sa pokazia, jednoducho vypadnú, vraj nezvyknú veľmi bolievať..ja vám neviem, veľmi sa mi tomu nechce veriť....v každom prípade máme v októbri termín u zubárky, nech jej na to mrkne a prípadne nám odporučí, ako sa o zuby starať, ako ich umývať, prípadne nejaké vitamíny....alebo krvné testy, či nemá poruchu vstrebávania vápnika napríklad...
čo sa týka umývania zubov, je to u nás každodenný boj....nakúpila som farebné detské kwfky curaprox, sú veľmi mäkké, príjemné, umývame si zuby navzájom, umývame zuby medveďom a bábikam, hráme divadlo, pozeráme rozprávky, pesničky...no veľmi to nezaberá, nedá si takmer vôbec vyčistiť zuby, len narýchlo a nedôkladne, sama síce kefku denne niekoľko desiatok minút žužle, ale neviem, či to má želaný efekt....ja jej zvyknem zuby večer ešte prebehnúť vlhkou gázou, možno sa mi tým darí aspoň zotrieť povlak, neviem
@cottoncandy zubarka nam pocedala takmer to iste nic jej nerobila iba to sledovala a oni aj tak potom vypadli 🙂 dcera si este zuby cistit nechala ale syn uz vobec nie dufam ze to nebude to iste ...aj ja som nakupila rozne kefky aby to mal kvazi ako hracku hryzatko ale nejavi zaujem o nic take ale tak zvadzam boj kazdy den aby aspon chvilu v ustach ta kefka bola ...pri dcere nam nerobili ani ziadne testy krvi a podobne nebolelo ju nic ziadny zub len to nevyzeralo pekne a ked konecne potvory vypadlibola som rada ono ked uz su pokazene tak sa s tym robit nic neda a zubari neradi takym malym detickam nieco robia ...

Inak, aj my spinkame este 2x cez den a mame uz 9 zubkov a idu nam 10, 11, 12 vsetko 4-ky, 3-ky sa nam zatial naukazali 🙂