icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

maruska.s
13. sep 2012

@gadget.tt tak to ma veru nenapadlo, asi vyskusam...vdaka za tip 😉 napr. teraz sme akurat chori a akurat, ked musel vela pit, ked mal horucku, tak nechcel pit ani tolko co zvycajne, musela som mu davat lyzickou, aby aspon nieco vypil ☹

zora256
16. sep 2012

Ahojte babule!
tak nám 12-tého vyšiel 7 zub,tak máme hore 4 a dolu 3 zúbky a idú mu horné 3-jky,spodná druhá 2-jka a stoličky všetky 4 uprostred ´dasien,takže sa občas trápime pri zaspávaní,bez dentonoxu to niekedy nejde aby zaspal bez mrnčania a hryzenia cumľa.Ja dávam malému cebion vitamín C a Lacto Protect baby probiotiká,a od kedy mu dávam probiotiká klop-klop,nemáme soplíky,my sme od 2 mesiaca mali denne soplíky a tak som u imunologičky dala vziať krv na vyšetrenie alergie,a imunity,a tam mu zistili v 6 mesiacoch,že má oslabenú imunitu a tak nám probiotiká odporučila.A veru treba odsávať soplíky aby nezatiekli,aj nasilu,náš mal raz zápal hrdla,a stačilo,teploty rev a mrzutosť bola vtedy na nervy.A to len čo som pár krát večer pred spánkom trošku neodsala☹A teraz len čo začujem čudné dýchanie hne´d odsajem aj trošku,a dávam mu Libenar je veľmi dobrý,je aj na upchatý ništek aj na soplíky,a Nasivin je návikový tak len max 7 dní za sebou sa smie potom prestávku treba držať pár dní.

lubkasungirl
19. sep 2012

baby - zaujima ma,ci aj Vase deticky su uz take neposedne, ako ten môj Tomasko 😉 Co uz vyviedli? A ake mate najoblubenejsie hry? U nas jednoznacne vedu dospelacke aj hrackarske auticka, hudba a tanec, sem-tam spievankovo, kolo mlynské, trojkolka 🙂

olinecka22
19. sep 2012

@lubkasungirl ahoj aj s mojej malej uz je riadne sidlo.dnes rozbila svokre salku 😀 a tiez ma rada kolo mlynske anajnovsie ma ze sa posadi do boxu na hracky a hra sa vnom 😀

rianka7
20. sep 2012

@lubkasungirl nas je tiez neposedny, ale najhorsie je na tom to, ze ho nebavia hracky, mozno len par minut. niekedy som az zufala, ze ho neviem nicim zaujat ☹ takze len spekuluje co vyviest, co otvorit, co potiahnut...uz viac veci vyviedol, ale napr. minule ho strazil dedo, a nas expert vyliezol na stolicku, a potiahol dvierka z pece a bol cely od sadze (vlasy, oblecenie) 😀 ja ked som ho videla, mala som dost 😀 hned musel ist do vane 🙂 svokre zase kvety vytahal, skrinu porysal, zlatu nausnicu jej skoro zlomil...este ma napadlo, ze lavicu otvara, to sa az bojim, aby si prsty nepricvikol. je to riadny sinter. v kociku dlho neposedi, takze tiez sa vozime v trojkolke. uz mame chladnejsie dni, co chvila zima, tak neviem co potom budeme doma robit, ako sa budeme hrat, ked ho poriadne nic nebavi.

karin1234
20. sep 2012

@lubkasungirl ahoj, aj my máme doma šidlo, baví ho všetko čo sa dá rozobrať, čo svieti, po čom sa dá šťukať, autíčka, mobily, s košom na prádlo sa hrá že má auto, všetko je jednoducho brmmm brmmmm. 😀 keď ideme von tak by mi aj utiekol. nechali sme tanier s polievkou na stole v obývačke tak sa nou pekne ponatieral po vlasoch a po tvári 😝

lutia
20. sep 2012

aj ked sa prebalujeme casto aj tak mame ritulku zaparenu a ubolenu....:(((((

janula18
20. sep 2012

@lutia tak skus inú značku plienok alebo látkové plienky

lutia
20. sep 2012

@lubkasungirl nas maly - vonku - najvacsia kamoska je branka, stale otvarat, zatvarat a nacahovat sa za klucikom, piesok - radi sa s nim obhadzujemeee, s kazdim kto je nablizku sa podelime a hodime si par hrsti na seba (az som raz nasla az v plienke), na roly - hlina je to iste ako piesok, radi si posedime na zemi (aj ked mame podsedak tak ten vzdy oddychuje vedla), radi pomahame s jablckami alebo s hoci cim co je v kybli (deli, vyhadzuje, vklada) a doma? televizor rad obchytava alebo ine spotrebice v obvyke ani upozornenie nepomaha, rad ma stolicky - posuva a to uz mu 2x padla co ho aj suchla po licku...nakoko mame aj viac sily tak si pootvara sufliky ale rad prebera riady u babky 🙂))) kazda vec ak je blizkosti gauca je za gaucom....s hrackami sa hrame ale viac ho zaujimaju ine "hracky" domace

lubkasungirl
20. sep 2012

@lutia tak to je podobna natura, ako ten nas Tomco - kasle na hracky, supe do spotrebicov, ovladacov, zaluzie, sufliky, stolicky, lezie a zlieza z nabytku a vonku milujem nasu branicku, auto - dvere a volant, hadze kamienky do vody a tiez sedi casto v piesku ako take male ciganca - furt ho musim komplet oprat 😀 inak uz mu vysli aj zadne stolicky - stvorky - takze mava aj dost nervy, dnes mi dupkal na zemi - davas aj po zadku? ja ano a casto 😉

lubkasungirl
20. sep 2012

@karin1234 nas tiez takto a zistil,ze je sranda sa zosuvat v stolicke na jedenie, takze kym je, tak sa pomaly zosuva a sleduje, ci to vidim... 😀

lubkasungirl
20. sep 2012

@rianka7 presne to mi tiez robi starosti, ze ako prezijeme dnu, ked nebudeme môct ist vonku - dnes je priserne chladno - u nas je len 8 stupnov, prsi a fuka - takze nijak nechcel spat dnu a zaspal mi az teraz od pol7 rana, no uz hotovy na cimpr-campr 😀 inak uz som bola zufala, co s nim robit, rozpravky ho nebavia, zo spievankova uz sibe jemu aj mne, tak kym sa dalo,hrala som sa s nim, no potom som mu uz pustila jeho oblubena TA3 a to ho dost upokojilo - pekne sa hral /supal do kablov, zlyncoval mi notebook a lietal z izby do izby/ 😀

rianka7
20. sep 2012

@lubkasungirl my tiez lietame z izby do izby alebo jeho oblubou je vyjst na kreslo, poskakat si, a hodit sa na postel - z toho ma obrovsku radost. ja len stale ciham, aby nohu nezlomil, alebo na hlavu nespadol. len by chcel niekde liect a skakat. minule az na rebrik hore sam vysiel, len som zirala 😕 a tiez uz vysiel na skrinku, kde mame telku, a skoro ju na seba prevratil, keby som tam nebola tak neviem neviem...vcera sliepkam zrno vysypal, vodu vylial. no je toho dost co uz vyparatil 😀 a ked nieco spravi, len sa potom chichoce 🙂
mozem sa spytat ci uz Tomasko nieco rozprava.

rianka7
20. sep 2012

baby co vedia povedat vase deti? nas nechce rozpravat, uz vie viac veci ukazat ako vedel, co som tu skor pisala, ale slovna zasoba slaba ☹ o chvilu ideme na poradnu, tak sa bude doktorka urcite pytat, co vieme. ked mu chcem ukazat co je v knizke, nevie sa sustredit, rychlo popozera a uz leti prec. ked mu necham samemu knizocku, tak ju kuse ako myska.

lubkasungirl
20. sep 2012

@rianka7 no co sa tyka kniziek - nas ich pouziva hlavne na trhanie, vie sice ukazat na havka a havkať, no nema trpezlivost, ked mu chcem citat - bez sance! a rozprava napodiv uz dost - az ma prekvapuje,no ja som odmalicka mu vsetko vysvetlovala a vkuse sa s nim rozpravala, takze asi preto. Pouziva slova ako mama, tata /v jeho podani to je tete/, teta, baba, kde je, zemiacik, kava, caj a hom - ba - tieto slova mi uz povedal viackrat. Potom ma este take skomoleniny pre auto, vodu, spievankovo, kakat. 😀

rianka7
20. sep 2012

@lubkasungirl ved aj ja som rozpravala, aj rozpravam. no uvidime ako sa to bude vyvijat.

sliver
21. sep 2012

ahojte, aké UM používate? a ak už nepoužívate tak dokedy ste dávali?
doteraz kojím no už pomaličky končím a riešim či mám začať dávať umelé mlieko alebo čo mám vlastne robiť???

lutia
21. sep 2012

@lubkasungirl co sa tyka sledovania ked vystraja tak to je tiez aj u nas.....blizi sa ku okraju postele a zaroven sa za mnou obzera ci ho sledujem a ked uz hodim na neho usmev a vie ze sa na neho chystam sa zasmeje a supita prec 🙂)) a co sa mu velmi paci ked kuka z rohu alebo z ineho priestoru a cihaaa ci ho uvidim a ked poviem kuk ....tak sa schova a usmieva a smeje z toho 🙂)) rad sa hra na schovku 🙂)) a co sa tyka po zadocku - ano niekedy mi vybehne ruka ale viem ze to na neho neposobi lebo nereaguje, ani sa netvari ze to bolo za to ze nieco vyviedol a neposluchol (ako napr. ked mu poviem nechytaj tv a on naschval a s usmevom na tvari este ho aj posunie a to som mu jednu suchla ale nic....tak teraz ho dam do ohradky a vtedy zacne plakat a vtedy vie ze urobil nieco zle)

gadget.tt
21. sep 2012

@sliver Ahoj ja tiez este kojim este chvilu budem (aspon do januara), ale potom pojdem uz na normalne mlieko, ziadne UM.. plnotucne, uz teraz pomaly skusam s rozmixovanym bananom a podobne, no iba si 5x glgne a hotovo, no ale aspon nieco.. ja UM ani riesit nebudem,...

lutia
21. sep 2012

@rianka7 moj maly nejak vela nekomunikuje - myslim to ako nasou recou....co sa tyka jeho reci tak to komunikuje stale a ked je sam tak ostosest 🙂) aj teraz lezi v postielke a mumle si 🙂)) ale vie tiez povedat mama, tata, baba a ze vraj sa mu podarilo povedat dedko 🙂))) (ja som nebola v miestnosti) a tod vse....ked nieco chce ako napr cajik tak mi poda flasku aby som mu dala napit, ked chce to co jem aj ja tak pride ku mne, a ked nieco chce tak len hmmmm hm hm.... 🙂) a tod vse 🙂)

lutia
21. sep 2012

@sliver my sme na UM a este stale mu davam sunar aj ked manzel chcel mu davat uz normal ale podla mojho nech ma este UM - viac vitaminov ked ide zima a mam este doma 3krabice tak uvidim ci len tie minieme a pojdeme na normala alebo kupim este dalsie

rianka7
21. sep 2012

@sliver ja som kojila do roka, ale popritom som davala aj nutrilon HA. potom sme presli na babylove, lebo je lacnejsie, a malemu chuti. ale uz nejaku dobu davam aj normalne mliecko, ale nie vzdy ho chce, cize striedam aj aj.

karin1234
21. sep 2012

@gadget.tt ahoj, to rozmixuješ banán s mliekom a tak dáš cez flašu?

karin1234
21. sep 2012

@sliver tak skús dať plnotučné. ja som kojila do 7m. odvtedy dávam umelé, to mu sadlo vypije ho dosť v noci ešte, ale idem ho učiť na kravské, ale prvý pokus bol neuspešný pľul ho široko daleko 😀 a točil hlavičkou nie nie 😀

karin1234
21. sep 2012

@rianka7 mne v knižke moc ukazovať nechce, je neposedný to ho nebavi. ked som ho učila ukazovať očičko, uško, nos to ho nebavilo ale pipik kde je to hned vedel ukazať na plienku 🙂 vie povedať mama, tata, dedo, dede, baba, kde je, neni, tiko (ticho) 😀 kajka, katka, chce.

sliver
21. sep 2012

ďakujem kočky ste zlaté
moja pije kravské mlieko ale z hrnčeka, to sa jej náramne páči a som myslela že večer ked pojde spať by som jej dala z fľaše UM... ale teraz začínam uvažovať či nepočkám s kojením ked ide tá zima...
len spinká už vo svojej izbe a som chcela aby prespala celu noc 😀 😀 😀 nech behám ku nej čo najmenej 😀 😀 😀 no a bolo mi povedané že to kojené deti kým su kojené tak sa budia v noci... preto som začala riešiť UM...

ináč moja malá nehovorí ešte nič, ako každý sa nás pýta či už rozpráva a ja že nie, dokonca nevie ani mama ani tata... hundre si stále niečo pre seba svojou hatlaninou no z tej nerozmieť úplne nič...

gadget.tt
21. sep 2012

@karin1234 cez pohar, normalne ako coctail, my z vlase nevieme pit - teda z takej klasickej, iba cz slamku a to by mu dost tazko islo...🙂

barca127
21. sep 2012

@sliver ahoj tak nasa mala pije UM od deviatich mesiacou a co sa tyka ten noci tak vstava na mliecko stale tak isto ako ked bola kojena v poslednom case dokonca este o jeden krat viac ale myslim ze to robia tie zubky idu nam teraz jeden za drzhym....ja sa chystam prejst na kravske ale prvy pokus nevysiel sice ho cele pekne vypila ale asi je bolo tazko alebo co lebo nechcela zaspat pootm mno nechapem pretoze uz dlhsie jej varim z kravskeho ci krupicu alebo pudinkg pred spanim mno zachvilu odskusam znova a uvidime
co sa tyka rozpravania tak to nassej ide o sto sest...vsetko po nas opakuje 🙂

olinecka22
21. sep 2012

@sliver ahoj!aj ja este kojim ale uz iba vecer pred spanim a som ju kojila este 1x v noci a tento tyzden uz skusam ze iba vecer pred spanim inak pobede a vecer pred buvanim pijeme krasne mliecko ss flasky polotucne a rozmyslam ze jej zacnem davat domace kravske mlieko ked mam taku moznost.

zora256
21. sep 2012

@sliver Ahoj!ˇ
Ináč náš pije Um a predca sa 2x vnoci zobudí papať ešteokolo 120ml mliečka.A my na jar ak bude mať koza malé,keďže sme len na jar kupovali mladú,tak by sme začali kozie mliečko dávať,je zdravšie ako kravské a ľahšie stráviteľné.
Náš zas rozrpáva,ale mieša sa mu to,keďže dve jazyky sa učí,tak pomalšie sa rozvýja jeho slovná zásoba🙂Neboj bude vám potom naraz vety hovoriť,ani sa jej potom nezavrú ústa😀,moja svokra tak bola z mojím švagrom dlho nerozprával a na 3rok vety hovoril😀A od vtedy nezavire hubu:-/