Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
Ahojte som tu dávno nebola len zbežne som vás prečítala akosi nemám kedy. Môžem sem ísť len keď drobec spí lebo inak ma odtiaľto vyhadzuje a vtedy mám dosť inej roboty keď búva. Písali ste tam o tom spánku. Ja som z neho na prášky. Nám to už trvá asi 2 mesiace že sa v noci zobudí Vždy som ho vybrala dala k nám aby nebudil staršieho a on sa miesil po posteli aj 2-3 hoďky. Už sa mi aj na mlieko naučil pri tom mi mlieko už v noci nepil. Ja už fakt neviem čo s ním. Zúbky v nedohľadne. A už si tak zvykol že je to pravidelne každú noc. Nevyspatý sme obaja s mužom. 😒 Ja už som z toho taká unavená že už neriešim žiadne odvykanie od nočného mlieka a zvykanie si napäť v noci na postielku.Len dúfam že to niekedy prejde.Čo sa týka mliečka tak krabicove určite neprevárať to už je pasterizované čiže prevarené na vysokú teplotu. 🙂 Inak drobec je strašne podarený každý deň sa strašne nasmejeme a on už je taký šibal že nechápem kde také malé berie toľko rozumu na tie jeho vylomeniny. 😀 Strašne si ho užívam.len tie noci sú des A je tvrdohlavý všetko čo som ho naučila nechce nikomu ukázať len mne keď sa jašíme 😀
@frick mne kedysi jedna známa povedala, že sa nevyspim prvé dva roky 😒 a tak to aj u nás zatial vyziera, malá zaspí pekne večer o pol 8 a okolo polnoci sa začína budit, niekedy každú hodinu, niekedy zriedkavejšie, ale nepamätám si noc ktorú by prespala celú. Teraz jej vychádzajú zúbky, máme 3 a štvrtý na ceste, k tomu soplíky a noci prebdené 😒
chce to čas a vydržať aj keď je to náročné 😝 , ale sú to naše pokladíky a čo by sme pre ne neurobili 🙂
čo sa týka mliečka tiež pijeme krabicové a zohrievam v mikrovlnke, nepreváram 😉
@frick ahoj, no môj Samko je chorý od minulého piatku, tiež soplíky a jeden deň mal aj teplotu a kašľal (dala som mu sirupček Ambrobene, a prestal), no soplíky sú ešte stále. Tiež sme sa jednu noc moc nevyspali, tak mu manžel bežal kúpiť Nasivin do nošteka... Môj ale HROZNE plače keď mu vysávame soplíky... Normálne keby ten rev počula sociálka tak nám ho hned zoberú 🙂 Trhá nám to srdce s manželom, no ale musíme mu to odsať...
@ewana co sa tyka vysavanie nosteka u nas to bol prvy den take iste, dnes ked som mu ho isla vysat tak uz menej plakal (ked bol este mensi tak si na to zvykol a nerobil ziadne problemy) a ked vidi ze idem na neho s nasavkou alebo vidi ze idem s kvapkami do nozteka v momente uz vie ktora bije 🙂) a dnes ked sme boli u doktora (aby som mala istotu ci nema nieco aj na pluckach alebo prieduskach) tak som sa ho pytala ze ci je normal ked maly v poslednom case vela kakava t.j. ze ma viac ako 5plienok pokakanych....ze to moze byt od zubkov (co som si myslela aj ja ale nezbadala som ze by sa tlacil dalsi) a dal nam aj kvapky na to kakanie...ze tak normal je ked su 2-3plienky pokakane...tak uvidime
@frick Ahoj! To prejde, neboj! Aj ja som kojila 20X!! za noc a potom sa to zlepšilo. Postupne pila menej, staičilo keď som si ju podržala na rukách a spala ďalej. Mliečko už nemám, tak teraz máme fľašu - začala 3x v noci, potom, 2x a teraz stačí raz okolo 4-5tej a potom spí ďalej. Trvalo to, ale nerobila som to čo radili niektoré zdroje, že nechať plakať a dávať menej mlieka do vody a čo ja viem čo ešte. Dala som dieťaťu to, čo chcelo a teraz je pokoj.
Tiež spí pri mne, v postieľke vydrží asi 2 hod a potom sa presunie ku mne. Tiež to raz prejde. Prerobíme postieľku na veľkú posteľ (našťastie sme kúpili trojkombináciu 🙂 ) a bude pokoj.
@ewana Aj naša malá reve pri odsávaní. Do teraz to išlo bez problémov, no máme prvýkrát chorobu, nádchu a už je to dosť nepríjemné pre ňu. Čo aj chápem. Hádam to už konečne prejde a naučíme sa smrkať do vreckovky. 😉
Ahojte baby!
Aj vaše detičky tak papajú,keď ich bolí ďasno,že požujú potravu a napína ich a následne vapľúvajú?Hrozne zle mi malý papá,mäsko,zeleninu,ba aj ovocie,požuje na vypľúva,vychádza mu stolička dolu,žeby preto?Jogurt zje bez problémov na 2x.A mliečko aj na 3x občas 150ml,už rozmýšľam,že mu kúpim multivitamín,vraj od toho majú lepšiu chuť do jedla,akoste natom vy maminky?máte podobnú skúsenosť?Hoc nemôžem povedať že hladuje váži 12kg a meria do 80cm.
ahojte babulky...aj my riesime nocne vstavanie...v noci sa budi skoro kazdu hodinku, ja som uz ako na baterky ked musim k nemu vstat...hrozne ale snad to prejde...aj ked som pocula ze kojene deti sa tak castejsie budia, ale odstavit sa ho este nechystam, kedze nemam silu ho nechat plakat ked si chce pocmulikat 😉
inak sme boli minuly tyzden v nemocnici..maly chytil rotavirus tak bol 2dni na infuzke...na to ze nebol ockovany proti tomu tak mal celkom lahky priebeh...len trosku pochudol kedze malo papal a vela spal...ale uz sme konecne v normalnych kolajach a papa a papa a papa 😀 a preto aj rozmyslam ze preco sa v noci tak casto budi...myslela som ze je hladny ale teraz uz papa pekne a aj tak sa budi...tak to bude asi zo zubkov...
@zora256 fuuuh aze 12kg, nas maly ma necelych 10kg... 🙂
@zora256 - to ma mrzí... ja mám doma žrúta, papá krásne, tak ti neviem poradiť 😒
@sisanka - možno to bude zo zúbkov, moja mala občas také obdobia a vždy sa potom nejaký objavil 😉
@ewana - vydrž a odsávaj, aj moja reve ako keby som ju rezala... a najnovšie tak reve ked jej strihám nechty na nohách... kope ako divá, držíme ju dvaja a reveeeee
@zora256 V tomto období niektoré deti papajú menej, ako doteraz. Určite nehladuje. Ja by som si namiesto umelých vitamínov pomohla mixérom. Trošku zjemniť to jedlo aby nemusel toľko žuť a tým dráždiť boľavé ďasná. Skús urobiť kompót z ovocia a vychladiť. A jedlo nie moc teplé, skôr vlažné.
@sisanka ahoj, aj nas je x krat za noc hore, trochu cucne a spi dalej. Podla mne je to len psychicky navyk, strasiemu som to nocne kojenie zatrhla okolo roka a pol, par noci sme oducali a potom prespal celu noc. Ja to ale riesim poleziacky, maly spi vedla mna, takze ani netusim, ako casto sa budi, v polospanku trochu nakojim a spime dalej. Zaspi o deviatej a ani do polnoci nevydrzi spat. Cim blizsie k ranu, tym sa tusim castejsie budi.
@katkatt presne presne, cim blizsie k ranu tak je castejsie hore...a to som sa radovala ako pekne spinkava kedze pri starsom som sa vobec nevyspala a teraz sa mi zda ze sa zacinaju cim dalej tym viac podobat - ci uz vymyslanim alebo teraz aj spankom 😀 aj cez den akosi prestal spavat ako sme prisli z nemocnice..ale za to vecer je 19h a uz uz ho musim ukladat 🙂 ma to nejake poposuvane cele...
@sisanka Ahoj!
Veru 12kg,ale náš má kosti ťažké po mne,takže ináč nie je veľmi bucľatý,taký akurátny🙂ale zrejme len kvôli boľavému ďasienku vypľúva jednlo,lebo keď je veľmi hladný tak aj čo to zje,len po čase keď mu strava robí šarapatu na boľavé ďasno tka vypľúva:-/
@sliver
@matsches Ahojte!
Presne na to som myslela,že zrejme mu bude dobré dať mešie kúsky,alebo vymixované,nechcem dávať multivitamíny,lebo tiež som počula,že zneho moc priberajú deti,ja som bola zvedavá,ako to riešite vy ostatné,jedna mi to radila,ale tiež som proti vitamínom,stačí,že mu kupujem probiotiká,a teraz vtom to počasí C vitamín,mu dávam,keďže ten mi radili v lekárni,na imunitu,keďže mi má oslabenú je náchylný na nádchu:-/
@barca127 Ahoj!
Ten som dávala ale od 1 ro´ka sa dáva už 2x,tak som zmenila na Lacto protect Baby,ale má sa dávať,len buď 2týždne alebo tri týždne a týždeň by malo byť prestávka my zajtra začíname dávať zas je tamlen na 10dní a dáva sa do stravy prášok,ja dávam do jogurtu.A nepovedala by som,že by mal lešiu chuť,on proste sú dni keď pekne všetko spapá čo mu dám a sú keď aj vypľúva,ak ho trápi ďasno.Zato jogurt a mlieko spapá,hoc aj na 2x ale zje,ale zato uvarenú mrkvu a mäsko vpľúva ak mu dám viac ako za 2 lyžičky:-/ hoc inokedy pekne spapá aj polievku,zrejme len je to zúbkami...
@zora256 naša tiež mala taký týždeň, že všetko vypľúvala. Ale ani sa to nepokúšala hrýzť, zobrala do úst a hneď vypľula =( potom som jej vzadu objavila aft, takže ju museli bolieť od toho ďasná a preto sa asi bála jesť... Stále chcela len piť mlieko, aj v noci bola nepokojná, lebo bola asi trochu hladná, keĎže bola takmer len na mlieku. Po pár dňoch to prešlo a dostali sme sa do normálu
@jamocka4 Ahoj!
To mi je fakt ľúto,že malá Ti mala aft,môj muž stým zápasí už roky,po ovocí,sa mu stále vyhodí☹,tak malý mi pekne požuje a ak má dosť tak potom vypľuje,proste viac ako 4 lyžičky vareného nezje.Ale aj to len sem-tam,teraz to zrejme kvôli stoličkám robí,lebo sa mu začínajú prerezávať spodné prvé stoličky,dosť ich cítiť,tak snáď už budúci týždeň budú vonku,dosť dlho mu trvá stále,kým sa mu prerežú zuby☹vždy prejde takmer 2mesiace kým výjde nejaký zub,posledný vyšiel pred 3týždňami a to má úspešne vonku len 7zubov☹ na ročnej kontrole mal len 6zubov,a málilo sa doktorke a to už pomaly budú 3mesiace a len o 1 zub je viac.a to 19.tého ideme na očkovanie na 3 dávku do nožičiek:-/,tak moc dúfam,že budú aspoň tie dve už vonku,keď nevládzu horné 3-jky vyjsť a dolná jedna 2-jka a obe 3-ky.
@katkatt dakujem 🙂 mne sa zda ze aj mne to psychiku narusilo v tej nemocnici...maly je uz v pohodke, rozpapal sa ale s tym sapnim to este nie je ono, aj ked v noci sa budi uz menej 😉
@rainbow1 @zora256 my uz dobry mesiac mame 5 zubkov...horne 4 a dole len jeden...a v poslednej dobe som si nie ista ci je to 1-tka alebo 2-ka 😀 😀 😀 lebo je taky vykriveny akysi 😀 taks om zvedava kedy pojde dalsi, asi uz coskoro kedze si strasne pcha prsty do ust a sliny mu poriadne tecu co sa predtym nestavalo...tak som zvedava 🙂
@sliver aj my uz mame doma zruta konecne, lebo keby to bol aj spachtos 😀
@moncicka27 ahoj myslíš asi trvanlivé krabicove?
@rainbow1
@sisanka Ahojte baby!
Nuž mňa ani netrápia,že má len 7 zubov a prerezávajú sa mu zadné dve dolné,len lekárka neviem prečo vravela,že mu idú akosi pomaly a mám mu dávať D vitamín ak nesvieti slnko a v zime,aby mu lepšie šli,veď hej,v 1roku mal 6 a aj to je viac ako tu boli viaceré,ktoré nemali ani 1zúbok,vonku,no hej vraví sa že dlhšie vydržia,ale sú mamky,ktorým detičkám vyšli zúbky už pokazené:-/našťastie my zatiaľ máme zdravé klop-klop.Len keby lekárka nenarážala,na tabuľkové detičky,by bolo fajn...Tak len dúfam,že nebude komentovať toho 19-tého,keď pôjdeme na očkovanie,mám i tak dosť nervou zo sebou,keďže sa chystám na laparku a ešte aj nedobré výsledky mám,u ženského,tak je toho vyše hlavy,na mňa vposlednom čase☹
@frick Ahoj!
Tak stým spinkaním,musím odklopať,nám posledné 3týždne ako mu vyšiel 7zub,nám už väčšinou prespí noc,pred zaspaním vypije 150ml mlieka um,a to až kolo 22h a spí do 8rána,a ako ho sem-tam trápia zúbky teraz zadné,tak sa stane,že raz sa ešte zobudí na mliečko medzi 4-5h,ináč nie,ak ho netrápia tak prespí,a to mi rpedtým 2-3x vstával na mliečko.a i bez tak som unavená,lebo po večeroch varievma alebo upratujem čo nestíham cez deň keď spí:-/
@monram ano...krabicové...len také z automatu treba prevariť😀
@zora256 čítam tvoj prispevok a pride mi ta doktorka nejaka cudna...teda nam nic nevravela na pomaly rast zubkov...my mame zatial 6 zubkov...siesty sa nam prerezal 20.jula a odvtedy opat nic...pod dasienkom uz vidim obidve dolne dvojky ale nie a nie sa prerezat...celkovo ked sa jej aj zubky prerezali trvalo hodne dlho kym uplne vyrástli...nasa doktorka ale nato vôbec nic nevravi...tak verim ze je to ok
@zora256 suhlasim s
@mysiatko s tou doktorkou, nas sa doktor ani nepyta na zubky, ze kolko mame atd....ved keby som ja mala problem poviem ale nakolko viem ze sa to ovplyvnit neda tak neriesim ze mame len tolko a tolko a ze je to ustalene....to ze doktorka povie ze by mala mat tolko - to su take reci ze ako keby sa to dalo ovplyvnit a spravit aby bolo tolko kolko ma mat...och a najlepsie by bolo ozvat sa ze co tara kraviny a nech ti teda da navod ako spravne postupovat aby ste boli tabulkovyyyyyy, som zvedava co by na to povedala

ahojte, od vcera sme chorucky, mame soplik a k tomu sme aj troska teplotovy :(( noc bola narocna...ale trocha sme sa aj vyspali spolu len my dvaja v postely ))