icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

rianka7
9. okt 2012

@ewana my sme po ockovaniach mali len zvysenu teplotu. ale ked som sa dnes lekarky pytala, aku vakcinu nam dala, vravela, ze oni s takym cislom ani nedostali. ale v papieroch mi to neukazala, takze neviem ci jej mozem 100% verit. dnes sme maleho dali ockovat aj proti MMR. dlhsie som to zvazovala, no nakoniec sme sa rozhodli ockovat. len dufam, ze vsetko bude dobre.

zora256
10. okt 2012

@renca31 Ahoj!Tak fajn,držkaj sa🙂A prajem Ti aby si nič ani nemala🙂 a mohla mať bez ťažskostí aj druhé bábätko🙂A nakedy plánujete?

zora256
10. okt 2012

@rianka7 Ahoj!
čo je to MMr očkovanie?Ja rozmýšľam proti influenze,a ešte máme ísť po 18.10. na 3 dávku do nožičiek,len neviem či sa môže naraz aj proti influenze:-/

Baby dávala zvás niektorá očkovať proti influenze 14mesačné dieťa?

mitka2007
10. okt 2012

@zora256 to je proti comu prosim ta...sa mi to nechce googlit...

zora256
10. okt 2012

@mitka2007 Akože proti čomu povinné očkovanie,ja neviem proti čomu,to ročné očkovanie je 3 dávka do oboch stehienok čo sa dáva,a influenza je chrípka,to neviem,či sa môžu dať vten istý deň. A to MMr očkovanie neviem ani ja to som sa pítala @rianka7?Ona písala,že boli na tom očkovaní.

mitka2007
10. okt 2012

@zora256 MMR viem co je...ja som nevedela co je to ta Influenza...podla mna ti ho nezaockuje hned naraz a tym aj tym...tam musia byt odstupy...to MMR sa picha do ramienka,tam kde ho pichli aj v porodnici proti TBC...tam ja ten zaskrt,ci cierny kasel,myslim ze mumps,rubeola,osypky....taketo dajake choroby tam su...tam sa mozu neziaduce ucinky prejavit az do dvoch tyzdnov...my uz mame za sebou to tretie ockovanie do stehienok..my sme dali Prevenar 13...

mysiatko
10. okt 2012

@mitka2007 paneboze naozaj az do dvoch tyzdnov??? nas to onedlho caka len sme boli chori tak sme to posunuli

mitka2007
10. okt 2012

@mysiatko hej do dvoch tyzdnov 😒

renca31
10. okt 2012

@zora256 Ďakujem! A držím palce, aby to aj tu Teba všetko dobre dopadlo...no my sme začali práve stavať, takže až o nejaké 3 roky by sme chceli, ak sa podarí....

renca31
10. okt 2012

@mitka2007 ahojte! my sme boli na MMR asi tak pred dvoma týždňami a vôbec nič, ale len zvýšená teplota nebola....DR. vravela, že z tohoto očkovania nebývajú žiadne vedľajšie účinky.....ja som dnes tiež volala kvôli tej vakcíne, že ktorú dostala, tak vraj prezreli všetky kartotéky všetkých detí a ani jedno nebolo zaočkované tou šaržou, ktorá mala byť stiahnutá....tak som sa upokojila....ja mojej doktorke verím, inak by som tam nechodila.....

renca31
10. okt 2012

@zora256 ja neplánujem dávať žiadne dobrovoľné očkovania, len tie povinné, aj to nerada.....možno ešte hepatitídu A si rozmyslím, jedine tú mi dr. odporučila....proti chrípke rozhodne nie, musí si tým prejsť.....a ani proti kiahňam.....

katren
10. okt 2012

@zora256 proti obycajnej chripke by som ockovat nedavala.......naco??? 😒
dost bude mat maly z tretej hexy /a tu nemusis dat v jeden den...mozes rozdelit, ze jeden tyzden dostane do jednej nohy, druhy do druhej/....a chripku mozte aj tak dostat, bo vakcina je vyrabana podla typu minulorocnej chripky a tento rok moze byt celkom ina....
ja davam MMR a kiahne, Dominicka tak ma tiez ....tie maju horsi priebeh ako "obycajna" chripka

olinecka22
10. okt 2012

ahojte baby!my mame do obidvoch noziciek ockovanie uz davno zasebou a teraz co sme boli naposledy v poradni tak nas ockovali uz naposledy ale uz iba do jednej nozicky.a uz pojdeme do dalsej poradne az v 3r

rianka7
10. okt 2012

@zora256 @mitka2007 ti uz odpovedala 🙂
@olinecka22 aj nas ockovali do jednej nozicky. ja som myslela, ze sa ockuje len do ramena.

sliver
10. okt 2012

ja mám doma umrnčaného nerváka... neviem čo sa jej deje ale dva dni je hrozná, iba mrnčí a mrnčí ale kvôli všetkému, niečo sa jej nedarí tk mrnčí, niečo chce tak mrnčí a niečo jej zoberiem tak reve...
kde sa stratilo to moje vysmiate zlatíčko?????

matsches
11. okt 2012

@sliver neidú vám zúbky?

sliver
11. okt 2012

@matsches - skôr nie.... už má stoličky, zubkov máme 12, jedine žeby sa chystali už očné ale to je ešte asi skoro... nič jej tam nevidím aj ked je pravda že si nedá kuknúť...

zora256
11. okt 2012

@mitka2007 A to MMr je to povinné očkovanie,čo sa dáva v 16mes?Či je to nepovinné?Lebo do ruky dostane malý až v novembri,a rozmyslela,som si to z tou chrýpkou,tento rok mu nedám dať,stačí narok,teraz má aj tak dosť tých pichačiek,si myslím,ale ja sa určite dám dať zaočkovať,mne to veľmi pomáhauž 6rokov sa dávam očkovať a odvtedy som nemala ani angíny a 40stupňové horúčky,len ľahšiu formu chrípky také 3 dňové ak ma sem-tam chytia.

zora256
11. okt 2012

@sliver Nemá soplíky?Možno ju bolí hrdielko,mne taký bol,keď mal zapálené hrdlo:-/.Radšej ju daj prezrieť u detskej,istota je istota.

mitka2007
11. okt 2012

@zora256 hej MMR je povinne ockovanie... 😒

katren
11. okt 2012

@mitka2007
@zora256 aj povinne ockovanie mozete odmietnut.....treba to len nahlasit dr. 😉

sliver
11. okt 2012

@zora256 - ahojky
bola som dnes u dr. a je OK 😉 ešte ju zaočkovala 😀 že aby mala dôvod mrnčať 😀
v 16m nie je žiadne očkovanie lebo my sme boli dnes po 14m a máme pokoj, najbližšie máme prehliadku až v troch rokoch a očkovanie až v 5.rokoch
takže pokoj od očkovania, povedala že ak chceme tak môžme si prísť dať zaočkovať žltačku v 2.r. to ešte pouvažujem....

zora256
11. okt 2012

@renca31 Ahoj!
Tak ja som sa orzhodla neočkovať ho proti chrípke,keďže mu aj tak dávam probiotiká aj vit.C,nuž nechci vedieť ako mne angíny poškodili srdce kvôli nim som mala arytmiu,našťastie od tehotenstva sa to zlepšiloLebo 40stupňové horúčky poškodzujú srdce a ja som mala každo ročne niekedy aj 3x,preto som nad tým očkovaním rozmýšľala,ja od vtedy angíny a horúčky nemám ako sa dávam zaočkovať,keďže mám slabšiu imunitu a aj malý,tak uvidím ako bude natom malý túto sezónu a podľa toho ho narok už dám zaočkovať proti nej,kedže mi má slabšiu imunitu podľa imunológa.ˇJa som tiež proti rôznym očkovaniam a žiadne iné mu nedám ani dať,len tie povinné,ktoré sa musia.
@katren Ahoj!
Ak si prečítaš,vyššie čo som písala renci tak pochopíš prečo som sa tak rozhodla,ale tak tento rok nedám,len seba.A kiahne sú v detstve malina,a som ich mala ako 18 ročná a tu som.Zato angíny som mala horšie,keďže pri nich som aj vracala a bola úplne slabá a 40stupňové horúčky☹A chrípka je o dosť slabšia len 3dňová a raz-dva vymyzne,ale len pre tých je prospešná ktorý majú slabú imunitu,tý čo majú imunitu ok,tý ochorejú znej.

zora256
11. okt 2012

@sliver Ahoj!
Tak nuž môjho očkovali prvú dávku len v 7 mesiacoch tak rpeto nám to vyjde na 15mes.osledné očkovanie do ruky.A žltačkou sa kde môžu deti nakaziť v 2rokoćh,či to očkovanie účinkuje dlhšie?Ako často sa preočkuváva?A te lyžicové alebo inhlové očkovanie?Tak keď to tak vezmem ja som nebola nikdy na žltačku očkovanátak načo trápiť deti,nepovinným očkovaním,ja len proti chrípke max sa očkuvávam ročne.

zora256
11. okt 2012

@rianka7 Ahoj!
To ešte aj do jednej nohy dávajú nie len do ramena?Nuž tak to si teda užijeme☹Nás teraz čaká ešte len 3dávka do oboch nôha vnovembri do ramena,a ako píšeš,tak aj do nohy☹Hrozné koľko tie naše detičky potrápia 😢 A ako to znáša malý?

sliver
11. okt 2012

@zora256
no v 2r. je prvé a po roku je preočkovanie a to je potom už na celý život, je to očkovanie na žltačku typu A, že Bčko je automaticky v očkovaní urobené, toto je navyše... ja to zvažujem lebo môj drahý to mal v robote a dobre že bol zaočkovaný... nejaká kolegyňa prišla z Egypta po nejakej plavbe na rieke Níl nakazená a mali halo v celej práci, všetci museli ísť na testy a očkovanie, on už nemusel lebo to mal urobené...
ja to tiež nemám ale v dnešnej dobe už človek nevie kde sa s čím stretne....

katren
11. okt 2012

@zora256 ale ja som ti pisala, ze aj MMR sa da odmietnut....je to povinne ockovanie, ale mozes ho odmietnut
a ohladom chripky som ti pisala este vcera 😉

zora256
11. okt 2012

@katren Ahoj!
Nechcem sa hádať kvôli tomu z detskou,tak mu nechám dať tie očkovania,ktoré sú povinné,a hotovo,aj my sme absolvovali veľa očkovaní asi aj viac ako majú naše deti,a tu sme,len tie nepovinné mu nedám dať max ak proti chrípke,rokmi,aby mi nemal angíny,tie sú najhoršie☹

zora256
11. okt 2012

@sliver A koľko sa zato platí?

sliver
11. okt 2012

@zora256 - povedala mi že okolo 20e