icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

lubkasungirl
21. okt 2012

@mj30 co viem, tak v PO ide pokuta 15eur, tak uvidime,no za zdravie dietata mi stoji aj plna suma...

karolina288
21. okt 2012

ahojte, ja prave ze neviem co mam robit, ono aj ked ju dam zaockovat bude zle aj ked ju nedam zaockovat bude zle.
ak ju dam, tak mozem cakat ako mi mala zareaguje... horucka, bolesti klbov, zdurene uzliny, vyrasky, a nedaj boze ze to dopadne aj nejako horsie.
no a ak ju nedam zaockovat a v rovnakom case ako ja budem 2x tehotna a mala v tom case dostane osypky alebo ruzienku je dost pravdepodobne ze dieta bude nejak postihnute.
@sisanka pokuta 330€hrozi ak by si maleho nedala vobec zaockovat, ale ako pises do roka ma vsetky ockovania, takze pokutu mozes dostat asi okolo 100€.

mj30
21. okt 2012

@lubkasungirl asi tak 🙂 zdravie nadovsetko skus sa kuknut na stranku soboda ockovania tam sa dozvies vela alebo aj tu je diskusia Nesuhlas s povinnym ockovanim 😉

lubkasungirl
21. okt 2012

@mj30 ja viem,dnes som bola na Fillovej prednaske 😉

lubkasungirl
21. okt 2012

@karolina288 lenze ak das zaockovat tak tiez nemas istotu,ze tie osypky nedostane...

mj30
22. okt 2012

@lubkasungirl ja ti poviem tak moja mala ockovana nie je nebudem riskovat ze vakcina narusi imunitu ktora sa tvori prvy rok zivota a som rozhodnuta neockovat 😉 nebudem riskovat jej zdravie a mozne nasledky no a Fillo je super clovek sme spolu v kontakte uz dlho 😉

mitka2007
22. okt 2012

my mame asi 6 chorobu...ach jo 😒

lubkasungirl
22. okt 2012

@mj30 nepoznam ho velmi, no nepripadal mi,ako keby nevedel o com hovori... akurat jedna "z brandze" sa tam do neho obula - tak sme ju kus uzemnovali 😀 😀 😀

lubkasungirl
22. okt 2012

@mj30 takze tvoja nebola dosial ockovana vôbec??? a nebyva chora?

mj30
22. okt 2012

@lubkasungirl nie nema ani jedno ockovanie a chora zatial nebola vobec ak neratam jednodnovy soplik ked jej isie prvy zubok ja ked citam ako deti "ockovane" byvaju casto chore tak nech mi nikto nehovori ze tie vakciny nenaburaju imunitu 😠 😠 😠

sisanka
22. okt 2012

@mj30 samozrejme ze uberaju na imunite tie hnusne vakciny...musim povedat ze som maleho dala ockovat kvoli tomu aby som nemala opletacky...a aj starsi bol ockovany a chvalabohu mu nic nebolo, klop klop...mladsi po prvej davke mal klasika teplotu a potom vkuse sopliky, chrcal v nose - neskor sme zistili ze to ma stidor, nas dr to neriesil ze do roku sa to strati...potom som zistovala ci to mohol ziskat aj vdaka ockovaniu a ano, je to ako vedlajsi ucinok...a staci ze prejde okolo nas niekto chory a maly je hned nachladnuty...cisty nostek mal len v lete...pred mesiacom sa znova vratili sopliky ☹ preto rozmyslam nad odmietnutim MMR...mam cas cca do decembra...kamoska sa o to zaujima,malu dala ockovat hexa a MMR odmietla tak som zvedava ako to dopadne u nich kedze u nas mamicky moc ockovanie neodmietaju...
momentalne som rozhodnuta na 80% ze odmietnem, aj ked kazde euro dobre ale zase na druhej strane radsej obetujem tie peniaze a nebudem zit v strachu co ak ... ☹

lubkasungirl
22. okt 2012

@mj30 presne to som si aj myslela... a ano,naburavaju imunitu - veeeela maminiek to potvrdzuje...

mj30
23. okt 2012

@sisanka
@lubkasungirl ja viem ze kazde euro dobre ale zdravie mojho dieta je pre mna to naj a dala by som zan vsetky peniaze mna nikto nepresvedci ze mam ockovat pediatricka krutila havou uz na prvej poradni ked v papieroch videla ze som odmietla ockovanie proti TBC ale pochopila ze so mnou nepohne 😠 ze si za svojim rozhodnutim stojim a hotovo a co sa tyka MMR tak tie vedlajsie ucinky za to urcite nestoja ja som naprikad proti mumpsu ockovana nebola a mala som ho a tu som 😀 a v mojom okoli je toko deti ktore po ockovani trpia a maju vazne choroby tak my tych 330€ za to stoji odlozila som si ich uz na zaciatku z toho jenodrazoveho prispevku pri narodeni. Ale baby zamysite sa trosku nie je Vam divne ze ked odmietnete tak zaplatite a uz nikto neriesi ze vase dieta ockovane nie je ze uz zrazu vas nikto nenahana koli zdraviu a koli tomu ze vase dieta je "hrozba" pre okolie 😲 vsetko je to peniazoch a vobec nie o zdravi farmaceuticky priemysel predsa musi z niecoho zit a tak si pomaly ale isto "vyraba " svojich odberatelov na lieky....zdravy clovek pren nie je zaujimavy nic z neho nema ☹

karolina288
23. okt 2012

@mj30 presne tak, uplne s tebou suhlasim. a aj k tomu cokovaniu proti TBC: mala sa mi narodila v juli a od januara 2012 sa uz ockovat nemuselo!! je pravda ze som to vtedy neriesila a ani ma nenapadlo sa nad tym zamyslat, ale ty si to sledovala a bolo to aj v mediach ze od januara toto ockovanie nebude povinne? ja keby som to vedela tiez nedam malu zaockovat.

zora256
23. okt 2012

Ahojte maminky!
Ako sa majú vaše ratolesti?Náš má 12kg,81cm a 10zúbkov🙂Vyvádza o 106,robí bordel všade,kde môže a už celkom dobrú slovnú zásobu má😀A čo sa týka očkovania celkom dobre znášal posledné do stehienok čo dostal piatok.a už nás čaká len v decembri do ručičky a na pár rokov pokoj,Bohužiaľ my nemáme nato aby som zaplatila pokutu,ak by som ho nedávala očkovať,ledva pri hypotéke vyžijeme,a dom tiež nie je vnajlepšom stave,a čo sa týka imunity,sme boli u imunológa,lebo mne po TBC očkovaní mal aj pol roka soplíky,a veru má slabšiu imunitu z krvi mu to vyšetrili,a tak mu dávam probiotiká a odseptembra aj C vitamín.Tak snáď bude vporiadku,a ak by bol chorľavý,tak narok ho dám proti chrípke zaočkovať,keďe mne pomáha už 6sezónu som sa dala zaočkovať piatok,a od vtedy som nemala žiadnu dlotrvajúcu chrípku ani angínu max 3dňovú ná´dchu so škriabaním v hrdle,ale už aj nato máme doma Sinupret kvapky,ktoré nám pred týždňom zabrali proti soplíkom a aj na hrdlo,aj pre dojčatá je vhodný🙂

mj30
23. okt 2012

@karolina288 no ja som to uz vtedy riesila aj ked to este pre nu bolo povinne ved sa narodila na konci jula ale rovno sa ma spytali ci chcem tak som povedala ze nie 😀 😎

mysiatko
23. okt 2012

neviete do akeho veku sa ma zaockovat MMR? neviem sa rozhodnut ci dat alebo nedat 😒

mj30
23. okt 2012

@zora256 ahojky aj ked som tu davno nebola sledujem vas len som velmi neprispievala 😲 ja si myslim ze dnes nema nikto peniaze nazvys len ja som bola rozhodnuta uz pred narodenim malej a preto som si tie peniazky odlozila a ked ti mam pravdu povedat tak aj keby som si na to mala pozicat tak mi to za to stoji 🙂 ale to uz je na kazdeho rozhodnuti ja za to nikoho neodsudzujem a ani nepresviedcam 😉 inak tvoj maly je uz teraz riadny valibuk 🙂 boze mne to uz pripada tak davno co som ti pisala ze ci uz si v porodnici sme ta tu sledovali vsetky a drzali ti palce pri tom prenasani 😀

karolina288
23. okt 2012

@mysiatko od 15 mesiaca do 18 mesiaca

sisanka
24. okt 2012

@mj30 presne, radsej zaplatim pokutu ako by sa malo nieco malemu stat...skoda ze som si otvorila oci az teraz, ale radsej neskoro ako nikdy 😉 tu MMr odmietnem...nevies poradit ako sa tam postupuje?co urobi lekar ked odmietnem?o tom hlaseni hygiene atd...co bude nasledovat potom?

mj30
24. okt 2012

@sisanka no ono mala by si odmietnut vakcinu ako taku /koli latkam ktore obsahuje a neziaducim ucinkom/ nie ockovanie ako take hlavne nic nepodpisovat ked tak doniest vyhlasenie ktore si sama napises
dalsia vec ak bude doktorka trvat na tom ze podpisat tak urcite nepodpisuj aj ty aj manzel lebo pri pripadnej pokute by ste mohli zaplatit obaja tu maximalnu ciastku cize nie 331€ ale 662€!!!
neviem aka je tvoja pediatricka ci zvykne nahlasovat alebo nie no ale ak ano tak ocakavaj predvolanie na RUvZ kde ta budu trapit s tym ze ako dietatu skodi a vlastne celej spolocnosti tym ze svoje dieta nechces dat ockovat 😀 dovtedy by si si mala nieco nastudovat o zlozeni vakcin atd aby si vedela argumentovat a obhajit svoj nazor na neockovanie
odporucila by som ti kuknut na stranku Sloboda ockovania kde mas strasne vela informacii 😉

zora256
24. okt 2012

@mj30 Ahoj!
Díky,ja viem,že len radíš🙂Veru ten čas rýchlo letí,už mi reční malý keď je hore,nemám chvíľku pokoja,stále okolo neho behať a hrať sa a ísť k starkým,len čo spí,tak si sem sadám,čo to popísať,lebo večer chodí spávať pred pol 11-tou v noci a ráno o 7h je už hore:-/,ale čo už aj toto obdobie pominie a príde škôlka😀,tak sa snažím si tento čas užiť,ako sa dá🙂
A ako tvoja princezná?Aká je?Neplánujete ešte druhé?my sa snažíe,ale zas to asi potrvá kým sa zadarí,aj malý až na 4rok snaženia sa podaril,ale tak snáď raz bude aj druhé.

mj30
24. okt 2012

@zora256 🙂 no ja viem ako je to s casom ja som tu tiez teraz malo vacsinou rano ked mala este spi alebo cez obed ked spi pozehlim a poriadim tu spust co tu doobeda narobi tak som zase trosku kuknem a potom az vecer ked uz spi chodi spavat o osmej ako nic tak aspon toto je pohodicka 😉
no ja by som druhe aj chcela ale manzel uz velmi nie je to taky jeho milacik ved uvidime cas ukaze 😎
Vikuska je take stebotadlo ale vystraja ako chlapcisko 😀 chodit pomaly nevie to vsade en behat a behat tak mam aspon kondicku 😀

olinecka22
24. okt 2012

@zora256 ahoj!aj s nasej malej uz je riadny sinter.my chodime buvat tak okolo tej 20h az 20:30h a pobede od tej 11h a niekedy ide buvat ao 12 a to buva tak 1,5h a potom beha a vystraja do vecera a stavame rano tak okolo 8h vetsinou. a my sme uz s malou boli aj na poslednom ockovani a nas ockovali do nozicky.tak teraz nas uz budu ockovat az v 3r a aj do poradne uz pojdeme az v 3r.a aj nasa mala sa zacina rozkecavat uz pomalicky uz vie aj par slov

ewana
25. okt 2012

@zora256 my sme boli na očkovaní v pondelok, a včera dostal nádchu... Inak má 80cm a váži 11,2 kg, ale jedol by v kuse od rána do večera. Vždy spustí riadny rev keď vidí už iba prázdny tanierik, alebo len keď začnem už vyškrabávať 🙂

sliver
25. okt 2012

kočky tie čo dávate kravské mliečko...
babeny stalo sa vám že vieťatko z neho hnačkovalo?
moja začala mať strašne riedku stolicu, teda skoro iba vodu... a riešim či to nie je náhodou z toho že som jej začala dávať mlieko alebo mám hladať inú príčinu???
Ďakujem za rady....

olinecka22
25. okt 2012

@sliver ahoj!moja mala pije tiez kravske domace mliecko a nemame riedku stolicu iba ju ma taku bledsiu ked vipije mliecko ale inak je normalna

zora256
25. okt 2012

@olinecka22 Ahoj!
Akoto,že idete na očkovanie v 3r.my ideme len v 5rokoch,to aké očkovanie idú vášmu dávať?
@ewana Ahoj!To Ti pekne papá,ten môj,ledva čaká aby sa minulo,lebo tak veľa práce má,že až😀neobsedí ani pri jedení musí sa hrať...

zora256
25. okt 2012

@sliver Ahoj!
Môže máť intoleranciu laktózy z kravského mliečka...Ja sa preto aj bojím môjmu dávať kravské,lebo ja mám na kravskú bielkovinu intoleranciu,u detí je to laktóza,ktorú časom vyrastú,ale do 3rokov neodporúčajú kravské.Ja mu dávam ešte práškové radšej,lebo niektorým babáb z neho mali potom aj ekzémy.