Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@janula18 zatial este nijako...stale vaham...bola u mna minule jedna znama-sestricka a pytala som sa jej na to....je 100% percentne za ockovanie, len ked som zacala hovorit cosi o tom viac tak bolo vidno ze skoro o tom nic nevie, dokonca ani poriadne choroby nevedela proti ktorym je to dieta ockovane...a to ma dve deticky....
nejako to zatial este neriesim....maly je nejaky soplavy tak sa chystam s nim k dr a uvidime....rozmyslala som nad tym ze co ak mi ho potom nevezmu do skolky....
ahojte, no my sme boli u doktorky a povedali sme, ze nechceme toto ockovanie. a reakcia bola taka aby sme si to este dobre premysleli, hlavne koli rubeole. pretoze ak ju mala dostane a ja budem v skorom stadiu tehotenstva tak 9 z 10 deti sa narodi postihnute, a ak mala nebude zaockovana a ako dospela dostane rubeolu ako tehotna hrozi jej to iste. vraj " sa mi pekne podakuje, ze som ju v nedala zaockovat proti tejto chorobe ". a aj ja som proti nej zaockovana.
ak by malo byt podla mna a bola by mmr vakcina separatna tak by som ju dala zaockovat len proti rubeole ale zial nie je a ako som zistovala ani nebude.
na druhej strany podla statistika z roku 2011 z nahlasenych pripadov, ani jedno dieta nemalo rubeolu. ale je to len jeden rok.
@karolina288 karolina a nie je vacsia sanca,ze pocas tvojho tehu dostanes silnu chripku a takto môze byt tiez babo postihnute??? nooo...nestresuj 😉
@karolina288 kym tvoja dcera vyrastie tak aj tak protilatky z ockovania budu davno neucinne, tak ako napr aj proti osypkam.. 😉 asi tak dr chcela len zastrasit...
ahojte baby doktorka nam predpisala sirupcek IMUNOGLUKAN........ma s nim niektora skusenosti,dakujem. 🙂
@karolina288 Ja som dala zaockovat svoju dcerku, prave kvoli rubeole a jej moznym dosledkom. Inac, stale neviem, aky postoj mam k tomu celemu ockovaniu zaujat. A len ziram, kolko "odbornikov a odbornicok" na imunitu a ockovanie sa tu zrazu objavilo. Kazdy ma pravo na svoj nazor a rozhodnutie, ale aj za to niest dosledky. Ockovanie, podla mna, je len mensie zlo - nespochybnujem jeho vyhody, aj nevyhody. Ale ono sa to dobre zije v spolocnosti, kde nezuria tieto choroby...ze? Ale keby, nedajboze, prisla nejaka epidemia z jednej z tych chorob, proti ktorym mame vakciny, nebezali by ste mamicky ako prve, aby zachranili vase dieta? Uhol pohladu, ze? Ako sa moze vsetko zmenit, ked sa zmenia okolnosti...??? Moja dcera nie je ockovana proti TBC, ma Hexu (nastastie z dobrej sarze) a ma aj MMR....zatial, klopem 3x na drevo, vsetko OK.
@mysiatko ja som platila nieco vyse 7€..tiez by ma zaujimalo kolko stal na predpis 😉
@majkauk ano moj maly je casto chory, teda skor soplavy...a dr vzdy len povie ze kvapky do nosa tak idem davat tento sirup, aj ked som sa dlho branila takymto sirupom kedze mne to pride ako chemia..ale asi to bez toho nepojde...uvidime ako to zaberie 😉
ahojte tak dneska som zistila že drobec má vonku 3 stoličky a ďalšia na ceste. Niežeby mu vyšli nepozorovane hnačkoval a podráždený je ako slepé črevo 😀 ale vôbec by ma nenapadlo, že stoličky, keď nemá ani všetky predné je to normálne? 🙂
@majkauk ja na imunoglukan nedám dopustiť. Ja som ho síce využila pri prvom synovi keď začal chodiť do škôlky. Prvý rok bol stále chorý a potom som ho objavila a od vtedy pokoj.Teraz má 7 rokov samozrejme že chorý bol ale nie 3x za mesiac 🙂 No teraz občas dávam probiotiká a pri drobcovi tiež hlavne v zimných mesiacoch.Tiež som zvedavá koľko stojí na predpis. A inak je na ňom dobré to, že keď vidíš, že na neho niečo lezie môžeš mu 3 dni dávať dvojitú dávku. U nás sa to osvedčilo.
baby viete mi poradit nejaky darcek pre mojho synovca k jeho 5-tim narodeninam,co by ho asi tak potesilo? 🙂 😉
@frick Ahoj!Ten imunoglukan je probiotukum?Albo nejaké vitamíny na imunitu?Sú to kvapky,sirup,alebo tabletky?A od koľkých rokov?Ďakujem🙂
ja mu dávam probiotiká 3týždne a týždeň prestávka a občas aj C vitamín Cebion A Biogaia kvapky.Ale tak musím odklopať za 15mes.mal 3x soplíky a raz zapálené hrdlo.klop-klop.
@zora256 nie nieje to probiotikum. Je to na zlepšenie imunity a je to sirup a aj tabletky tie sú myslím pre väčšie deti. To od akého veku je ti presne neviem povedať lebo už som ho dávno nekupovala. Skús sa spýtať tu niektoré baby vyššie písali že ho dávajú tie ti povedia podľa príbaloveho letáčika.Ja som ho kupovala staršiemu keď mal 4 roky pri pri Nicolasovi som ho zatiaľ nepotrebovala nebýva často chorý klop,klop 🙂 Ale preventívne na zimu dávam tiež probiotiká a céčko keď sa mi vidí že ho niečo obchádza. neviem či som to dobre pochopila dávaš biogaia a ešte aj iné probiotiká? Lebo biogaia sú probiotiká tiež. Ja som začala dávať infants dophilus a s prestávkami. 🙂

@zora256 kazde kvapky do nosa su navykove a detsky Nasivin nie je vynimka