icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

katren
5. nov 2012

@zora256 kazde kvapky do nosa su navykove a detsky Nasivin nie je vynimka

zora256
5. nov 2012

@mitka2007 Tak to ste mali potom super,nuž môjho najviac potrápili prvé dve predné,horné 4 predné,a ďalšie dolné 2 predne už boli v pohode a zadné dolné ešte ako tak,a ostatné neviem,uvidíme🙂

zora256
5. nov 2012

@katren Ten Nasivin soft to viem,ostatn sme ešte nemali len roztok Libenar,ale to je viac menej vodička na zvlhčenie sliznice,a tým pádom aj na uvolnenie soplíkov,ten nie je návykový.
Už som rada,že je malý ok,sem-tam,už len od chladu a tepla,ináč už pokoj od soplíkov,na 9deň🙂

janula18
6. nov 2012

@sisanka tak ako si sa rozhodla s tým očkovaním? Ja som našich zatial nedala, tiež stále váham.

sisanka
6. nov 2012

@janula18 zatial este nijako...stale vaham...bola u mna minule jedna znama-sestricka a pytala som sa jej na to....je 100% percentne za ockovanie, len ked som zacala hovorit cosi o tom viac tak bolo vidno ze skoro o tom nic nevie, dokonca ani poriadne choroby nevedela proti ktorym je to dieta ockovane...a to ma dve deticky....
nejako to zatial este neriesim....maly je nejaky soplavy tak sa chystam s nim k dr a uvidime....rozmyslala som nad tym ze co ak mi ho potom nevezmu do skolky....

t1nulka
6. nov 2012

@janula18
@sisanka ahojte baby, vidim, ze mame dietky v priblizne rovnakom veku, my sme dali maleho ockovat a vobec nic mu nie je, dokonca ani ten vpich ho nebolel, ani neocervenel, ani horucky nemal ani sa nevyhadzal, proste nic. pisem to az teraz, lebo uz je tomu viac ako 2 tyzdne...

karolina288
7. nov 2012

ahojte, no my sme boli u doktorky a povedali sme, ze nechceme toto ockovanie. a reakcia bola taka aby sme si to este dobre premysleli, hlavne koli rubeole. pretoze ak ju mala dostane a ja budem v skorom stadiu tehotenstva tak 9 z 10 deti sa narodi postihnute, a ak mala nebude zaockovana a ako dospela dostane rubeolu ako tehotna hrozi jej to iste. vraj " sa mi pekne podakuje, ze som ju v nedala zaockovat proti tejto chorobe ". a aj ja som proti nej zaockovana.
ak by malo byt podla mna a bola by mmr vakcina separatna tak by som ju dala zaockovat len proti rubeole ale zial nie je a ako som zistovala ani nebude.
na druhej strany podla statistika z roku 2011 z nahlasenych pripadov, ani jedno dieta nemalo rubeolu. ale je to len jeden rok.

lubkasungirl
7. nov 2012

@karolina288 karolina a nie je vacsia sanca,ze pocas tvojho tehu dostanes silnu chripku a takto môze byt tiez babo postihnute??? nooo...nestresuj 😉

sisanka
7. nov 2012

@karolina288 kym tvoja dcera vyrastie tak aj tak protilatky z ockovania budu davno neucinne, tak ako napr aj proti osypkam.. 😉 asi tak dr chcela len zastrasit...

majkauk
7. nov 2012

ahojte baby doktorka nam predpisala sirupcek IMUNOGLUKAN........ma s nim niektora skusenosti,dakujem. 🙂

ema13
7. nov 2012

@karolina288 Ja som dala zaockovat svoju dcerku, prave kvoli rubeole a jej moznym dosledkom. Inac, stale neviem, aky postoj mam k tomu celemu ockovaniu zaujat. A len ziram, kolko "odbornikov a odbornicok" na imunitu a ockovanie sa tu zrazu objavilo. Kazdy ma pravo na svoj nazor a rozhodnutie, ale aj za to niest dosledky. Ockovanie, podla mna, je len mensie zlo - nespochybnujem jeho vyhody, aj nevyhody. Ale ono sa to dobre zije v spolocnosti, kde nezuria tieto choroby...ze? Ale keby, nedajboze, prisla nejaka epidemia z jednej z tych chorob, proti ktorym mame vakciny, nebezali by ste mamicky ako prve, aby zachranili vase dieta? Uhol pohladu, ze? Ako sa moze vsetko zmenit, ked sa zmenia okolnosti...??? Moja dcera nie je ockovana proti TBC, ma Hexu (nastastie z dobrej sarze) a ma aj MMR....zatial, klopem 3x na drevo, vsetko OK.

sisanka
7. nov 2012

@majkauk mne ho odporucila jedna znama ze je velmi dobry na imunitu tak som ho kupila a uzivame ho zatial len 3dni tak som zvedava aky bude...som nevedela ze je aj na predpis... 😠

majkauk
7. nov 2012

@sisanka a ako na neho posobi?kolko ml davas a kedy davas?

sisanka
7. nov 2012

@majkauk este neviem ako posobi...a davam mu 2ml raz denne...ako je pisane na krabicke...1ml na 5kg hmotnosti...a davam mu rano...

mysiatko
7. nov 2012

@majkauk
@sisanka my ho uzivame uz par mesiacov a musim klop klop asi nam pomohol lebo nie sme chorlaví, tiez uzivame rano 4ml, planujem davat celu zimu a tiez som nevedela ze je na predpis...kolko si platila?

majkauk
7. nov 2012

@sisanka a tvoj maly je casto chory?moj je kazdy druhy mesiac chorucky a teraz sa bojim,ze po mesiaci zasa ochorel,ja uz nechapem,budem davat aj ja ten sirupcek snad mu pomoze a nebudeme tak casto chory a to davas rano na lacno?ja budem davat asi vecer pred spanim....

mysiatko
7. nov 2012

@sisanka
@majkauk oprava rano 2 ml🙂

sisanka
7. nov 2012

@mysiatko ja som platila nieco vyse 7€..tiez by ma zaujimalo kolko stal na predpis 😉
@majkauk ano moj maly je casto chory, teda skor soplavy...a dr vzdy len povie ze kvapky do nosa tak idem davat tento sirup, aj ked som sa dlho branila takymto sirupom kedze mne to pride ako chemia..ale asi to bez toho nepojde...uvidime ako to zaberie 😉

majkauk
7. nov 2012

@sisanka tak dufam,ze vam pomoze 🙂

frick
7. nov 2012

ahojte tak dneska som zistila že drobec má vonku 3 stoličky a ďalšia na ceste. Niežeby mu vyšli nepozorovane hnačkoval a podráždený je ako slepé črevo 😀 ale vôbec by ma nenapadlo, že stoličky, keď nemá ani všetky predné je to normálne? 🙂

@majkauk ja na imunoglukan nedám dopustiť. Ja som ho síce využila pri prvom synovi keď začal chodiť do škôlky. Prvý rok bol stále chorý a potom som ho objavila a od vtedy pokoj.Teraz má 7 rokov samozrejme že chorý bol ale nie 3x za mesiac 🙂 No teraz občas dávam probiotiká a pri drobcovi tiež hlavne v zimných mesiacoch.Tiež som zvedavá koľko stojí na predpis. A inak je na ňom dobré to, že keď vidíš, že na neho niečo lezie môžeš mu 3 dni dávať dvojitú dávku. U nás sa to osvedčilo.

majkauk
12. nov 2012

baby viete mi poradit nejaky darcek pre mojho synovca k jeho 5-tim narodeninam,co by ho asi tak potesilo? 🙂 😉

zora256
13. nov 2012

@majkauk Asi nejaká lego stavebnica?Alebo niečo čo iste nemá doma,ak viete čo všetko má,a sakým druhom hračiek sa rád hráva,tak je to ľahšie,ale napríklad tie lego stavebnice majú radi deti,alebo puzzle,je to dobré aj na motoriku a aj ich zaujme viac ako nejaké hotové hračky.😀

zora256
13. nov 2012

@frick Ahoj!Ten imunoglukan je probiotukum?Albo nejaké vitamíny na imunitu?Sú to kvapky,sirup,alebo tabletky?A od koľkých rokov?Ďakujem🙂
ja mu dávam probiotiká 3týždne a týždeň prestávka a občas aj C vitamín Cebion A Biogaia kvapky.Ale tak musím odklopať za 15mes.mal 3x soplíky a raz zapálené hrdlo.klop-klop.

zora256
13. nov 2012

@sisanka Ja som dávala Libenra,odsávala soplíky a sinupret kvapky som mu dávala proti soplíkom a na kašeľ sirup Stodal je prírodný aj jeden aj druhý.

zora256
13. nov 2012

@t1nulka Ahoj!Píšeš o tom povinnom očkovaní do ruky?Nás to čaká v decembri 5-tého,kiežby ho nebolela ale on mi reve,len čo vojdeme do ambulancie☹.

t1nulka
13. nov 2012

@zora256 pisala som o tom povinnom ockovani MMR ale nas maly ho dostal do nozicky

zora256
13. nov 2012

@t1nulka Môže sa aj do nožička aj do ručičky,mne doktorka vravela,že do ruky dostane,asi preto,lebo je moc silný,ledva mu udržali minule nohy,tak asi aj preto,že sa mu bude ľahšie držať ruka.

t1nulka
13. nov 2012

@zora256 tak potom hej, o tom som hovorila 🙂

mitka2007
13. nov 2012

@t1nulka hmmm,malo by sa to pichat ale do ramienka... 😨

frick
13. nov 2012

@zora256 nie nieje to probiotikum. Je to na zlepšenie imunity a je to sirup a aj tabletky tie sú myslím pre väčšie deti. To od akého veku je ti presne neviem povedať lebo už som ho dávno nekupovala. Skús sa spýtať tu niektoré baby vyššie písali že ho dávajú tie ti povedia podľa príbaloveho letáčika.Ja som ho kupovala staršiemu keď mal 4 roky pri pri Nicolasovi som ho zatiaľ nepotrebovala nebýva často chorý klop,klop 🙂 Ale preventívne na zimu dávam tiež probiotiká a céčko keď sa mi vidí že ho niečo obchádza. neviem či som to dobre pochopila dávaš biogaia a ešte aj iné probiotiká? Lebo biogaia sú probiotiká tiež. Ja som začala dávať infants dophilus a s prestávkami. 🙂