icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

lubkasungirl
16. jan 2013

@rianka7 môj posedi nie dlho,no raz denne 😀 a iba pri spievankove...

lutia
17. jan 2013

@lubkasungirl uz sa tiez pomaly na to chystam ale len na ranajsie vycikanie a potom uvidime....ale tiez mame problem obsediet na jednom mieste tak asik to bude narocne popripade este pockam

barca127
17. jan 2013

@lubkasungirl ahoj tak mi sme sai pred tyzdnom a pol zacali davat malu bez plienok doma pekne sa vypyta na nocnik obcas vsak nejaka ta nehoda je 🙂 ale ide jej to celkom pekne niekedy mi vydrzi aj von bez pocikania a vycika sa az doma do nocnika ale ak ideme na dlhsie tak to uz samozrejme nie....ja si myslim ze sme mali vyhodu v tom ze uz dlhsiu dobu kakame do nocnika kedze sme mali velke problemy s kakanim

karin1234
17. jan 2013

ahojte baby, pozerám, že ste začali temu s nočnikami. Náš adam tam nechce sedieť ani omylom, vždy utečie z neho. Tak som ho tam minule posadila a povedala, nech sedí, že mu niečo donesiem 😀 doniesla som mu lízatko, tak ho lízal a sedel tam asi 20 min. a stále som počúvala len mnam mnam. nakoniec sa vycikal polovicku do nočnika a polovička skončila na koberci 😀 😀 S lízatkom to bol asi blbý napad ale ked zapnem spievankovo tak tam sedí 🙂

katkatt
17. jan 2013

@karin1234 ja este nedavam na nocnik a ani sa nechystam, nezda sa mi na to zrely, znamenia nedava a ja neviem odhadnut, kedy sa to blizi a ked uz tlaci do plienky uz je neskoro a stresovat ho nebudem, ze rychlo pod na nocnik... pockam kym sa otepli a potom zacneme skusat

majkauk
17. jan 2013

ahojte baby co by som mala robit ked moj drobec doteraz krasne zaspaval v postielke iba som kolo neho lezala a rozpravala nejaku rozpravku alebo nieco co sme pocas dna robili,no teraz v poslednej dobe chce zaspavat len na posteli pri mne alebo aj pri manzelovi,normalne sa rozpravame a on zaspi,potom ho davam do postielky ked uz zaspi a je tam az do rana,aj ked sa pocas noci zobudi tak nema problem hned zaspat,len mu dam dudku a zaspi ale vecer ked prvy krat zaspava tak nechce tam byt,aj ked skusam kazdy den tak place ze ho ani utisit neviem,musim ho vybrat a dat na postel a on zaspi a toto robi aj po obede ked ide spat aj vecer.........poradite?

karin1234
18. jan 2013

@katkatt ahoj, ja zatial chcem len tiež aby tam posedel denne iba tak 10min.

minaz
18. jan 2013

ahojte, tak u nas to s nocinikom bolo este pred vianocami celkom nadejne. par krat sa aj vycikala, aj sa dokonca vykakala, aj povedala, ze chce cikat. ale od vianoc ako keby utalo a prestala so vsetkym. ☹

ewana
18. jan 2013

@majkauk náš presne toto robil niekedy v novembri. Tiež to predtým bývalo tak, že som no položila do postieľky, odišla som napríklad umývať riady alebo hocičo, a on bez jediného slovka hneď zaspal. Ale jeden týždeň v novembri tiež začal takto vymýšľať, že sa až zachádzal od plaču, tak sme ho dávali do našej postele kým zaspal a potom sme ho preložili do postieľky. Ale nechcela som, aby si na to zvykol, tak po týždni sme to prestali robiť, tak tiež zo začiatku prostestoval riadne, ale zachvíľu ho to prešlo, keď zistil, že už nás tým neokabáti 🙂

lutia
18. jan 2013

@majkauk ahoj, my sme nemali presne takyto isty problem ale nieco ine, bolo obdobie ked maly nechcel zaspavat sam a tak ked isiel spat ci rano alebo vecer tak sme museli pri nom lezat - ja alebo manzel na postely a maly v postielke a bolo oki...ja by som povedala ze to isto bude nejake to obdobie ktore bude urcity cas trvat a treba to len preckat a bude zas oki...takto to trvalo urcity cas a potom sme skusali a podarilo sa a uz zaspava sam aj ked niekedy ma zazate na chodbe....

lubkasungirl
18. jan 2013

chi-chi kočky, náš spinka pri mne na posteli,musí byť pritúlený ku mne a drží ma za ruku,keď zaspáva,myslím,že Vy to máte inak super.... ale ja zasa zboznujem to jeho tuľkanie 😉

lutia
20. jan 2013

cavte maminky, neviete mi poradit ako naucit maleho aby zacal kusat jedlo??? doteraz a stale len papa jedlo ktore sa da "rozpustit" slinami a ked mu dam ryzu a kuracie masko (maly kusocek) tak mi ho vypluje po case a to sa tyka aj inych jedal....som z toho nestastna lebo uz mame 16 zubkov (aj ke niektore len trcia z dasienok) a stale je tu problem s tym zuvanim

barca127
21. jan 2013

@majkauk Ahoj tak my sme na tom uplne rovnako mala nam vzdy zaspavala sama v postielke proste som ju ulozila nechala otvorene dvere a odisla ona sim pospievala porozpravala zaspala....mno ale po chorobe pred dvoma mesiacmi sa vsetko zmenilo zaspi len pri nas na posteli a potom ju prekladam aj v noci ci nad ranom si niekedy vyzaduje ist ku nam....neviem cim to bude mozno naozaj maju take obdobie......ja si kolkokrat poviem ze si ju aspon uzijem kym je cas

sliver
21. jan 2013

@lutia - s hryzením je aj u nás problém... ako nie až taký ako u teba, aspon trošku niečo požuje ale stále by len jedla prívarky, polievky také veci čo nemusí hrýzť... alebo ked jej dám malé kúsky mäsa tak vidím ako to celé prehltne... no nič, nechávam tomu priebeh že hádam sa to časom naučí...

mitka2007
21. jan 2013

@sliver my mame tento isty problem...ak je hladny,tak spapa a aj pozuje...ale ako nahle ho prejde ten hlad,ze uz nieco ma v brusku tak mi to zacne vypluvat a musim mu to ist pomixovat...ale kazdym dnom sa to lepsi,tuk tuk tuk 😉 🙂

sliver
21. jan 2013

@mitka2007 - jojo aj u nás 😉 presne tak isto len ja jej to nemixujem, tak ked nechce a vypluva tak jej nedám a počkám ked bude zase hladná a spapá to... tiež je to lepšie a lepšie tak verím tomu že bude hrýzť viac a viac a vyplúvanie možno časom skončí....

mitka2007
21. jan 2013

@sliver inak som rozmyslala aj ja,ze tiez pockam a zase ked bude hladny tak mu dam pekne nech zuje...

katulka2222
21. jan 2013

@lutia ahojky, my sme mali tiez take obdobie, ze vypluval masko, ale ostatne papal pekne. Ja mu to robim tak, ze mu zvlast uvarim zeleninku na vacsie kusky (napr. ruzicka brokolice, karfiolu, palicka mrkvy) a potom kym ho krmim on si sam berie zeleninku a tu ohryza. Aj sa zabavi aj sa napapa. Skus...mozno pomoze 🙂

katulka2222
21. jan 2013

@majkauk ahoj, moj drobec nikdy nezaspaval sam, snad iba ked bol male babatko. Ja si prave uzivam to, ze mozem zaspavat pri nom, aspon ma pocit bezbecia a ja si ho mozem vychutnat. Ved o par rokov ma uz velmi nebude potrebovat 🙂

lutia
21. jan 2013

@katulka2222 ahoj, ku kusani som ho pomaly viedla lebo ked bol mensi tak ja som mu nedavala rozteky alebo chlebika aby zul a ked uz bol starsi tak som si uvedomila ze to bola chyba lebo maly nic do ruky nechytil a tak ani nekusal alebo nezmolil ustockami.....teraz uz pekne banan,brumik odhryzne ale u ostatneho ako je chlebik alebo pecivo s tym je stale problem...

lutia
24. jan 2013

ahojte, ako som davnejsie pisala mali sme problem s pitim, pil velmi malo a niekedy skoro nic ale po zakupeni noveho poharika sa to obratilo o 180 stupnov....teraz vypije aj 2dl naraz 🙂) tak som spokojna 🙂)

mitka2007
25. jan 2013

a co im davate pit baby?ked caj tak aky?hmmm?

sliver
25. jan 2013

@lutia - super, u nás tiež ked som kupila fľašu so slamkou tak začala piť, teda logať riadne 😀

@mitka2007 - ja dávam čistú vodu
občas čajík a to klasický detský čaj v sáčku...

lutia
25. jan 2013

@mitka2007 ja mu davam ovocne cajiky take co pijeme aj my a chutia mu, cukor a aj citronik

lutia
25. jan 2013

@sliver ano presne ten poharik so slamkou...co staci k tomu aby dieta pilo...mali by to pisat taketo skutocnosti 🙂))

mitka2007
25. jan 2013

@lutia
@sliver ja mu robim normalne ovocne Teekane caje s Glukopurom...strasne mu chutia 🙂

zora256
25. jan 2013

@sliver A tebe od koľkých mesiacov pije so slamkou?Ja som sa mu ešte bála dávať,lebo rád rozlieva z cumľovou fľašou čaj ☹
Ja tiež dávam teekanne a detský ovocný čaj,a sagu občas ja len s cukrom bez citrónu.A pije asi tak 300ml denne,viem je to zrejme málo,či aj vaše len toľko vypijú?neviem koľko by malo 13kg dieťa vypiť cez zimu,ale dakde som čítal že 1,5l v lete veď toľko ani ja nevypijem,to je moc na dieťa z výškou 85cm,nie?
@lutia A kde dostať taký pohárik a ako čiastíte tú slamku,či sa dá vymeniť na tom poháriku?Daj sem fotku toho pohárika,aby sme mali nejakú predstavu 🙂

zora256
25. jan 2013

@lutia
@mitka2007 Ahojte presne ako píšete aj môj keď je hladný požuje všetko,aj cukrík,ale keď má dosť alebo sa chce ísť hraž vypľuje :-/Proste sú lenivý,boja sa že im čosi ujde zaten čas reklama alebo nejaká hračka keď ho zaujme ☹hrôza,ale snáď keď budú väčší,tak sa naučia,že len tak hockedy sa jedlo nebude prestierať a naučia sa najesť včase keď sa má jesť,dúfam.
@barca127 A z tým spaním,ja mám postieľku zmalým tesne pri sebe,tak nemám tento problém,oni sa cítia vbezpečí pri maminke,takže to je normálka,a keď budú do škôlky chodiť tak si odvyknú a budú si vyžadovať aj svoju izbyčku 🙂

mj30
26. jan 2013

@zora256 tu mas pisane o tom piti 3dcl je dost malo ☹
http://dojcenie.wordpress.com/2010/01/12/pitny-...

zora256
26. jan 2013

@mj30 ĎAkujem takže 400-600ml mimo jedál.Tak občas tých 400ml aj vypije spolu z nocou za tých 24h.🙂