icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

sliver
12. feb 2013

@majkauk - moja malá spáva na svojej posteli od jedného roka a nedám na to dopustiť, je sama vo svojej izbe a spí odvtedy ukážkovo, má tam svoj pokoj, oveľa tichšie ako ked spala s nami, sa budila na každé šuchnutie periny... má už velikú posteľ tak aj zaspáva tak že ja si k nej lahnem a zaspí...

mata455
12. feb 2013

Ahojte baby ako je to z vasimi deturencami co sa tyka rozpravania co vedia uz rozpravat. Moja mala zatial toho vela nenahovori 😖

sliver
12. feb 2013

@mata455 - ani moja 😀
mám kamošku ktorej chlapec je o mesiac mladší no v rozprávaní je o tri mesiace pred nami 😀 😀 😀
každé dieťatko je v tom úplne iné.... moja vie tak max. 6 zvieratiek napodobniť a mama a tata, to je všetko... dosť som sa kvôli tomu trápila že jej to nejde ale už som sa s tým zmierila, ved postupne sa to naučíme... poznám dievčatko ktoré v troch rokoch rozpráva tak že jej nerozumieť a bratranec má syna ktorý v 2r nepovedal ani slovo ale doslovne ani slovo, teraz kecá žeby ho chcel zastaviť (už má 8r.)... sú detičky ktoré si zbierajú slovnú zásobu a potom spustia, tak sa len s dieťatkom rozprávať nech vie o čo ide... rozumieť mi rozumie, tak počkám kým spustí 😀 😀 😀

rianka7
13. feb 2013

@mata455 nas tiez rozumie, len nerozprava...

mitka2007
13. feb 2013

nas tak isto...rozumie vsetko co mu poviem,ale stale len mama , mama,mama,mama...uz mam hlavu z toho ako balon...a ked sa nauci normalne vsetko rozpravat kupujem stuple do usi 😀 😀 😀 😀 ...

frick
13. feb 2013

@mata455 ja som rada že nie sme sami. Môj tiež nerozpráva ozaj len málo mama tata baba dede Dondo ako Dominik a mnam mnam keď pýta jesť. A keď sa snažím aby niečo povedal tak sa len zamračí otočí sa pokýve hlavou že nie a odíde 🙂 krpec malý.

olinecka22
13. feb 2013

@mata455 ahoj!tak moja mala vie uz povedat babi,deje,kako,gogo to je moj brat igor,kaka to je kacka na kohuta povie kiki,nie a jasne ze mami a tato

lutia
13. feb 2013

@mata455 nas maly vie jasne povedat len mama a ham, co sa tyka ostatneho ako napr tata tak ono to len vyznieva a k tomu este to slovo povie raz za uhorsky rok 🙂) takze vieme len mama a to stale na vsetko len mama a mama 🙂) a este na psa ked pocuje povie gaga 🙂)

rainbow1
13. feb 2013

ahojte kočky, sme na tom s rozprávaním rovnako, rozumie všetko, ale nepovie skoro nič, sem tam len mama, ham, tam a občas takú svoju hatatllaninu 😕 ktorej nerozumiem, ešte sú malé deťušky, veď oni sa rozhovoria až nás budú hlavy bolieť 😀

zora256
14. feb 2013

@rainbow1
@lutia
@olinecka22
@frick
@mitka2007 Ahojte všetky baby!tak ten môj už aj krátke vety povie ale tak náš sa učí aj maďarsky keďže muž nevie po Slovensky,ale nič si ztoho nerobte,dnes som pozerala včerajšie vysielanie Supermama a tam bolo o výnimočných detičkácha k máte možnosť pozrite si včerajšie vysielanie,niektoré deti vraj začnú hovoriť vo vetách 😀

rainbow1
18. feb 2013

ahojte mamičky, malá od soboty večera riadne teplotuje, teploty má až do 39°C, aj sme boli na pohotovosti v nedelu a vraj je OK, teplota je len fyziologického charakteru - zo zúbkov, a má veru horné jasienka riadne navalené, chúdatko, nervózna je riadne ☹ ; mali ste to aj vy s detičkami ? ako dlho to trvalo ? u staršej si toto nepamätám 😒

sliver
18. feb 2013

@rainbow1 - ahojkaj, no býva to normál zo zubkov, našťastie sme to nemali ale kamoška mala skoro 40°... trvalo to cca tri dni kým sa neprerezali ☹ držkaj sa a pevné nervy, hovor si že hlavne že nie je chorá a nemá antibiotiká, že su to len zubky, to prejde neboj....

rainbow1
18. feb 2013

@sliver ďakujem za povzbudenie 😉 , veru máš pravdu, len ma to veľmi trápi vidieť ju trápiť sa ☹ ako asi všetky mamičky

sliver
18. feb 2013

@rainbow1 - verím že je to ťažké, pozná to každá z nás!!!
nás trápili očné zuby asi mesiac, síce nie horučky ale soplíky a nervná bola riadne, utrápená a ja samozrejme s ňou, bolo to ťažké obdobie ale hlavne že je OK a že to boli len zubky a nie nič horšie 😉

lutia
18. feb 2013

@rainbow1 treba si povedat ze prejde a bude zas fajn...zubok sa ukaze a vse bude ako predtym...🙂)

zora256
21. feb 2013

@rainbow1 Ahoj!Viem ako Ti je:-/Aj mne malý sa trápil až vyše 1 mesiaca a keď sa mu prerezával reval zo spánku od pol noci do 2h ráno aj z čípkom☹bola som hotová,lebo potom celú noc trhane dýchal a bola som nevyspatá,ale nešťastie ostaté očné zúbky boli pritom prvom malina🙂

olinecka22
21. feb 2013

ahojte baby!uz sa vam deticky zacinaju pomalycky pytat na wc?mne sa mala uz pomaly zacina pytat,acne vykrikovat mami mami a zacne si pancusky alebo nohavice stahovat a ze css povie a niekedy sa vicika a niekedy sa nevicika.niekedy sme aj 3x tak a sa nevicika,ale uz jej dlho asi trvat nebude a bude sa uplne pytat 🙂

rainbow1
21. feb 2013

@zora256, spomínam si, že si to písala, nám teraz teploty prešli, ale zúbky necítim, žeby vyliezli ☹ , stále máme len 6, vy už tuším skoro všetky, či ?
@olinecka22 to je teda veľká šikulka, u nás nechyrovať 😀 , len keď sa pokaká dobehne za mnou a ukazuje na plienočku, čo má na sebe a to často už aj cítim 😀

lutia
21. feb 2013

@olinecka22 ooo to ste sikovniiiii 🙂) my mame serblik ako seditko 🙂) nema problem na nom sediet a v poslednom case resp dni ked ciitm ze je pokakany a poviem ze ma kako tak si zoberie serblik a sadne si nan 🙂))) neucim ho na serbel z dovodu ze neviem ani kedy kaka...on sa niekedy ani nezastavi a ja na nom ani nevidim ze kedy tlaciii...az potom ked zacitim viem ze mame plnu plienku

zora256
21. feb 2013

@rainbow1 Ahoj!Keď budú vonku budeš cítiť ich hranu,ktorá je ostrá🙂Nuž náš má už 16 ešte 4 chýbajú,posledné stoličky.Neboj čoskoro budú vonku,aj vaše,nám šli zaradom 2x po 4 len čo jeden týždeň bol vonku jeden druhý šiel druhý,proste vkuse niektorý šiel:-/Bolo to dosťnáročné obdobie,ale aspoň teraz jechvíľku kľud,asi už 2mesiac🙂Ale som si istá,že príde onedlho ďalší mesiac ktroý zas pôjdu zaradom posledné 4 ☹

zora256
21. feb 2013

@lutia Ahoj!Presne toto robí aj môj:-/ a na ten šerblík,môj nenosí ale ak ho uvidí,otočí ho dolu dnom:-/ alebo opačne si chce naň sadnúť 😀 a o kakaní,už si zvaká na slovo kaka a aj to čo to znamená,už začína informovať,keď je už pokakaný,že má kaku.-D ale zato ho musím naháňať kým ho chytím,lebo prebaliť sa nechce nechať...

zora256
21. feb 2013

@olinecka22 Ahoj!Nuž vidno,že máš slečnu,dievčatká skôr sa naučia hygiene,než chalani😀 ten náš informuje až po naplnení plienky,že je pokakaný,ale o cikaní pomlčí🙂A nesťahuje si nič to ja ho musím chytiť a prebaliť,lebo sa nechce nechať prebaliť:-/.A šerblík je mu na hranie,prevráti ho alebo si skúša sadnúť opačne pravda oblečený.

barca127
22. feb 2013

@olinecka22 Ahoj tak mi chodime na nocnik uz asi mesiac pekne nam to ide plinky mame uz len na spanie a na vonku a to aj tak vacsinou ked sme von tak sa nepocika kupili sme aj redukciu na WC tak aj tam pekne cika

lutia
22. feb 2013

@zora256 oooo to ani my sa nechceme prebalit...ani vysvetlovanie nepomoze a niekedy sa nahaname z coho on ma srandu a ja....a niekedy bojujeme na zaciatku ako ho idem vyzliect ale potom sa upokoji a prebalovanie je len radost 🙂)

tintinamartina
22. feb 2013

ahojte maminky. dlho som tu nebola, porod mám úspešne za sebou a doma máme už mesiac malú slečnu. takže mám veselo. mať dve detičky s osemnásť mesačným rozdielom je zaberák. hlavne večerné ukladanie, kúpanie, kŕmenie. tak mi držte palce, aby som neskončila na práškoch 😉 ale baby, ja keď si ich večer uložím spať, obidvaja chodia búvať o 19h, a potom to tichoooo 🙂 🙂 🙂 🙂 joooooj, tak to je krásny pocit po celom dni 😀 naozaj je pravda, že ticho lieči, hlavne nervy 😅

rianka7
22. feb 2013

@tintinamartina blahozelam k dcerke 🙂 my budeme mat cca 2rocny rozdiel medzi detickami, tak tiez niekedy rozmyslam ako to zvladnem. drzte sa 🙂

tintinamartina
22. feb 2013

@rianka7 vieš čo, ani nerozmýšľaj, ja som mala tiež kadejaké predstavy, že ako to budem zvládať, ale realita je iná. lepšia ako tie desivé predstavy. hlavne deň ubehne tak strašne rýchlo, že niekedy ani neviem či je utorok, alebo štvrtok. moj manžel chodí domov z práce keď už deti spia, takže som na všetko sama. asi dva týždne mi trvalo, kým sme si nastavili aký taký režim a teraz je to už celom ok. iba mi chýba spoločnosť dospelého. smiešne na tom všetko je ale to, že kým som bola doma iba s jedným drobcom, bola som večer unavená, nie vždy sa mi chcelo s ním hrať a teraz keď sú už dvaja, tak s láskou spomínam na tie chvíle, keď som sa venovala iba staršiemu. chýba mi to, také naše dni, keď sme boli iba sami a robili sme si, čo sme chceli. takže si to s drobcom ešte uži, potom to už nikdy nebude také ako predtým. keď som bola tehotná, trápila som sa, ako to zvládnem s dvoma deťmi a realita je taká, že sa to zvládnuť dá aj keď niekedy je to o držku, ale mala som uvažovať skôr nad tým, aké to bude, keď sa už nebudem môcť venovať iba jednému drobcovi, ale deliť ten čas na dvoje. niekedy mi to príde tak ľúto, keď napríklad kojím a starší syn sedí sám na koberci a hrá sa, tak mi to príde také nefér voči nemu, že sa mu nemôžem venovať tak ako predtým. u mňa je toto to najhoršie, taký hlúpi pocit.

rianka7
22. feb 2013

@tintinamartina nas maly je riadne sidlo, ktore neobsedi dlho na jednom mieste, treba sa mu stale venovat. ked pride novy surodenec uz nebudem mat tolko casu na neho ako vravis, tak dufam, ze to maly s kludom zoberie. tvoj syncek neziarli na malu? moj manzel je tiez skoro cely den v robote, esteze byvame s nasimi, tak mi bude mat kto pomoct ked to mozno nebudem zvladat.

zora256
22. feb 2013

@lutia No tak to nie som sama aj my sa nasmejeme pri tej srande okolo chytania a vyzliekania😀.Ale onedlho by už bolo fajn keby si pekne navykol na nočník,alebo rovno záchod... 😉 bola by som rada,a najmä keby mi povedal,že mu treba.

zora256
22. feb 2013

@barca127 Ahoj!No to je krásne🙂Ako si to dosiahla,či ona sama Ti chcela?Ja začnem až keď nebude treba kúriť,aby mu nebolo zima bez plienky cze deň a sedieť neobsedí mi na nočníku ani na redukcii wc,tak len dúfam,že keď bude bez plienok tak sa bude ľahšie odvykať.
@tintinamartina Ahoj!Gratulujem k maličkej 🙂To teda iste nemáš čas si ani vydýchnuť,len keď všetky 3 Ti zaspia🙂Ja som vždy chcela mať čo najmenší rozdiel medzi nimi,ale nedarís a a možno,že aj lepšie keďže ja mám občas nervy aj zjedným,keď mu trvá zaspať mne zaspáva až keď jeho otecko zaspí,ináč je hore hoc aj do 23h:-/ a ráno o 8h kuviká,a ja ako mŕtvola,a nieto druhé,kým si nenavykne zaspať skôr zatiaľ mi plne stačí tento jeden živel 😀Moc Ti držím palčeky aby si to utiahla a neboj nejako sa vám ten režim dá do rytmu 🙂