icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

ejkapod
14. júl 2013

Dnes začíname 11 týžden , ako to uteka a o týžden dalšia poradna už sa teším na teba červiček 😉

nijka
14. júl 2013

Uf,tak dnes ma poriadne potrapilo a postrasilo pichanie dole v podbrusku ☹ . Mavate to aj vy? Bojim sa hlavne kvoli tomu hematomu, ale po dvoch hodinach to preslo tak dufam je vsetko v poriadku. 😒

dada676
14. júl 2013

zachvilku pomaly 10tt a brusko skoro ziadne ☹ ako ste na tom vy?

katulienocka11
15. júl 2013

@nijka Hlavne vela oddychuj, a setri sa ako sa da, aby bolo vsetko OK. Mna pichalo v brusku tak 5 minut v sobotu, hned som si lahla a za chvilku bolo mi fajn, a do nedele som poriadne nic nerobila 😀 ja tiez dufam ze je vsetko OK.

katulienocka11
15. júl 2013

@dada676 kedy ako 🙂 rano nic, vecer nafuknuta ako balon, asi jak v 5 mesiaci 🙂 ale viem ze gate uz nezapnem, musim mat povoleny gombik, tak asi rastieme 🙂

ninasidielko
15. júl 2013

@ejkapod to si skoro narovnako ako ja 😉

ninasidielko
15. júl 2013

@dada676 mne minuly tyzden vykuklo trosku brusko ale asi tak ako ked sa viac najem vecer je vacsie samozrejme no nohavice zapnem este

e.l.i
15. júl 2013

@nijka
@katulienocka11 mňa tiež sem tam popicha a niekedy bolia kríze ako na mrchu a dúfam že sme ok a pekne rastieme ale tobudem vvedieť až o tyzden v utorok a mali by sme dostať aj knizocku. 😉

e.l.i
15. júl 2013

@dada676 no neboj ani u mňa este nieje akurát večer som nafúknutá ako slon ...tak si este chvíľku pockame na bruško..myslím že si ho čoskoro uzijeme až až a.na miesto neho budeme chcieť mať bábiky v náručí 🙂

kucanka
15. júl 2013

jooooooj baby ☹ akurát idem od doktorky... Mala by som byť 8tt+0 a bábo zodpovedá 5tt+4 čo je uuuuuuuplne zle ☹ zobrala krv a v stredu si mám dojsť pre výsledky. Ale na rovinu mi povedala že mám očakávať "menzes" že to vyzerá že bábo sa prestalo vyvýjať...

katulienocka11
15. júl 2013

@e.l.i Ja to mam tak isto...striedavo oblacno 🙂 niekedy vobec nemam pocit ze som tehula, niekedy ma pobolieva brusko a pichne, ale uz len malokedy. Prsia tak isto, je noc ked sa zobudim na bolest, ze mi idu prasknut, a su dni ked su v pokoji ...a potom zase neviem ci je vsetko dobre a chytam a paniku....ja len dufam ze bubak rastie, ja sa to dozviem az 31.7... ja by som bola schopna ist kazdy den na kontrolu ci je vsetko OK 😀

halushkaaa
15. júl 2013

Ahojte baby. Chcem sa k Vám pripojiť, som v 11 tt 🙂 Prvé dieťatko, svadba v októbri, všetko podľa plánu 🙂 Zatiaľ ani neviem že "som" a ž na bolesti hlavy a posledné dva dni nad misou, ale to kvôli haluškááááááám bryndzovýýýým 🙂

matabah
15. júl 2013

@aplless

@cerimi77
diky za skúsenosti,ešte je času na kočík,ale tešííím a zbieram info
🙂🙂🙂

aplless
15. júl 2013

@matabah casu ako casu myslim ze toto si treba dokldne premyslit tak isto ako aj vyber mena niekom trva dlhsie a je dobre mysliet na to od zaciatku a tiez kocik kedze ich je na trhu neuveritelne vela trva to dlho kym si kazda vyberie ten svoj vysnivany

kazunomiya
15. júl 2013

@kucanka na zaklade coho si doktorka mysli, ze to nie je dobre? len kvoli tomu ze nesedi velkost baba s predpokladanou dlzkou tehotenstva? ci je tam aj nieco ine?

ja som podla menses o nejakych 10 dni viac ako som naozaj, pac som v danom cykle mala neskoro ovulaciu.. ale u lekara sa to zatial pocita podla menses, cize ma beru ako keby som bola momentalne v 10tt (dokonca takmer 11tt) namiesto 9tt (8+2 podla mojich zaznamov cyklu). ale ked som im povedala ze viem ze som mala ovulaciu neskor, tak to vzali na vedomie s tym, ze presne sa to potom urci podla roznych parametrov. u teba je sice ten rozdiel vacsi, ale s tym sa musi pocitat ze nejaky rozdiel byt moze oproti ocakavaniu. cize, vidia problem este niekde inde?

matabah
15. júl 2013

@aplless no,ved zato si zistujem 🙂 diky!

kucanka
15. júl 2013

@kazunomiya ja som mala ovulku len asi o 3 dni posunutú. Viem že rozdiel nebýva problém. Pri prvom som mala 17 dní. Len teraz presne viem kedy som otehotnela. Totižto sme neplánovali ešte a partner si len raz zabudol dať pozor. A keby som bola 5+4 test pred vyše 2 tyždňami by isto nebol pozitívny ☹ aaach jo...

kazunomiya
15. júl 2013

@kucanka aha :( to ma mrzi, to naozaj neznie az tak pozitivne.. nuz ale zatial pockaj na vysledky.

aplless
15. júl 2013

@kucanka ja som asi tiez neskor otehotnela na kontrolu idem v stredu tak som zvedava ake bude velke babo ked som bola naposledy tak podla ms som mala v 6tt hcg 900 a na sone nebolo nic vidno potom az 7+2tt bolo vidno vacok aj s fazulkou tak uvidis treba len cakat. a nemas ziadne problemy bolesti krvacanie???? lebo ja tiez nemam dobry pocit nevim sa dockat kontroly lebo proste nic necitim nezvraciam nic ma neboli sem tam ma pichne v brusku

kucanka
15. júl 2013

@kazunomiya veď toto. Aj keď to bolo neplánovane veľmi sme sa na maličké tešili... Toto budem dlho predýchavať.

kazunomiya
15. júl 2013

@aplless ja uz teraz tiez nezvraciam.. som stale citliva na pachy, ale uz nemam nevolnosti, zatial. asi uz sa to zacina zlepsovat, ved som vlastne uz v 3. mesiaci.

kucanka
15. júl 2013

@aplless práveže nemám vôbec žiadne. Tiež žiadne nevoľnosti. Len príšerná únava, a kríže ma bolia... DO teraz som nekrvácala ani nič. Ale keď zo mňa vybrala sono bolo tam trošičku krvi... Takže ja už asi nemám nádej ☹ ale tebe to hádam vyjde...

kazunomiya
15. júl 2013

@kucanka chapem. budem na teba mysliet! 🙂

kucanka
15. júl 2013

@kazunomiya ďakujem. Keď do stredy je tak dlhooo

kazunomiya
15. júl 2013

@kucanka chapem 🙂
mne je vsetko dlho, aj ked u mna asi zatial ziaden problem nie je.

cerimi77
15. júl 2013

@kucanka tak do jedného roka si ani terezka nepýtala vôbec mliečko, pila, len keĎ som jej dala, dokonca bolo jedno obdobie, kedy sa kojila fakt minimálne a som si myslela, že ak to bude takto pokračovať, tak sa odstaví, až neskôr si začala sama pýtať, možno ako išli zúbky a pod., ale nevyzliekala ma, to som stopla hneď v zárodku 😀
@bambulka12 morfo je skôr taký bonus, je to fakt podrobné sono, kde skontrolujú všetky vnútorné ográny či fungujú tak ako majú, či pôjdeš alebo nepôjdeš na amnio, morfo utz sa v 20tt robí tak či tak, ale už je dobré ísť k odborníkovi 😉

cerimi77
15. júl 2013

@dada676 ja som mala pred týždňom mega brucho, som kukala ako puk, dala som sem aj foto a posledné dni mi zasa spľasklo, že skoro nič, iba keď sa lepšie najem, hlavne ovocia 😀
@nijka pichanie mám občas aj ja, ale iba také chvíľkové, myslím, že je to znak toho, že máme zvoľniť tempo, hlavne nič ťažké nezdvíhať a pod.... tak ja sa toho držím, v rámci možností 😀
@kucanka ach jaj, to mi je ľúto 😔
@matabah ja som si kupovala kočík podľa svojich predstáv iba teraz nedávno, dovtedy sme mali len požičaný, resp. zdedený a až teraz vidím výhody v tom, že až teraz som si kúpila kočík sama, lebo už mám nejaké tie skúsenosti, presne viem čo od kočíka očakávam, čo je pre mňa priorita, čo využijem čo menej.. predtým by som kupovala možno len podľa značky, či vzhľadu, príp. nejakých recenzií, takto som si kúpila kočík fakt podľa môjho gusta a som max spokojná 😉
@kazunomiya je tam nejaká hranica že sa vek dieťaťa môže odlišovať od sona, ale ak je to viac ako 3t, tak už je to myslím na pováženie, hlavne ak má žena pravidelný cyklus 😔 .. inak, pôrodník sa vždy orientuje len podľa dátumu MS, sono je len doplnok, aspoň mne to tak môj pôrodník povedal... a max podľa toho prvého väčšieho sona v 10-12tt sa dátum pôrodu upresní, potom už by sa nemal posúvať, nakoľko každé dieťa sa inak vyvíja ...
@aplless aj tebe držím palce, ty si tuším tiež ešte nevidela srdiečko?... inak podľa príznakov sa fakt nedá orientovať, ja som pri prvom tehu nemala absolutne žiadny tehu príznaky, iba mi bruško trošku rástlo a v 20tt som cítila prvé mini pohyby, dovtedy fakt nič a teraz je to zatiaľ úplne to isté 😕

barbora84
15. júl 2013

@kucanka drzim palce, aby vsetko dobre dopadlo! Ja mam tiez stale strach, ci je vsetko v poriadku, v 1. tehotenstve som v 9.tt krvacala jasnu krv, nastastie vsetko dobre dopadlo, ale respekt mam velky! Drzkajte sa...

figurka1985
15. júl 2013

@kucanka to je mi luto... a srdiecko bilo? ci ho este nebolo vidno?

kucanka
15. júl 2013

@barbora84 ďakujem pekne.
@figurka1985 práveže nebilo. A už dávno malo. ☹
@cerimi77 aj mne. Ako to zvládaš (tehotenstvo) keď si už o jedno bábo prišla. Ja neviem kedy budem schopná zase niečo také riešiť, ak toto dopadne tak ako to asi aj dopadne...