Termín pôrodu február 2015
Ahojte kočky. Ako pozerám, tak pozerám, hľadám skupinku mamičiek, ktoré budu mať za necelých 9 mesiacov malé februarčoviatka a nič. Tak som sa rozhodla, že nás založím 🙂 , aby sme si mohli medzi sebou potrkotať a po vymienať skúsenosti, radosti aj starosti.... Takže kedže som virtuálne prvá 🙂 všetky mamičky tu vítam a gratulujem !!!
@zabkazabicka ahoj,ako si dopadla,??
Tak sa k vám zo smútkom pripájam ☹. Dnes som bola u dr. na prvej prehliadke a teda nepotešil má. Podľa menz. by som mala byť 9+0 ale bublinka je 6+1 a nemá ešte srdiečko. Takže buď stredu kontrola a ak nič vo štvrtok čistenie.
@cmelica ahojky vsetko sa same vycistilo,,,netreba hned utekat s tym na pohotovost trebabtrosku verit prirode nechat to prirozdene odist mozes hned nabehnut na prirodzeny cyklus bez nejakeho zasahu,,,samozrejme ak by si mala neznesitelne krce a bolwsti tak sa urcite pohotovosti nevyhnes....a ako si vlastne na tom teraz?
ahojte baby..ak vam mozem poradit s vladtnej skusenosti....ak vam lekari nedavaju sancu teda vasemu babatku,nerastie alebo prestalo bit srdiecko...odporucam ak ste do cca 10 t.t, nechat to na prirodu a neutekat hned na pohotovost ked zacnete mat bolesti alebo krvacat...samizrejme ak su bolesti silne a krvacanie tiez tak urcite nevahajte ist na pohotovost...ja vam len odporucam sa vycistit sama,,,zo mna to vyslo same a nabehol mi prirodzeny cyklus babstko mozeme hned po prvom menzese riesit...aj pre mna toto obdobie bolo asi najtazsim v mojom zivote ale pozutivuj je ze nemusite ist na kyretaz a vsetko ide prirodzene...tak zvazte ci je to za kazdu cenu utekat na pohotovost lebo tam vas hned budu kyretova...
@lubka1983 ale 9tt podla Ms mozno... V pripade, ze ma nepravid ms a netusi kedy mala ovu, to tak kludne moze vychadzat.. Ano tri tyzdne je dost, ale este by som tam nadej videla.. V 6+1 este kludne srdiecko bit nemuselo, v tom by som problem nevidela.. Keby nebilo na konci 7tt, to uz ano ☹
@natuskaf to mi je luto, prezivam presne to iste co ty. Nadej treba mat vzdy, pozitivne mysliet tak isto, no musime sa pripravit aj na "zle spravy".
Uvazovala som nad tym, co pisala zabka, ze hned neutekat na pohotovost. Priroda by si s tym mala vediet poradit sama. V zahranici napriklad kyret povazuju az za poslednu moznost, vacsinou odporucaju vyckavaciu metodu. Mam pocit, ze to len u nas mame samych mäsiarov 🙂 Predsa len je to zasah do organizmu a mimi nie je do toho 10 tyzdna tak velke, aby sme to nezvladli aj bez zakroku. Samozrejme ak nie su pritomne nejake ine zdravotne komplikacie.
Ja sa v pondelok poradim s lekarom, uvidim, co mi bude odporucat. Ak by sa predsa len srdiecko rozbuchalo, budem najstastnejsia zena na svete. Ak nie, bude tiez rada, pretoze sa to skratka z nejakeho dovodu muselo stat. Budem verit, ze vsetko dopadne tak, ako ma. Osobne som zmierena s akymkolvek verdiktom. Som predsa silna zena, no nie? 😀 😎 My to zvladneme!!!
inak este jeden dotaz - ak som za posledny rok mala cyklus v rozmedzi 27 az 34 dni, da sa povazovat este za pravidelny, ze? ci?
@joyance bude drzat palce, nech to dobre dopadne, ja tiez idem v pondelok, bola som 24.6 a to mi nepovedal ci tam je akcia srdiecka, alebo nie, mala som ist na kontrolu o 2 tyzdne a to mal dovolenku, isla som tento tyzden to bol chory, dnes a zajtra sa mne neda, tak to necham na pondelok, dufam to bude ok a povie mi viac.
@zabkazabicka vies ono to je niekedy tazke, ja som sa prvykrat sama pekne cistila,ale to som citila ze je ok, ze nemusim nikam chodit, ale druhykrat normalne take bolesti ze mi az zle bolo, silne krvacanie (ale to bolo tym ze som bola uz 11tt) takze toho bolo viac a ked som prisla do nemocky lekar pozrel a povedal ze plodik tam uz nie je,ale zvysky placenty a tak ano a ze ci chcem cakat kym to same odide a ja baby som ani na sekundu nevahala, povedla som ze chcem kyret a co najskor, chcela som to mat co najskor za sebou, tie bolesti boli hrozne a hlavne ta psychika ze som vedela preco ich mam, no chcela som mat proste za tym 😅 takze ja som asi jedna z tych, co kyret uvitali, ale lekar bol mily, navrhol aj vyckat...
Ahojte opustam vas....vcera nas anjelik odisiel do nebicka ☹
@joyance
@tamarka9 ja som tiež uvítala kyret... Boli to neznesiteľné bolesti a veľmi silné krvácanie... Jednoducho som to chcela mať za sebou... A akurát mal pohotovosť môj gynekológ, takže som bola v dobrých rukách 🙂 aj,keď príroda vie čo robí, ja bych som sa bála, zeeee vo mne niečo ostane... A kľudne si radšej počkám tie 3 mesiace... Keď to bude mať prísť. .. To príde 🙂
@trasko to mi je ľúto :( ja som to zažila minulý týždeň...
@zabkazabicka ahoj,takze mam za sebou kontrolu... vo vnutri este nieco je,ale ide to von bo stale krvacam. pichol mi nejaku injekciu no neviem si spomenut co to hovoril za nazov :P predpisal mi aj oxytocin . kontrola znova 1.8... inak, teraz by mam prist ms normalne za 28 dni??? ci ako to je??
No dneska ma v robote chytali neskutocne krce, teraz je uz dobre. Vyhybam sa tej pohotovosti ako sa len da. Snad zajtrajsok prezijem v pohode a v pondelok rano sa konecne dozviem ortiel. Ci uz dobry alebo nie, aspon budem vediet na com som. Zaujimave je, ze sa stale citim ako tehulka, tusim mi aj brucho rastie... sila sugescie je svina, co vam poviem.
@zabkazabicka ahoj,prosim ta co si cvicila aby sa to trosku pohlo a slo to von?? dakujem
@cmelica
@joyance ono test nič nezaruci, ja som si deň pred návštevou u dr robila test a kolajnice boli také silné, ako dovtedy nie a dr nemal pre mňa dobrú správu ☹.
No ja čakám na stredu že čo a ako, ale už som sa zmierila s tým že bublinka už nie je. Nechcem si zbytočne dávať nádeje na stredu a potom byť znova sklamaná. A od štvrtka aj spinim, takže tak. Postupne sa stým zmierujem, a teda je to pre mňa ľahšie o to že doma mám ročnú hviezdičku. Včera sme oslavovali rôčik, takže celý tyzden som chystala veci na oslavu a nemala som čas toľko rozmýšľať nad tým čo sa stalo.

@joyance AHOJ,viem co to je panikarit... ale hlavne kluuuud!!! ak sa chces aspon trosku upokojit urob si tehu test . mne zbledol o nieco a myslela som si -teda verila som,ze to bude tym ze som pila vela vody,ale nieeee nebolo ☹ ak budes mat kolajnice ako hrom,teda testovacia bude silnejsia ako kontrolna myslim,ze to je dobre znamenie.ja som ju nemala nikdy taku (teda toto tehu)... drziiim moc palce,aby tomu tak bolo a mimi bolo v poriadku 🙂