icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

kavaapalma
3. mar 2013

Kazda mama chce pre svoje babo len to najlepšie. A rozhodnutie je na nej,ci ano,ci nie. Ja svoje balit nasiroko budem.

aquatinka
3. mar 2013

@qtinka77 Noo ta komodka je taka dlha a uzka...taka krasna z masivu, len je uuuuzka moc 😖 Je mi luto vymenit ju 🙂 ale tu tvrdenu podlozku chcem kupit tu co sa dava na postielku;) To postaci dufam🙂

qtinka77
3. mar 2013

@aquatinka Kolko cm ma sirku?

aquatinka
3. mar 2013

@qtinka77 sirku cize hlbku ma 40 cm a dlha je 1,4 m.... je to krasny kus nabytku, bol kupeny k spalni...lenze ked sme sa stahovali, dali sme do spalne roldorku a uz tato sa tam nevosla ;) tak posluzi malemu na vecicky.... 😀 a ta podlozka by tam mozno vosla opacne, ale pristupovat k tomu z boku sa neda...take nemotorne 😀 😀

katkalubkova
3. mar 2013

kocky, ale ved to balenie, nie je zase tak dlho. Uz presne neviem kolko to bolo pri prvom si nepatam, ale povacsinou to lekari, pediatri aj ortopedi odporucaju!!! Ked sa zacne na zaciatku, mimi si na to krasne zvykne! A ked balenie uz nema, tak spinkáááááá, sa mu bobatku pohodlnejsie 😀, ze ani nevie preco 🙂 🙂 🙂

willy_wonka
3. mar 2013

Natrafila by som uz.v rakuskych.obchodoch na broskyne? 🙂

delica
3. mar 2013

@qtinka77 noo, toto mi aj moja maminka hovorila, ze keby musela podstupit vsetko co my, tak by bola v strese. Ale na druhej strane sa doba meni, ved len ked si zoberieme, kolko tehuliek je na PN, kolko dievcat lezi na rizikovom. Takze mozno si to aj doba ziada - ina doba, ine pristupy.
Za to obdobie, co som tehotna, som sa utvrdila v tom, ze stale treba mat stary dobry zdravy rozum a neprijimat bezhlavo vsetko, co sa šustne. No ale navyse verim, ze tie nase dusicky, co uz maju telicka v nasich bruskách, si nas vybrali ako pre seba tie najlepsie mamy, ako pisala mi @kavaapalma, ked som tu podliehala chmurám. A my ako zeny sme predurcene zvladnut aj nemozne 🙂 takze zvladneme to.

delica
3. mar 2013

@willy_wonka ale ale, už by si papala broskynky? :D jahody a slivky nie? https://www.billa.at/Online_Shop/Shop_Ergebnisl... preklikaj si billu eshop s donaskou, ale tusim som to tam nezahliadla

qtinka77
3. mar 2013

@aquatinka No ved uvidis potom sama co a ako - ja to mam tak v kupelni, ze zboku - lebo na sirku /hlbku/ je tiez nejakych 46 tusim, tak sme ju trosicku posunuli od steny a 50cm podlozka tam potom vojde akuraaat :o) A sufliky su potom po ruke vlavo...ale inak sa to u nas v nasom palaci 2-izbovom ani vyriesit nedalo :o)))

willy_wonka
3. mar 2013

Baby? Do porodnice potrebujem aj sobasny list!!? 😲

willy_wonka
3. mar 2013

@delica joj moja to ja uz cakam na ne od jesene:D idem klikat

qtinka77
3. mar 2013

@delica Ale jasne, ze zvladneme, to nepochybujem :o) Ved CHCEME - a kto chce, zvladne neuveritelne 🙂
A tie komplikacie a PN-ky a rizikace...no, pravupovediac to pripisujem tomu, ze kedysi mamicky rodili o dost mladsie a o dost menej komplikacii potom to telo zazivalo...to je proste fakt...
Teraz najskor beru baby od 16.tich hormony, aby deti nemali, potom po 35 im svitne, ze by hadam aj deti chceli, len ono im to tak lahko zase uz nejde, tak beru hormony, aby deti mali...potom, aby si deti udrzali...a tak - sme takto pekne v podruci farmaceutickych firiem, ktore si len medlia rucicky, ake sme hlupe :o( Je to fakt, ja si to sama uvedomujem... myslim, ze ludstvo ani nebude potrebovat ziaden meteorit ani nic ine a vyhubi sa pekne samo... :o(

qtinka77
3. mar 2013

@willy_wonka Potrebujes, staci neoverena kopia.

willy_wonka
3. mar 2013

@qtinka77 a to na co im je?

qtinka77
3. mar 2013

@willy_wonka To uz neviem .o) Asi aby mohli buzerovat :o) Ale videla som to napisane aj v zozname, ktory dava psychologicka, co robi predporodnu pripravu v nemocnici...a sak okopirujes, strcis do materskej knizky a mas pripravene :o)

delica
3. mar 2013

@willy_wonka
@qtinka77
nie je to nieco kvoli matrike? ze aby mohli zapisat dieta, takze kto su jeho rodicia? nieco sa mi take mari, ale neviem, ci dobre...

kavaapalma
3. mar 2013

@qtinka77 suhlasim s tebou,ale ozaj cest vynimkam. Lebo aj tie su.

willy_wonka
3. mar 2013

@qtinka77 ja som len nechcela, aby videli nas sobasny list ini luda:D ale udaje.z neho sa nikde neuvadzaju, teda datum sobasa

willy_wonka
3. mar 2013

@delica este broskyne nemaju, ale za to vodovy melon hej🙂)

danuska2568
3. mar 2013

mozem sa vas spitta baby ked idem do nitry rodit co teraz potrebujem do nemocnice pre babo len ciapocku rukavicky a plienky to je vsetkooo a este jednu vec sa cchem opitat mohol bi mi niekto poradit ktore vlozky su dobre pre mna po porode dakujem vam pekny den vam vsetkym prajem 🙂

qtinka77
3. mar 2013

@willy_wonka Fiiiha a co tam mas take tajne v tom sobasnom liste? :o)))

@delica Asi hej, kvoli matrike a podobne...ja faktis neviem preco, ale videla som to uz pisane v roznych zdrojoch :o)

qtinka77
3. mar 2013

@kavaapalma Ale ved iste, vzdy su vynimky, ktore potvrdzuju pravidlo...ale vo vseobecnosti sme sa v tomto "porodnom trende" zacali podla mna uberat nespravnym smerom... Neviem kedy budu potom rodit nase dcery? V 45? 50? :o
:o)))

aquatinka
3. mar 2013

@willy_wonka My sme boli vcera v rakusku a aj v bille a cerstve broskyne nemali 🙂 ale jahodky, maliny a exoticke ovocie ako u nas mali 🙂

willy_wonka
3. mar 2013

@qtinka77 prave ten datum sobasa 😖

willy_wonka
3. mar 2013

@aquatinka :( no veru, budem musiet este malu chvilu pockat

qtinka77
3. mar 2013

@willy_wonka A nie je to jedno? :o) My budeme mat sobas za tri tyzdne :o) To uz sa tam budem musiet asi dogulat, s takym benderom :o))))

aquatinka
3. mar 2013

@willy_wonka Noo ten sobasny list je v kazdom zozname do porodnice co som nasla, popripade ak nie ste zosobaseni, tak nejake papiere o otcovstve..tak isto kvoli matrike to tam chcu 🙂

milionova151
3. mar 2013

maminky, poradte mi niektora od rana ma prehana, a uz ma stihlo aj 2X napnut.. obavam sa, ze mam asi nejaku crevnu chripku co nato pomaha, a hlavne co mozem?

willy_wonka
3. mar 2013

@qtinka77 jedno ako jedno🙂 my sme brali este minuly rok,ale hned dva krat (31.3 a 16.6)sobasny list je z 31.3 a mama pracuje tam kde budem rodit,vela krat vsetky papiere idu cez jej ruky, co by v tomto prilade bolo neprijemne,kedze vie iba o jednej svadbe(16.6) na ktorej bola....asi by sa hnevala

delica
3. mar 2013

@willy_wonka no teraz som aj ja napätá, co v tom sobasnom liste mas :D haha