icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

gabuchah
16. okt 2015

@babydesire spýtam sa,len škoda zo min.piatok mi robil sono tak skoro podle mne nebude... Fakt sa spoliehal na tú genetiku, zo keď ti ma byt hĺbkové sono tak bude sono v dobrej kvalite

gabuchah
16. okt 2015

To je zlaté oblečenie, nekukala som.ceny ale chutné 🙂

mnamkacik
17. okt 2015

babenky, otázka na telo.... ako nadhodiť DR. že chcem byť PN??
Psychicky to asi bez nervov ďalej nepôjde... keď sa rozčúlim je mi špatne a potom bolí bruško (viem nemám sa zlostiť) ...... ťahať to aj za nemožné kolegyne nevládzem,, mám hroznú kosu v práci, nekúria nám... ani nebudú...nefunguje podlahové kurenie.... 12hodinové smeny sú pre mňa vyčerpávajúce aj fyzicky.... bolí ma hrozne chrbát ...... (ja ale nechcem takto jajkať u DR)

skarabubu
17. okt 2015

@mnamkacik Ahojky mám stejný problém.Pracujem ako predavačka a jsem celý den na nohách,večer je mám jako balony.Mám ostruhy a nohy mě bolí strašně.Nevladzem.V utorok idem k doktorovi poprosit o PN a taky neviem ako na to.

mnamkacik
17. okt 2015

ja som myslela, žeby som robila dokedy to pôjde,,, ale prístup mojich kolegýň a nadriadených je príšerný( to som ešte použila krásne slovo) dúfam dopadneš dobre...budem na teba myslieť a držať Ti palčeky, potom sa ozvi ako si dopadla

mata0312
autor
17. okt 2015

@mnamkacik mna moja dr len som prestupila k nej hned posielala na pnku 🙂 dva tyzdne som este vydrzala ale od 17.8. Som uz doma a je to tak najlepsie ..pre mna aj pre babatko..baby nemyslim ze vam bude robit problem ..opis mu ze sa necitis dobre ...bolieva ta brucho a podobne a musi ta nechat ...a isto ti predpise magnezko 🙂
@skarabubu

brckava36
17. okt 2015

@mnamkacik Ja som to mala tiez v robote v prvom tehu tazke. Nadriadena ma nechcela pustat ani na poradne,ze mam chodit vo volnom case. Ako keby som si u dr mohla vyberat. Strasne ma stresovala. Teraz mam klud,som doma na MD a nikdy mi nebolo lepsie 😀

mnamkacik
17. okt 2015

@brckava36 s nadriadenými je problem skor v tom ze kvoli hodinovej kontrole,,,musim menit zmeny..a kolegyne uz nemaju nervy..preoze musia robit aj moje nocne a ja len denne

gabuchah
17. okt 2015

@mnamkacik normálne yo povedz doktorovi narovinu,že nemáš v práci podmienky...
Mne chcel hneď na začiatku dať pre zamestnávateľa papier -zo zákona nemôžeš robiť dlhšie ako 8hodín a nie po 22hod.. Ak nie sú podmienky pre tehotnú, zamestnávateľ jej musí nájsť náhradnú prácu...
Ak toto nie je v jeho silách, potom povedať doktorovi a opísať ťažkosti a on PN určite vypíše.
Ja bola prvý krát tehotná, v 5-6 mesiaci a začalo mi odchádzať koleno a vypísal má hneď a vôbec žiadne vyšetrenia... Skus aj to

1234lubka
18. okt 2015

@gabuchah ked pozeram na neze su aj zenyco nadavaju ale nevyhovies kazdemu 🙂 konecne mababatenko poriadne pokopkalo 🙂

gabuchah
18. okt 2015

@1234lubka tak ako píšeš nevyhovies 🙂 a ten co nadáva by mal hľadať inde 😀
Tak to gratulujem 😉 kolkaty si týždeň? No u nás sa to tiež už rozbieha 🙂 včera konečne aj tata koplo 🙂
Sme mu púšťali pred polnocou pesničky, vtedy bývanie obyčajne hore 🙂
Ako hlasno pustate vy cez mobil? Neviem ako moc to počuť cez bruško 🙂

1234lubka
18. okt 2015

@gabuchah z koplo tatina? ty koki to nejako skoro 🙂 no ale tretie uz asi este skor 🙂 nepustam mu nic este 😉 ale chcem kupit tu taku hracku co natiahnes a hraje 🙂 to som pustala malemu 🙂 a z kolotoca nad postielkou 🙂 ale to planujem az neskor 🙂

mata0312
autor
18. okt 2015

@1234lubka nashio tatina uz koplo asi v 16 tt 🙂
@gabuchah aj my mu pustame z mobilu a vtedy najviac kopka 🙂 ja a mobil tak na 6 viac nie 🙂

1234lubka
18. okt 2015

@mata0312 ty koki to mate inak citlive 😉 ja som do 19tt ledva nieco pocitila...dokonca.aj teraz len sem tam..naposledy poriadne v piatok ma pokopalo...potom som uz ani velmi necitila zatial...a to druhe....

1234lubka
18. okt 2015

@gabuchah
@mata0312 co pustate tym detusom? dajte typa 😉 😉 s tou hudbou teda hlasitostou by som sa nebala, bola som v prvom tehu na festivale asi v 18tt a to bol iny hluk...kamiska na koncerte kabatu asi v 24...ono dost tlmi koza tuk placenta plodova voda...telwfonu by som sa urcite nebala

gabuchah
18. okt 2015

@1234lubka tak v 19 týždni tiež u mňa ešte nič 🙂 teraz som 21 týždeň a až teraz sa začína malé prejavovať 🙂 a s tou hudbou som to odsledovala, dovtedy ho nekonalo skoro izba mňa a pekne dolu nad moč.mechurom 🙂 pri hudbe sa otočí a kopka naľavo od pupka 🙂
Pustala som mu klasickú hudbu, ale najradšej má emotívne klavírne prevedenia od chopina potom moonlith (mesačný svit) od beetovena 🙂 vraj klasické umenie zvyšuje inteligenciu 🙂
Ja to púšťam tak na tri -štyri čiarky, mám mobil položený na bruchu, tak je to na priamo, preto som sa bála hlasnejšie 🙂

gabuchah
18. okt 2015

@1234lubka a kolkaty si týždeň? Mňa to v 19-20 len začalo občas... Teraz už má intervaly, doobedaokolo 10, potom okolo druhej, večer a okolo polnoci, inak spinká 🙂 a občas mi brucho úplne v jednej časti pri pupku stvrdne predtým pohyb v bruchu tak presne viem ze sa otočilo a tá stvrdlinka či hrbolcek je chrbatik 🙂

mata0312
autor
18. okt 2015

@gabuchah ja som mu pustila od dominiky mirgovej talizman 🙂 a drahy nejaku jeho co ma v mobile 🙂 skor take pomalsie 🙂 ja uz mimi citim od 15 tt ale tiez su niekedy dni kedy nic ;) teda teraz uz skoro kazdy den

gabuchah
18. okt 2015

@mata0312 veď to je fajn púšťať hudbu akú počúvate aj bežne 🙂 ono potom dobre pri tom bábo zaspí 🙂 ja tiež pomalšie žiadny humbuk 🙂 chystám sa aj na nejaké osho zen relaxačné 🙂
Ti pekne skoro si začala cítiť, človek by aj povedal ze je to nemožné a sú to črevá 🙂 poznala som maminu čo tvrdila že cítila už v 132tom...ja téma necítila, alebo presne som vedela kde krpciatko je 🙂

mata0312
autor
18. okt 2015

@gabuchah naozaj to neboli creva rozoznala som to 🙂 tiez som tomu nechcela verit ale podla mna je to tym ze som na pn a viac lezim a vnimam babatko 😀 kolkokrat som vecer cakala aj 3 hodiny 🙂

nicol_ha
18. okt 2015

Nase z ultzv v 12tt ... A v stredu cestujem do Martina k p.Dr Grochalovi na 3D/4D ultrazvuk + vysetrenie v 20tt, tak vam potom poslem foto, ak bude malicke dobre otocene, lebo doteraz nam stale uteka, skryva sa.. ✌🏽️ Chce to byt kinder surprise 😆

gabuchah
18. okt 2015

@nicol_ha to je krásne, jak si tam plavalo 🙂 daj potom vedieť ako si dopadli, my ideme v utorok k cisarikovi na genetiku 🙂

nicol_ha
18. okt 2015

Ano plavame si, uz aj prve pohyby zacinam citit, ale az teraz v 20tt... Uz som myslela, ze ked ho necitim, v 15-16tt ako ostatne zienky, tak som divna... Iba ma to stresovalo, baby nemyslite nato, ono to pride... Jednej skor, druhej neskor... Ale o to krajsi bol ten pocit ked som ho prvy krat pocitila... Uz sa neviem dockat stredy kedy sa dozviem ci bude suska al pipi 🙆🏼 U mna vsetci tipuju ze bude baba, aj mna uz presvedcili, tak som zvedava, aj ked nam to je v podstate jedno, kedze to bude nase prve. Velmi sa tesime . @gabuchah Aj ty daj vediet jak ste dopadli, drzim palceky. 😉

1234lubka
19. okt 2015

@gabuchah ved ti pise pod spravou 😉 zacala som 20, ono ja som ho zacitila uz skor alenie tak zeby som vedela odsledovat ze je hore ze spi...len v piatok orvy krat poriadne co sa mu asi ckalo...inak sem tam raz za den si vsimnem ze sa tam bieci zamrvy, ale od toho aby to koplo niekoho "z vonku" je ezte daleko. Citila som pred tym asi od 15tt tak raz tyzdenne taky ako krc v jednej casti brucha...mozno to bol kopanec..az ma tak striaslo vtedy 🙂 myslela som zedruhe budem o dost intenzivnejsie citit...cakam 🙂

maja099
19. okt 2015

Ahojte, pridávam sa k vám 🙂. Termín mám podla poslednej menstruacie 18.3. Podla toho by som momentalne mala byt v 19.tyzdni, ale dr. mi do tehotenskej knizky pise 21.tyzden. Uz raz mi hovoril ze dietatko je vacsie, ale zeby az takyto rozdiel? Mate to niektora podobne?

gabuchah
19. okt 2015

@maja099 Ahoooj 🙂 tak si to prepis na 21.týždeň podľa doktora a termínu 🙂 😉
No u nás ti bolo podobne, nesedeli ani plodné -neplodné dni podľa menštruácie, najskôr bolo o týždeň menšie dal mi termín podľa sona teraz je zasa väčšie 🙂 a tiež sme 21.týždeň, podľa menštruácie by som mala byť 22týždeň, termín 26.2, podľa sona a doktora - zatiaľ, termín 3.3 a 21.týždeň 🙂
A odkiaľ si? :#)

gabuchah
19. okt 2015

@1234lubka lubi nepíše to pod správou 🙂 :( máš to akobynevyplnene, ja sa to tu futbalový dookola pýtam, bo je tu takých mamin viac, iba čo som zahliadla, že do 19týždňa si cítila slabo, nevedela si rozlíšiť či spí 🙂 ja že spí usudzujem podle toho ze ani neviem ze som tehu 🙂 a potom pol hodinu, hodinu sa mrvi alebo kopka, niekedy len slabo akoby sa natahovalo a niekedy viac že to cítim pod rukou 😉 asi trénuje svaly :_D

maja099
19. okt 2015

@gabuchah no ale podľa termínu je to teda 19. tyzden a aj realne podla mna a muza je to 19 tyzden, to len doktor pise inak 😀 cize sa asi mozem tesit na velkeho chlapca... prvy porod cisarsky a som zvedava ako to bude teraz. som z velkeho krtisa.

1234lubka
19. okt 2015

@gabuchah ved mne tu pod kazdou pise v akom je tyzdni...mam to vyplnene ved kazdy tyzden mi pride sprava ze zacinam novy tyzden...dnes som bola na internom...konecne to mam za sebou....a to takto tie pohyby ani nahodou necitim...zatial ziadne natahovanie..sem tam kopancek..ale ozaj maalicko...asi stale spinka 🙂 tak ako v piatok som citila tak to bolo naposledy take intenzivnejsie...ono aj zavisi kde mas placentu...prave lustim tehu knizku, z prveho ultrazvuku a ta stoji ze moja placenta je na zadnej stene tak preto to asi tak intenzivnejsie zatial necitim....prvy bol na prednej to si pamatam 🙂

gabuchah
19. okt 2015

@1234lubka lubi, možno to nemáš pre verejnosť iba pre seba, alebo priateľov, neviem... Mne sa to nezobrazuje ani v tvojom profile ani tu a u pár ďalších tak isto