icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

gabuchah
19. sep 2015

@nikiinka tak to si dobrá 🙂 aspoň si teraz môžeš dopriať 😉 a neboj určite bude malé v poriadku 🙂 ja druhé tehu zistila až v 16tom týždni a to dom tiež schudla, takže som potom pribrala "len" 12kg 🙂

nikiinka
19. sep 2015

@gabuchah No to pochybujem.. ja mam strasny nabeh na priberanie, a ked sa nehybem je to hotova katastrofa.. ako v podstate mi je jedno kolko budem mat kil, hlavne nech je maly Ok.. akurat mam vycitky ze prave kvoli mojmu sadlu ho necitim a zbytocne stresujem seba aj jeho, lebo ho necitim.. a bojim sa..

nikiinka
19. sep 2015

@gabuchah Myslela som ze to o kojeni pises mne.. :D preto som na to odpovedala, prepac.. 🙂

nikiinka
19. sep 2015

@gabuchah No ono to je tym ze sa hybem podla mna.. aa este mi nechutia teraz tak velmi sladkosti. mna ta sedava praca doslova zabijala.. pritom som este studovala externe skolu + manzel domacnost, nemala som na seba skoro vobec cas.. a uz aj ked bol cas mala som toho po celom dni dost.. takze som na to doslova srala..

mata0312
autor
19. sep 2015

@gabuchah ja som mala psychicky narocnu pracu :/ robim manazerku v jednom obchodnom retazci a do prace som dochadzala 40 km a aj pri prvom som mala rizikove tehu koli tlaku co mam aj teraz zly tak som bola donutena aj zo strany dr aj priatela ;) ale tak nestazujem sa 🙂

gabuchah
19. sep 2015

@nikiinka jasné, to bolo aj pre teba 🙂 keďže čakáš prvé, môže ťa to takto prekvapiť, aj keď mi "nábehove " také šťastie nemáme 🙂 ja dokonca pri kojeni nemohla nič okrem bielych rožkov vianocky, masla, bielej kávy vinei a podobne... A to som ovocožrut 🙂 inak to sladké berie aj mne, sa musím krotiť občas poriadne, ale to až teraz mi začalo, inak do konca tretieho mesiaca mi bývalo zle

gabuchah
19. sep 2015

@nikiinka to máme asi podobné pokiaľ sa nehybem a poriadne tak konec 🙂 a neboj babeno budeš cítiť, vo vnútri zasa to sadlo nie je a bruško sa pekne natiahne že bude cítiť aj manžel 🙂

nikiinka
19. sep 2015

@gabuchah No v to dufam, lebo on chudak aj mi chyta tu moju sunku.. :D :D ale stale nic neciti.. ale tak co ked ani ja necitim, ako moze on ze? .. 🙂 no ja naopak, ja miluejm sladke a od kedy som tehotna vobec nejem tolko sladkeho.. obcas si spomeniem na nieco sladke ale to malokedy.. 🙂
tak potom uz vidim ako budeme riesit skupinu chudnutie po porode.. 🙂))
No ja sa len stale bojim ci je ok, strasne ma to zerie..
kedze som prekonala ten hnusny MA, tak mam aj zle sny.. och a uz neviem co so sebou.. nemylsim na to ani nic, ale v noci mi to podvedomie da pekne najavo.. ach.. uz sa nemozem dockat ze ho budem naozaj citit a budem vediet ze je vsetko OK

gabuchah
19. sep 2015

@mata0312 Juuj, tlak je sviňucha, tiež som s tým mala problémy, aj pri pôrode ☹ teraz zatiaľ ok.. No to ozaj pri takej práci a diaľke ti,vám všetkým je lepšie takto doma... Takéto obdobie by si 👩 mala vychutnať a prežiť a nie pracovať 🙂

gabuchah
19. sep 2015

@nikiinka a čo je MA? Akosi mi to nedopaluje alebo nepoznám ešte skratky 🙂 a len nech bruško chytá, ak malé necítite vy ono vás určite, to je krásna energia 🙂
Hlavne sa neboj, iba by si si ublížila 🙂 ti je ako kedy niekto očakáva id dieťaťa nech chodí pred rokom,rozpráva v 1,5 roku a pritom treba ho slobodne voľne nechať sa vyvíjať... Mne pred časom potvrdili boreliozu a hneď na druhý deň mi doktor oznámil nízku funkciu hormónov štítnej žľazy a keď som o tomto čítala, stresy.. A potom si hovorím, ženské telo je dokonalé, všetko budú ok a tak aj je a bez liekov 🙂 také neboj, babeno odpočíva a venuje sa cmulaniu prstov, kopanie príde neskôr 🙂

nikiinka
19. sep 2015

@gabuchah MA - missed abortion.. prekonala som zamlcany potrat.. prisla som k lekarovi asi cca v 8 tt. tesila som sa na male atd. a on sa len zapozeral do monitora a oznamil mi ze nevidi akciu srdiecka a moja dietatko uz nezije..priciny nezname.. vraj sa to stava bezne, takejto odpovede sa mi dostalo.
Preto teraz ten strach..Ked idem k lekarovi, prezivam muky, co mi povie.ci je maly ok..
ale verim tomu ze ked sme sa spolu dostali az pomaly do 20 tt, screening super vysiel, tak ze bude vsetko OK..
ale ten strach sa prekonava len velmi tazko, po skusenosti ktoru mam..
samozrejme snazim sa mysliet pozitivne , nemyslim na nic zle.. len niekedy sa to neda..
tak sa uz teda tesim na tie pohyby..chcem ho uz konecne citit a byt si ista ze je ok.. 🙂

gabuchah
19. sep 2015

@nikiinka jaj tak, toto mi vobec nenapadlo...
Myslím že už sa nemusíš báť, si v krásnom pokročilom štádiu 🙂 telíčko krpciatka je silné a kľudne zároveň 🙂 aj keď chápem obavy...
🙂

nikiinka
19. sep 2015

@gabuchah No v to dufam.. 🙂 uz sa ho nemozeme dockat.. 🙂 a teda tesim sa na tie prve pohyby, aj ked teraz obcas ked si lahnem tak citim take steklenie jemnucke..
ale co sa mi stava stale je pichanie.. take jemne. pochanie, ked s anapr. prudsie postavim tak ma aj silnejsie pichne a napr. ked niekedy cikam a tlacim, tak aj vtedy citim nieco ako kusok pichanie.. a to neviem ci je teda v poriadku..lebo gyndos mi pvoedal, ze pichanie je normalne kvoli tomu ze sa maternica natahuje..ale aj v tomto stadiu je to ok? hm? a ked nepridu pohyby napr. do 22 tt. nejako sa to potom riesi??

mata0312
autor
20. sep 2015

@gabuchah chcela som robit 🙂 ale okolnosti to chceli inak a co by som neurobila pre mimi ;) a pokoj v rodine 😀

babydesire
20. sep 2015

nikiinka@gabuchah Tak ja to mam naopak ked som pracovala v kancli darilo sa mi byt stihla aj som schudla o milovanu pracu som "vdaka" krize prisla do toho bolestivy rozchod a dalsie starosti psychika sla do prdele stym suviseli kozne problemy a prejedanie,ziadny pohyb a kila sli rapidne nahor...teraz mam pracu ktoru nemam rada,ale som rada,ze aspon nejaku mam,dala mi len jednu dobru vec,spoznala som vdaka nej moju lasku.napriek tomu ze mam fyzicku pracu a som na nohach priberala som dalej.cele toto tehu som na pn,odpocivam..poupratujem,nieco navarim ale inak oddychujem..ja som zatial v tehu pribrala 3kila..vraj najviac sa pribera v druhom a tretom trimestri ked dietatko rychlejsie rastie..niki mozno u teba to naskace az v tretom..

babydesire
20. sep 2015

nikiinka Tak aj ty? Aj ja som clenkou nestastnej skupiny MA.. Preto teraz ta pn,aj ked niesom rizikova moja praca nieje vhodna pre tehu a ziadna ina pozicia vhodna tam nieje.pri prvom som pracovala.zacala som krvacat v praci.ihned som volala priatelovi a jeli sme do nemocnice.primar ma vysetril a povedal ze chrobacik je v poriadku,upokojila som sa.nechali si ma a dostala som infuzie a lieky na podporu tehu a zastavenie krvacania.zabralo.o 2 dni kontrolne sono,bola som 9+6tt.nic nebolelo,nekrvacala som,problemy som necakala.a on mi povie,ze nevidi srdiecko a ze je mensie ako by malo byt??!nasledoval sok,plac,modlenie,lucenie,kyret...Viem ako sa citis ked chodis gyn.somnou chodi moj priatel bo ja sama no neviem ako by som to zvladla..vzdy som v strese a dokial nevidim drobca na monitore ako mu bije srdiecko neviem sa upokojit..preto chcem uz tie pohyby nech som kludnejsia,a hlavne nech uz ho/ju drzim v naruci

gabuchah
20. sep 2015

@nikiinka neboj, to pichanie by malo byť ozaj normálne, najviac to bolí po prvý krát.. Sesternica až plakala tak ju to mordovalo a ja na to pamätám tiež... Mňa to tiež občas, hlavne keď kychnem alebo sa nejako vystriem... Teraz to prezijes a príde to znova -po pôrode keď sa maternica bude sťahovať naspäť 🙂

gabuchah
20. sep 2015

@babydesire Juuj to máš toho tiež dosť za sebou... Občas sa všetko valí naraz... Ak si raz bola štíhla a mala si to z papania potom ten nárast, máš veľky predpoklad že znova môžeš byť štíhla ako predtým, aj keď nie je to iba o tom... Hlavne ze si teraz spokojná a šťastná... 3kilka to je v pohode, ja som tiež tak nejako...No áno, 2-3 trimester to býva rachot... Ja ani nevedela z čoho a zrazu som bola o kilo ťažšia...

gabuchah
20. sep 2015

@mata0312 🙂 presne... Pokoj je prvoradý 🙂 ešte sa v živote narobis ajaaaj 🙂 😉

brckava36
20. sep 2015

no baby, co sa tyka chudnutia, pri prvom som bola chuducka, tak som pribrala az 25kg 😎 este mi 10kg ostalo,lebo som teraz otehotnela,ked mala dcerka len 10m,tak teraz tak rychlo nepriberam 😀 aspon nemusim 2x chudnut 😝

gabuchah
20. sep 2015

@brckava36 no ty si bola aspoň chuducka 🙂 čiže aspoň máš teraz krásne krivky ženy 😉 čo sa mňa týka priberám rýchlo či mám 70alebo 80 a to sa ani nerejedam 🙂 to si sa tiež poponáhľala, plánovali ste? 🙂 Ja mam dvoch do roka, 7,5 a 8,5 ročných chlapov, od 1a2 rokov som na nich zostala sama, bol to rachot ale teraz je to super, aj vtedy, pekne sa zohrali a podobne :-/

1234lubka
20. sep 2015

ja som pri prvom probrala 22 kil 20 zhodilav pohodke..teraz som 16tt a zatial +5kil 🙂 neviem ci velaci malo ci akurat 😉

nikiinka
20. sep 2015

@gabuchah No hej mna hlavne ked sa vystriem, zohybam atd tak to picha.. Vcera vecer som sa sustredila na to ci nebudem nieco citit, chvilu som mala pocit ze mam bublinky aj ma koza zasvrbela, ale ja uz ani neviem ci je to naozaj alebo si to namyslam.. 🙂

nikiinka
20. sep 2015

@babydesire No veru aj ja som clenkou MA.. ☹ u mna to bolo tak ze ja som necitila vobec nic.. ani som nevedela ze sa nieco take moze stat.. len som prisla na kontrolu a tam mi povedal gyndos ze je mensie a nebije mu srdiecko..takziez nasledovalo vsetko, plac, beznadej, kyret.. ale tak cas to zahojil, a snad teraz to bude uspesne.. a so mnou tiez chodi manzel, lebo sama by som to tiez asi nezvladla.. aj ked si neviem predstavit ako by sa tvaril manzel keby nam nieco zle povedal, ale dufam ze sa uz nic zle nedozvieme.. a ze malicky, kedze uz vieme ze to bude chlapcek , je v poriadku a tesime sa na neho

gabuchah
20. sep 2015

@nikiinka nenamyslas 🙂 koža svrbí aj mňa, dokonca až tak že má to v noci zobudí, horievaju mi chodidlá v noci -to je hodne nepríjemné 🙂 celá sa natieraj a pichnuti sa neboj 😉 tehotenstvo je najzvlastnejsia vec akú som kedy zažila 🙂 a aj zažívam 🙂

gabuchah
20. sep 2015

@1234lubka akurát 🙂 inak, keby ja chudnem v pohodke, tak ma tie kilá ozaj netrápia 🙂 ale ja to chudla dlho a nejedla som 🙂

1234lubka
20. sep 2015

@gabuchah ja neriesim..nekokazem si nic odopriet 🙂 mam 173 cm zacali sme na 64kg a teraz mam 67, sekla som sa 😉 😉 teraz pozeram do tehu knizky ja ze som zacala na 62 😉

brckava36
20. sep 2015

@gabuchah no, chceli sme druhe, nejako sme neriesili,kedy bude ani sme sa nechranili a zrazu som ostala tehu 🙂 tak najprv to bol sok, ale som rada 🙂 a preco si ostala sama? Ja dufam,ze prvy rok,dva budu tazke,ale potom to bude lepsie..

brckava36
20. sep 2015

v utorok idem aj ku gyndosovi aj na geneticky utz. Aj sa trochu bojim,ci je vsetko ok. Hlavne nech bije srdiecko a uz ma vsetko,co ma mat....najhorsie je toto obdobie,kym este necitim pohyby, ale uz je mi celkom dobre. Hrozne toto cakanie,aj sa tesim aj sa bojim....

mata0312
autor
21. sep 2015

@brckava36 aj ja idem zajtra ...uz na druhu krv a po vysledky z prvej ...tak drzim palce nech je vsetko ok 😉