Termín pôrodu november 2016
Pridajte sa ;)
@lenkamarcisin ja som na pn od 9 týždna a do roboty by som uz nesla...kvoli sebe ak kvoli bábätku...mne duphaston predpisala lebo mi išlo urvat kríže a vajecniky...povedala ze by mi to malo upraviť hormony a bude dobre....mala si nejake nežiaduce účinky po duphastone?
@lenkamarcisin ja som v 10tt mala velke krvacanie lezala som v nemocke ale pri prvom tehu v roku 2014 a potom som veru sla do prace a robila som az do 34tt ale ja som robila v kancli ale zase stresova robota a aj som sa nalietala vsetci mi vraveli ze nech nerobim ale ja by som doma zomrela ale len pri mensom citeni sa zle by som na tu pn potom sla no chvalabohu uz mi bolo potom ok
@bonboniera15 joj baby vy ked ste na PN sa v podstate jak mate? mne je zle a do prace musim...a nikoho nic nezaujima a budem tu kysnut az do septembra :(
Dievcata prvorodicky idete cvicit s epinom alebo anibalom ako priprava na porod poculi ste o tom ?
@bonboniera15 nie vobec ziadne som nemala vedlajsie ucinky
@rica1 Keby som sla do prace tak by som mala v pohode pracu ja by som len sedela na prdeli a dlubkala si tak neviem mam zmiesane pocity ci ist alebo nie. Tým ze som nebola ešte tak dlho na pn- tak mi s toho hrabe a ešte aj tie vychadzky no hroza.
@rica1 man sa nepyta :( vlastne ani nevie, ze mi je zle, lebo sa ma vobec nepytal ako sa citim. divne...ale vies...ja mam o dva tyzdne statnice a ja musim teraz byt v praci a proste sa akoze chystat...to su tu strasne divne praktiky...a po statniciach ...mozno potom ma uvolnia ale teraz vobec neexist
@pibza moja lepšie mi je doma, ked mi je zle lahnem si ...akp jasné mame menší prijem, ale aspon viem ze som doma v klude bez stresov a státia 12 hodin na nohach
@bonboniera15 tak ja nastastie aj sedim. a moji studaci su zlati a nerobia mi zle ako inokedy :D
@pibza no ja som robila 12 hodin denna nočná preto ma vypisala...a nočné som uz nezvládala
@bonboniera15 fuj tak to hej...a neda sa dohodnut so sefom, ze proste nocne uz nebudes robit? lebo niektore prace akceptuju zmenu prace kvoli tehotenstvu
@lenkamarcisin no neviem či je dobre isť späť do práce.. ked je raz rizikové tehu, lekár ťa už ťažko pustí do roboty.. Záleží aj čo ti je.. Mne povedala pri všetkých tehu, že do pôrodu pn, nech ma ani nenapadne čosi robiť.
@rica1 počuli, počuli.. skús radšej masáž hrádze tak od 30tt, sú špeciálne krémy a oleje na uvoľnenie tkaniva a podľa mňa to je vlastne to isté, resp.lepšie.. lebo pri pôrode nepotrebuješ kvôli hlavičke rozťahovať všetko komplet, hlávka ide von za pár minút.. ide o to, aby sa ti nenatrhla tá najjemnejšia kožička hrádze.. bože to je opis 🙂) a na to je naj tá masáž.
@lenkamarcisin tak porad sa s lekarom a peniaze sa vzdy hodia aj...
@rica1 noo na uzv viem že môže, ale toto idem do nemocky na presvietenie šije.. či aj tam môže ísť.. som sa neopýtala, mali tam frmol
@kubkovamama ja som pri prvom tehu cvilila s epinom poctivo a aj masaz sme praktikovali s manzelom bolo mi lepsie ked to robil on 😀 😀 😀 😝 ale ja som sla sekciou nakoniec akutnou a kedze som otehotnela znova 9mesiacov po sekcii ja uz bydem trvat len na sekcii ale masaz hradze pokial nie je robena casto a spravne tak neni az taka ucinna s epinom to slo lepsie a spomenula som to preto lebo teraz kamoska mi pisala ako moc je dotrhana ale ze velmi moc a je to katastrofa tak ak sa da tomu predist spravila by som vsetko preto a vsetky co stym cvicili tak neboli poranene aj moj gyno to uznava a ze vobecnestriha pacientky co stym cvicili
@kubkovamama prave na tento velky utz chodil manzel somnou v 12tt potom 20tt a my sme boli este v 30tt ci babo spravne rastie ale co utz to 60eur 😔 my sme chodili ku Grochalovi do martina do Femicare
@kubkovamama ja sa viac ako tohto co bude v 12tt bojim toho v 20tt
@rica1 za uzv sa platí?? Ked to je v rámci poradne... Myslíš, že ťa nechajú po sekcii rodiť prirodzene?
@kubkovamama no my sme chodiki na tie specialne co su ti sukromni doktori a za tie sa plati to su tie 4d utz keby som sla ku mojmu na prejasnenie prejasnenieu neplatim. No u nas v porodnici hej nechali prave uz teraz mam z toho depku
Ahojte, dnes cestou z práce sa kolegovi v aute vylial benzín, vetranie nepomáhalo a inakšie by som sa domov nedostala. Myslíte že by cca 45 min cesty a vdchovania výparov mohlo bábätku uškodiť? Prípadne čo mám teraz robiť? Ďakujem..
@blska125 neboj..myslis,ze bezne dychame nieco lepsie?🙂Bud v klude
Ahojte, ja tiež chodím do práce a je to náročné, zaujímavé to bolo hlavne, keď som mala veľké nevoľnosti a vracala 😉 no hrôza, tento týždeň som bola na sluzobke v zahraničí, našťastie už vracanie zdá sa ustupuje, ale som šťastná že je víkend, 5 full pracovných dní, to je pre mňa momentálne dosť vyčerpávajúce, tehotné by mohli mať skrátenú pracovnú dobu 😀
Čo sa týka prehliadok, vždy chodí so mnou aj manžel a ako som si všimla s ostatnými budúcimi mamičkami chodia tiež, no obrovská bola jeho radosť pri prvej foto 😃
@babistatka no môj drahý pôjde tiež somnou...A no veru nevie sa dočkať...
@kkaciatko je to super, keď to môžte zdieľať spolu, potom hrdo ukazoval, čo je hlavička, čo telíčko, aj keď je to len taká machuľka 😃
@babistatka Hej viem si to zivo predstavit... 🙂 ale ten pohlad na to ako sa velmi tesi a ako mi svietia oci pri tom musi byt na nezaplatenie 🙂

@kubkovamama urcite moze ist aj partner my sme chodili vzdy spolu na tie velke utz a neboj dobre bude. Mne uz je dnes lepsie ale tak mi bolo hnusne a tiez som sa bala ale ze to nema na babo vplyv mi aj vcera gyno povedal som mu volala. Na tieto nervy je dobry ten angelsound ale to uz ked si v 12tt pockaj na pohyby lebo stoji to 40eur a to uz asi skoda.