Termín pôrodu november 2016
Pridajte sa ;)
ahojte, my uz tiez mame za sebou tripple testy aj genetiku, vsetko ok, vysledky negativne az sa divim kedze cakame dvojky. Len stale nevieme co to bude lebo su take aktivne ze sa nedari urcit pohlavie na sone, tak musim cakat az do morfologickeho sona 20.6., pekny den vam vsetkym 🙂
@slavciatko aspoň niekto 😃 a ako dobré? Koľké dieťa cakas?
@zuzkad85 🙂 ja mam pocit ze cez deň narastie, a večer mam ale nie take ako som mala cez den, to isté rano...a to som v 19 +2tt...
Caute kocky, mali ste daktora bolesť v oblasti okolo pupka? Take vystrelovanie hlave pri chodzi ci státi? Mna to dnes od rana trapi ze ci je to ok
@kacka1804 jaaaj vselijako 😀 su dobre dni ale viac je tych horsich... ja mam take pichanie ked si prudko kychnem 😀 ale moze to byt aj roztahovanim maternice.. ja mam skor take akokeby tahanie koze.. alebo neviem ako to nazvat.. ked dlhsie chodim tak mam dost, musim si lahnut alebo aspon sadnut.. a niekdy vecer citim, ze mi exploduje asi brucho.. ale tak to je vraj tym, ze vsetko sa natahuje.. koza, maternica rastie a jedno s druhym.. aspon gynek. mi tak povedala a dala mi magnezium v prasku, ze mam brat 1x denne.. a ozaj to pomaha.. sice neberiem to kazdy den, lebo nechdem zbytocne do seba pchat nejake prasky a tabletky a ked uz len troska citim, ze nieco je nedobre tak si to dam, zvycajne to je tak kazdy druhy den.. alebo ty skus si kupit sumivy magnezium tie tabletky co sa do vody davaju a mozno ti prejde to pichanie 🙂 tym nemozem uskodit nikomu. ked to budes pit..
@kacka1804 ahoj, toto je moje prvé tehotenstvo, problémy boli, tretí mesiac som PN, v 10tt mi hrozil potrat kvoli rozsiahlemu hematómu, bola som aj v nemocke, zajtra idem na sono, uvidím ako to vyzerá, chcela som sa dať vypísať do roboty ale neviem či to má význam teraz na leto keďže mám hrozne nízky tlak a mávam závraty, tak asi ani nie... požiadam dr. o neobmedzené vychádzky a ak mi ich uzná tak budem celé leto ako na dovči 😀
@gabccia keď to čítam opisujes moje tehotenstvo 😂 dal mi tiež magnézium už dávnejšie ale ako hovoríš dám si ich už až je zlé nechcem do seba tiež kade čo pchať som čítala na prib.letaciku že z magnézia v posledných mesiacoch tehotenstva slabnu dáke svaly dieťaťu či čo to...ja som mala prvé tehu úplne bez problémov a toto mi dáva zabrať ☹
@slavciatko aj ja som od 6 tt na pn začala som krvácať aj hematóm bol chvála bohu tabletky pomohli aj keď š m ich nerada ale po potrate čo som mala pred pár mesiacmi som to riskla už.kasli na to žiadne peniaze nestoja za tú bolesť prísť o babetko a s výčitkami žiť potom
@kacka1804 nejde o peniaze, skor o to že nechcem byť celé leto zavretá doma, je to psycho, chcem chodiť na výlety na celý deň, ísť niekam na 2-3-4-5 dní...vychádzky dve hodiny doobeda a dve poobede sú hrozne obmedzujúce a nedovolím si ich predĺžiť na celý deň a viac...ak by mi nepovolila tie vychádzky tak sa dám vypísať na júl august do roboty a budem chodiť dva týždne do roboty dva dovolenka 😀 😀
@kacka1804 nie sme choré,sme tehotné,aj keď moje tehotenstvo istý čas prebiehalo ako choroba,ja už možem ísť do roboty ale viem že to nebudem zvládať s tlakom a chcem si tehotenstvo už aj užívať, nie ho iba prežívať 🙂
Mam za sebou dnes poradnu a poprosila som Dr.nech sa zameria na pohlavie ak to bude mozne :D tak po tom,co zmeral hlavicku a skonstatoval ze je vsetko vporiadku,tak zacal drobca trochu skumat a usudil ze tam nevidi nic co by nasvedcovalo chlapca a priklana sa ku dievcatku : ) Ale tiez povedal ze iste to bude az o 3 tyzdne na morfologickom ultrazvuku. Vy uz viete pohlavie?
@slavciatko
@slavciatko prečo by si mala sedieť doma ja nesedim tiež tehotným kontrola nechodí keď normálne marodis od gynekológa tak si po dákym cislom a to majú označenie že tehotná to je jasné že tehotná doma sedieť nebude teda pokiaľ nie je na rizikovom mne niekdy pri prvom kontrola nebola a nepoznám tehotnú ktorej bola
@slavciatko som s kamoškou úplne naraz tehotná a machrovala ako jej je dobré chodí do práce ide na dovolenku do Talianska že si užíva tehotenstvo reku fajn a o tri dni na to mi písala že súrne potrebuje gynekológa chcela číslo rýchlo jej spadol hrebienok preto to netreba podceňovať
@slavciatko
@kacka1804 presne ako pises... doma sediet cele dni je blud.. tie hodiny vychadzkove sa pisu len kvoli tomu lebo sa musi.. ja som mala zo zaciatku neobmedzene vychadzky a potom musila mi vypisat hodiny, lebo sa to proste musi..urcite som sa na to neupela a teraz, ze musim to tak dodrziavat a pocitam si hodiny a ked som nahodou niekde tak ponahlam domov, lebo mi uz konci vychadzka.. to nie.. normalne zijem ako som zila doteraz ked som nebola na PN.. len ked budem chciet ist niekam na napr. na tyzden tak to oznamim gynek. a ona mi uz povie, ci bude treba ist ohlasit na socialku alebo neviem.. ale ked pojdem niekam na vikend tak to neriesim..
@kacka1804
@gabccia
Tehotenstvo nie je choroba a nebudem sa tvarit ako chora ked nie som 🙂 mna ohrozoval hematom nakolko bol 2x vacsi ako babo. Som v 20tt,babo ma minim 20cm,nekrvacam,nemam problemy,len s tlakom pri zmene pocasia,ale to ma kazda druha 🙂 dr mi povedala ze to je na mne ci sa dam vypisat, ja som v robote za 5 minut a cely den sedim, nerobim niekde pri pase,to je jasne ze by som ani neuvazovala ist do roboty pri fyzickej praci. Ja by som si isto nedovolila odist len tak z domu mimo mesta na cely den ci vikend bez vychadzok,nejde o kontrolu,ale nieco sa stane ostanem niekde v nemocke a dr sa ma opyta ze ako je to mozne,kde som bola ked som mala pn!! A tiez,ja nemam almuznu socialku,mam len o cca 120-130€ mensii prijem ako vyplata,ja bez neobmedz.vych.isto nepojdem za hranice na 3 a viac dni, chcem sa pohybovat neobmedzene a mat o tom doklad od lekara. Nemam problem ist do mesta alebo hocikam v mieste bydliska mimo vych.ale niekam dalej to je riziko po viacerych strankach. Tiez nebudem furt dr otravovat ze idem do alp na 5dni,o dva tyzdne pridem ze idem do tatier na 4 dni, potom tam a tam..
@kacka1804 tak to je blbosť,ze kontrola tehotným nechodí.kamoske boli už dvakrát v priebehu jedného mesiaca.
@sonia33 Jej, takze dievcatko🙂ja mam poradnu v pondelok a tiez by ma potesila taka sprava o dievcatku🙂aj ked dnes sa mi snivalo, ze som vykrikla niekomu ze je to chlapec ale pytali sa na psa co som mala vedla seba🙂ja som taka zvedava ze uz aj bludy sa mi snivaju🙂a je super, ze je vsetko v poriadku. Moooc drzim palceky🙂 a aku akciu srdiecka malo teraz babatko. Tiez taku vyssiu?🙂
@sonia33 ja idem zajtra na sono, nebola som od 14tt tak uz som aj zvedava ako to tam vypada😌 zistujem ze to pohlavie ma az tak nezaujima je mi to uplne jedno ved raz sa to dozviem, nech je zdravucke a ja nemam problemy to je pre mna naj 😌
Babule uz cítite pohyby? Ja ešte stale nič :(
@bonboniera15 ja som 19+1 a nič 😠 ale to moje je aj menšie ako priemer zatiaľ tak možno aj preto 😀
@slavciatko veď o to ide ja mám prácu kde dvyham ťažké bedne a čucham lepidla tak choroba tehotenstvo nie je ale nechcem nejakú privodiť dieťaťu
@slavciatko a to nevadi ked je menšie? Ja som 19+4 ...v utorok idem na 2 utz to je asi to morfologicke, tak som zvedava, po skoro 2 mesiacoch uvidím male, mohla by mi povedať co to bude 🙂 som zvedavá bo včera ma okolo pupku pichalo cely boží den som sa na prt cítila...a ty si prvorodicka?

@malvina13 zamalicko, na to sme tu aby sme si radili ;)