icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

9lea
20. máj 2011

Ahojte baby, tak neviem či je na túto otázku skoro, alebo sa to tu už rozoberalo, ale chcela by som sa opýtať možno aj tých čo už rodili. či klasický klystír alebo ten yal klystír. Neviem čítala som viaceré fóra, kde každá žena ma na to iný názor a iný pohľad na vec. Jední píšu, že klasický klystír v nemocnici je to najlepšie, iné píšu, že to bolo to najhoršie z celého pôrodu, tak neviem. Je to fakt také hrozné, alebo sa to všetko dá prežiť.

kaara1980
20. máj 2011

@9lea ja som sa pri prvom pôrode klystíru obávala,lebo vtedy akurát vybehol ten trend odmietnutia holenia a klystíru.Ja som ho absolvovala a akože nič strašné som na tom nespozorovala.Ono je to možno pre niekoho ponižujúce,keď ti do zadku strčia hadičku a nalejú vodu,ale popravde,tie sestričky to robia denne a x rokov.Podľa mňa je to z pôrodu to najmenej náročný úkon.Ale však teraz máš 3 možnosti-klasika klystír,yal,alebo ho úplne odmietnuť.Ja ho určite neodmietnem.Klasický klystír ti vraj prečistí črevá skrz na skrz,pri yale sa vraj môže stať,že to úplne dokonalé nebude,ale aplikovať si ho môžeš sama.Tak si vyber. 😉

megi1989
20. máj 2011

@9lea Ahoj, ja sa pridávam ku @kaara1980 . Myslím, že v nemocnici vedia, čo robia, a aj prečo to robia, takže to nechám na nich. A neboj naozaj sa o dá prežiť. Určite to je nepríjemné, ale myslím že naozaj najlepšie. 🙂

9lea
20. máj 2011

@kaara1980
@megi1989
No baby diky za odpoveď, akože ja som sa nad tým až tak nezamýšľala, ale s pribudajucími dňami ma napadajú už rôzne myšlienky na všetko možne.

jankam76
20. máj 2011

@kaara1980 Tak kočky, po dnešnej poradni to asi nebudeme mať júnové ale ešte májové bábätko. V nedeľuu nastupujem do nemocnice-opäť. Ak vraj dovtedy vydržím...tak uvidíme.

jankam76
20. máj 2011

@kaara1980 A súhlásím s tebou, čo sa týka klystíru. Nie je to nič príjemné, ale určite si ho dám spraviť. Pri tých tlakoch čo sú, jednak to pomôže pri otváraní, keď sa uvolnia črevá a potom ten pocit keď rodíš a tlačíš priamo na konečník, neviem ako by to dopadlo...

mimca20
20. máj 2011

@marcela99 Ja som si toto fialove dala zajednat a na buducu stredu si pon idem osobne. Lebo ta baba je z Presova a my sme zatial u svokrovcov pri Kosiciach. Takze nemam problem tak skocit 🙂, uz sa tesim. A este som si vybrala aj pre babo 2 body s perfektnymi nazvami. Tak uvidim ake budu.

mimca20
20. máj 2011

@ajjkas Dakujem si zlata, no moze to prist na mna 🙂, ale este mame casu a casu az 22.6. mame termin, tak nech si malicke este uziva klud a pokoj v plodovej vode 🙂. Potom zacne kolotoc ako pises 🙂

lencita
20. máj 2011

ja sa klystíru nebojím, neviem preco by som sa mala, urcite to nie je nic prijemne, ale urcite je to lepsie nez sa po*rať na sale 😀 co som sa na praxi na porodnici narobila klystirou 😀 a nikto sa nestažoval, že by to bolelo 🙂 to vydržime baby! 😉

mimca20
20. máj 2011

@monitas84 No presne z tej stranky som si ho nasla. Tej dotycnej babe som poslala miery bruska a hrudnika a napisala mi ze XL mi bude, lebo do L sa nezmestim a XXL az velmi velke by bolo. Tak uvidim. Na buducu stredu si pon idem osobne, tak napisem ake je.

ivusik33
20. máj 2011

ja tiež neriešim klystír... pri prvom mi ho síce zabudli dať (ale išla som na cisársky), ale keby som rodila normálne, tak ho určite chcem... mala som ho pri operácii krčka a nebolo to nič strašné. Ani aplikácia a dokonca som sa asi 5min v pohode prechádzala, aby to riadne vypláchlo črevá.

mimca20
20. máj 2011

@monitas84 Presne takeho nazoru ako silviadaisy30 tak som aj ja. Tiez som dostala kopec veci od svagrinej (co mala pred 3 rokmi dvojicky) a aj od kamosky. Takze v podstate len zopar veciciek sme dokupili ako flase, cumliky, oblecenie do porodnice a do poradne, obycajne plienky, Pampers, drogeriu a hotovo. A este som si cez bazar v modrom koniku kupila perfektne oblecenie Mark Spencer pre malicke od jednej pani, bola som po to osobne. Takze som si poobzerala a vybrala. Parada.

kaara1980
20. máj 2011

@jankam76 no fíha,tak aj ty už ideš na vec?kedy si mala pôvodný termín?

jankam76
20. máj 2011

@kaara1980 Pôvodný bol 12.6. a potom 9.6. a nakoniec to bude asi teraz v máji.Len nech je drobček v poriadku. Na to, že ma brali v 26. tt a báli sa či mi stihnú dať kortikoidy a nezačnem rodiť, je toto už celkom fajn dátum.

janina7911
20. máj 2011

Baby, dnes mi lekár poslal mailom výsledky výteru, "super", mám streptokoka. Tie, čo ste ho mali/máte, ako vám ho liečili? A ako dlho trvá liečba?
Vzhľadom na to, že malá sa podľa predpovedí lekárov má narodiť skôr, dúfam, že to stihneme preliečiť... na gyndu idem až v pondelok, dnes už neordinujú...

jankam76
20. máj 2011

@janina7911 Mne dávali na vkladanie antibiotiká tvarom také bobule. A pred pôrodom ti dajú pravdepodobne /min. 4hod. pred/ infúzkou antibiotiká. Mala som ho pri prvom a teraz tiež. Síce mi ho v nemocnici preliečili- na 4x ale pred pôrom mi dajú opäť infúzku. Ešte mi poradili a teraz ich papám LAKTOBACILY od f. Swiss.

sisi0211
20. máj 2011

@monitas84
Ja som dostala od kamaratky aj od sesternice velku krabicu detskych veciciek. Co sa tyka oblecenia som sama toho velmi malo kupila - skoro nic 😉 . Mna to velmi potesilo, pretoze som s tym vobec neratala. A usetrilo mi to samozrejme kopec penazi. Babatka sa tak na zaciatku nepospinia, takze tiez su ako nove. 😀 😀 😀

sisi0211
20. máj 2011

Ja sa este chcem spytat ohladom klystiru - mozno je to totalne hlupa otazka - ale nemoze byt problem, ze by sa nestihlo dojst na WC??? 😅 😒 😝 😨

lencita
20. máj 2011

@sisi0211 🙂 ja myslim ze ti to nebudu robit daleko od wc , neboj stihnes to... 😉

ivusik33
20. máj 2011

@sisi0211
neboj, stihneš to 🙂) väčšinou sa to robí pri WC a myslím, že taký sekundový účinok to nemá 😀

mipolka
20. máj 2011

@janina7911 Neboj, to ma asi 40 % tehotnych, mne sa chvalabohu vyhol 🙂 Mozno aj probiotika co si vkladam pravidelne dva krat tyzdenne do posvy za to mozu....ale to ja si davam kvoli tomu ze sa mi opakovala kandidoza a mala som dost vysoke PH v posve. Co som pocula, tak min.4hod. pred porodom davaju antibiotika cez infuziu.......

sisinka76
20. máj 2011

ahojte maminky, nemate zaujem o Calibrum mami? DARUJEM https://www.modrykonik.sk/bazar/ine-pre-mamicky...

janina7911
20. máj 2011

@jankam76
@mipolka
Diky baby za odpoveď, len ma zaujímalo, že čo ma čaká v rámci liečby. 🙂 Aj keď som do poslednej chvíle verila, že aspoň toto sa nám vyhne. 😖

kaara1980
20. máj 2011

@jankam76 tak v podstate teraz je to už ok.Od 37tt sa dieťa počíta ako dozreté a bude vraj len ľahšie ako dieťa narodené v termíne,takže v podstate je to už ok.Ale čím dlhšie vydržíte tým lepšie 😉

mipolka
20. máj 2011

Kocky, davnejsie sme sa tu bavili o tom co treba vybavit na socialke v suvislosti s nastupom na MD, tak aby ste vedeli a zbytocne nechodili na Socialku, co sa tyka II.piliera, ziadne tlaciva uz netreba ani pri prechode na RD (myslim oznamenia A,B),peniazky do II.piliera odvadzaju uz automaticky, bola som tam osobne 😎

jankam76
20. máj 2011

@kaara1980 Veď to, len mamina ako živý a chodiaci inkubátor začína zlyhávať. Majú to so mnou tie moje detičky ťážké 😨

sisi0211
20. máj 2011

@mipolka
Diky za infosku 😉

kaara1980
20. máj 2011

@jankam76 aj tak si dlho vydržala,keď si to tak vezmeš 😉 .A to je dobre

ingemor
20. máj 2011

@janina7911 ..streptokok sa neda do porodu vyliecit, jednoducho je pozitivny aj keby si nemala ziadne priznaky-myslim vytok a tak..ja ho mam tiez a mala som ho aj pri prvom tehu..jednoducho, ked uz budes rodit, mali by ti min.4 hod.pred samotnym porodom podat intravenozne atb.Niekedy sa to nestiha-myslim tie 4 hod., niekedy postaci aj hodinu..ale oni uz vedia..aj dnes mi lekar povedal, ze nemusim mat z toho obavy..

leni831
20. máj 2011

@ingemor mne to povedala tak isto lekarka.A ze ked nestihnu tak daju babetku antibiotika..som zvedava na buduci tyzden mam vysledky..inak dievcata uz sa vam otvara krcok?