Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
všetci chudnú len ja zas nie?Ráno som sa vážila a zas mám o kilo viac.Už mám 88kg.To som zvedavá,ako sa dám do normálu.Už mám na sebe rovnú 20tku.A to večeriam len melon a jogurt.Inak ja puchnem stále.Už som na tom tak,že ma bolia aj klby na rukách a kolená a na pravej strane mi trpne prostredník a prstenník.Kúpila som si topánky minulý týždeň a keď som si ich skúsila tam boli ok a keď som si ich chcela dať poobede tak som do nich ledva nohu dala.Takže sa na ne len kukám.Dúfam,že po pôrode to všetko prejde 😉
Ahojte kočky, dnes som mala prvý krát kolostrum, nie veľa nejaké dve kvapky. Čo to znamená? Nie je to skoro? Poraďte prosím. Ďakujem.
@andysok dakujem a ty sa tiez drz,nech ti to co najlepsie dopadne 🙂.aj tak si uz krasne vydrzala,lebo dvojicky sa vacsinou narodia skor 🙂.o mlieku mi ani nehovor,ja tak isto....akurat pred par dnami som pisala na facebooku do statusu,ze tolko mlieka som vypila za posledne dni,ze mam pocit,ze mi zacnu rast z neho dalsie mliecne zuby 😀
Ahojte,
čítam, že tu preberáte priberanie🙂 ...ja som odvtedy ako mi zistili tehotenskú cukrovku v 26 tt nepribrala vôbec nič...dokonca som sa dnes poobede vážila a ešte som ďalšie kilo schudla...pred otehotnením som mala 57 kíl, teraz mám 67...dúfam, že malinké priberá tak ako má🙂
...inak sa cítim veľmi dobre, až mi je čudné, že som plná energie, mám jej viac ako v druhom trimestri...chodím na dlhé prechádzky, vybavím kopec vecí v meste a stále sa cítim dobre (teraz klopem na drevo), zatiaľ ani neopúcham, ani ma záha už dlho nepálila...tak verím, že to nezakríknem a bude to tak až do pôrodu🙂
ach dnes mi idu vsetci na nervy.mavate aj vy take nalady?
@cottoncandy ahoj ja som zacinala na 64kg dnes mam 72kg,pri prvom som pribrala 9kg a mala bola v pohode,vazila 3400g kým ti dr.nepovedal,ze babo je male tak je to ok.ja tiez nejak neopucham,ani nic podobne,az na to,ze ma pali zaha a priserne,ale to uz nejak prezijem
😉
@cottoncandy Ahoj, to máš super, len nech Ti to vydrží. 🙂 Tiež som aj ja taká rozbehaná, veľa sa hýbem, prechádzky, dokonca ešte pokosím aj trávu. 🙂 No aj tak som pribrala 17 kíl, čo už asi to náš malý potrebuje
😉 Však potom to musím zhodiť, mne osobne zhrubli nohy, ale to mi ani nevadí, aspoň sa mi nezničia od váhy bruška. 🙂
@ajjkas no lekárka mi v 34 tt povedala, že malá váži cca 2200 g, že je to v norme, takže verím, že ďalej pekne priberá🙂
@monitas84 ja som nič také na sebe nepozorovala, nemám ani strie na bruchu (ale to dvakrát denne natieram prír. olejom alebo krémom), akurát mám plný ksicht pigmentových fľakov - hlavne jeden nechutne veľký, ktorý pozorujem už pár rokov, ale až teraz sa zväčšil a stmavol, budem to musieť začať neskôr riešiť
Ahojte baby, to priberanie už ja radšej ani neriešim, na začiatku som mala 63 kíl, teraz mám 80, takže 17 kíl navyše a tento posledný týždeň som sa ani nevažila, lebo radšej nie, odvážim sa zajtra ráno u doktorky a uvidím, či som nedosiahla aj viac, na mňa sa to jednoducho lepí jedná radosť, ale bruško až také veľké nie je.Aj keď mi doktorka povedala, že bábo je zas veľké a že to bude poriadne bábätko, tak uvidíme, lebo tie ultrazvukové merania, že to je plus, mínus pol kila. Mojej kámoške, že tiež vraveli, že bude mať veľké dieťa a nakoniec, že malý mal len 2 900, takže to presne asi určite nie je.
@ajjkas lia nieje v nasom kalendary,ale napr,v greckom je a aj v inych krajinach ju maju zapisanu tak este netusim ako budeme oslavovat meniny,ale na tom mi dako nezalezi.vybrali sme lia lebo ja som lucia a ked vyhodis uc tak je s toho lia keby bol nahodou chlapcek tak by bol zas po manzelovy radovan
@cottoncandy Strie nemám ani ja zatiaľ, natieram sa tiež veľmi často, však čas na to mám. 🙂 😉
Už len dúfam, že ked sa doteraz neobjavili, že už ich mať ani nebudem. Ja som už opálená, ale nemám pigmentové fľaky, to bude asi tým, že máme dobrú pokožku, celá moja rodina sa veľmi rýchlo opálime pekne do hneda. Takže s tým problém nemáme. 🙂
@9lea aj mne bolo povedané, že je to len približné, pol kila hore dole🙂
@monitas84 aj ja by som chcela mať peknú pokožku, ale asi sa mi to nesplní...my sme všetci fľakatí🙂...navyše mám suchú pleť, rýchlo sa mi robia lišaje a rôzne červené zhrubnuté fľaky, nič nepomáha, ani krémy z lekárne, donedávna to síce zahcraňovala bioderma, ale už ani tá neúčinkuje, práveže mám pocit, že teraz mi najviac vyhovuje univerzálna Nivea
Ahojte 🙂
tak ja som veru pribrala najviac za posledne tyzdne...za 3 tyzdne 3 kg...dokopy mam +11kg, co je este celkom fajn, ale do porodu este 3 tyzdne...no co uz, nevadi, hlavne aby babo dobre rastlo 😅
Inak sa citim super, zatial ziadne opuchy, ani ine komplikacie, brusko mam tak na 5. mesiac 😀 , takze kludne si postojacky zaviazem snurky na topankach 😀 , akurat ma boli chrbat po dlhom sedeni pri pc, ale to je asi to najmenej 🙂 uz len dufam, ze do konca sa uz nic nevyskytne a uz aby sme vsetky stastne porodili zdrave deticky 😵
@9lea Ahoj, pridávam sa k Tebe, presne tak som na tom aj ja, pred tehotenstvom som vážila 63 kíl a teraz mám už 80, znie to strašne!!! ☹ Takže 17 kíl mám veru už teraz prírastok na hmotnosti.
Mne tiež povedal môj gynekológ, že budeme mať veľké bábo, veľkého chlapčeka, tak so zvedavá. Veľmi som zvedavá aj na to, či mám teda dobre vyrátaný termín, kedže mi doktor tvrdí, že to bude o dva týždne skôr, nech som zbalená a pripravená. Ozaj v ktorom si vlastne v týždni tehotenstva, nevidím to u Teba, ja som teraz v 35 t.t. podľa menzesu, no podľa ultrazvuku v 30 t.t. vraj už v 37 t.t. Tak si asi človek môže vyberať. 🙂
@cottoncandy Nivea je výborná, používam od Nivei detský telový krém, je dobrý mastný a dlho mi vydrží.
Ahojte,tak ja vas trosku ukludnim,som v 34tt,podla sona +2tt,pribrala som uz 20kg,pred tehu 65kg a teraz 85kg.Pri synovi som rodila s 84kg v 38tt,no teraz mi este nejaky ten tyzden chyba,dufam ze k 90-tke sa nedostanem.Na druhej strane,ked som odchadzala z porodnice so synom,mala som bola som o 15kg lahsia,no uvidime 😉
@monitas84 no tak to sme teda s tými kilami pekne na rovnako. Mne doktorka vravela, aj v nemocnici keď som ešte bola, že bábätko je väčšie, ale o tom, že by som mala rodiť skôr, tak to mi nikto nepovedal. Na poslednej kontrole bolo tiež všetko o.k., takže asi to bude na termín ak nie neskôr. Ja som už začala 36 tt., tak ešte prežiť nejako 4 týždne a dúfam, že bude všetko o.k., hlavne nech je malinke zdravučke, ostatné mi je jedno aj kila aj postava aj všetko, to sa da opäť do normálu aspoň dúfam 🙂
@koc1nka Ahoj, no výborne, ked si v pôrodnici nechala až 15 kíl. Uvidíme ako nám to dopadne, ten náš strašiak naše priberanie. Tiež dúfam, že v pôrodnici nechám čo najviac kíl. Jedna známa pribrala 18 kíl a v pôrodnici nechala až neuveriteľných 12 kíl, tak sa nechajme asi prekvapiť. Škoda, že sa musíme vážiť, keby nie tak z toho nemáme také ťažké hlavy. 🙂

ja som teraz posledny mesiac tiez nic nepribrala a celkovo som zatial pribrala 9kg co sa tesim lebo pred tehotenstvom som mala dost kg navyse tak som sa bala,ze skoncim uz uplne ako gula