icon

Termín pôrodu v júni 2011

tehulka14
28. sep 2010

Kto sa pridá???

janka2504
27. máj 2011

@adrika214 jeej diky lebo ja uz neviem co mam robit melon si davam ten je v pohode ale uz ani mlieko ani tabletky mi nezabraju a najhorsie je to v noci ked si lahnem :( idem umret

bubu84
27. máj 2011

@kaara1980 ahoj. tak si pekne uzivaj ten oddych..a to krasne prostredie... 😎

adrika214
27. máj 2011

@janka2504 PRESNE ☹, najhoršie je to v noci, mlieko nezaberá to je blbosť, aj ked je to napísané v každom časopise, ale bielkovina ani nedokáže neutralizovať kyseliny, ja už som všeličo vyskúšala, a hlavne som si dávala sódu bicarbónu, ked sa to už nedalo vydržať, aj čistú na lyžičku, a potom som objavila BYSTRINKU, naozaj super, hned mi to prejde, naozaj vyskusaj

ivusik33
27. máj 2011

baby, prajem pekný víkend, odchádzam k našim... tam aspoň Simča môže celý deň behať po dvore a nemusím za ňou utekať ako na ihrisku 🙂)
Ja si myslím, že ani nemá význam rozčuľovať sa nad lekármi... s tým nič nenarobíme, ak ste si doteraz nevybrali niekeho, koho poznáte, už nič nenarobíte, už fakt len vydržať. Je to otrava chodiť každý týždeň do nemocnice, ale čo neurobíte pre svoje detičky 🙂))
Ak môžem poradiť, hlavne si vyberte dobrého detského lekára, kam budete chodiť, lebo to je fakt dôležité. Už v nemocnici musíte nahlásiť meno pediatra a potom sa chodí do poradne (aspoň zo začiatku) každý týždeň, ak nie je dobrý lekár, to len potom začnú problémy....

janka2504
27. máj 2011

@adrika214 no len ju musim niekde zohnat kde si ju kupila?
mne mlieko pomahalo zo zaciatku som si dala salku studeneho a preslo mi to ale teraz uz mala tak tlaci ze dovi 🙂

bubu84
27. máj 2011

@janka2504
@adrika214 velmi dobre poznam od zaciatku tehotenstva, mam odskusane uz vsetko mozne a nic nezabera, uz som si na to aj zvykla..bez toho uz ani nezaspim... 😲

janka2504
27. máj 2011

@bubu84 chuda ja to mam take hrozne len posledny mesiac cim je mala vacsia je to horsie aj sa mi tazko dycha :( jak s tym mozes zaspat ja mam nato take nervy ze sa mi niekedy az plakat chce 🙂

bubu84
27. máj 2011

@janka2504 dlho mi trva kym zaspim a ked som uz velmi unavena tak uz nemyslim ani na zahu.. a zaspim, sice sa v noci zobudim niekedy len raz, to je sice malokedy, vacsinou 3-4 krat a zaha tiez pali, niekedy si dam Talcid, ktory to na chvilku ukludni kym nezaspim... a je to stale dookola... 😒

adrika214
27. máj 2011

@janka2504
@bubu84
kupila som ju v JEDNOTE, naozaj skvele uhasi to pálenie, no baby sa hovorí, že koho páli záha, bábetko bude mať vlásky tak sa nechajme prekvapit 😀

janka2504
27. máj 2011

@adrika214 aha tak pojdem u nas do jednoty
no tak potom moja ma uz vlasy asi po pas 🙂

janka2504
27. máj 2011

@bubu84 no pekne takze nic moc mame to rovnake ale co uz narobime pre nasich krpcov to vydrzime predsa nie 🙂

bubu84
27. máj 2011

@adrika214 hej hovori sa to.. ale mna ta zaha palieva uz od zaciatku, kedy este vlasky urcite nemal.. 😉

adrika214
27. máj 2011

@janka2504
aj som zvedavá, či to bude pravda 😀, a uz možme vrkoče zapletať 😀, musíme to nejako dobojovať 😀

adrika214
27. máj 2011

@bubu84
tak od začiatku, to malý už isto dobehol 😀

janka2504
27. máj 2011

@adrika214
@bubu84 budu to vlasaci 🙂 som zvedava ci to tak je

adrika214
27. máj 2011

@janka2504 potom si napíšeme, či to vyšlo 🙂

adrika214
27. máj 2011

@janka2504
@bubu84
baby, a ak sa smiem spýtať, ako Vás mimi kopká, lebo ten moj ma niekedy sok, 10sekund uplne kopanceky, ako keby sa mu nieco nepacilo, to mi obracia celé brusko, a za chvilku sa ukludni, kopka aj Vás tak nejako, lebo niekedy mam normalne strach.

bubu84
27. máj 2011

@adrika214 uz by som to ani nenazvala kopanceky, uz sa skor len tak prevracia a natahuje 🙂 , vsak uz nema ziadne miesto.. 😉 a ked sa ukludni urcite vtedy spinka... 🙂

janka2504
27. máj 2011

@adrika214 jasne dame foto zže kto mal dlhsie 🙂
vies co mna mala ani moc nekope skor ona sa tak vyduva hlavickou a chrbatikom lebo ona je zle otocena hlavicku ma hore a to vidim na bruchu ako sa mi vlni 🙂

bubu84
27. máj 2011

@ivusik33 aj tebe prajem pekny vikend... 🙂 detsku lekarku som uz vybrala u nas v dedine, dufam, ze bude dobra, ked nebudeme spokojni , tak pojdeme do Ba... 😉

adrika214
27. máj 2011

@janka2504
@bubu84
aj mne sa uz len tak vyduva, ale občas su to este kopance a pekne nozickami do rebier 🙂, neviem či ten moj tam ma este dost priestoru na kopkanie, alebo uz sa rozculuje, ze to je v brušku na nho uz pritesne 🙂

9lea
27. máj 2011

@monitas84 tak to máš isto trošku odveci. Mňa obiednávajú tiež vždy na čas, prídem do poradne a ešte sa mi nestalo, že by som čakala dlhšie ako 15 minút, jednoducho som vždy na rade. K doktorovi sa dostanem vždy a vždy sa pýta na všetko, odpovedá na moje otázky a tiež ma pozrie, či je všetko o.k. Človek ma potom fakt taký lepší pocit. Ale tak ten najlepší pocit bude asi fakt až po pôrode, keď bude už babätko na svete a ja budem vidieť, že je naozaj zdravé a všetko je v poriadku. Ale tak dúfam, že túto poradňu v 36 tt ti už urobia poriadne.

10andrea12
27. máj 2011

Dakujem babulky 🙂

9lea
27. máj 2011

Tak o tom pálení záhy a s tými vláskami, to som už počula aj ja. Ale je to podľa mňa vyložená hlúposť. Pretože pálenie spôsobuje to, že babätko je väčšie tlačí na žalúdok, ten zase tlačí na pažerák, ktorý sa potom správne neuzavrie a tým cítime tu kyselinu čo sa tvorí v žalúdku. Mlieko pomáha možno prvých 10 minút, potom páli záha ešte viac, pretože mlieko podporuje tvorbu kyselín v žalúdku, čiže po uvoľnení príde ešte väčšie pálenie. No a babätko je tak čí tak v maternici a tie vlásky sa predsa žalúdka nedotýkajú 🙂

andrea1977
27. máj 2011

@10andrea12 gratulujem a prajem vela zdravicka. Pozrela som aj fotecky, mala je nadherna a na to, ze bola taky drobcek, tak na fotkach vyzera velka 😉

kukujka
27. máj 2011

@monitas84
@bubu84 mne moja dr.povedala len to,ze ak by bolo babo dako moc velke tak by to povedali ,ze ked je take primerane tak nehovoria.ja chodim na sono idne lebo moja dr.ho nema
@adrika214 ta bystrinka zabera na zahu aj mne

janina7911
27. máj 2011

Ahojte baby, tak včera som vypenila v zdravotnej poisťovni, mala som cestu okolo, tak som zašla pre potvrdenia o tom, že som bola posledný rok poistená. Len tak mimochodom som sa spýtala, či zamestnávateľ oznámil, že som už na materskej... tak vraj absolútne nie a dokonca ani sa neunúval oznamovať, že som bola pred materskou na PN. 😠
Takže tie, ktoré ste zamestnané, odporúčam si to overiť (je to povinnosťou zamestnávateľa - nahlásiť, že za vás bude platiť štát). Takže teraz mám čakať na rozhodnutie o priznaní materského a potom tam zaniesť fotokópiu... jak keby toho nebolo aj bez toho dosť.

mimca20
27. máj 2011

@janina7911 To poznam nieco take. Mne sa stalo po svadbe, menila som priezvisko a v zdravotnej poistovni mi oznamili, ze rok za mna nik neplatil odvody (zamestnavatel prechod z jednej zmluvy na druhu neoznamil poistovni) a potom som to musela tiez kopie a tak vybavovat. A nasa ekonomka, ze oni maju bordel v poistovni. Ale ako poznam nasu ekonomku, ta tiez si spinka na vavrinoch.... 🙂. Takze som tiez zvedava, ako dopadnem v poistovni, skocim si tam buduci pondelok popytat sa. Dikes za info.

monitas84
27. máj 2011

@9lea Ďakujem Ti, si veľmi zlatá. Ale, keď ideš na čas tak aj zakaždým platíš? Lebo tu u môjho keby chcem ísť na čas, tak by som musela zakaždým platiť a to sa predsa nedá. Sestrička mi vždy hovorí, keď idem do poradne, aby som došla na 11 hod, ale mám to úplne zbytočné, vždy tam sedím a čakám hodinu niekedy aj viac. 😠 Aj ja dúfam, že budúci utorok ma už normálne aj vyšetrí a pozre.

zufzufmeister
27. máj 2011

Takže čo treba vybehať pred pôrodom všetko? V sociálke overiť, či zamestnávateľ oznámil nástup na materskú, a treba aj v zdravotnej poisťovni niečo nahlasovať? Ozaj aj nejako špekulujete s výberom zdravotnej poisťovne pre malinké? Ja sa nejako neviem rozhodnúť, v podstate sa mi nezdajú nikde nejaké extra výhody oproti inej... Zase ja som vo všeobecnej a tá má tuším problémov, tak neviem či aj mimi tam dať....