Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Ahojte. Tak sme tu všetky a nič sa zatiaľ teda nedeje. Včera mi hovorila mama, že sa na mňa pýtala tá jej známa bývalá pôrodná asistentka a povedala uvidíte bude to ako som povedala Monika pôjde rodiť v deň svojho posledného menzesu, čo je zajtra. Ona si za tým stojí!!! Lebo obe jej dcéry rodili podľa toho. 🙂 😉 Tak som zvedavá, veľmi tomu neverím, hoci rada by som. Dopočula som sa, že NZ pôrodnica je úplne prepchatá a púšťajú domov už po troch dňoch, jaj ako by som sa potešila keby aj my sme tak s malým, ale hlavné nech sme zdraví a v poriadku. 🙂 V jeden deň je tam vraj 18 pôrodov!!!! 😒 😖
@lucia1981 Veľmi sa mi ani nechce ísť pozrieť sa čo tam všetko možné je, bude tam celé mesto. ☹ Blázinec.
Nemám náladu na tých ľúdí, veď by ma každí len zastavoval a vypytoval sa, ešte nič a podobné otázky, veď to poznáš veľmi dobre. Bola by som hneď otrávená a nervózna!!! 😠
Tak nech Vám len to počasie vydrží, nech si dáte dobrý gulášik. Najlepší je aj tak vonku kotlíkový!!! 🙂 😉
Aj môj drahý veľmi rád varí guláš, chlapi majú inú kuchyňu, sú šikovní!!! 🙂
@monitas84 to je dobré,že si možeš pospat,mne sa nejak nedarí udržat sa v posteli dlhšie ako do 6tej,to budem lutovat,ked budem mat nedostatok spánku 🙂 inak by som ti velmi priala keby mala pravdu tá por.asist. ked je vela porodov,tak to ide rýchlejšie aj na sále,aspon podla mojich skúseností,proste nemajú čas čakat pri každej 🙂
@ajjkas Ahoj, som zvedavá či bude mať pravdu, ale je mi dobre dnes, tak tomu neverím, že by sa niečo zomlelo dnes alebo zajtra. 🙂 Alebo to bude, keď to najmenej čakáme??? 😀
No to som zvedavá aký blázinec bude v tej pôrodnici, pôjde to ako na páse. 😀 Nebola by som proti keby ma raz dva vyhodili domov. 🙂 😉
Jedna známa rodila v Anglicku, tam hneď ako porodila mohla ísť domov, ale ostala tam pre istotu aspoň deň. U nich to funguje zaujímavo, že len jeden deň!!!
@monitas84 Ja by som tiež nebola schopná odísť z nemocky na druhý deň. Jednak som bola po cisárskom a postaviť sa na nohy na druhý deň bol problém. Rodila som v pondelok a ako človek som začala cítiť tak okolo štvrtka...
Ale beriem, že u každej je to iné. Jedna pani odrodila v noci o štvrtej prirodzene a poobede už behala, jak keby ani nebola v nemocke po pôrode.
Ja som bola na nadštandardke izbe sama a ocenila som to. Malá dosť plakala a keď som si ešte začala robiť vínové zábaly na prsia a smrdelo to v izbe jak v putike... každému kto vošiel som rovno začala vysvetľovať, že nepijem, len robím zábaly na prsia. 🙂 A manžel bol so mnou skoro celé dni a pomáhal mi s malou, takže to bolo super.
@monitas84 Samotný pôrod bol celkom v pohode, trval 20 minút ... Najhoršie boli tie kontrakcie pred pôrodom ... Malý sa narodil 1:10, ale tie najsilnejšie kontrakcie u mňa trvali od cca 22:00 ... Do nemocky ma prijali večer o pol 9tej ... Aj to ma manžel musel dlho prehovárať, lebo ja som si myslela, že to nie sú kontrakcie ale falošní poslíčkovia ... Lebo som mala také slabšie bolesti už od nedele rána, ale to bolo len také ako keď máš bolestivú menštruáciu ... Ale večer okolo 6-7mej začali byť pravidelnejšie - každých 10 - 15 minút ... Musel ma lekár nastrihávať, nevedela som dobre zatlačiť ... ☹ Po pôrode ma šil asi 25 minút ... Ale nebolelo to až tak, tuším mi dával injekciu ... Po pôrode som 2 hodiny ešte ležala na sále, po hodinke mi doniesli malého na priloženie ... Okolo tretej ráno ma zo sály previezli na izbu ... Lekár aj obidve pôrodné asistentky boli úžasné ... Najviac mi pomáhala pri silných kontrakciách fit lotpa v kombinácii s teplou sprchou ... UFF, ale som sa rozpísala !!! 😨
inak aj ja sa hlásim, nič sa nedeje a dneska termíííín a ništ...
@benice Ahoj, ďakujem Ti veľmi pekne za podrobný popis Tvojho pôrodu. 😉 Ako som to prečítala, až také zlé pocity z Tvojho pôrodu nemám, čo je super. 🙂 Nevystrašila si ma. 🙂 Nastrihnutie je už asi klasika, hlavné, že si sa neroztrhala. 🙂
O tej fit lopte a aj teplej sprche mi rozprávala aj sestrička u môjho doktora, že to vraj veľa pomôže. Tak, keď budem mať možnosť vyskúšam to tiež. 🙂
Prajem Vám všetko dobré, nech ste zdraví s Martinkom a nech sa rýchlo zahojíš. 😉
@zufzufmeister Ahoj, tak si ešte počkáme asi. Budeme prenášať, už to je asi klasika. Ja mám termín zajtra, keď sa ani zajtra nič neudeje, tak mi ostáva už len ten podľa posledného menzesu čiže 3.júl. Čo bude znamenať, že sa pán doktor u mňa veru pomýlil. 😀
Neviem čo je to so mnou, ale mám zlý deň, som uplakaná a totálne bez nálady. ☹ Ináč všetko v poriadku, sama neviem prečo som taká. ☹
@janina7911 Ahoj, pravdaže to je nemožné po cisárskom ísť skoro hneď domov. Ja osobne som slabá povaha, takže tiež nebudem určite hneď pobehovať. Obdivujem tie, ktorým to nerobí problém. 🙂
To je veľká výhoda a šťastie, že si tam mala manželíka. Skvelý manžel!!! 🙂 😉
Ten vínový zábal som ešte nikdy nepočula. Viem si predstaviť, že si nič dobrého nemysleli. 😀
@monitas84 no hormóny, ani mi nehovor 🙂 neboj nič, o chvíľu bude fajn 🙂
@zufzufmeister Tiež si taká, máš také nálady? ☹ Ja som to doteraz zvládala dosť dobre, ale nejako to už ide na mňa. Som aj sama doma, manžel robí,možno aj z toho to je, tá samota, nuda. ☹ Všetko mám porobené, stále dokola len upratujem, dnes sa mi nechce, už nemám čo. 🙂
@monitas84 Možno keď nebudeš mať žiadne problémy po pôrode a budeš sa rýchlo hojiť, tak aj Ty začneš fungovať veľmi skoro a na svoje terajšie obavy si už ani nespomenieš. 🙂 Ja som tiež na prsia vedela len o zábaloch z vychladených kapustových listov, ale v nemocke mi kázali biele víno, tak som vínovala. Ale kebyže mám rozum ako teraz, kašlem na nariadenia sestričiek a nasadím rovno od začiatku klobúčiky, možno by sme teraz neboli tam, kde sme a mali by sme dosť mliečka. Len ja ako neskúsená prvorodička som na nich dala a počúvala ich na slovo...
A áno, musím sa pochváliť, môj manžel je skvelý, už v nemocke pomáhal celé dni a za tých pár dní, čo sme tam boli, obehal komplet všetky papiere, ktoré bolo treba vybaviť. A odkedy sme doma, stará sa o malú skoro stále. Takže ja mám čas aj kus pospať a oddýchnuť, aj na nejaké tie domáce práce. 🙂
@janina7911 To máš úžasné!!! 🙂 Klobúk dolu, že Ti toľko manžel pomáha. 🙂 😉
Je to veľká výhoda, že si môžeš oddýchnuť a porobiť si aj domáce práce. 🙂 A že aj tie vybavovačky vybehal no super. 🙂
Tiež si klobúčiky berem do nemocnice. Tak ich mám radšej hneď aj použiť???
Ináč je pravda sme len neskúsené prvorodičky, no Ty už nie, ale bola si. A s tým bielym vínom to myslíš ako? Aké zábaly? 🙂 😉 Poraď prosím.
ahojte babulky,21.06. o 9.55 sa mi narodil Adriánko 4000g a52 cm.mame sa dobre dnes sme prisli domov.
v pondelok som bola na poradni a uz si ma tam aj nechali.v utorok mi praskli vodu rano a o necelu hodinku bol Adko na svete..bola to fuska ale zvladli sme to
baby uzivaju vase deti kanavit a vigantol??????? my nic take nemame a vsetci ma strasia,ze sa to musi uzivat

@monitas84 ahoj! tak ty si si teda riadne pospala, dnes som si mohla aj ja, keďže je sobota malý nemusí ísť do škôlky no ja som už od šiestej len ležala v posteli a prehadzovala sa a potom som aj vstala.... ☹ tak u Vás dnes bude veselo aj sa chystáš ísť pozrieť? my by sme si chceli poobede uvariť guľášik vonku ak počasie vydrží, aj tu sa ochladilo, lebo včera mal starší brat meniny tak chceme to trošku osláviť.... 😉