Termín pôrodu v júni 2011
Kto sa pridá???
Babyyyyyy tak ja uz k julovkam nepatrim, Terezjka si svihla 🙂
@mimca20 tak super, ja som sa už tiež zmierila s tým, že asi tú stredu ak sa nič neudeje tak by to mohlo byť, ale stále tajne dúfam, že možno ešte cez víkend.... 😉 u nás je škôlka len do 29.6. a práve preto by som chcela byť dovtedy doma z pôrodnice, čo už síce asi nestíham, aby môj drobček nemusel chodiť k babke cez deň ( svokre ) lebo tam on nerád.... 😒
@lucia1981 A my mame to stastie, ze porodnik moze nas odrodit len do 3.7. lebo ide do Chorvatska. Keby aj jemu to nesurilo, a uz ked nas tolkokrat videl, tak by sme asi aj dalsi tyzden predlzovali, verim tomu. Lebo sa citim uplne uplne skvelo, plna energie, nic neboli a kazdy vravi, ze vyzeram ako keby som mala este mesiac do porodu. takze uz sa tesim, ze budeme to mat uspesne za sebou a babo pri nas. Ked nam skryvalo cele tehotenstvo pohlavie, tak to bude sinter. V marci bol chlapec, v maji dievca a zaciatkom juna ze chlapec. Ale len tieto 3 pripady boli kedy sa dalo vidiet co cakame, inak vobec nic nic. Stale otocene, vytocene a tak. Tak uvidime. Ale citim ze chlapcek, tak sa nechame prekvapit.
dieučatá dnes mám termín,stále nič,ja som už na nervy a moj manželíček ešte viac:(
@macaobuchova vitaj v klube 😀 neboj dočkáme sa aj my 😉
Ahojte baby. Neviete mi povedať, ako je to teraz s tým ´ balením naširoko ´ ? Lebo mne v porodnici malej vôbc nedávali poštolky ani nám nič nevraveli, že by bolo treba. Ďakujem
@megi1989 my sme v porodnici nebalili a ked sme isli domov tak povedali,ze balit predvcerom sme boli na sone a zevraj su v poriadku este mesiac balit a uz sa nemusi ,ale mnohe tu pisali,ze po kontrole kde bolo vsetko v poriadku im povdali,ze uz nebalit tak vazne uvazujem ,ze nebudem balit ani ja ked mame nozky v poriadku predsa len ie gumene gatky v tomto teple asi niej pre malu nic prijemne
@leni831 Gratulujem k bábätku a prajem hodne zdravíčka a mliečka. 🙂
@kukujka My užívame obe a plus ešte aj sab simplex na trávenie. Neviem, ako to je, ale kanavit (vitamín K) by sa vraj deťom, ktoré sú na umelom mlieku dávať nemal (ono už obsahuje vit. K), iba kojeným. Ja kojím pár kvapiek a sme takmer len na UM a nám ho pediater aj tak dal...
Vigantol je vitamín D a je dôležitý na to, aby bábu správne zatvrdla hlavička - to miesto, ktoré je po narodení na hlávke ešte mäkké.
Takže kanavit neviem, ale vigantol by mal byť určite.
@janina7911 my zatial uspesne kojime,v pondelok ideme na vazenie tak sa dr.opytam,ze preco nam ho nedala?ten sab simplex davas pravidelne????ja mam kupene tiez kvapky nazov asi infacol tak nejako nechce sa mi ist pozriet presne zatiel ju brusko bolelo len 2x,chcela som jej ho davat preventivne,ale niesom si ista ci tym nieco nepokazim
@leni831 srdecne gratulujem a zelam vela zdravia 🙂
@kukujka no mne tiez prikazali davat vitamin D kazdy den jednu kvapku az do jedneho roka...
@silviadaisy30 tak nechapem preco mi nie,na prvej poradni nasu dr.zastupovala taka stara na dochodku lebo mala dovolenku,uz asi trpi demenciou ked nam to nepovedala a nepredpisala esteze chodim sem na mk a citam rozne temy ,lebo by som ani netusila,ze sa take nieco berie
@kukujka Tak nám pediater sab simplex nadávkoval 3x8 kvapiek, možno preto, lebo krmíme UM. Takže tak dávame.
Písala si, že Ti mliečko rozbehla vinea a čaj. Koľko si tej vinei asi pila? Ja stiahnem tak jednu fľašu denne s tým, že ju najprv zbavím bubliniek. A čaj mám tuším leros pre kojace matky.
@mimca20 Ahoj, no super, tak sa už niečo budúci týždeň s Tebou udeje. 🙂 Mala si povedať tej sestričke, že ty si aktívna žienka, ohybná. 😀 Už sa teším, keď porodíš, som zvedavá či to bude chlapček ako to aj cítiš. 🙂 😉
Mne to nevyšlo, bola som v tom, že to bude dievča, mala som také pocíty, potom mi povedali, že chlapec!!! 😀
Ale mala som radosť, nie som sklamaná, to je jedno len nech sú zdraví!!!! 🙂 😉
@monitas84 Ahoj,Maximko je dobručký len ho občas chytajú záchvatiky,priberáme, minulý piatok mal 2590g a tento na kontrole 2890g 🙂 Veľa papa 😉 Všetko ostatné sa stíha,keď spinká 😉
No primár je tak trošku môj známy,tak som vedela,že to dobre dopadne a nakoniec som poznala aj jednu sestričku 😉 Najviac to bolelo,tesne predtým ako chcel ísť von a následné tlačenie už bolo jednoduchšie. Mala som jeden steh,takže som nemala problémy s chodením..
Už som zvedavá na váš deň D 😉
@monitas84 asi je to rôzne lebo sme tam boli dve..a tá mala väčšie bolesti...,ale rýchlejšie istotne..
Ja som zo začiatku nepociťovala bolesti,keď už začali dalo sa to v pohode zvládnuť a keď sa už zvyšovali a boli už dobré ozvy dostala som injekciu a jasné,že keď sa to stupňovalo bolesti boli veľké,ale už potom to malo rýchly priebeh..Ja som bola spokojná 🙂
@marcela99 U každej je to naozaj individuálne, ja som viac citlivá, tak budem mať určite ťažší pôrod, s tým nič nenarobím. V pôrodnici nemám ani známosti, môžem len dúfať, že budem mať šťastie na normálne sestričky a doktora. Aj, keď sa bojím, aj tak by som tu už chcela mať svojho maličkého Dávidka, bude moja radosť zo života a tiež nebudem sama, zaplní mi moje dni radosťou a šťastím. 🙂

A vyzera to ta, ze aj tento vikend sme doma . Sestricka na nas, ze pani vy mate kontrakcie a ja reku, ze nic nove, aj vo stvrtok boli a nic. Ale uz v pondelok mame stretko s porodnikom (telefonovali sme spolu a on reku, ze ideme rodit?? A ja ze nie. Sestricka na prijme mi vravi, pani vy behate a hybete sa este ako lan, ako keby ste mali mesiac do porodu)a dohodneme sa na postupe (datume co a ako, kedy), lebo on odchadza zaciatkom jula na dovolenku. Takze na 100% buduci tyzden to isti hihihi.