icon

Zázrak príde v novembri 2014

lusinda1989
3. mar 2014

Ahojte mamicky aj buduce mamicky je tu uz nejaka cakatelka s predpokladanym terminom v novembri?

5ka29
11. mar 2014

@lenki7 no ja som mala ducha presne pred tyzdnom a dneska riadne kolajnice a na potvrdenie tehu idem az 01.04 a vtedy uz verim, ze srdiecko bude. drzim palceky, 😉 Pekne Ti silnie..len tak dalej.....

meinkonka
11. mar 2014

@kalutka ako nezavidim ti nevolnosti, ale tie dzusiky hej 😀 ja tiez odstavujem doma, pijem na rano zeleninovu stavu s jablkom, aj som sa predtym dobre stravovala, ale teraz uz 2t odveci, snad ma to prejde a zasa sa dostanem k povodnemu stravovaniu 😅 😅

baby otazka pre druhorodicky !!!!!!! mali ste niektora tehotensku cukrovku ????????????????????????

meinkonka
11. mar 2014

@lenki7 pekne len tak dalej nech silneje. mne za tyzden vyskocila z ducha na skoro rovnaku ako ta druha

luslus
11. mar 2014

@lenki7 takyyhto duchov som mala aj ja este minuly tyzden, co bol asi zac. 6. tyzdna. tak som rada, ze nielen ja som mala takyto slaby testik 🙂 lebo termin u dr mam az 27.3.

gabikula
11. mar 2014

@meinkonka ahoj, ja som mala pri oboch tehotenskú cukrovku na diéte. Pri druhom som to začala sama na sebe pociťovať ( únava po jedle) okolo toho 22-23.tt a hneď nato mi to aj potvrdil glukózotolerančný test.

meinkonka
11. mar 2014

@gabikula pytam sa, lebo mne pri prvom diabetologicka povedala, ze pri dalsich budem automaticky od zaciatku povazovana za cukrovkarku a ja sa toho bojim. ja som sice bola tiez len na diete, ale to caste chodenie na odbery, moc, to ma total ubijalo a bola som z toho vystresovana. ked toto budem mat uz od zaciatku, rafne ma 😒 😒 .a pritom kade tade citam, ze to vobec nieje automaticke mat aj pri dalsom dietati cukrovku, tak teraz som zmatena. a btw. podla mna unava po jedle nemusi znamenat cukrovku, ja si myslim, ze zalezi od toho, co jes. ja ked sa stravujem zdravo, tak som fit, ked jem nezdrave veci, automaticky som viac unavena, myslim ze je to zlozienim stravy, nemusi to byt priamo cukrom, ci?

gabikula
11. mar 2014

@meinkonka , však jasné, že zložením stravy. Ak som si dala väčšiu dávku, mega dávku sacharidov, takú akú za bežných okolností som v pohode zvládla, tak som to už cítila. Mňa nikto automaticky neriešil ako cukrovkárku, len dr. mi povedala, aby som sa zdravo a s rozumom stravovala a k diabetologičke som sa aj tak dostala pre plné termíny až okolo 32 tt. Tak som sa v podstate po glukózových testoch stravovala podľa stránky www.tehotenskacukrovka.cz a bolo všetko v úplnom poriadku. Inak tie návštevy u doktorov ma tiež neskutočne stresujú.

meinkonka
11. mar 2014

@gabikula ale tak som to myslela, ze podla mne to plati pre kazdeho cloveka, ze ked sa velmi a nezdravo napapa, tak pocituje vacsiu unavu, ze si myslim, ze to nemusi byt priznak cukrovky chapes 😀 no tak ja som musela chodit pravidelne od testu /uz nepamatam kedy sa robia/ kazde 2 tyzdne, tzn. rano na lacno na krv+moc, do roboty, potom o 2 hodky najedena na krv+moc, zasa do roboty a poobede pre vysledky 😝 😝 😖 tak ja sa toho strasne bojim. a nemohla som jest sladkosti ani ovocie-len minimum. bez sladkosti vydrzim ale bez ovocia neviem, nakolko teraz som sa preorientovala na zdravsiu stravu a ovocie by mi velmi chybalo, ja aj dzusujem a to bez ovocia nejde, to nevypijem len zeleninovu stavu 😝 😝

nezaaabudka
11. mar 2014

@kalutka Ja som sice doma na SK, ale tiez som riadne psycho s tym sledovanim, chcem vediet, ze je vsetko o.k. 😉 myslim, ze je to hlavne kvoli tej informacnosti dnesnej doby - ak by sme nevedeli co sa vsetko moze stat, tak sa nesledujeme a pokojne si tehulkujeme 😉
Myslim, ze robis dobre, ze porod bude tu 😉

nezaaabudka
11. mar 2014

@aicha15 tak to je super, ja idem koncom buduceho tyzdna, uz nech to je!

nezaaabudka
11. mar 2014

@5ka29 alergicka som aj ja a od prveho tehu, pred 2 rokmi som lieky nebrala. Ani v tehu, ani pocas kojenia a teraz znova tehu, tak nic neberiem. Inac, vzdy som mala velmi silnu alergiu na pele, travu a potraviny a v podode, nejako som to zvladla bez ujmy 😉 V tehu ti dokonca moze alergia uplne vymiznut, tak drzim palce, nech to zvladnes. Ja med nemozem, ten je plny pelu :-P

nezaaabudka
11. mar 2014

@meinkonka ahoj, nastastie som tehu cukrovku nemala. Dufam, ze ani teraz nebude

bronitka
11. mar 2014

@5ka29 zatial chodím do práce nie je to až také hrozné a uvidím ako to bude...už mi začalo byť lepšie tak nevidím dôvod ostavať na pn ale je možné že aj to príde ak ma v práci nahnevajú 😀 práve som sa inak dočítala ze ak ma žena chuť na tučné jedlá, chýba jej vraj vápnik..tak už pijem mliečko a acidko namiesto vyjedania hranoliek a vypekania masa a jaterničiek :D to bude asi chalanisko jak repa 😀

5ka29
11. mar 2014

@nezaaabudka dakujem, upokojila si ma, bo dneska mi kamoska vravela, ze vraj jej alergologicka hovorila, ze je mensie zlo brat lieky, ako trapit sa alergiou. vraj to babatko horsie znasa bez liekov. ale ja som aj tak toho nazoru, ze by sa lieky nemali v tehotenstve radsej vobec....verim, ze mi to neprepukne az do horucky, alebo tak a bude to len obcasne posmrkovanie 😉 a kychanie.....a hadam vymizne uplne, tak ako vravis....

5ka29
11. mar 2014

@bronitka boze jaternica. mnaaaam, mam v mraznicke......to si mi nemala spomenut 🙂 🙂 inak jogurty tucne jedavam - jeden za den a aj mlieko mi chuti, vlastne....pockaj.....hmmm....mne chuti vlastne vsetko 😀 😀 😀 😀 akurat paprika mi chutila tak nejako divne a aj rajciny maju inu chut.....ale tak zjem ( horko tazko 😝 ). a ja si zase myslim, ze budem mat dievcatko.....ale to su len nase dohady, vsetko sa uvidi casom......

5ka29
11. mar 2014

@bronitka jaj a k tej tvojej praci, som rada, ze sa Ti ulavilo, verim ,ze nebudes musiet ist na PN...lebo bude mizerna vyplata a ak sa to da vydrzat, tak to je fajn. drzim palce, nech Ti je len dobre 😉

bronitka
11. mar 2014

@5ka29 mne zelenina vôbec nejde na chuť a pri pohlade na nu ma naťahuje..a ovocie som dnes do seba nasilu natlačila nech mám aspon trošku vitamínov..ak to takto pôjde dalej so mnou tak za pol roka sa budem po ceste gúlať 😀 jem len samé maso čo som predtým nemusela ani raz do týždna mať 😀

5ka29
11. mar 2014

@bronitka detto. maso to je moje. na zelenine som ficala asi dva roky, komplet zdrava strava, striedmo som jedla, schudla som skoro 8 kg a teraz? fakt vsetko mastné, masove a nezdrave ma laka 🙂 🙂 mozno je to preto, ze som si to pred tehu odopierala a nejedla som v takej miere...tak teraz si to kompenzujem ten nedostatok........ale tak utesujem sa tym, ze vsak jem vitaminy v tabletkach, tak aspon volaco, ale snazim sa aj tu zeleninku, ale presne ako ty pises nejde mi na chut...

meinkonka
11. mar 2014

no zeny my hovorte, aj ja mam jaternicku v mrazaku 😀 😀
inak ja som za minuly rok schudla 19kg a teraz ma caka zasa priberanie 😒 😒 😒 aaach jaj 😝 😀
ja od buduceho tyzdna uz urcite zarezavam zdravo, ci chcem alebo nechcem, vlastne chcem, snad budem moct 😀

ammellia
11. mar 2014

To ja prave po otehotneni mam skor zdrave chutky. Asi si tiez kompenzujem, ale pre zmenu moje obzerstvo :D

Ad alergia: ja sa nemienim trapim alergiou a astmou bez liekov. Len si pojdem dat zmenit lieky za vhhodnehsie. Urcite je pre babo horsi nedostatok kyslika ako lieky.

lenki7
11. mar 2014

och joj, mam mierne spinenie, zatial len slabe.. robila som si test, a aj napriek tomu, ze je z vecerneho mocu ciarka je zretelne silnejsia ako rano... Zajtra smer gyn nech mi nasadi lieky na udrzanie... ☹

nezaaabudka
11. mar 2014

@lenki7 neboj, drzim palce,nech ste o.k.

nikitaf
11. mar 2014

dievcata lucim sa s vami, my sme dnes prisli o svoj pokladik. vsetky sa drzte a vela zdravicka a aby ste tu uz vsetky ostali a mali v novembri krasne vonave uzlicky.

nezaaabudka
11. mar 2014

@5ka29 netrapila som telo, bolo mi nastastie v pohode, obcas som tiez posmrkavala, na zaciatku, ale potom uz nic, az som sa sama cudovala. Tiez by som nenechala trapit babo a oslabovat sa. Tak dufam, ze to obidve zvladneme bez liekov a bez problemov! 😉

adamnela
11. mar 2014

@nikitaf joj moja, tak uz aj Ty? ☹ To ma velmi mrzi ☹ No mozno sa este stretneme v podobnej teme, ale nie november, ale napr. iny mesiac, hm?

nikitaf
11. mar 2014

@adamnela no vidis, hadam som posledna z novembroviek 😢 tebe robili aj kyret? ja mam ist zajtra nalacno, keby bolo treba...

lenki7
11. mar 2014

@nikitaf och to ma mrzi... ☹

luslus
11. mar 2014

@nikitaf :( tak nech sa coskoro opat tesis

adamnela
11. mar 2014

@nikitaf napisala som Ti IP, nech tym baby zbytocne nezatazujeme..

nezaaabudka
11. mar 2014

@nikitaf Ako to? to ma velmi mrzi ☹ prajem ti, nech sa coskoro opat zadari a nech to tentokrat dotiahnete do konca! Drz sa!