icon

Zázrak príde v novembri 2014

lusinda1989
3. mar 2014

Ahojte mamicky aj buduce mamicky je tu uz nejaka cakatelka s predpokladanym terminom v novembri?

nikitaf
11. mar 2014

@lenki7 dakujem, drz sa nech to dobojujete a ja vas tu budem poocku sledovat 😉
@nezaaabudka no vidis, babatko sa nevyvijalo... hadam nabuduce 😔

snowww1
11. mar 2014

nikitaf, to je mi ľúto :( drž sa...
Baby ja som nejaká nachladnutá, snád to čím skôr prejde. Včera som mala aj zvýšenú teplotu ale som čítala že to na začiatku tehotenstva môže byť hormonálnymi zmenami.

nezaaabudka
11. mar 2014

@snowww1 ano moze ty byt hormonmi, tak skore uzdravenie 😉

snowww1
11. mar 2014

nezaaabudka dakujem 🙂

lusinda1989
autor
11. mar 2014

@nikitaf mrzi ma to... Drz sa a vidime sa v buducej teme 😉

nikitaf
11. mar 2014

@lusinda1989 diky moc. tak v to verim ze sa stretneme 😉

5ka29
12. mar 2014

@nikitaf mrzi ma to,moc 😔
@snowww1 tiez som nachladnuta...uvazujem,ze skocim lekarovi...skor si myslim,ze to mam z alergie...boli ma hlavka,hrdlo a mam nadchu...trosku mam strach,ale hadam bude vsetko ok a neprepukne mi to 😒

meinkonka
12. mar 2014

@nikitaf coo to fakt? juuj mrzi ma to 😔

meinkonka
12. mar 2014

ja som si dnes robial zasa test, posledny som mala doma tak reku ho vyuzijem a ciatka uplne rovnaka ako ta testovacia. dnes poobede idem, tak som zvedava. ale rano som si zasa nasla spinenie ci krv ci co to bolo 😝

castor
12. mar 2014

@nezaaabudka
@5ka29 aj ja mám alergiu na tieto jarné pele. Zrejme na brezu a ešte dačo, u lekára som s tým nebola, ale každý rok si nasadím na 10 dní voľnopredajné antihistaminiká a mám pokoj. Lenže teraz som si nič nenasadila a včera sa mi orzvinul ukážkový alrgický záchvat - padlo asi 40 vreckoviek, bola som večer úplne vyčerpaná, ale lieky som si nenasadila. Dnes už je lepšie, tak podľa sklúseností viem, že teraz budem ešte mesiac posmrkovať, ale najhoršie mám za sebou. Lieky si nedám, keby som mala astmu, tak OK, ale kvôli sopľu určite nie. A je to prvý trimester, ten je najháklivejší, keby to bol tretí, tak možno neodolám... V minulom tehu som tiež to tiež pretrpela a o rok na to som kvôli kojeniu bola opäť bez liekov, ale počas kojenia som mala len veľmi slabé alergické príznaky, to bolo super. Tak sa držte, nejako to s tými peľmi zvládneme, veď buriny nekvitnú večne 🙂

castor
12. mar 2014

@nikitaf mrzí ma to, dúfam, že sa čo najskôr podarí opäť otehotnieť s tým najšťastnejším koncom

5ka29
12. mar 2014

@castor no tiez som mala vcera take stavy, ze som vysmrkala enormne mnozstvo vreckoviek.....citim sa stale divne, bojim sa ze mi to prepukne do infekcie. volalal som prave lekarovi, ktorý mi predpisoval lieky na alergiu a hovoril mi, ze si mam kupit vincentku v spreji a robit si vyplachy nosa a ze ked bude najhorsie, mam zavolat gynekologovi, a poradit sa s nim, ci by som mohla nasadit antihystaminika.....ale ze by bolo najlepsie prvy trimester vydrzat bez liekov. ...hm, ja by som rada.....teraz cez vikend sa ma ochladit, tak dufam, ze aj prestane kvitnut to svinstvo, co mi robi zle 😀 najviac ma znepokojuje, ze aj hrdlo a usi ma dost bolia..a hlavaaaaa. shit...

castor
12. mar 2014

@5ka29 😀 ja sedím v práci a v nose mám zapichnuté vreckovky, aby mi z nosa nekvaplo na klávesnicu 😉 Ešteže má kolega študijné voľno 🙂 Ja som vyštudovaná farmaceutka, takže presne tvrdím, čo tvoj doktor. Ale ak už je stav hrozný, že matka trpí, tak zase treba zvážiť pomer rizika a benefitu antihistaminika... Tiež ma ráno bolelo v hrdle, ale asi z toho, že som celú noc dýchala ústami. To ochladenie by mohlo pomôcť, hlavne keby pršalo, tak by to pele zmylo. Najhoršie je ak je sucho a fúka silný vietor, to je úplné peklo

5ka29
12. mar 2014

@castor ja som ostala dnes doma a lezim...a vygùlala som,vraj existuje nieco ako tehu nadcha,resp.alergia,kt.jev tehu vyraznejsia...tak som sa trosku upokojila.prezili ine prezijeme aj my 😉 a mozno to bude trvat cele tehu...ale myslim ze lepsie ako 24 hodin denne objimat zachodovu misu,ci?

snowww1
12. mar 2014

5ka29 ja som už rozmýšlala či to nemám z alergie ale každý v mojom okolí je nachladnutý tak asi som to skôr chytila ☹ Celú noc som musela dýchať ústami , ale ako píšeš, prežijeme-lepšie ako objímať zachodovú misu 😉

sunshine85
12. mar 2014

@all pridavam sa k tehulkam alergičkám 😀 😝 takisto neberiem lieky na alergiu. ale este od kedy som tehu nebola u alergologa. vy ste uz boli? treba ist? ja som mala liecbu - kvapky pod jazyk,ale aj to som vynechala...
@castor chcem sa ta spytat, ked si farmaceutka, manzel je chory, pred dvomi dnami som sa uz aj ja zacala citit zle, nasadila som si vyssie davky céčka a uzivam tiez oscilo (kvoli tomu, ze som mala presne priznaky, kt. mi zacina choroba, tak som to nechcela nechat rozvinut, mala som aj zvysenu teplotu 37,2´C), malo by to byt v poho s tymi homeopatikami, nie?

castor
12. mar 2014

@sunshine85 céčko je OK, na imunitu super a bábätku neškodí a homeopatiká sú v pohode. Ja osobne im síce vôbec neverím, ale zase veľa ľudí na ne nedá dopustiť... v každom prípade sú to v podstate len cukrové guličky, takže určite neuškodia. Účinná látka je tam taká zriedená akoby si kvapla kvapku do bazéna, potom z neho vzala vypila jeden hlt, takže bábo je v bezpečí 🙂 Odporúčam hlavne veľa piť vody, nech sa pliaga vírus dobre vyplaví obličkami a veľa čerstvej zeleniny a ovocia. Aj to céčko sa lepšie vstrebe ak sa zaje dákym ovocím, ktorého obsahuje v prirodzenej forme. Inak tá teplota môže byť aj sprievodný príznak tehu a nemusí. Tak držím palce, nech to rýchlo prejde a si zase fit 🙂

castor
12. mar 2014

@5ka29
@snowww1 o jasné. S nádchou žijem celý život, to zvládam, ale nevracala som už asi od 9-tich rokov, tak to neviem ako by som zvládala tie stavy. Dakedy žartujem, že ja už by som asi ani príznaky nerozpoznala a dakde sa došablila ako malé decko 🙂 A presne, tá tehotenská nádcha býva, nám sa to ešte spojilo aj s alergiou, tak fičíme naplno 🙂 ale čo nás nezabije... 🙂
inak mne už nevoľnosti dáko ustupujú. Väčšinou sa objavujú až okolo šiestej večer a trvajú len 2 hoďky

lenki7
12. mar 2014

Tak som si dnes pobehala po doktoroch... Lekarka ma kukla, ze krvacanie nie je, na co som sa velmi potesila, az pokial mi neurobila USG s tym, ze nevidi gestacny vak. Mala podozrenie na MMT preto ma poslala na kontrolny USG do nemocnice, kde jej podozrenie lekar na lepsom stroji, vyvratil a diagnostikoval varixy na jednom vajecniku. Problem, ze nikde nevidiet gestacny vak a HCG mam dost nizky... hm... 😒 zajtra idem na kontrolu HCG... nechcem laparoskopiu... ☹

nezaaabudka
12. mar 2014

@castor @5ka29 u vás už zrejme všetko začína kvitnúť.. u nás na východe ešte našťastie nie, len veeeľmi pomaličky, tak som v pohode.
@castor sa tu rehocem na monitor a plne súhlasím, že kvôli sopľu nebudem lieky tlačiť do seba 😉 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

nezaaabudka
12. mar 2014

@lenki7 och to ma mrzí, tak čo to teda znamená? Ešte je šanca, alebo už to zamietli? Držím ti palce, nech to dobre dopadne.

amonda
12. mar 2014

Ahojte, tak možno sa stal zázrak a pridám sa k vám 🙂

nezaaabudka
12. mar 2014

baby ale už fakt posledný test som doma našla, zabudla som, že tam je, tak som si ho dnes ráno urobila a čiarka bola na začiatku oveľa silnejšia než tá testovacia, tak to beriem za signál, že hcg stúpa a sme v poriadku. Do budúceho týždňa mám ďaleko, tak sa takto upokojujem 😉

bronitka
12. mar 2014

@nezaaabudka krásny testík..ja mám doma tiež ešte jeden..ale nechávam si ho až tak na 20teho... 😀 to idem k doktorke..síce nie na vyšetrenie ale na nejaké sedenie prvorodičiek, kde nám bude hovoriť o tom ako to prebieha a tak 🙂 a možno si ho urobím až 28. to idem na USG a dúfam že už namiesto gestačného vaku z pred týždna tam toho 28 bude pekné bábo s bijúcim srdiečkom 🙂 to budem prvý den v 9.týždni tak dúfam ze to bude všetko tak ako to má byť 🙂

nezaaabudka
12. mar 2014

@bronitka váu také sedenie robia takto skoro? To som ešte nepočula, vlastne som počula len o predpôrodnej príprave 😅 Tak držím palce 😉

luslus
12. mar 2014

@lenki7 och, a nie je este nejaka sanca, ze tam bude babo? inak, ja som sa dost zlakla teraz, lebo som mala presne take slabe testy ako ty. tak som si teraz spravila posledny co som mala doma a bol tmavy - ale zas nie taky ako kontrolna ciarka. tak sufam, ze je vsetko ok

bronitka
12. mar 2014

@nezaaabudka nerobieva sa to zas nejako často..ale moja doktorka nemá rada, ked si prvorodičky čítajú všetko na internete a potom sa zlaknú hocičoho, čo sa im stane a namiesto tešenia sa z malého zázraku sa boja, čo ak sa niečo stane 🙂 tak po mojej návšteve v 5tt ma hned aj zapísala a zakázala mi čítať veci na internete 😀 ako ja to chápem na druhej strane..kamoška po pôrode hysterčila presne kvôli čítaniu na internete..jej malý začal kašlať, dala do googla kašel u detí a rovno jej vybehol čierny kašel, tak zelená bežala do nemocnice 😀

adamnela
12. mar 2014

@lusinda1989
@nikitaf
aj ja s Vami kočky 🙂

adamnela
12. mar 2014

@lenki7 drzim Ti palce, nech je vsetko ok. Ja som mala zasa len gestacny vak, plod nikde a HCG som mala 6t+1d len 47,7, cize strasne malinko 😒
No nech je to v Tvojom pripade vsetko v poriadku...

lusinda1989
autor
12. mar 2014

@adamnela jase aj teba tam cakame... Ja uz ajurat skedujem ovulu 9dc tak uvidim kedy dojde... Nic nekazme tu baban temu nech sa im dari nech maju krasne zdrave babatka v nivembri pri sebe. Drzte sa ... 😘A my podme di snaziliek opat