icon

Zázrak príde v novembri 2014

lusinda1989
3. mar 2014

Ahojte mamicky aj buduce mamicky je tu uz nejaka cakatelka s predpokladanym terminom v novembri?

luslus
17. mar 2014

@5ka29
@castor
@superdievca mne je dnes uplne blbo, boli ma hlava, je mi zle (ale vracat sa mi uz neda, skusala som). bola som si odmerat tlak, zas 150/90. cakam do pol 4, az vtedy sa mam ozvat endokrinologicke co mi povie na ten tlak. no ale vlastne neviem ci sa mam ozvat aj gynekologicke

snowww1
17. mar 2014

Baby, ja sa tak veľmi bojím o drobca, včera večer som začala špiniť, dnes je to lepšie. Máte niektorá tento problém, ved to už by nemalo byť nie? Dík 😒

5ka29
17. mar 2014

@snowww1 zavolaj lekarovi, nemusi to byt nic vazne, ale pre istotu by som to asi nepodcenila

castor
17. mar 2014

@luslus na tvojom mieste by som sa tej endokrinologičky spýtala, že či to máš hlásiť hneď aj gynekologicke, alebo to počká až do kontroly u nej... uvidíš, čo povie a ako zhodnotí tvoj stav. Buď ti nasadí lieky alebo ťa budú sledovať...

5ka29
17. mar 2014

@castor no podla povier vraj aj ked Ti chutí maso, cakas chlapca 😉 u teba to vyzera jasne na chlapceka....ja mam ksichtik ako 13 rocna pubertiacka, nemam vyrazky, ale doslova velke akne...a chuti mi maso a nezdrave veci, takze tazko povedat, co cakam ja..... 😀
@superdievca mri ma, ze Ti je az takto zle....ale myslim si, ze mensie zlo je ta chemia, ako nedat dietatku vobec ziadne ziviny pocas dna ( lebo vsetko jedlo skonci v zachode)

5ka29
17. mar 2014

@luslus ja by som asi gynekologicke pre istotu cinkla, ved za to nic nedas...

nezaaabudka
17. mar 2014

@5ka29 dobre si pamätáš, najprv mi vôbec nič nebolo, ale už jeeeeeeeeeeee!!!! 😝 😝 😝 do čerta aj s tým. Aj dnes som sa cítila dosť na prd. U mňa to funguje tak, že mi je blbo, nemôžem ani pomyslieť na jedlo, ale ak niečo nezjdem, tak to bude len horšie.. takže musím čo najskôr pri pocite hladu do seba niečo natlačiť, ináč bude zle 😅
A nevoľnosti sa volajú ranné, ale veľa žien ich má až večer. Bohužiaľ. Teda neviem čo je lepšie.. ale mne je momentálne tak nejako celodenne, aj ráno, naobed aj večer .. asi zasa čakám babuľku 😀 Susedka má dvoch chlapcov a nikdy jej zle nebolo.

nezaaabudka
17. mar 2014

@castor no neviem či mäso znamená chlapec, lebo pri mojej malej bambuľke som celé tehu len mäso chcela 😉 Uvidíme, sama som zvedavá čo tentokrát čakám, porovnávam to s prvým tehu a okrem toho, že mi je oveľa skôr zle, tak asi to mám znova rovnaké.. Ty by si samozrejme okrem zdravého dieťatka chcela teraz chlapčeka? Pozerám, že slečnu už doma máte, tak ako my 😉 🙂

5ka29
17. mar 2014

@nezaaabudka no tiez poznam zopar pripadov, kde boli nevolnosti len pri dievcatkach a pri chlapcoch ziadne, ale ono to nie je pravidlo. Je vela bab, ktoré pregrckali cele tehotenstvo a cakali chlapca. takze toto vsetko su len nase dohady a vela z nas sa aj trafí, lebo ved pravdepodobnost je vzdy 50:50 😀 😀
no tak uz aj tebe je blbo, hmm, no nic, ziadna slava, ale aspon sme trosken kludnejsie, ze ten hormonik HCG tam urcite je, no nie? ja sa vzdy rano budim s pocitom, ze jeeeeej, ako mi je dobre a poobede uz preklinam tuto moju rannu myslienku, ze som to zakríkla....teraz som poobede a zatial tuk tuk tuk je dobre, uvidime o hodinku, o dve, vtedy sa to vacsinou spusta naplno.....asi sa s tym len jednoducho musim zmierit a nepozorovat sa tolko, lebo zo dna na den to asi neprejde a ako som tu uz pisala asi nas to par tyzdnov este potrapi....a stale sme na tom dobre, ze negrckame ako chudatenka @nefertitka a @superdievca ( baby nech vas to rychlo prejde) 😉

nezaaabudka
17. mar 2014

@5ka29 no to máš pravdu, len ja sa ráno nebudím s tým, že ako mi je dobre, ale skôr doparoma, prečo moje dieťatko po mne skáče, keď mne je tak na prd 😅 😀 😀 😀 a potom robím raňajky, samozjreme pokiaľ pripravím malej slečne, tak ja už len prehĺtam vzduch a fučím, aby som to predýchala.. ale keď začnem jesť, tak v pohode. Som zvyknutá začínať rańajky jogurtom, ale vidím, že opäť to na tri mesiace vynechám a potom už bude dúfam dobre. Pamätám si prvé tehu, keď prišiel 4-5 mesiac, tak som dostala toľko energie, žiadne nevoľnosti, chcelo sa mi chodiť na výlety, radovať sa zo života a z bruška. TAk dúfam, že aj teraz to bude "len" tri mesiace 😉

luslus
17. mar 2014

@castor a myslis si, ze mi moze endokrinologicka dat lieky na tlak?

nefertitka
17. mar 2014

@snowww1 ja spinim od samého zaciatku az doteraz z vsetko je v poriadku. Ale fakt radsej zavolaj dr.

snowww1
17. mar 2014

@nefertitka a ty stále berieš lieky na udržanie drobčeka?

nefertitka
17. mar 2014

@snowww1 ano, ty mas nieco?

snowww1
17. mar 2014

@nefertitka nemám, ja som bola v piatok prvý krát u Dr., zatiaľ povedala že je to v poriadku.
Už pozerám všetky možné diskusie a čítala som že je trošku špinenia môže byť, že je to len prekrvenie, niekto špiní celý prvý trimester, tak už fakt neviem 😒

monik412
17. mar 2014

tehulky ste tu niektore z Prievidze alebo budete rodit v Bojniciach?

luslus
17. mar 2014

och, pred par rokmi ked som som sa opila a na druhy den mi bolo strasne zle, tak som nadavala aka som blba a ze to uz nikdy neurobim. a teraz sa citim presne tak isto, len teraz nadavat nemozem. a to ma trvat este niekolko tyzdnov???

ammellia
17. mar 2014

@5ka29 dnes mi nebolo extremne zle, len take divne pocity, kedy neviem, ci som hladna alebo prejedena :D
ale inak tie zazvorove lizatka vobec nie su citit po zazvore. Co mne tak trochu aj vadi, ja mam zazvor rada 🙂
K posteli som si dala maslove keksy a hned po zobudeni som par zjedla, a asi to aj pomohlo.

nefertitka
17. mar 2014

@snowww1 nemusi to nic zle znamenat, ja som aj pri prve dcere spinila cely prvy trimester. Aj teraz spinim, najprv som stresovala, ale uz sa nad tym ani nepozastavim, proste s tym nic nenarobim, dr. povedal, ze spinenie z maternice nejde, takze je to asi nejaka cievka na krcku, alebo co. Ale ak si len zacala spinit, chod radsej k dr., nech ti predpise nieco na udrzanie
@luslus mi hovor, take iste pocity mam ako ty ☹ 😖

5ka29
17. mar 2014

Baby dalsi novy priznak tehotenstva sa u mna objavil.doteraz som bola stastna,vysmiata,vyrovnana a dnes som ako pitbiul agresivna a chvilkami sa mi chce plakat..mam taky pocit ze hormony maju riadnu party...baby vsak to nebude horsie?

luslus
17. mar 2014

@5ka29 ja si myslim, ze to je vsetko pocasim. :D ved nie je mozne aby sme vsetky naraz mali rovnake pocity.

nefertitka
17. mar 2014

@5ka29 ja mam pocit, ze ma nic nebavi, neviem, taky blby pocit depky...veeru maju riadnu party a na hcg vrcholi az na konci 9tt...

5ka29
17. mar 2014

@luslus presne.ako po opici..ja to tvrdim od zaciatku...presne tie iste pocity...zaludok na vode,tocaky...nooo,to aby nam nebolo luto,ze nemozme pit 😀

nefertitka
17. mar 2014

@5ka29 a plakala som pri Zvonilke, ked ju mala pozerala 😝 a potom, ked mi mu nekupil mydlo, ktore som mu kazala...ach 😝

5ka29
17. mar 2014

@luslus prave som sa na tej tvojej odpovedi nahlas rozosmiala...aj ty si dneska agresor?inak mozno je to ak tym ze bolspln(nech teda vsetko nehadzeme na tie chudence hormoniky) 😀

nefertitka
17. mar 2014

a moj muz si piekol klobasu na veceru, ja sa idem zgrcat z toho smradu 😖 ...nejde to vyvetrat

luslus
17. mar 2014

@5ka29 dnes uz ani nie moc, ale cez vikend som bola. ale dnes mi je priserne. som chcela aj z prace odist ale nakoniec som vydrzala.

@nefertitka mne uz aj mineralka smrdi. a dosla som dnes domov a citila som vsade cesnak. ked videm von tak citim hnoj :D len neviem, kde by sa tu v centre BA nabral :D

nefertitka
17. mar 2014

@luslus joj tak to sme na tom rovnako, mne tiez vzduch vonku strasne smrdi, ale nie hnojom 😝 ...neviem cim, ale je nechutny...a voda v sprche, cista. A vsetko. A kombinacia pecenej klobasy s pustenym vzduchom do bytu ma total odrovnava

castor
17. mar 2014

@5ka29 ono sú to všetko len povery. Pri malej mi bolo presne takto isto zle a ja mám dobrú pleť aj bez tehotenstva, takže ja žiadny rozdiel nevidím 🙂 Tiež som nemala chuť na sladké, skôr na slané veci, takže podľa tohto by to mala byť zase baba. Ale mne je to úplne jedno, hlavne nech je zdravé

nefertitka
17. mar 2014

@luslus take male nic a ake problemy to robi 😝 a potom v puberte ma bude nenavidiet 😠 🙂