icon

Zázrak príde v novembri 2014

lusinda1989
3. mar 2014

Ahojte mamicky aj buduce mamicky je tu uz nejaka cakatelka s predpokladanym terminom v novembri?

luslus
18. mar 2014

@castor
@5ka29 takze bola som dnes u obvodacky, tlak 110/79 :D povedala mi, ze ten tlak co mi vtedy merali mi museli zle odmerat, ze musim pred meranim byt aspon 15 min v klude. tak zatial ma nikam neposlala, nic mi nedala ale mam si ho merat kazdy den. ale nechala ma doma do konca tyzdna, lebo ze mam zapalene hrdlo a vodnate oci. tak si aspon oddychnem. inak dnes sa ma kolegyna pyta, ci som tehotna, ze mi brucho narastlo a aj na tvari mi to vidno. tak som zatlkala ze nieee :DDD

castor
18. mar 2014

@luslus ja som už bola 3 týždne pred pôrodom, takže som bola na materskej. ALe presne bol postup takýto. Gynekologička mi namerala vysoký tlak, poslala ma k obvodnej a tá k internistke a potom to už riešila len internistka. Najlepšie bolo, že mi dali ten holter a sledovali tlak celý deň, ono to sú potom relevantné výsledky. Na základe toho povedala, že to nie je také zlé, ako sa pôvodne zdalo, dala mi lieky a povedala, že keby bol nad dáku hodnotu, už si nepamätám akú, tak sa mám hlásiť v nemocnici. Tak som sa každý deň merala a bolo to max 130/90 doma, čo síce bolo zvýšené, ale nie na nemocku. Ale keď som došla na poslednú poradňu, mala som 180, plus som už bola otvorená, tak dr. povedal, nech idem hore na pôrodnicu, že mi pustia vodu a ešte dnes porodím. Potom ma po pôrode ešte naháňali sestričky s tlakomerom, musela som tie lieky brať chvíľu, ale potom bolo všetko OK. Teraz sa radšej sledujem od začiatku, zatiaľ tlak ukážkový 120/80. Som zvedavá, že čo nameria zajtra doktor. Už teraz sa bojím, takže to bude min150/90

castor
18. mar 2014

@luslus no fajn, tak to si ho mala super. Oddýchni si, prelieč sa a tlak pravidelne sleduj a radšej si ho zapisuj

yanula
18. mar 2014

dakujem za privitanie 🙂
ja sa tu ku vam ani neviem zapojit do debaty, kedze okrem bolavych prs a zduteho brucha mi nic ani nie je.. stale cakam, co moje telo vyprodukuje a furt nist hmmm 🙂
a vam zienky prajem skore upokojenie zdravotnych trablov...

castor
18. mar 2014

@yanula tak to máš super 🙂 Ja síce nezvraciam, ale od obeda do večera predýchavam nevoľnosti. Prsia mám tiež citlivé, ale nie dáko extrémne. Zatiaľ môžem spať na bruchu, čo milujem a viem, že o pár týždňov mi to už bude nepríjemné na brucho ☹ ALe našťastie zvládam chodiť do práce, čo ma od nevoľností rozptyľuje

nezaaabudka
18. mar 2014

@castor tak potom to je u vas ako u nas 😉

nezaaabudka
18. mar 2014

@yanula vitaj a tes sa🙂, mozno budes patrit k tym stastnejsim co nemaju nevolnosti 😉 ja zatialako @castor rozdychavam celodenne, ale mna prsia nebolia vobec 😉

yanula
18. mar 2014

@castor s tým spánkom si to ani ja neviem predstaviť, bo tiež zvyknem spávať na bruchu.. bude to zaujimavé ešte len 🙂
skúšala si prechádzky na čerstvom vzduchu? alebo dýchanie zhlboka proti tým nevolnostiam? mne to vždy pomôže v akýchkolvek ťažkých situáciach.. 🙂

yanula
18. mar 2014

@nezaaabudka no uvidim... mozno to dojde na mňa všetko naraz... :D ale tiez by mi nevadilo, keby ma to obišlo.. to celodenné neovladnutelne odgrgavanie mi celkom staci 🙂

luslus
18. mar 2014

@nezaaabudka och,teba prsia nebolia? No mna strasne!ked mam podprdu tak to je ok ale ked ju dam dole tak. Hrozba.a hlavne v noci

luslus
18. mar 2014

@castor budem oddychovat ale aj pracovat.mam nejake veci co musim urobit.nastastie sa to da aj z domu.

alantroj
18. mar 2014

cafte baby, ja som teraz v 7tyzdni. Prve tehotenstvo. K doktorovi som chcela ist co neskor. Ale v piatok som zacala v praci krvacat jasnocervenou krvou, tak som bezala na gyndu. Doktor ma vystrasil ze krvacanie moze znamenat zacinajuci potrat. Prezrel ma, potvrdil tehotenstvo, 8mm ale este nebolo vidno bit srdce. Dal mi lieky na udrzanie tehu a zrazanie krvi. idem k nemu zase v piatok, drzte palce nech vidim srdiecko. Krvacanie prestalo, dufam ze definitivne. Povedal ze tmavohnedy a ruzovy vytok je OK, cervena krv nie.
Radost z prveho babatka prebil strach. Ale kedze som cez vikend neskoncila na prijme, som optimista. Moj muz sa tesi viete na co? Ze konecne budeme mat cely rad v lietadle 🙂

5ka29
19. mar 2014

caute baby, zase raz som nieco zakrikla 😒 byvalo mi zle tak poobede a navecer a dnes uz aj rano mam tocaky a rozdychavam, aby ranajky neskoncili mimo mojho tela.....velmi ma to stve, lebo sa to neda nijako ovladat a ja neviem ako zvladnem cez vikend navstevu u rodiny,, pred ktorou chcem hrat formu a oznamit im to az o tri tyzdne.....mam sto chutí vymysliet si nejaku crevnu virozu a neísť na ziadnu oslavu......keby som tak mala krystalovu ( ani neviem, aké i/y sa tam pise) gulu, ktorá by mi ukazala ako mi bude cez vikend......

castor
19. mar 2014

@yanula jasné, včera mi bolo už asi od desiatej doobeda nevoľno, ale prekonala som sa, išla s dcérou kupovať jarné topánky a potom do parku pozriek kačičky a na čerstvom vzduchu bolo oveľa lepšie. Potom po ôsmej večer to zvykne ustať, takže spať idem v celkom dobrom stave

luslus
19. mar 2014

@5ka29 ahoj. No mne je zle celú noc a aj teraz. Musím uz vstať z postele ale mam obavy. Ja mam ísť na oslavu buď. Vikend a tiež rozmýšľam ako sa tomu vyhnúť.

5ka29
19. mar 2014

@luslus dnes nejdes do robotky, ci?toto je ale hrozne, ze sme taketo nepouzitelne, ja tak strasne nerada klamem...mam z toho des a hrozu, ze budem musiet asi zaklamat vlastnej rodine. ale bude to pre ich dobro a o to bude prekvapco vacsie ....

5ka29
19. mar 2014

@luslus pocuj a ty ked si volala na tu gyndu za ten tlak, neobjednala ta teda skor?

castor
19. mar 2014

@luslus tak to máš dobre, ak môžeš robiť aj z domu. Zladíš si to tak, aby si robila, keĎ je to dobre a oddychovala, keď ti nie je 🙂

luslus
19. mar 2014

@5ka29 som doma,doktorka mi vcera povedala,ze vyzeram choro a nech ostanem doma.chcela mi dat pn ale ja si radsej vezmem dovolenku.a na gynde ma neobjednala skor,nebola tam doktorka a sestricka mi povedala,ze s tlakom mam ist k obvodnej a mam ostat pn

luslus
19. mar 2014

@castor no da sa mi to tak,ze pol dna home office a pol dna dovolenka.ale mam teraz len dovolenku ja doriesim si len dolezite veci co sa prelozit nedaju

castor
19. mar 2014

@5ka29 zatiaľ sa nám to stále zhoršuje, ale už vidím svetlo na kopci tunela. Tu píšu: http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi... že HCG vrcholí medzi 9-12 tt a potom to klesá. Je tam aj pekný graf. Tak ešte vydrž 🙂 aj keď presne viem, aké je to desné snažiť sa normálne fungovať, keď ti je zle. Ja som sa včera poobede zastavila u kolegýň a počas toho, ako mi dačo rozprávali mi chodili návaly nevoľnosti. Tak som to predýchavala a tvárila sa, že nič nie je. Človek nevie ako mu bude za 10 min a nieto o pár dní. Takže buď sa zatajíš, že ti nie je dobre, asi si dačo zjedla alebo je to vírus, alebo budeš riskovať, že ťa odhalia, lebo rodina je rodina, človeka pozná a hneď pri nejakom náznaku všetko odhalí 😉

5ka29
19. mar 2014

@luslus tak fajn, len pekne ostan domka. ja by som najradsej tiez isla domov, ale uz mam tolko dovolenky vycerpanej, ze to tu nejako skusim zvladnut....

5ka29
19. mar 2014

@castor joj, kiezby som mohla tychto 5 tyzdnov len lenosit a pospavat, to by bolo fasa🙂 veru vyzera to tak, ze sa to zhorsuje a moze to byt este horsie. Este stale nevraciam....ale uz som sa rozhodla.Nebudem riskovat odhalenie a pokazenie prekvapenia. V piatok zavolam, ze mam virozu a este k tomu som to dostala ( uz ked klamstvo, tak poriadne), nech nikomu ani len nenapadne suskat si, ze som mozno v tom 😀 .....
Toto je na tom najhorsie, ze mi je kazdy den inak, vobec sa mi to neopakuje cyklicky. kazdy den ma nevolnost prekvapi inokedy.....ja som ako otvorena kniha, na mne by si to hned vsimli, lebo ja som vecne usmiata, uštebotana a teraz len vyzivujem, ochkam, achkam.....Tebe je ako dneska?

luslus
19. mar 2014

Inak,cez vikend sme skypovali so svokrovcami a muz im povedal,ze budeme mat babo,tak boli stastni a o to viac,ze im svagor pred par dnamí oznamil,ze aj oni budu mat babo.len neviem,v ktorom tyzdni je svagrina,ale asi tak ako ja

superdievca
19. mar 2014

@luslus To máš super, skoro dvojičky🙂 Busú sa môcť spolu vyhrať, nám taký rovesník v rodine chýba.

superdievca
19. mar 2014

Ahojte babenky. Mne je stále blbo, aj keď už vďaka tým čípkom nevraciam, len ma sem-tam napne. Celý deň až do zaspania... A ešte ma najmä po večeroch trasie zimnica, mám teplotu tak 37,1. Nemáte to niektorá? Je to ok? A potom, že tehotenstvo nie je choroba☹

5ka29
19. mar 2014

@superdievca ahojky, mrzi ma to, ze ti je az takto zle.....dnes rano som si zapla na plne obratky radiator, lebo ma totalne trasie. V tehotenstve je zvysena teplota uplne normalna, aj striedanie horucav so zimnicou....presne toto som si povedala vcera vecer, ze do prčic, tak stale sa snazim riadit touto "mudrou" vetou, ze tehotenstvo nie je choroba, hlavne ze sa citim stokrat horsie, ako pocas choroby.... 😒

luslus
19. mar 2014

@superdievca no lenze oni byvaju veeeeeelmi daleko :D

luslus
19. mar 2014

toto je zakon schvalnosti. cely zivot nic nevyhram. a teraz ked to nemozem vyuzit tak vyhram wellness pobyt do Besenovej!

5ka29
19. mar 2014

@luslus fiiiiha, to je super, teda, ze si vyhrala, uz menej super, ze tam nemozes ist, ale tak mozes niekomu urobit pekny vikend. a to kde si vyhrala?