icon

Zázrak príde v novembri 2014

lusinda1989
3. mar 2014

Ahojte mamicky aj buduce mamicky je tu uz nejaka cakatelka s predpokladanym terminom v novembri?

adamnela
6. mar 2014

@5ka29 neni zac draha 🙂

@4katarinakralova5 ja by som asi tiez radsej nesla, istota je gulomet 😒

@citta no tazko povedat. Kym neurobis test, tak nic nezistis 😒 No ono to moze aj nemusi byt tehu...no ktovie..ak sa citis inak ako bezne, tak si ho naozaj skus urobit...

bronitka
6. mar 2014

@5ka29 no to by sa mohol..bývame spolu v jednej domácnosti rok a pol približne a za ten čas vyšiel z 94 kilo na 115..dobre živený :D ako pri dvoch metroch jeho výšky sa to stratí...ale akoze nemusíme už ísť hore :D

citta
6. mar 2014

@adamnela nie necitim,som v poho ako vzdy. Len ta ms bola taka ina, inak zatial nic 🙂

adamnela
6. mar 2014

@citta no tak ak sa chces ubezpecit, tak jedine skusit test... 😉

citta
6. mar 2014

Asi radsej ano, pojdm ho kupit 🙂

citta
6. mar 2014

@adamnela mam este take velmi slabe spinenie,mam ten test spravit az ked to uplne skonci? Ci to spinenie nevadi.

adamnela
6. mar 2014

@citta spinenie tomu nevadi, ak by si mala v moci HCG, tak to ukaze...No skus a daj vediet ako si dopadla. Ale najlepsie by bolo urobit ho z ranneho mocu.

citta
6. mar 2014

@adamnela dobre dakujem 🙂. To viem,ze ranny moc je najlepsi. Dam vediet 🙂

adamnela
6. mar 2014

@citta ok, drzkaj sa 🙂

citta
6. mar 2014

@adamnela 🙂

luslus
6. mar 2014

@adamnela @dodkamatus @lujiana @aicha15 baby, keby mate termin u dr?

dodkamatus
6. mar 2014

@luslus ahoj.ja som sa este neobjednala🙂 buduci tyzden ma dovolenku tak to necham este a asi pojdem 17.3. to by mal byt cca 8tt a vidno uz dufajme,ze aj srdiecko🙂 dufam,ze nerobim nic zle,ze az tak neskoro

luslus
6. mar 2014

@dodkamatus mne dala termin az 27.3.. inak mi povedala, ze by som mala byt teraz v 5. tyzdni a nie v 6. ako som si myslela

adamnela
6. mar 2014

@luslus no ja mam na 20.3 termina to by som mala byt asi 7t 2d, no uvidime ao to dopadne. Ked som bola u nej v pondelok, tak mi to vychadzalo na 5 tt.

luslus
6. mar 2014

@adamnela mne povedala, ze mi hned urobia ultrazvuk aj krv zoberu, ze skor mi termin neda lebo by aj tak este nic nevideli.

adamnela
6. mar 2014

@luslus aj mne bude robit usg na potvrdenie tehu, ci je vsetko ok. A brala mi aj ster na kultivaciu, ze sa to berie na zaciatku kazdeho tehu, asi na vylucenie nejakej infekcie myslim. A o krvi mi veru nic nespominala. A mas ist nalacno?

luslus
6. mar 2014

@adamnela nie, povedala, ze netreba ist nalacno. ale neviem naco mi bude brat krv, len mi povedala, ze hned aj krv vezmeme

adamnela
6. mar 2014

@luslus aha..no neviem kedy sa ma brat prva krv, ale mozno to nebude na skodu. Ja by som si mozno tiez dala radsej zobrat, kedze pri oboch tehu mi chybalo zelezo, tak nech mi spravia krvny obraz. Preto sa pytam, ci nalacno, lebo ja som objednana na 10:00.

luslus
6. mar 2014

@adamnela toto som nasla teraz na nete:

Jednorazové povinné vyšetrenia

6. - 8. týždeň tehotenstva

• KRVNÉ TESTY: Odoberú vám vzorku krvi, z ktorej vyšetria:

1) KRVNÚ SKUPINU A RH FAKTOR
U budúcich mamičiek s negatívnym Rh faktorom (Rh – ) sa toto vyšetrenie vykoná aj otcovi dieťaťa pre možné riziká v neskoršom období.
2) KRVNÝ OBRAZ na zistenie množstva červených a bielych krviniek, krvných doštičiek a množstva hemoglobínu. Výsledky ukážu, či nemáte anémiu (nedostatok červených krviniek alebo hemoglobínu). V tehotenstve sa tento stav často vyskytuje. Lekár vám pravdepodobne predpíše prípravok obsahujúci železo vo forme tabletiek. Neskôr vám opäť odoberú krvnú vzorku, aby sa zistilo, či tabletky zaúčinkovali a hodnoty sa opäť vrátili do normálneho rozmedzia.
3) BIOCHEMICKÝ ROZBOR KRVI - zameraný na zistenie hladín minerálov v krvi, hladiny cukru
4) VYŠETRENIE NA:
• BWR - prítomnosť syfilisu
• Anti HIV - prítomnosť AIDS
• HbsAg - prítomnosť hepatitídy typu B (žltačka t. B)
• TORCH - imunologické vyšetrenie na prítomnosť toxoplazmózy, rubeoly, cytomegalovírusu a vírusu herpesu

• Vyšetrenie prsníkov - vyšetrenie pohmatom na zistenie odchýlok prsnej žľazy a jej okolia
• Ster z kŕčka maternice - onkologická cytológia - vyšetrenie buniek z krčka maternice na vylúčenie vážnych chorobných zmien, ktoré by mohli mať vplyv na tehotenstvo
• Kultivačné vyšetrenie z pošvy - zamerané na zistenie prítomnosti infekcie

luslus
6. mar 2014

@adamnela ja som tiez na 10:00 🙂

adamnela
6. mar 2014

@luslus 🙂
No ja mam za sebou zatial len posledny bod 🙂

adamnela
6. mar 2014

Baby ja to nechapem. Ja som si teraz robila test, ze len tak ake budu ciarocky a ciarka len jedna 😢 Ja to nechapem...4 testy pred tym co som robila boli viditelne pozitivne aj dr. videla gestacny vak a teraz len jedna ciarka, co to ma znamenat? Teraz som na neho pozrela a je tam uplne, ale uplne slabulilinky duch, ze ho ani volnym okom nie je poriadne vidiet...pomoc.. ☹

bronitka
6. mar 2014

@adamnela a nepila si vela vody? zeby si mala malo hcg v moči..hmm jediné čo som čítala ze čiarka sa postupne stráca ak ide o mimomaternicové tehotenstvo ale na to by prišla doktorka ked si u nej bola takze to nie...ako ja neviem ale ja byť tebou skúsim ešte jeden test možno bola chyba aj v teste...hlavne žiadny stres aj ked ťa uplne chápem ze teraz stresuješ..

adamnela
6. mar 2014

@bronitka boze mala som sa radsej vykaslat na to :( No mne dr. povedala, ze este mi nemoze s istotou povedat, ci je vnutri alebo mimo, ale povedala, ze skor to vyzera, ze je to vnutri, tak neviem...No pijem dost, ale aj tak, je to strasne slabulinke, od rana som vypila asi 750 ml caju, takze to neni az tak moc...Bolesti nemam ziadne, nespinim...nic sa mi nerobi, tak som z toho teraz taka nijaka... ☹

bronitka
6. mar 2014

@adamnela no ja byť tebou tak si naozaj spravím ešte jeden...a ked ani nešpiníš ani nič..tak by podla mna nemal byť žiaden problém, len chybný test, ktorý teraz stresuje 😉 takze bud ešte dnes alebo zajtra ráno si sprav, nech sa ukludníš.. 🙂 držím prsty nech to výjde tak ako má 😉

adamnela
6. mar 2014

@bronitka uz nemam doma ziadny a lekaren je u nas zatvorena. Dufam, ze len blbne test. Rano sa vycikam do poharika a potom zbehnem kupit test, nech je to z ranneho mocu. Diky moc...

bronitka
6. mar 2014

@adamnela keby som mohla tak ti ten môj čo mám doma pošlem normálne 😒 a čo si to mala za test? a s akou citlivosťou?

adamnela
6. mar 2014

@bronitka Dakujem, si zlata...Mala som Rapi clear s citlivostou 10 a ten mi v sobotu rano vysiel so silnejsou druhou ciarkou. Teraz po 5 dnoch odvtedy som si robila zasa ten Rapi clear rovnaky a je ta carka slabsia ako predtym. Je tam, ale nie je taka ako predtym :(

bronitka
6. mar 2014

@adamnela presne tento test som si aj ja robila ak si pamatáš..v pondelok som mala krásnu čiarku aj ked slabšiu ale krásne viditelná, na druhý den som si urobila rapi clear a duch.takmer nič...keby som nebola v práci pod neonkami tak to asi ani nevidím...tak som sa nalakala kupila som iný, a tam opäť pekná čiarka..takze žiaden stres..ono to naozaj môže byť v tom teste..včera som si spravila druhý rapi clear a ten už vyšiel pekne...a viem ze aj moja švagriná na ten test nadávala..bola dva krát tehu a ani raz jej to rapi nepotvrdil..a ked si kupila obyčajný v dm drogerii za euro tak tam dve čiarky jak lusk

adamnela
6. mar 2014

@bronitka dakujem, trosku si ma ukludnila 🙂 Dufam, ze je to len v tom teste. Musim mysliet pozitivne 🙂