Aké zviera mi takto požiera oblečenie?
Ahojte. Aké zviera takto požiera šatstvo? Stretli ste sa s tým?
Ďakujem za pomoc

nič nevyletelo zo skrine? Popozeraj všetko,treba všetky skrine skontrolovať
A možno nie zvieratko. Ale stret zo zipsom v práčke, sušičke.
A možno nie zvieratko. Ale stret zo zipsom v práčke, sušičke.
@doriiis presne. Mi trvalo, kým som zistila, že mám v sušičke zaseknutú otvorenú zicherku.. nič iné som roztrhané nemala, iba obliečky..
Baby čo mám robiť, ako sa zbaviť mole?
Mas viac moznosti - mol satovy, nieco zaseknute ale poskodeny bubon v pracke alebo susicke, zips, klincek atd (daj si na ruku staru silonku a prejdi ich) a tricka maju tiez svoj datum spotreby - cize ak ma tricko 10 rokov a bolo intenzivne nosene … tak sa rozpadne aj ked nechces.ak si si ista, ze je to mol Levandulove sacky + lepiace pasiky … maju v DM
Práčka
Ak vec casto nosis a teda aj peries, tak prave na tejto bavlne jemnejsie vlakienka sa prederu a zacnu vznikat dierky.
Vlakno toriz nie je rovnomerne utkane, ale ma jemne odchylky, kde je mierne tensie a inde hrubsie. Ta tensia cast potom povoli a zacne sa to v tom mieste parat. Takze pri dalsom prani sa zrazu objavi dierka. Aj viac naraz.
Ale pozeram, ze jedna vyzera akoby vytrhnuta. A to by mohlo znamenat, ze dierky vznikli tym, ze sa to o cosi zatrhlo, alebo drelo v pracke/susicke.
Ak by to boli mole, tak vsetko vybrat, vyprat. Skrine dokladne povysavat (vrecko okamzite vyhodit az do smetiaka pred domom. Oni to preziju a vyliahnu sa tam. Zacnu ti potom vyletovst z vysavaca a to potom mozes cele casti vysavaca vyhodit - hadicu, hlavicu,… Stalo sa mi, ze sa usidlili v nepouzivanom vysavaci.) a vyumyvat kazdu skarku dezinfekciou.
Pripadne vystriekat sprejom proti moliam (ale protivne smrdia umelou levandulou).
A kedze od vajicka po motyla trva vyvoj az 90 dni, mozes zazit recidivy a cely proces viackrat opakovat. Nez ich vyhubis definitivne.
@leona45 Ak sú to mole tak sa zbavuje toho ťažko. Všetko vytriediť,vyprať,vydezinfikovať a odkladať suché,menej do skríň a používať vákuové vrecká na sezónne veci. Do skríň vrecká s levanduľou,alebo kúpiť vrecká proti moliam.
To nebude od mole, skor práčka, mala by tam zvyšky kukly kde boli larvy.
Keď tú vec nosíš a chodiš do skrine tak by si si molu všimla.
ozaj to môže byť roztrhnuté od práčky.Keď som si kúpila novú práčku,tak v každom praní som mala niečo roztrhnuté.Reklamovala som a vymenili mi celý bubon,lebo v ňom bolo niečo ostré,chyba z výroby.
Nemáš náhodou novú práčku?
Ale ak to tričko je staré,tak potom ako hore bolo napísané...skončila mu životnosť
Mne sa robili dierky keď som to prehanala s pracim olejom. Ale boli menšie dierky. Tieto sú hneď takéto veľké?
Ďakujem pekne žienky. Mole som nevidela. Tie by lietali to by som si všimla. Prezrela som 4 šufliky. Nič som nemašla. Vložila som levandulobe mydla medzi šaty. Snáď bude pokoj.
Toto je od pračky. Môže ti to robiť hocijaká aplikácia na oblečeni alebo napríklad nezapnuty zips. Ja som mala raz v práčke malú asi 0,5cm crepinku zo skla a dodriapalo to aj hrubšie látky. Nejak sa mi to tam muselo dostať z oblečenia keď som rozbila pohár. A našla som to asi po 3 prianiach.
Ďakujem pekne žienky. Mole som nevidela. Tie by lietali to by som si všimla. Prezrela som 4 šufliky. Nič som nemašla. Vložila som levandulobe mydla medzi šaty. Snáď bude pokoj.
@leona45 robí to práčka. Ja som si tiež začala všímať takéto dierky na oblečení a mole nemáme. Neverím, že by som si ich nevšimla,.pravidelne vyhadzujem skrine a umývam, ukladám veci, takze neexistuje aby tam boli. Dôsledne som to odsledovala a u nás to robí práčka..
Este skúste skontrolovať miestnosť, kde skladujete použité prádlo pred praním (kúpeľna, práčovňa), pozriet aj kôš na špinavé prádlo, či nemáte doma švehly. Zvyknú sa vyskytovať vo vlhkom prostredí a vedia urobiť dierky na oblečení. Ale áno, môže to byť aj praním.
Pracka/susicka = to iste riesim uz dlhsie 😂

Mol satovy