icon

Ako sa zbaviť hmyzu na kvetoch?

really8
17. okt 2025

Prosim vas co je toto za pliagu? Ako sa toho zbavit? Dakujem

Ako sa zbaviť hmyzu na kvetoch?Ako sa zbaviť hmyzu na kvetoch?Ako sa zbaviť hmyzu na kvetoch?Ako sa zbaviť hmyzu na kvetoch?Ako sa zbaviť hmyzu na kvetoch?
viestta
17. okt 2025

na tych fotkach moc nevidno, ale ak su to take lepkave vatove vankusiky, je to vlnatka. Znicich ich len opakovanymi postrekmi silnou chemiou, napriklad Mospilanom

really8
autor
17. okt 2025
@viestta

na tych fotkach moc nevidno, ale ak su to take lepkave vatove vankusiky, je to vlnatka. Znicich ich len opakovanymi postrekmi silnou chemiou, napriklad Mospilanom

@viestta na tom s vacsimi listami su take malilinkate chrobaciky. Aj cierne aj svetle. Nelietaju ale kadia riadne. Na tom kaktuse su len take bodky to ani nejde odfotit a robia si pavucinku. Skusim pridat fotky sem

really8
autor
17. okt 2025
really8
autor
17. okt 2025
flientica
17. okt 2025

Fuha, mne takto napadlo nieco kvet v obyvacke, a teda nepomohlo nic. Nakoniec som to musela vsetko zlikvidovat. Nastastie, niektore kvety to nenapadlo, co boli dalej od tohoto.

luga_luga
17. okt 2025

su to strapky

really8
autor
17. okt 2025
@flientica

Fuha, mne takto napadlo nieco kvet v obyvacke, a teda nepomohlo nic. Nakoniec som to musela vsetko zlikvidovat. Nastastie, niektore kvety to nenapadlo, co boli dalej od tohoto.

@flientica neviem kde k tomu prisli. Ani som nepresadzala ani nemaju vedla seba iny kvet. Nastvana som😤

really8
autor
17. okt 2025
@luga_luga

su to strapky

@luga_luga obe?

luga_luga
17. okt 2025

@really8 jasne obe, je to ich typicke cicanie a na tej peperomii ich aj dost vidno, take biele bodky, prisli z obchodu, s novou rastlinou, ale mozu byt aj zvonka - vietor ti ich priveje. su na ne dostupne insekticidy, ktore boli spomenute aj vyssie -ako Mospilan a i., ale ja by som ich vyhodila, lacnejsie vyjdu nove rastliny, ako potreky, ktore je nevyhnutne opakovat - 2x za rok, minimalne 2-5 postrekov prestriedat rozne ucinne latky..

really8
autor
17. okt 2025
@luga_luga

@really8 jasne obe, je to ich typicke cicanie a na tej peperomii ich aj dost vidno, take biele bodky, prisli z obchodu, s novou rastlinou, ale mozu byt aj zvonka - vietor ti ich priveje. su na ne dostupne insekticidy, ktore boli spomenute aj vyssie -ako Mospilan a i., ale ja by som ich vyhodila, lacnejsie vyjdu nove rastliny, ako potreky, ktore je nevyhnutne opakovat - 2x za rok, minimalne 2-5 postrekov prestriedat rozne ucinne latky..

Mam toto doma. Nechcem ich vyhadzovat. Mam tie kvety rada. Znasaju moju prehnanu lasku a polievanie😂
@luga_luga

luga_luga
17. okt 2025

@really8 toto by som len pridala k poriadnemu postreku, alebo pouzila ako treti postrek. Potrebujes kupit na zaciatok minimalne tri druhy potrekov, alebo VYHODIT rastliny :D nikto toto nepocuva, ale za mna je to jedine najidealnejsie riesenie 😉

really8
autor
17. okt 2025
@luga_luga

@really8 toto by som len pridala k poriadnemu postreku, alebo pouzila ako treti postrek. Potrebujes kupit na zaciatok minimalne tri druhy potrekov, alebo VYHODIT rastliny :D nikto toto nepocuva, ale za mna je to jedine najidealnejsie riesenie 😉

@luga_luga 😭😭😩 to je take krute

luga_luga
17. okt 2025

@really8 ver mi, ze nie, som dlhorocna skusena rastlinarka, poznaju ma tu 😉 lepsie je obetovat jednu rastlinu ako prist o celu zbierku, pre mna jednoducha matematika, viaceri mi dali za pravdu 😉 rastliny milujem, mam ich naozaj velmi vela, ale aj ich obcas vyhadzujem, ked je to potrebne. Navyse ten tvoj rhipsalis je uz taky vycicany, ze myslim, ze coskoro bude aj tam po nom ☹

really8
autor
17. okt 2025
@luga_luga

@really8 ver mi, ze nie, som dlhorocna skusena rastlinarka, poznaju ma tu 😉 lepsie je obetovat jednu rastlinu ako prist o celu zbierku, pre mna jednoducha matematika, viaceri mi dali za pravdu 😉 rastliny milujem, mam ich naozaj velmi vela, ale aj ich obcas vyhadzujem, ked je to potrebne. Navyse ten tvoj rhipsalis je uz taky vycicany, ze myslim, ze coskoro bude aj tam po nom ☹

@luga_luga ved ja ti verim ale moje srdiecko je nestastne

viestta
17. okt 2025
@really8

@luga_luga ved ja ti verim ale moje srdiecko je nestastne

@really8 na rhipsalise najdi nejake aspon ako tak zdrave vyhonky, odlom, vystriekaj a zasad do piesku, zakoreni, budes mat novu rastlinu. Zvysok bez milosti vyhod. Ta peperomia by mala este sancu pri opakovanych postrekoch.