icon

Ako zistiť, či sú štípance od ploštíc?

ivett4176
28. aug 2025

Ahojte, viem že už toho je tu veľa na túto tému, ale skúsim aj tak. Ráno som sa zobudila s takýmito stipancami, a len sa modlím aby to neboli ploštice. Ako utešujem sa že sme ich nemali odkiaľ doniesť, ale aj tak.

Ako zistiť, či sú štípance od ploštíc?
akinomel
29. aug 2025

@ivett4176 ja si skôr myslím, že sú to štípance od blchy. Podľa toho, čo som asi pred rokom riešila, ich štípance sú v poradí ,,raňajky- obed-večera " - to mám z literatúry. Manžel to doniesol z vlaku. 3 dni som šalela, hľadala, vysávala, striekala, parila naparovačom všetko na posteli, v posteli, v okolí postele. V noci som sa budila, striehla baterkou...chytila som ju napokon ja a zlikvidovala. Štípance veľmi svrbia, dezinfekcia a rôzne krémy sú dostupné bežne v lekárňach. Osobne som musela použiť aj antihistaminikum - tak zareagovalo moje telo. Držím palce pri riešení a nech to je skoro!

evulienka43
29. aug 2025

@ivett4176 mi akurát riešime teraz ploštice..dcéra bola dostipana,,a mali sme to na parapete.Tuto háveď si môžete odkiaľ koľvek zaniesť...U nás to bolo.pravdepodobne z hniezda lastovičiek..

kikul21
29. aug 2025
@evulienka43

@ivett4176 mi akurát riešime teraz ploštice..dcéra bola dostipana,,a mali sme to na parapete.Tuto háveď si môžete odkiaľ koľvek zaniesť...U nás to bolo.pravdepodobne z hniezda lastovičiek..

@evulienka43 pravdepodobne áno, ale tieto ploštice sú ine ako posteľné.
Uštipnúť ustipne ale v domácnosti sa neudrzi

mamkacharlotta
12. okt 2025

@ivett4176 taky istý mám problém ja..dosť ma to svrby..bojím sa aby to neboli ploštice..no pozerám..hľadám a nič som nenašla