Identifikácia švábov v kuchyni
Ahojte, čítala som veľa čo to môže byt jasne je že to šváb. Problém že je neviem aký….ci ten vonkajší listový alebo nemecky invazívny šváb ??? Prosím čo si myslite? Bývame v novostavbe. V kuchyni som nikde nič nenasla. Ďakujem

ked chces zistiť či ich je viac, kup si lepivu pascu, daj ju niekde za kuch. linku , ku stupačkam,... uvidiš či sa niečo chyti
https://www.obi.sk/pripravky-proti-dalsiemu-hmy...
ked chces zistiť či ich je viac, kup si lepivu pascu, daj ju niekde za kuch. linku , ku stupačkam,... uvidiš či sa niečo chyti
https://www.obi.sk/pripravky-proti-dalsiemu-hmy...
@kataina položila som vsademozne pred 3 dňami a nič
@pribinak ako sa ho zbavím?
@barbora4163 tu je bližšia foto na linke veľkosť rovnaká
@pribinak ako sa ho zbavím?
@barbora4163 deratizacna firma. Ak byvas v paneláku bolo by fajn ak by sa striekali aj susedné firmy
@barbora4163 deratizacna firma. Ak byvas v paneláku bolo by fajn ak by sa striekali aj susedné firmy
@pribinak nieje možné žeby sme ho priniesli doma máme naozaj čisto…mám pocit že len došli z vonku…celú kuchyňu som prešla kúpeľnú toez žiaden iný zdroj vody nikde ani smietka…ale stále sa bojím že čo ak zo susedného bytu sem došli…totiž susedia vedľa predali byt teda odsťahovali sa nik nový tam nieje
A z dovolenky ste si nemohli priniesť suvenír?
@pribinak nieje možné žeby sme ho priniesli doma máme naozaj čisto…mám pocit že len došli z vonku…celú kuchyňu som prešla kúpeľnú toez žiaden iný zdroj vody nikde ani smietka…ale stále sa bojím že čo ak zo susedného bytu sem došli…totiž susedia vedľa predali byt teda odsťahovali sa nik nový tam nieje
@barbora4163 v panelákoch je to často záležitosť susedov
Preto odporúčam deratizacna firmu a určite sa dohodnúť na vystriekani aj susedné byty
A mas ich viac? Ci si nasla iba tohoto jedneho?
A mas ich viac? Ci si nasla iba tohoto jedneho?
@babushkaem vždy pri okne…dala som aj von pascu an terasu počkám kým sa chytí
@babushkaem vždy pri okne…dala som aj von pascu an terasu počkám kým sa chytí
@barbora4163 mne to naletelo z vonka, mala som asi dva ks, inak nic.. tak si to odsleduj
@barbora4163
Nastahovali sme do bytu, neboli svaby, menili nám stúpačky a odniekiaľ sa zjavili
Ako bolo to hrozne. Vyliezali uz aj vidna, cize boli premnozene.
Syn mi spal v izbe a svab visel na zaclone, hned nad nim.
Zobudím sa a svab na skrini.
Prídem v noci do kuchyne, po linke pobehovali.
Cim dlhsie to bolo, tym sa zjavovali castejsie.
Cim skor to zacni riesit, ich sa tak raz dva nezbavis.
Postrek robili niekoľko krat, vobec nezabral, zabrala az nejaka pasta.
Ale davali ju vsade do celého bloku kazdemu aj do spolocnych priestorov vsade. Rok alebo dva sme to riesili. Vecne som sa sťažovala, uz zo mna chori boli ale proste stale som nejakého nasla.
Zacni cim skor, bude to boj. Ich sa neda zbavit len tak lahko.
@anonym_285 ked su premnozene, vyliezaju aj cez den.
@anonym_285
Ja ked sa zjavili u nas svaby tak som sa po rokoch dozvedela, ze kedysi vedla v bloku byvali Vietnami a oni ich beru ako prirodzenu súčasť zivota a ze tie svaby tu boli aj pred rokmi a ze boli tak premnozene ze behali normalne cez den po bytoch, po ľuďoch ked spali.
Potom sa ich zbavili ale svab sa vie tak nejako dat do stavu ze prezije roky bez potravy a zrazu sa zjavi znova ozije a to sa stalo ked nam menili tie stúpačky, so vsetkym hybali a zjavili sa znova a boli tu cely rok aj dlhsie.
Ja ked si na to spomeniem hrozne, ja som nic neriešila len tie svaby kde su, ci bude tu zasa,zhasla som sadla si po chvili zasvietila a hladala ich.
Najhoršie zacalo ked sa zacali cez den zjavovat.
Cim skor riesit, postrek nezabera, presunu sa inde.
Toto je švábik. Riešili sme to aj my v bytovke. SKoro som odpadla keď som to videla a myslela som, že tu máme švábov. Mali sme tu aj deratizera, vystriekal balkóny a spoločné priestory. Ale že je to neškodný švábik, že s prichádzajúcou jeseňou sa zvyknú sťahovať do obydlí. A ľudia si ich často mýlia so švábmi.
Toto je švábik. Riešili sme to aj my v bytovke. SKoro som odpadla keď som to videla a myslela som, že tu máme švábov. Mali sme tu aj deratizera, vystriekal balkóny a spoločné priestory. Ale že je to neškodný švábik, že s prichádzajúcou jeseňou sa zvyknú sťahovať do obydlí. A ľudia si ich často mýlia so švábmi.
@anonym_7e07d9 našla som ich asi 4x na stene…2x mŕtve na parapete a keď som čistila terasu našla som jedného toľko čo som sa otočila po biolit zmizol…vidím ich cez deň…v noci chodím neskoro spavat prisaham že chodím po byte svietim a hľadám či sa niečo nepohne či niečo neuvidím s baterkou a nič…nikde žiadne trus,vajíčka nič bude to pravdepodobne ten z vonku…v každej skrinke pri koši všade mám pasce a sú prázdne…každopádne ďakujem za info ja neprestávam čistiť denno denne byt a taktiež zamedzujem aj najmenší prístup vody a každé smietko letí ihneď von…(neznesiem najmenší hmyz v byte preto soľ vyhodila všetky kvety na terasu) …ďakujem za upokojenie 🙂
@anonym_285 boha ,nechodi len v noci ,to ze nieco nájdeš na internete, nemusi BYŤ stale pravda .
Chodí aj cez den ,len málo kedy
Podla mna ide o svabika, rus ma dva pasiky na "hlave"

Rus domáci