Je to šváb?
Dobrý deň, prosím vás dnesma som toto našla večer v spálni. Jedného na okne a druhý ako by preletel na stenu. Je to šváb? Ja som z toho zúfala. Doma mám úplne poriadok a čisto. Ďakujem

Mne to pride ze je to skus lepsiu fotku
@misks vyzera to na zahradnych svabikov, teraz ked sa ochladzuje vecer zvyknu letiet aj dnu. Pozri foto na nete, nie je to svab.
@renatka100 ja dufam, ze su to tie zahradne lebo ma porazi. Som celu noc nespala a sledovala 😃len tiez niekde mi napise, ze je to zahradny a niekde ze je to ten rus domcay
Joj no drzim palce nech to nebol my sme takto 2r dozadu mali nastahovali sa ku nam do bytovky taky nemenovany a zamorili cely vchod tiez ked som to zbadala pozeram ci mi sibe a ked som uz pocula ze suseda strieka uz mi bolo jasne aj som si poplakala ze to neni mozne nastastie potom prisli deratizátori dali navnady a vynicili to ale ten byt v ktorom oni byvali bol nakompletku zamoreny ze to az zo stien zasuviek islo plus este aj plostice mali nieco hrozne
Joj no drzim palce nech to nebol my sme takto 2r dozadu mali nastahovali sa ku nam do bytovky taky nemenovany a zamorili cely vchod tiez ked som to zbadala pozeram ci mi sibe a ked som uz pocula ze suseda strieka uz mi bolo jasne aj som si poplakala ze to neni mozne nastastie potom prisli deratizátori dali navnady a vynicili to ale ten byt v ktorom oni byvali bol nakompletku zamoreny ze to az zo stien zasuviek islo plus este aj plostice mali nieco hrozne
@dada0902 ja mam z toho hrozu a keby mam nejaku spinu alebo bordel, ale ja som chora na upratovanie mam 1 rocne a 5 rocne dieta, takze sa vsetko udrzuje a ked som to zbadala tak zle mi bolo
@dada0902 na dome toto bolo v pokrovnej izbe v spalni. A mali sme aj okno otvorene a nestiahli sme sietku a oproti je aj strom. Tak ja strasne dufam, ze to je ono. Dneska idem vsetko upratovat tak uvidim
@misks ako velke su, kolco zhruba cm?, lebo Rus domovy je maly, tak do 2 cm, a vonkajsie su velke. Ale Rus domovy myslim ze nelieta....
@misks ako velke su, kolco zhruba cm?, lebo Rus domovy je maly, tak do 2 cm, a vonkajsie su velke. Ale Rus domovy myslim ze nelieta....
@tenerifka fu neviem ja nemam dobre odhady, ale male boli. No tento bol na zaluzii a ked som rozsvietila na neho, tak ani akoze neutekal , ze by sa rychlo schoval. A ten druhy najskor priatel citil, ze nieco leti okolo neho a potom preletel na strop.
@tenerifka fu neviem ja nemam dobre odhady, ale male boli. No tento bol na zaluzii a ked som rozsvietila na neho, tak ani akoze neutekal , ze by sa rychlo schoval. A ten druhy najskor priatel citil, ze nieco leti okolo neho a potom preletel na strop.
@misks tak len sleduj situaciu.... Tie domove sa drzia vacsinou v kuchyni, kde je jedlo, vlhko a teplo-pri dreze, rure, umyvacke.....
Ak to priletelo, tak to svab urcite nebude. Svaby nelietaju 🙂
Je to svabik, teraz je ich obdobie, vždy na konci augusta.. svab Rus ma na zadočku také dva "ostne", je trocha tmavší a nevie lietať..
Okrem toho môžeš spozorovať pri svahoch domových ich trus v kuchynskej linke, sú to také mini bodecky..
(Hmyz je moje hobby, šváby doma nemám 🤪)
Je to svabik, teraz je ich obdobie, vždy na konci augusta.. svab Rus ma na zadočku také dva "ostne", je trocha tmavší a nevie lietať..
Okrem toho môžeš spozorovať pri svahoch domových ich trus v kuchynskej linke, sú to také mini bodecky..
(Hmyz je moje hobby, šváby doma nemám 🤪)
@jana_eyre_2 to ste ma potesili. Snad to tak bude lebo ja som uz paranoidna a vidim aj dva ostne aj vsetko mozne 🤣
@dada0902 praveze mam len tuto. Viac som ich zatial nenasla.
@misks my sme mali niečo podobné, volali sme insekciu a povedali,že je svab hôrny, že je teraz veľmi rozmnozeny a bude ho viac. je vraj neškodný a po čase zmizne. Nemnozi sa doma. Vletel nám cez okno. Pre istotu sme postriekali rohy a zákutia. Svab vraj nelieta ale toto áno. Odfodte lepšiu fotku a pošlite nejakým odborníkom na insekciu. Držím paste. M

@misks vyzera to na zahradnych svabikov, teraz ked sa ochladzuje vecer zvyknu letiet aj dnu. Pozri foto na nete, nie je to svab.