icon

Je to šváb alebo švábik?

adrika25
10. okt 2025

Kocky prosím poraďte mi lebo zinfarktujem. Teraz som toto našla u nás pri zimnej záhrade v dome. Už som skoro volala deratizerov len som si nie je istá čo to je. Prosím je to podľa vás šváb alebo švábik? Zatiaľ som našla iba jedného a umelá inteligencia napísala šváb… ja dnes nezaspim

Je to šváb alebo švábik?
mikitilik29
10. okt 2025

@adrika25 aj mne to príde ako svab

adrika25
autor
10. okt 2025
@mikitilik29

@adrika25 aj mne to príde ako svab

@mikitilik29 no nič, pošlem to ráno deratizacnej firme a uvidíme čo povedia. V dome mame extra čisto, naozaj to nechápem. Toto malo akoby krídla, fakt už neviem.

anonym_5d9764
10. okt 2025
@adrika25

@mikitilik29 no nič, pošlem to ráno deratizacnej firme a uvidíme čo povedia. V dome mame extra čisto, naozaj to nechápem. Toto malo akoby krídla, fakt už neviem.

@adrika25 nebude to ten 100x omielany svabik (take zo zahrad / stromov...)... kazdy tyzden sa tu na to niekto pyta, asi je toho vela tento rok. My sme to mali 2x take velke vnutri a 1x take mini v sietke na okne...

anonym_cf4618
10. okt 2025

@adrika25 neskodne. riesia vonkajsi bioodpad a obcas sa zatulaju dnu.

adrika25
autor
10. okt 2025

Kocky, ja Vam aj zaplatím keď budete mat pravdu 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻ja nepijem vôbec ale už som si naliala víno lebo by na rovno ……. Mám extrémny strach z hmyzu

anonym_67e42e
10. okt 2025
@adrika25

Kocky, ja Vam aj zaplatím keď budete mat pravdu 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻ja nepijem vôbec ale už som si naliala víno lebo by na rovno ……. Mám extrémny strach z hmyzu

@adrika25 čo tak stresujes že si už nalievaš? 🤦‍♀️

adrika25
autor
10. okt 2025
@anonym_67e42e

@anonym_67e42e lebo som si pozrela cenník deratizacnych firiem v BA😂😂😂😂a na prepočet metrov štvorcových mi vyšlo, že by sme platili cez 450 eur ale dopravu by sme mali zadarmo 😂😂😂😂

anonym_08e265
10. okt 2025

Tiež som to doma 2-3x videla, ale nenapadlo mi panikáriť. Teda nemusím?

janababana
10. okt 2025

@adrika25 posledne dva roky nam tito hajzlici lezu dnu. Tiez som sa zlakla co to je ale je to neskodne. Do minuleho roka som netusila, ze takato havedka existuje.

anonym_5da047
10. okt 2025

Je to svabik lesny. Teraz sú vonku premnožené, je ich plná pr*el vsade. Každý druhý príspevok na MK o svabikoch. Aj ku nám sa pár zatúlalo od vchodových dveri, iba to vyhoď von. Teraz sa tlačia dnu ako sa ochladzuje

adrika25
autor
10. okt 2025
@anonym_5da047

Je to svabik lesny. Teraz sú vonku premnožené, je ich plná pr*el vsade. Každý druhý príspevok na MK o svabikoch. Aj ku nám sa pár zatúlalo od vchodových dveri, iba to vyhoď von. Teraz sa tlačia dnu ako sa ochladzuje

@anonym_5da047 ďakujem krásne za odpoved. Idem teda kľudne spat. Ja som ani nespanikárila, pokým to dcéra nedala do umelej inteligencie a ta to hneď vyhodnotila ako svaba nemeckého 🙈ani som nevedela, že taký existuje

anonym_55c7b2
10. okt 2025
@anonym_67e42e

@anonym_67e42e veruže aj keď to nieje šváb, veď každého by d**lo keď by mal obavy, že má doma šváby 🫣 Aj z ploštíc by ťa porážalo 🫣

sevrin
10. okt 2025

Nechápem prečo vy ženy máte také panické stresy z hmyzu. Ešte by som to chápal kebyže v dome nájdete mŕtvolu z ktorej vyliezajú červy...

evansova
13. okt 2025
@adrika25

@anonym_5da047 ďakujem krásne za odpoved. Idem teda kľudne spat. Ja som ani nespanikárila, pokým to dcéra nedala do umelej inteligencie a ta to hneď vyhodnotila ako svaba nemeckého 🙈ani som nevedela, že taký existuje

@adrika25 Existuje (Blattela Germanica), ale toto nie je on.