icon

Našla som chrobáka vo svojom dome

livuskaa1996
3. júl 2025

Bojim sa plostic
Dnes som našla takého chrobáka

Našla som chrobáka vo svojom dome
kykymora
3. júl 2025

toto nie je ploštica, je to chrobáčik, ktorý má rad potraviny - extra čaje a koreniny :D Skontroluj kuchyňu, nevadí mu ani slané, napr. vegeta. Čo je napadnuté treba vyhodiť.

pribinak
3. júl 2025

Skús pozrieť Google ako vyzerá plostica a potom vypni hystériu

livuskaa1996
autor
3. júl 2025
@kykymora

toto nie je ploštica, je to chrobáčik, ktorý má rad potraviny - extra čaje a koreniny :D Skontroluj kuchyňu, nevadí mu ani slané, napr. vegeta. Čo je napadnuté treba vyhodiť.

@kykymora našla som to v spálni

kykymora
3. júl 2025
@livuskaa1996

@kykymora našla som to v spálni

@livuskaa1996 ten chrobák je živý, je normálne, že sa hýbe. možno si ho s niečím priniesla domov, napr. na oblečení a ešte nestihol zájsť do kuchyne a ubytovať sa. a ako sa píše vyššie, skús google, obrázkov ploštíc je tam dosť a na prvý pohľad je zrejmé, že ty plošticu nemáš.

livuskaa1996
autor
3. júl 2025
@kykymora

@livuskaa1996 ten chrobák je živý, je normálne, že sa hýbe. možno si ho s niečím priniesla domov, napr. na oblečení a ešte nestihol zájsť do kuchyne a ubytovať sa. a ako sa píše vyššie, skús google, obrázkov ploštíc je tam dosť a na prvý pohľad je zrejmé, že ty plošticu nemáš.

@kykymora áno ešte sa hýbal , je možné že prišiel oknom? Lebo som mala celý deň otvorené okno

kykymora
3. júl 2025
@livuskaa1996

@kykymora áno ešte sa hýbal , je možné že prišiel oknom? Lebo som mala celý deň otvorené okno

@livuskaa1996 áno aj to je možné

livuskaa1996
autor
3. júl 2025
@kykymora

@livuskaa1996 áno aj to je možné

@kykymora dík

katty123456
3. júl 2025

@livuskaa1996 kozojed..je teplo..chrobákov ešte v dome nájdeš ojojoj.

sisska96
3. júl 2025

vyhod na záhradu. Je to príroda, chrobákov máme všade

livuskaa1996
autor
3. júl 2025
@katty123456

@katty123456 kozojed je ploštica či?

livuskaa1996
autor
3. júl 2025
@katty123456

@katty123456 je to nebezpečné?

kykymora
3. júl 2025

skôr červotoč chlebový

margotka17
3. júl 2025

@livuskaa1996 ja osobne som ešte nikdy plosticu nevidela, inak sa neskutočne bojím pavúka a je jedno, či je veľký, či maličký 🫣

radostka
3. júl 2025

cervotoc chlebovy… sleduj kde ich uvidis najviac, pozri sufliky ci nemas niekde nejake obaly od jedla a pod. Ak je postel blizko kuchyne, pozri koreniny, caje, treba najst hniezdo a zlikvidovat… mali sme ich nedavno

livuskaa1996
autor
4. júl 2025
@radostka

cervotoc chlebovy… sleduj kde ich uvidis najviac, pozri sufliky ci nemas niekde nejake obaly od jedla a pod. Ak je postel blizko kuchyne, pozri koreniny, caje, treba najst hniezdo a zlikvidovat… mali sme ich nedavno

@radostka všetko som prezrela celú kuchynskú linku vypratala a otvorená koreniny vyhodila

livuskaa1996
autor
4. júl 2025
@livuskaa1996

@radostka všetko som prezrela celú kuchynskú linku vypratala a otvorená koreniny vyhodila

@livuskaa1996 už iných som nenašla

katty123456
4. júl 2025
@livuskaa1996

@katty123456 kozojed je ploštica či?

@livuskaa1996 kozojed je kozojed...neskodne kym sa nepremnozia..my mame 2r zatepleny panelak kachlickovou metodou..odvtedy to mame kazdy rok...drzia sa v skarach..vzdy na jar sa premnozia..vtedy to rucne zabijame...ked je to premnozene moze postipat..my sme minuly rok volali firmu co som bola v strese ze plostice..pak jak prislo tak prestalo...

evik524
4. júl 2025
@kykymora

@kykymora my mame ich doma plno, ci uz v skrinke z koreninami solou aj, cukrom, lietaju aj okolo svetla, po parapetach lezu stale, zopar ich zneškidnime ale je tolko ako boko 🤦🤦. lezu aj po kuch. linke, maju kridla cizr vsade prelezu vsade sa dostanu 🤦 niekde som čítala ze to je múčnatka

alica110
4. júl 2025

Toto nie je ploštica, buď pokojná 🙂

radostka
4. júl 2025
@evik524

@kykymora my mame ich doma plno, ci uz v skrinke z koreninami solou aj, cukrom, lietaju aj okolo svetla, po parapetach lezu stale, zopar ich zneškidnime ale je tolko ako boko 🤦🤦. lezu aj po kuch. linke, maju kridla cizr vsade prelezu vsade sa dostanu 🤦 niekde som čítala ze to je múčnatka

@evik524 treba vsetko kde su vyhodit, inak sa ich nezbavite

livuskaa1996
autor
5. júl 2025
@radostka

@evik524 treba vsetko kde su vyhodit, inak sa ich nezbavite

@radostka všetko otvorené dom vyhodila 😊 pre istotu

miriam6465
11. júl 2025

Tento chrobák je už dobre odfotený. Aj my ich sem tam máme. Zvyknú byť v potravinách. Treba skontrolovať hlavne rôzne korenia ako červenú papriku, vegetu, bylinné korenia, ale aj sušené huby, či bylinky ak máte sušené, ale skontrolujte aj strukoviny či ryžu.
Podobný je aj laicky povedané drevotoč, všímajte si nábytok, či nemáte niekde drobné piliny na nábytku či pri nábytku. Je potrebné nájsť a zlikvidovať zdroj a potom postriekať Biolitom alebo podobným prípravkom celý byt. Držím palce