icon

Skáču pavúky?

6. máj 2025

Prosim vas videla som,nieco akoby cierne gulate a skakqlo to. Som dostípaná aj.. co mám robiť moze to byť aj pavuk? Alebo tu mam blchu ale ono to fakt skocilo.. obavan sa ze ju mam v spalni kde je koberec a satstvo :(((((( skacu ci neskacu pavuky? Ach ide mi to len na ruku tri stipance alebo na krk za ucho chrbet hore..na zatyok na nohy nie.

jakubrianka
6. máj 2025

.

jakubrianka
6. máj 2025

Alebo aj tento, minulý rok som ho asi zahliadla na budove - Zoropsis spinimana

stellariaaquatica
7. máj 2025

Pavuk by ta nestipal, je to blcha

autor
7. máj 2025

Fuha lebo niekedy postípe a ona normalne kde spi..ja mam hunaty koberec a tam skakalo to cierne..lenze mne to pripadalo cierne. Jak chrobak ani nie ze pavuk no mna slahne a tie stipance prosim neni su sto percent plostice pozerala som na googli ale nepodoba sa mi. Ja mavam tri bodky vedla seba alebo zasebou. :( ja neviem jak to dám preč.

akvi
7. máj 2025

Pavúky skáču, ale určite nespôsobili štípance, pavúk uhryzne, len keď má dôvod. Zato blcha, tá môže dohryzt poriadne a s najväčšou pravdepodobnosťou máš niekde práve blchu. Ja mám doma vždy v pohotovosti sprej proti blcham, pretože máme zvieratá, ktoré majú prístup aj dnu aj von a veru občas v kožuchu niečo prinesú. Takže ak si nájdem štípance, tak prezliekam komplet postele, gauč. A všetko vystriekam tým sprejom ( je to sprej, ktorým sa strieka pes proti blcham). .

moonlight1210
7. máj 2025

Pavuk vstrekuje jed na rozklad koristi zvnutra. Ak by ta dostipal pavuk (z neznameho dovodu tolkokrat), tak ti to opuchne a hnisa (a mozu sa vytvorit aj pluzgiere).

Toto bude skor ta blcha. Najskor viacero blch.

Takze vsetko vyprat a vystriekat sprejom proti blcham. Aspon v tej jednej miestnosti. Myslim, ze sprej by mohli mat v lekarni, alebo v chovproduktoch.

autor
7. máj 2025
@moonlight1210

Pavuk vstrekuje jed na rozklad koristi zvnutra. Ak by ta dostipal pavuk (z neznameho dovodu tolkokrat), tak ti to opuchne a hnisa (a mozu sa vytvorit aj pluzgiere).

Toto bude skor ta blcha. Najskor viacero blch.

Takze vsetko vyprat a vystriekat sprejom proti blcham. Aspon v tej jednej miestnosti. Myslim, ze sprej by mohli mat v lekarni, alebo v chovproduktoch.

@moonlight1210 fuha tak mna porazí :( ach no dakujem pekne mozem zacat. A prosim oni maju nejaje hniezdo blchy asi tazko vsak :( oni skacu barkde asi sa aj rozmnozuju . Mala chytala psa na luke odvtedy o den nato mala stipanec.. nevuem ci to nema z toho psa velkeho :(

akvi
7. máj 2025

Autorka - blchu si vieš domov doniesť kedykoľvek, nemusíš byť ani v kontakte so psom, aj keď samozrejme, pri psovi je to vždy pravdepodobnejšie. Blchy si žiadne "hniezdo" neurobia, to sa neboj, ona potrebuje na rozmnožovanie hostiteľa, čiže psa, mačku a pod. Ľudí akurát tak dostipe. Proste všetko oper ideálne aj s dezinfekciou a poriadne vystriekaj sprejom matrac, koberec, gauč atd.

autor
7. máj 2025
@akvi

Autorka - blchu si vieš domov doniesť kedykoľvek, nemusíš byť ani v kontakte so psom, aj keď samozrejme, pri psovi je to vždy pravdepodobnejšie. Blchy si žiadne "hniezdo" neurobia, to sa neboj, ona potrebuje na rozmnožovanie hostiteľa, čiže psa, mačku a pod. Ľudí akurát tak dostipe. Proste všetko oper ideálne aj s dezinfekciou a poriadne vystriekaj sprejom matrac, koberec, gauč atd.

@akvi dakujem vqm snad je to teda blcha ach lebo taka bola rychla kokso normalne skocila natahlo ma za 32 rokov to prvy krat videla. 🤦🏻‍♀️dakujem.

maya_hi
10. máj 2025

Pavúk necháva 2 bodky

aalt
12. máj 2025

Blcha ma tak 2mm a skace desiatky centimetrov, kludne aj pol metra. Pavuk vacsinou neskace a ak ano, tak je dost velky na to, aby si si bola ista, ze to bol pavuk.

jamidea
12. máj 2025

Podla popisu, plostica. Tri bodky , to tak robia

valise
13. máj 2025

Ak je to male, cierne, skace to a robi viac stipancov vedla seba, je to blcha. Idealne je chytit ju a zlikvidovat, ale je na nich aj sprej. Plostica neskace

autor
13. máj 2025
@valise

Ak je to male, cierne, skace to a robi viac stipancov vedla seba, je to blcha. Idealne je chytit ju a zlikvidovat, ale je na nich aj sprej. Plostica neskace

@valise ano tak to bolo skocilo to male cierne na koberci a tri mini botecky a dcerku na krku aj cez den..a tie tri bodky boli na lakti mam ich doteraz maju asi 2 3mm. lenze uz nas to nestipe neviem kde je. :( neviem ci usla ale nestipe to uz. Dakujem.za odpoved

valise
14. máj 2025

Na blchu funguje aj vysavac. Vysavat aj viackrat denne par dni po sebe

autor
14. máj 2025
@valise

Na blchu funguje aj vysavac. Vysavat aj viackrat denne par dni po sebe

@valise zmizla. Mozno som ju povysavala🙂

modrykolibrik
14. máj 2025

Však ukáž foto tých stipancov